2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Slm kizlar benim de bu persembeye ikili test randevum var sonuc olumsuz da olsabebegimden vazgecmiycegim için yaptirmak gereksiz geliyor cok kararsizim esim yaptiralim en azindan bilgimiz olur diyor bakalim hayirlisi

Bak ben de çok korkuyordum o testlerden. Sonra oturdum araştırdım. Testlerde nelere bakıyorlar, ola ki bebeğim hasta oldu, hangi hastalıktan olabilir d,ye. en çok bilineni down sendromu. Onun da riski yaş grubuna göre değişiyor. 20'li yaşlarda ve 30'ların başında zaten risk çıkmıyor pek. Risk olması durumunda başka başka işlemlerden geçiyorsun, sonuçta çok küçük bir ihtimal 1/1000'lerde falan. 45 yaş üstü anneler için 1/16'ya kadar çıkıyor ama risk. Sonra diğer hastalıkları inceledim. Trizomi 18 diye bir hastalık var. Onların %90'ı düşüyormuş zaten. Birkaç tane daha var, onlar da zeka geriliğine bile sebep olmuyor. Kimilerinde bebek kısır olabiliyor, o da çok kötü ama en korkulan down sendromu tabii.
Sonra down sendromlu çocuklara bakım. 8-10 yaş arası bir zeka seviyesinde kalıyorlar. Ömürleri normal insanlar kadar. Erken yaşta ölünmüyor yani bu hastalıktan. O kadar araştırdıktan sonra o kadar sevdim ki onları allah korusun öyle bir yavrum olacağını bilsem değil ondan vazgeçmek, kılına zarar gelmesin diye harcarım ömrümü.
Demem o ki üzmeyin kendinizi, her şey Allahtan. Hastalıklı doğan bir sürü bebek var. Onu geçtim benim kuzenim sapasağlamken doğumda anlık olarak beynine oksijen gitmedi diye spastik özürlü oldu. 24 yaşında hala altını bezliyorlar. İşte onun zamanında testler yapılsaydı sapasağlam çıkacaktı bütün testlerden.
Bu kadar "sağlıklı nesil" takıntısı bana nazileri anımsatıyor. Kusursuz ırka ulaşmak istiyorlar herhalde. Aslında tamamen gereksiz.

Bulgur pilavını pek sevmem ama kısıra bayılırım aynı sayılır

anne adayları merhaba. izmir'de olanlara sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim. ben görevim gereği güneydoğudayım ve yarın öbür gün memleketime gidicem. doktorum 15-21 temmuz arası ikili testini yaptır orda dedi. ama rastgele bir yerde yaptırmak istemiyorum. izmir'de ikili test yaptıracağım bir yer ve iyi bir doktor önerebilir misiniz bana acaba?

Aynen canım özürlü bebeklerin ailelerine aldırmalarını önerip bi cok masum bebegin katili oluyorlar dün aksam bi yakınıma gittim 2 hafta önce dogum
yaptı bebegi özurlu hastanede yatıyo umutsuz ölme ihtimali yuksek, yakınım hamileyken uclu testi sormus bebek sorunlu olursa tedavi olarak ne yapıyorsunuz demiş doktor sogukkanlı bi şekilde aldırmasını öneriyoruz demiş lafa bakkk! Bu testleri yaptırmalarının nedeni malesef senin dediğin gibi kusursuz nesil takıntıları malesef tedavi için degil

Rahim filmi bi anormallik olduqu icinmi cekiliyo yoksa bütün gebeleremi cekiliyo

yok canım bebek için uğraşırken bir defa dış gebelik geçirdim.Tüpüm alınınca diğer tüpte hasar varmı o da açıkmı diye bakıldı o yüzden o filmi çektirmiştim,boşa çektirmişim o tüpten de dış gebelik geçirdim malesef.Amaaaan hiçbiri umrumda değil hepsini unuttum bebişimin haberini alınca bide hayırlısıyla kucağıma alayım tüm kötü anılarımı silip atıcam Allahın izniyle....

canım bn izmirde oturuyrm bornovada.kordon kadın doğum da yaptrdım çiğli de bi hastane.ibrahim yanık diye bir doktor yaptı.süper bir yer aklında olsun 200 tl. gibi bi ücret ödüyosun sadece.ama randevu al mutlaka

selam kızlar hepinize... geçmişe göz atarken gördüm, bazı arkadaşlar "bizi unutmuşlar,listede yokuz" falan demiş... aaaaa,çok ayıp çoookkk neyse... işin şakası bi yana... sevgili arkadaşlarım, özellikle yeni gelenler... listemiz açık,neler yazıyo görüyosunuz,hangi bilgileri yazmanız lazım onuda biliyosunuz ama inadına eksik yazanlar var... sözüm meclisten dışarı ama yeni gelen biçok kişi bu şekilde yapıyo ne yazık ki... yada diğer bi ihtimal,benim düşük zamanıma denk gelen olduysa gözden kaçırmışta olabilirim... o yüzden diyorum ya,en sağlamı bana bilgilerinizi özel mesaj atmanız...

bende 9 haftalık hamileyim ALLAHIM tüm isteyenlere bu duyguyu yaşatsın inanılmaz güzel bi duygu başlarda bulantım ağrım çoktu ama bi anda geçti sanırım kandilde ettiğim dua kabul oldu:))

senin de işin zor be bacım:97:ne cektin bizden beee

17 kullanıcı okuyor kimse sohbet etmiyor puf pufumdan başka...erkek anası olacak bacılar hele bi yazın bakalım,ne yiyosunuz ,canınız ne cekiyor en cok...malum bi kızm var ,ailede erkek beklentisi tavan yaptı...karsılastırıcam kendimle

yalan mı bacım?herkes ayrı telden çalıyor,sabrına hayranım maşşşalllahhh

hehehe evet sabırlıyım şükür o değilde,bin defa söyledim.. ama işte yeni gelenler geçmişi okuyacak değil ya,nerden bilicekler onlarda haklı bi açıdan ama be kardeşim,en azından listede hangi bilgiler yazıyo görüyosun eksik yazma bari hayır eksik yazıyolar,sonra ben kafama göre rastgele yazıyorum..farkedincede bana yazıyolar yanlış yazmışsın düzeltirmisin diye.. hey allahım

stres yok,sen strese girme...gelecekteki bebelerinin olusumu için zararlı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…