2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

benimde aynen kalkınca bazen sağ bazen sol tarafımda acı oluyor.. tuvalete gittikten birkaç dakika sonra geçiyor.. belki tuvalete sıkışıyoruzdur belki de o tarafımızın üzerine uzun süreli yattığımız için acıyordur.. bende sırt üstü yatmayı özledim ara ara sırt üstü yatıyorum hemen uyanıp soluma yatıyorum.. bende çok geç yatıyorum 1-1:30 gibi sabahta çoğunlukla 5:30-6 gibi kalkıyorum.. halimize şükür elatlarımız sağlıklı olsunda varsın az uyuyalım

Bne hep yüzüstü uyuyorum,bir rahatsızlık hissetmiyorum,uyumasammı öyle acaba?

Benim öğrenmeme daha çok var iki hafta sonraya randevum var. eğer onda görmezse öbür aya bırakır. Doktorum ayda bir gelmen yeterli dedi.

banada ayda bir dedi şimdi bir ayın dolmasını bekliyorum.. aslında 7siydi gidişim ama 7si pazara geliyor belki bu cuma gideriz... hakkımızda hayırlısı olsun canım...

yüzüstünün konusunu bile açmadı doktorum...istersen doktorunla görüş belki keseye bebeğe baskı yapabilir yine de sola yatmaya çalışmakta fayda var canım...

slm kızlar ben dün ikili testimin sonucunu aldım bi sorun yok ama kasılmalarım başlamış iğne verdi doktorum.bugünde felaket bi diş ağrısı yakaladı hemen doktora gittik 20 lik dişim çürümüş gene ilaç kullanıcam ve cuma günüde dişimi çekecek doktor çok korkuyorum bebeğime bişey olur diye.çok zor günler geçiyorum moralim çok bozuk

şimdi internetten baktım,merak ttim yüzüstü yatmayı önermiyorlar.. okuduğum siteden alıntı yapıyorum

HAMİLELİKTE NASIL YATILIR? (YATIŞ POZİSYONU)
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?

Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.

(alıntı)

çoook geçmiş olsun canım,Allah yardımcın olsun ve acil şifalar versin... Allah korusun aklına kötü şeyler getirme.. diş doktorları; kadın doğum uzmanından izin gelmedikçe hiçbir işlem yapmazlar,kdu hangi ilacı öneriyorsa ona göre hareket ederler.kdu bir sorun olmaz dediyse problem olmaz merak etme... benimde dişimle ilgili problem vardı ve o ay hamile olabilirim düşüncesi vardı dile getirdim doktorun ne derse o,şuan işlem yapamayız dedi..
buarada gözünaydın ikili testin temiz çıkmış....

Sizbiz, sağol bende yatmam bundan sonra iyi oldu öğrendiğim:)

Canım aynılarını ben de yaşıyorum. Hatta ben erken uyanma özürlü bir insan olmama rağmen şu an senle aynı şeyleri yaşıyorum. Merak etme hepsi normal.

Benimde özellikle sabahları kalkınca tatlı bir gerinme ihtiyacı geliyor.Farkına varınca hemen bırakıyorum.Sonuçta uzanmakta zararlı
gerinme de ona benzediği için nolur nolmaz diyorum.Ben dikkat edeyim de.

Uyku meselesi de aynı.sabah erken kalktığımda 11 gibi uykum geliyor.Ama gece çok uyanıyorum.Bacaklarımın arasına yastık kullanıyorum bir o tarafa bir bu tarafa dönerken uyanıyorum.
Geç kalkarsam da geç uykum geliyor bu kez de gece uykum geç oluyor.

Benimde kanamamın olduğu ertesi gün doktora gittiğimde sata göre geri olduğunu görmüştüm.Dr a sorduğumda önemli değil demişti.
Ben günlük tutuyordum bebeğim için.Örneğin 8+5 oldun,8+6 oldun diye.Ondan sonra saymıyorum artık.Gelişimi sağlıklı olsunda
dr normal diyor zaten.

