Kız bebeğimiz ikiye yükselmiş sonunda
doğru diyorsunhadi hayırlısı .. bakalım bizlerde cinsiyetleri ne çıkacak
Kızlar birşey soracağım,sabahları ya da uykudan kalktıktan sonra hani bir gerinme olurya,ben gerinemiyorum karnım acıyor özellikle sağ tarafım,gerinmeyi özledim resmen yahu,ayaklarımı geriyorum ama kollarımı yukarı doğru geremiyorum,karnım acıyor ,off çok kötü yaa..( Birde sabahları çok erken uyanıyorum 06,30 gibi 09,00 a kadar uykum yok,sonra bir uykum geliyor 11-12 ye kadar uyuyorum.Hiç uyku problemi yaşayan varmı,akşamda geç yatıyorum halbuki..
benimde aynen kalkınca bazen sağ bazen sol tarafımda acı oluyor.. tuvalete gittikten birkaç dakika sonra geçiyor.. belki tuvalete sıkışıyoruzdur belki de o tarafımızın üzerine uzun süreli yattığımız için acıyordur.. bende sırt üstü yatmayı özledim ara ara sırt üstü yatıyorum hemen uyanıp soluma yatıyorum.. bende çok geç yatıyorum 1-1:30 gibi sabahta çoğunlukla 5:30-6 gibi kalkıyorum.. halimize şükür elatlarımız sağlıklı olsunda varsın az uyuyalım
Benim öğrenmeme daha çok var iki hafta sonraya randevum var. eğer onda görmezse öbür aya bırakır. Doktorum ayda bir gelmen yeterli dedi.
yüzüstünün konusunu bile açmadı doktorum...istersen doktorunla görüş belki keseye bebeğe baskı yapabilir yine de sola yatmaya çalışmakta fayda var canım...Bne hep yüzüstü uyuyorum,bir rahatsızlık hissetmiyorum,uyumasammı öyle acaba?
Bne hep yüzüstü uyuyorum,bir rahatsızlık hissetmiyorum,uyumasammı öyle acaba?
slm kızlar ben dün ikili testimin sonucunu aldım bi sorun yok ama kasılmalarım başlamış iğne verdi doktorum.bugünde felaket bi diş ağrısı yakaladı hemen doktora gittik 20 lik dişim çürümüş gene ilaç kullanıcam ve cuma günüde dişimi çekecek doktor çok korkuyorum bebeğime bişey olur diye.çok zor günler geçiyorum moralim çok bozuk
şimdi internetten baktım,merak ttim yüzüstü yatmayı önermiyorlar.. okuduğum siteden alıntı yapıyorum
HAMİLELİKTE NASIL YATILIR? (YATIŞ POZİSYONU)
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.
İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.
Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.
Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.
(alıntı)
ayy oğluma şunu alasım var ama almıyıcam, tutuyorum kendimi,
büyüsün 6 aylık olsun di mi,
di deyin de almayım
NIKE BABY BEBEK AYAKKABISI PATİĞİ GittiGidiyor'da 87637699
Kızlar birşey soracağım,sabahları ya da uykudan kalktıktan sonra hani bir gerinme olurya,ben gerinemiyorum karnım acıyor özellikle sağ tarafım,gerinmeyi özledim resmen yahu,ayaklarımı geriyorum ama kollarımı yukarı doğru geremiyorum,karnım acıyor ,off çok kötü yaa..( Birde sabahları çok erken uyanıyorum 06,30 gibi 09,00 a kadar uykum yok,sonra bir uykum geliyor 11-12 ye kadar uyuyorum.Hiç uyku problemi yaşayan varmı,akşamda geç yatıyorum halbuki..
