Slm kizlar benim de bu persembeye ikili test randevum var sonuc olumsuz da olsabebegimden vazgecmiycegim için yaptirmak gereksiz geliyor cok kararsizim esim yaptiralim en azindan bilgimiz olur diyor bakalim hayirlisi
ben bulgur pilavını hiç sevmem anneme her yaptığında kızardım hatta dün okudum ki hamilelikte çok yararlıymış akşam eve gittim bulgur pilavı yaptım eşim bile şaşırdı ne oluyor sana diyor dedim artık keyfime göre beslenmek yok
Bulgur pilavını pek sevmem ama kısıra bayılırım aynı sayılır
Bak ben de çok korkuyordum o testlerden. Sonra oturdum araştırdım. Testlerde nelere bakıyorlar, ola ki bebeğim hasta oldu, hangi hastalıktan olabilir d,ye. en çok bilineni down sendromu. Onun da riski yaş grubuna göre değişiyor. 20'li yaşlarda ve 30'ların başında zaten risk çıkmıyor pek. Risk olması durumunda başka başka işlemlerden geçiyorsun, sonuçta çok küçük bir ihtimal 1/1000'lerde falan. 45 yaş üstü anneler için 1/16'ya kadar çıkıyor ama risk. Sonra diğer hastalıkları inceledim. Trizomi 18 diye bir hastalık var. Onların %90'ı düşüyormuş zaten. Birkaç tane daha var, onlar da zeka geriliğine bile sebep olmuyor. Kimilerinde bebek kısır olabiliyor, o da çok kötü ama en korkulan down sendromu tabii.
Sonra down sendromlu çocuklara bakım. 8-10 yaş arası bir zeka seviyesinde kalıyorlar. Ömürleri normal insanlar kadar. Erken yaşta ölünmüyor yani bu hastalıktan. O kadar araştırdıktan sonra o kadar sevdim ki onları allah korusun öyle bir yavrum olacağını bilsem değil ondan vazgeçmek, kılına zarar gelmesin diye harcarım ömrümü.
Demem o ki üzmeyin kendinizi, her şey Allahtan. Hastalıklı doğan bir sürü bebek var. Onu geçtim benim kuzenim sapasağlamken doğumda anlık olarak beynine oksijen gitmedi diye spastik özürlü oldu. 24 yaşında hala altını bezliyorlar. İşte onun zamanında testler yapılsaydı sapasağlam çıkacaktı bütün testlerden.
Bu kadar "sağlıklı nesil" takıntısı bana nazileri anımsatıyor. Kusursuz ırka ulaşmak istiyorlar herhalde. Aslında tamamen gereksiz.
Rahim filmi bi anormallik olduqu icinmi cekiliyo yoksa bütün gebeleremi cekiliyo
merhaba arkadaşlar dörtlü test yaptıran varmı ? doktor benden dörtlü istedi
anne adayları merhaba. izmir'de olanlara sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim. ben görevim gereği güneydoğudayım ve yarın öbür gün memleketime gidicem. doktorum 15-21 temmuz arası ikili testini yaptır orda dedi. ama rastgele bir yerde yaptırmak istemiyorum. izmir'de ikili test yaptıracağım bir yer ve iyi bir doktor önerebilir misiniz bana acaba?
bende 9 haftalık hamileyim ALLAHIM tüm isteyenlere bu duyguyu yaşatsın inanılmaz güzel bi duygu başlarda bulantım ağrım çoktu ama bi anda geçti sanırım kandilde ettiğim dua kabul oldu:))
selam kızlar hepinize... geçmişe göz atarken gördüm, bazı arkadaşlar "bizi unutmuşlar,listede yokuz" falan demiş... aaaaa,çok ayıp çoookkkneyse... işin şakası bi yana... sevgili arkadaşlarım, özellikle yeni gelenler... listemiz açık,neler yazıyo görüyosunuz,hangi bilgileri yazmanız lazım onuda biliyosunuz ama inadına eksik yazanlar var... sözüm meclisten dışarı ama yeni gelen biçok kişi bu şekilde yapıyo ne yazık ki... yada diğer bi ihtimal,benim düşük zamanıma denk gelen olduysa gözden kaçırmışta olabilirim... o yüzden diyorum ya,en sağlamı bana bilgilerinizi özel mesaj atmanız...
senin de işin zor be bacım:97:ne cektin bizden beee
ahahaha Allah iyiliğini versin emi? güldürdün beni bak şimdideli kız :13:
yalan mı bacım?herkes ayrı telden çalıyor,sabrına hayranım maşşşalllahhh
hehehe evet sabırlıyım şüküro değilde,bin defa söyledim.. ama işte yeni gelenler geçmişi okuyacak değil ya,nerden bilicekler onlarda haklı bi açıdan ama be kardeşim,en azından listede hangi bilgiler yazıyo görüyosun eksik yazma bari hayır eksik yazıyolar,sonra ben kafama göre rastgele yazıyorum..farkedincede bana yazıyolar yanlış yazmışsın düzeltirmisin diye.. hey allahım
stres yok,sen strese girme...gelecekteki bebelerinin olusumu için zararlı...
Aynen canım özürlü bebeklerin ailelerine aldırmalarını önerip bi cok masum bebegin katili oluyorlar dün aksam bi yakınıma gittim 2 hafta önce dogum
yaptı bebegi özurlu hastanede yatıyo umutsuz ölme ihtimali yuksek, yakınım hamileyken uclu testi sormus bebek sorunlu olursa tedavi olarak ne yapıyorsunuz demiş doktor sogukkanlı bi şekilde aldırmasını öneriyoruz demiş lafa bakkk! Bu testleri yaptırmalarının nedeni malesef senin dediğin gibi kusursuz nesil takıntıları malesef tedavi için degil[/QUOTE
Herkesin fikrine saygım var tabiki. kıyılmaz doğru. içimizde kanımızda büyüyo. ama ya bze bişi olsa. kime emanet ederiz. garantimiz varmı. eninde sonunda kazayla olmasa ecelimizle yaşımız gelince ölücez. ölene kadar gözümüz gibi baksak sonrasında nolucak. ben bunları düşünmekten aklımı alamıyorum. allah sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin hepimize. acılarını yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?