Maaşallah sizin kızınız pek bir cimcimeymiş... Kızım hiç hamile görmedi ve bu Terim'in anlamını bile bilmiyor... Karnında bebek olma fikri ona nasıl gelecek hiç bir fikrim yok... Yalnız kardeşi olursa kız olmasını istiyor o kadar...aslında biraz etrafın tavırları da önemli çocukların kardeşlerine bakış açısında...eğer bebek diye ilk onunla ilgilenir abla ya da abiyle ilgilenilmezse ister istemez kıskançlık yaşayabilirler.. hele de bazı densizler var kardeşin geldi pabucun dama atıldı artık seni kimse istemez, sevmez diyen densizler ki Allahım çocuklarımızı öyle insanlarla karşılaştırmasın.. siz söylemediniz sanırım ...
Empress,
Bende inanılmaz uykusuzum. Bu sabah 4'te kalktım, su anda saat 6:15.. Aklımı kacırıcam.. Uyuyamıyorum. Gece de 12.30'da yatmıştım.. Dunyanın en uykucu insanlarından biriyimdir. Aralıksız 18 saatlik uyuma rekorum var. Buldugum her boşlukta uyurum. Gunde 11 saat uyumazsam cinnet geçiririm ama gel gorki nerdeyse 3 aydır 3-4 saat uyuyorum.
Maaşallah sizin kızınız pek bir cimcimeymiş... Kızım hiç hamile görmedi ve bu Terim'in anlamını bile bilmiyor... Karnında bebek olma fikri ona nasıl gelecek hiç bir fikrim yok... Yalnız kardeşi olursa kız olmasını istiyor o kadar...
henüz bir kardeşin olsa güzel olur değil mi aşamasındayız.... kış sezonu kreşe gitmişti, şimdi çok canı sıkılıyor ve tatil ne zaman bitecek diye her sabah bir mızırdanması var... bir de kardeşim ne zaman gelecek hemen gelsini istemiyoruz biraz daha zaman geçmesini bekliyoruz o yüzden... Üç yaşındaki bir çocuk için oldukça fazla zaman var çünkü...
Anne ve babanın tutumu ve çevrenin etkisi çok önemli... Ama Benim kesin bir ön kabulüm var, kardeşini kesin olarak kıskanacak... Az ya da çok... Bu duygu onun için çok normal ve yaşaması gerekir.... Ama bu duygu nasıl davranışa dönecek onu bilmiyorum... aşırı sahiplenme, yoksa zarar verme -inş olmaz- öfkesini kendine yöneltme... hangisi olacak.... ve dozajı ne olacak?
Ama tüm bu duygularıyla beraber inşallah kardeşiyle iyi bir ilişki kurabilir.... Arkadaş olabilir en çok bunu istiyorum...
kkdaki hamilelik takviminde benim bugün ki yazı da
"Geçmişte doğum : Eski Yunan hekimi Hipokrat gelişmekte olan bir bebeğin cinsiyetini belirlediğine inandığı bir tez geliştirdi. Hipokrata göre, eğer kadının sağ göğsü daha sıkı ve sağ gözü daha parlak ise bebek erkek, sol göğsü daha sıkı ve sol gözü daha parlak ise bebek kız olacaktır :) Diğer bir eski inanışa göre erkek bebekler anne rahminde kız bebeklere göre daha üst kısımda bulunurdu. Bu inanış 20. yüzyıla kadar devam etti." olarak geçiyor..baktım sağ göğsüm daha sıkı gibi...bakalım bu inanışları gerçekten doğru mu..
kkdaki hamilelik takviminde benim bugün ki yazı da
"Geçmişte doğum : Eski Yunan hekimi Hipokrat gelişmekte olan bir bebeğin cinsiyetini belirlediğine inandığı bir tez geliştirdi. Hipokrata göre, eğer kadının sağ göğsü daha sıkı ve sağ gözü daha parlak ise bebek erkek, sol göğsü daha sıkı ve sol gözü daha parlak ise bebek kız olacaktır :) Diğer bir eski inanışa göre erkek bebekler anne rahminde kız bebeklere göre daha üst kısımda bulunurdu. Bu inanış 20. yüzyıla kadar devam etti." olarak geçiyor..baktım sağ göğsüm daha sıkı gibi...bakalım bu inanışları gerçekten doğru mu..
Benim de sol taraf daha sıkı bakalım tutarsa istatistiğe katkımız bulunur :)
o inanış gerçekse benim her ikiside gülle gibi dokunamıyorum aşırı hassasiyet var..bi kız bi erkek olsa gerek o zman :)
rahimde yüksekte olmalarıda tamamen ulun amcamızın(TÜP BEBEK DOKTORUM) başarısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?