kızlar güzel dilekeleriniz iiçin sagolun inanın teker teker sizlere yazmak isterdim ama müsayit degilim çok terliyim eve yeni giridm duş bilem almadım namazım duruyor daha kılmadım eşimle düştük yollaragittik mavişe yeşim hanımın işi vardı sevgi hanım ilgilendi benle sagolsun bu sefre alttan degil üstemn muayene etti beni ardacık göbegimi görünce vu diye bagırdı dedim tanıştırıyım mavişim mor güllerim göbek okadar morordiki sormayın neyse bebegim 9+4 dü bugün 9 haftalık çıktı 4 gün geriden geliyor annesi dedi birşey olmaz herşey gzüel dedi kalp atışını dineletti bebegimin kalbi 190 atıyordu dedi paşa hanım hayırdır canınız neye sıkkın dedi bebeginiz strese girmiş kalbi normalinden yüksek dedi eşimde herşeye aglıyor dedi bende deidm arda bey biraz parasal yönden canım sıkkın dedim gözleirm doldu dedi para olsun yeterki halledillir dedi üzme kendini bu bebegimiz kıymetli biliyorsun nerelerden geldi bu bebek dedi sen üüzldükçe sinrilendikçe agladıkça oda etkileniyor dedi ban kalp atışını gödterdi ne üzdüki seni bu kadar bu bebek okadar etkilenmiş dedi geçen gelmesinde böyle degildi dedi dedim stresim var onları artık kenara bırakıcaksın karnındakinide kendinide üzmüceksin bebegin iyi olsun anansi bebeginin üzülmesini istemezsin degilmi dedi yok dedim nasıl istiyim tamam dedi artık üzülme yok aglama yok heleki strese girmek yok bebegimiz saglıklı büyüsünki rahiminde keyfini sürsün dedi sonra gene üzüntü aglama sonra bebegimiz annem neden üzülüyor bende üzülüyüm dedi insan bebegini aglatmak istemez degilmi dedi çok pişmanım arda bey dedim size söz artık üzülmücem kafamı hiç birşeye takmıcam bebegimi üzmek istememki dedim tamam dedi anlaştık seninkinin keyfi yerinde maşşallah dedi dikişi sordum gene birşey demedi bakıcaz dedi benim bu rahimini takip etmem lazım iyi bir üdşünmem lazım dedi diksekmi dikmesekmi dedi belkim dikmeyebilirde dikebilrde onun gibi birşey işte allahıma şükürler olsun bebegim iyi tek üzüntüm okadar agladımki bugün bazı sebepler yzünden kendimi affedemiyorum yarumu strese sokmuşum yavrumun kalp atışı çok fena atıyordu kıyamadım yavruma ben nasıl anneyim dedim üzüldüm eşimde kızdı sen böyle yapmaya devam et paşam dedi gördün bebegin halini dedi pişman oldum amam elimde degil e yapayım neyse sodayı sordum günde 1 taneden birşey olmaz dedi agdayı soramadım unutmuşum orucu soramadım hoş sorsanda tutmayı düşünmüyorum öteki çocukalrımda nasıl tuttuysam sonradan bundada tutarım evladım yereki iyi olsun mutlu olsun 23 temmusa gün verdi gene salı günü ve 3 de bu bebek salı günü 3 dogucak işşallah 40 haftanın içinde ögretmiş gibi hem aynı saat ve gün ikili tarama tesimi yapıcaklar detaylı ultrosona giricem işşallah tek korkum 4 gün geriden gelemesi işşallah birş sorun yoktur üzüldün sizlerded 4 gün geriden geliyor dedilermi biri içimi rahatlatsın benden bu kadar kızlar şimdi çıkıyım banyomu yapayım namaz kılıcam sonra görüşrüz
Benimde özellikle sabahları kalkınca tatlı bir gerinme ihtiyacı geliyor.Farkına varınca hemen bırakıyorum.Sonuçta uzanmakta zararlı
gerinme de ona benzediği için nolur nolmaz diyorum.Ben dikkat edeyim de.
Uyku meselesi de aynı.sabah erken kalktığımda 11 gibi uykum geliyor.Ama gece çok uyanıyorum.Bacaklarımın arasına yastık kullanıyorum bir o tarafa bir bu tarafa dönerken uyanıyorum.
Geç kalkarsam da geç uykum geliyor bu kez de gece uykum geç oluyor.
allah razı olsun canım benim normal bebegin kalbi 110 ve 160 atarmış benimkinin kalbi 189 atıyordu çok üzüldüm aranızda öle kalp atısı duyan varmı doktor bile anladı annesi çok üzmüşsün dedi bebegimizi dedim doktor sorma bir daha o hayatı yapmıcam sizler söz veriyorum allahım karnımdakini bana bagışlasın işşallahşimdiden Allah kabul etsin... ne güzel bak bebeğin sağlıklı çok şükür...
annesi sende üzülmeye yer arıyorsun...bebeğimi üzdüm diye yine üzülmüşsün...artık üzülmek,strese girmek yok..
yeni yeni haftalıkları-günleri belli olacak korkma...geriden geliyor olması korkutmasın seni...
doktorum sırt üstü yatarsan tam beslenemediği için gelişimi geriden gelir ..soluna yatarsan daha çabuk gelişir dedi.. bir daha ki gidişine kadar soluna yatmaya gayret et canım... bir bakmışsın geri bir bakmışsın ileri bunları düşünüp kendinide bebişinide üzüp,strese sokma canım...Allah sağlıklı gebelik ve sağlık doğumlar nasip etsin..inşallah sağ salim kucağına vaktinde alırsın canım benim...
paşamm bol bol ceviz ye muz ye.kuru yemiş gibi şeylerle beslen bnmde öyleydi ilk başalrda şimdi maşallahh kuzuma 4 gün öndeyimm.