Bacaklarının arasına neden yastık alıyorsun? Bnede huzursuz bacak sendromu gibi birşey oluyor,ayaklarımı hep germek istiyorum.Tansiyonda düşük bu aralar gerçi doktorum olur dedi tansiyon düşüklüğü için,ama insan korkuyor işte.Hep birşeyler yeme ihtiyacı hissediyorum tansiyonum düzelicek diye.:))

allah razı olsun canım benim normal bebegin kalbi 110 ve 160 atarmış benimkinin kalbi 189 atıyordu çok üzüldüm aranızda öle kalp atısı duyan varmı doktor bile anladı annesi çok üzmüşsün dedi bebegimizi dedim doktor sorma bir daha o hayatı yapmıcam sizler söz veriyorum allahım karnımdakini bana bagışlasın işşallah
paşamm bol bol ceviz ye muz ye.kuru yemiş gibi şeylerle beslen bnmde öyleydi ilk başalrda şimdi maşallahh kuzuma 4 gün öndeyimm.
muzmu dedim cevizi yiyorum muzuda yiyorumda topilik olursam ne olcek kız kilo alma diyor doktorum eşim kzıyor sütü iç bol bol saha kahvaltısına artık çay tyerine süt varmış çok severimya sagol dikkate alıcam bu dediklerini
hadi gözün aydın canım. ben de 7 haftalık gittiğimde 3 gün geriydi. doktor bişey demedi ama hesaplamaya göre geriydi. şimdi 2 gün ilerde. sıkma canını . geri ileri değişiklik olabiliyormuş
allah yardımcımız olsun ne diyim
canım kasılma derken şu bildigimiz kasılmamı nasıl oluyor bu anlamış degilim proluton depont igneis vermiştir kesin allah yardımcın olsun işşallah
canım ben kızımda tutmuştum artık tutmamaya karar verdim amam ultroson kagıtlarına bakıyorum benim yavrum büyümüş 23 temmusta detaylı ultrosona giricem 2 testimiz var işşallah dua edin herşey yolunda gitsin

ayy oğluma şunu alasım var ama almıyıcam, tutuyorum kendimi,
büyüsün 6 aylık olsun di mi,
di deyin de almayım
NIKE BABY BEBEK AYAKKABISI PATİĞİ GittiGidiyor'da 87637699
Ama ucuzmuş gerçekten...
Çok geçmiş olsun canım. Minoset yerine parol U tavsiye ederim.
Bir de vicks kullanımı gebelikte sakıncalı bulunuyor. Bilgine...
Gözünüz Aydın canım.
Previa geçmişin var mı bilmiyorum ama benim var malesef hem de ennn kötüsünden
Plasentanın yukarı çıkması için henüz çok erken. 30. Haftaya kadar yolu var. Daha kocaman olacak o rahim. Zaten teşhisi de 26. Haftalardan itibaren konuluyor.
İçini rahat tut bence. Düşün yani benim!!! Bile previa olmama umudum var hala.
Bu arada benim de ön duvara yakın. şu an önemli değil. Hele ilk bebeğinse hiç önemli değil.
İçini rahat tut!!!
Çooook geçmiş olsuuuunnn...
Size de geçmiş olsun arkadaşım...
Tatlım tansiyonunu yükseltmeye çalışma. Gebelikte tansiyon düşük olur zaten. Bayılma seviyesine gelmediğin sürece umursama. Esas yüksek tansiyon tehlikeli.
Dikkatler kendine

Paşamm, benim bebeğim aynı gün bir ultrasonda 8+0, başka ultrasonda 9+4 çıktı ki biz 9+0 daydık. Makineden makineye de değişebiliyor. +7/-7 gün normal arkadaşım. İçini ferah tut inşallah

Tansiyon düşüklüğüne tuzlu ayran mı iyi geliyordu,emin değilim.Bende çok çabuk yoruluyorum gerçi benim hep düşük tehlikem oldu hep te uzandım.İyi olduğum zamanlarda gezeyim dedim ama bu sefer de evimi yatağımı aradım

Bu yastığı da o zamanlarda kullanmaya başladım.Gerçi onu kullanmaya başlamak için zaman var ama
deneyeyim dedim ve rahat ettim.İleride göbek büyüyünce asıl lazım diye biliyorum :26:
Huzursuz bacak çok zor.Arada benimde olurdu.Hamilelikten önce.Ben bişi farkettim şimdi yazınca.Düşük tehlikesi için devamlı yatmak zorundaydım.Bacaklarımı uzatamadığımdan çok ağrı yapıyodu özellikle dizlerim.Sonra nette araştırırken düşüğe karşı bacaklarınızı yüksek yere koyun yazıyodu hep.Bnede evdeki kalın yastıkları denedim hep kaydılaar.
En son pilates topuna uzattım bi daha da olmadı.İlgisi var mı bilmiyorum.yatış şeklin hep dizlerini bükerekse deneyebilirsin belkide.
Hem gerinme ihtiyacım çok azaldı hem de ağrım olmadı fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…