allah yardımcımız olsun ne diyimhadi gözün aydın canım. ben de 7 haftalık gittiğimde 3 gün geriydi. doktor bişey demedi ama hesaplamaya göre geriydi. şimdi 2 gün ilerde. sıkma canını . geri ileri değişiklik olabiliyormuş
canım kasılma derken şu bildigimiz kasılmamı nasıl oluyor bu anlamış degilimslm kızlar ben dün ikili testimin sonucunu aldım bi sorun yok ama kasılmalarım başlamış iğne verdi doktorum.bugünde felaket bi diş ağrısı yakaladı hemen doktora gittik 20 lik dişim çürümüş gene ilaç kullanıcam ve cuma günüde dişimi çekecek doktor çok korkuyorum bebeğime bişey olur diye.çok zor günler geçiyorum moralim çok bozuk
canım ben kızımda tutmuştum artık tutmamaya karar verdimBenimde kanamamın olduğu ertesi gün doktora gittiğimde sata göre geri olduğunu görmüştüm.Dr a sorduğumda önemli değil demişti.
Ben günlük tutuyordum bebeğim için.Örneğin 8+5 oldun,8+6 oldun diye.Ondan sonra saymıyorum artık.Gelişimi sağlıklı olsunda
dr normal diyor zaten.
Ama ucuzmuş gerçekten...ayy oğluma şunu alasım var ama almıyıcam, tutuyorum kendimi,
büyüsün 6 aylık olsun di mi,
di deyin de almayım
NIKE BABY BEBEK AYAKKABISI PATİĞİ GittiGidiyor'da 87637699
Çok geçmiş olsun canım. Minoset yerine parol U tavsiye ederim.Kızlar migrenim tuttu 2 gündür hayatım cehenneme döndü. Dün 1 bugün de 1 olmak şartıyla minoset içmek zorunda kaldım. Kafamda buz torbaları öylece bütün gün karanlık bir odada yatıyorum. Başka fikri olan var mı?
Gözünüz Aydın canım.benim de kızım olacakmış:) :)
önceki doktor erkek bence deyince ümitlenmiştik şimdi şok geçirdik doktorun yanında ve çok da sevindik. kocam az hayal kırıklığına uğradı, erkekle daha çok vakit geçiririm diye erkek istiyodu. neyse sağlıklı olsun da.
bu arada "plasenta ön duvara yakın" dedi. de demek bu sizce? plasenta previa olmaktan korkuyorum ya. çıksın artık yukarı plasenta.
Çooook geçmiş olsuuuunnn...Valla ben 11. Haftadan beri hissediom hatta bugün dra gitmeden bildiğin takla attı sanki drda aynı yerde bebişi gördü kasığımdan yukarı çıkmış uff drdan geldim bi markete gidim dedim eşimin kolundaydım arabaya binmeden ayağım öle bi kaydıki önce elimin sonra dirseğimin sonda yan belim üstüne düştüm:s en son karda benimkiyle yuvarlanmıştık Allahtan busefer kolum kurtardı ama bebişim bi çarpmıştır kesesine ağrı falan yokda tedirgin oldum yanazara geldim valla
Size de geçmiş olsun arkadaşım...slm kızlar ben dün ikili testimin sonucunu aldım bi sorun yok ama kasılmalarım başlamış iğne verdi doktorum.bugünde felaket bi diş ağrısı yakaladı hemen doktora gittik 20 lik dişim çürümüş gene ilaç kullanıcam ve cuma günüde dişimi çekecek doktor çok korkuyorum bebeğime bişey olur diye.çok zor günler geçiyorum moralim çok bozuk
Tatlım tansiyonunu yükseltmeye çalışma. Gebelikte tansiyon düşük olur zaten. Bayılma seviyesine gelmediğin sürece umursama. Esas yüksek tansiyon tehlikeli.Bacaklarının arasına neden yastık alıyorsun? Bnede huzursuz bacak sendromu gibi birşey oluyor,ayaklarımı hep germek istiyorum.Tansiyonda düşük bu aralar gerçi doktorum olur dedi tansiyon düşüklüğü için,ama insan korkuyor işte.Hep birşeyler yeme ihtiyacı hissediyorum tansiyonum düzelicek diye.:))
Bacaklarının arasına neden yastık alıyorsun? Bnede huzursuz bacak sendromu gibi birşey oluyor,ayaklarımı hep germek istiyorum.Tansiyonda düşük bu aralar gerçi doktorum olur dedi tansiyon düşüklüğü için,ama insan korkuyor işte.Hep birşeyler yeme ihtiyacı hissediyorum tansiyonum düzelicek diye.:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?