2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

rabbim nasip ederse işşalah zamanında dogum edersem memlekete götürücem durumum olursa tabi eşim yolarsa ahtım var en son mezarına gittigimde babamın söz verdim eşimde bir o gün gelsin belkim birlikte gideriz dedi şöyle 2 haftalıgına tatil olur işşallah nasip işi bu işler bu karnımdakine hamile kaldım rahmetliyi gördüm rüyamda annem dediki babana malum olmuştur kızım hamile oldugun dedi rahmetlinin ismini erkek kardeşim koydu yanınada ben koydum oglumuzun ismi ismail eymen senin kayınpederinin ismi ney merak ettim

paşam 4 gün geridenmi geliyo seninki doktor bu konuda ne dedi benimki 5 gün önde gidiyodu şimdi 3 gün geriye düşmüş sata göre çok endişeleniyorum

daha olmadı her ay kendm gidip yaptrayım bari.allah korusunnnn yarabbimm bebişlerimizi bize bağışlasın.

Ben 16. Haftamda senin dediğin gibi hissediyordum 17 de ittirmelerini 19 da da tekmelerini hissettim.
Ben o kural kaidelere çok inanmıyorum. Eltim 17 haftalık hamileydi ve ben elimi karnına koyduğumda bebeğinin tekmelerini hissediyordum.

Kızlar dün eşim internetten lierac sipariş etmişti. Bugün işyerine gelmiş. Bana kutularda koruma bandı olmadığını söyledi. Açık gelmiş sanırım. Bu kremlerin 6 ay ömrü var açıldıktan sonra. Daha önce kullanan ya da alanınız varsa, kremde koruma bandı olup olmadığını söyleyebilir mi?

Züleyha ismini hep düşünürdüm ama asıl Nazan Bekiroğlu'nun "Yusuf ile Züleyha"'sını okuduktan sonra karar verdim bu isme. Eşim de çok istiyor. Yaren de önceden beri düşündüğümüz bir isimdi. Baksanıza ne güzel anlatmış Nazan Bekkiroğlu:

""duy, dedi züleyha, duy beni ey gelecek zaman,

duy beni yazılmış ve yazılacak olan bütün hikayelerin kadın kahramanları.

bütün o yaşanmış ve yazılmış olan,

bütün o yaşanmamış ve yazılmamış olan

hikâyelerin kadın kahramanları.

kadınlar ve kızlar,

dişil ve doğurgan,

duygusal ve duyarlı olan.

eril olmayan yani,

fethetmeyi değil fethedilmeyi bekleyen kale, daima.

gecenin karanlık koynunda kapılarını açan kent,en fazla

en fazla bir sandalı koynuna alan deniz.

durağan

ve çaresiz

ve lekesiz

ve temiz tertemiz.

adı tarihe geçmiş ve geçecek

dişil ve doğurgan,

kadın ve kız olan yani ki

yani ki bütün hikâyelerin baş kahramanı olan.

dünyanın çevresinde döndüğü asıl güneş, çağların gerçek sahibi, gerçek yazıcısı tarihin,

bir anda en güçlü hükümdarları yerle bir kılan

en güçlü kumandanları köle, en zelil köleleri hükümdar kılan,

tutsakları en derin aydınlıkta hür, hür olanı en koyu karanlıkta tutsak kılan,

hükümsüzü birden bire hükümlüye çeviren,

hükümlüyü birden hükümsüz eden.

geçer akçeleri geçmeze, geçmez akçeleri geçere dönüştüren saklı ve gizli el.

ama güçsüz,

çünkü daima ödeyen ve ödenen bedel.

duyun beni geçmiş ve gelecek zamanların bütün hikâye kahramanı kadınları

ve hikâye kahramanı olmayan kadınları.

bir ben gibisi olmayacak aranızda,

hiçbirinize benzemediğim kadar hiçbiriniz benzemeyeceksiniz bana.

hepiniz düz yollarda, sakin ve güvenli bir yaşamın kollarındasınız,

bense derin ve karanlık bir kuyunun başındayım.

fethedilen değil fethe kalkışan olarak kalacak geçmiş ve gelecek zamanlara adım.

acım acınızdan,

gücüm gücünüzden çünkü çok daha fazla

aşk benim hakkım,

aşkın, hakkımız olmayanı istemek anlamına geldiğini bildiğimden bu hak ediş,

çünkü bu aşk benim yazgım,

çünkü kutsal kitaplarda zikredilecek benim adım.

yükselmek için düşmek ,arınmak için kirlenmek,

çıkmak için batmak lâzım.

yeniden doğmak için ölmeli insan bir kere,

ruh olmak için teni yakmalı kadın

ve suyun serinliğini bilmek için ateşe düşmeli kadın.

vurucu ,kavrayıcı ve kuşatan,

durmayan, koşan,

böyle yazılmış benim yazgım,

kutsal kitaplarda böyle geçecek adım,

yazgıma ben nasıl baş kaldırırım?

hanım hanımcık ol, böyle denecek leyl`ya .ve oda öyle olacak.çöle düşen mecnun, leylâ değil.leylâ ağlamak için bile bahane bulmak zorunda. ben öyle miyim ya?

şirin"in bahtına düşen, uğrunda dağlar delinen olmak olacak, dağları delen değil.suyu bulmak ferhâd"ın bahtı.

aslı, en fazla bir âh, felekleri tutuştursa da. açılıp, kapanan düğme aslı boyundan ayağa.yanıp küle dönmek kerem"in hakkı olacak.

ben aslı gibi miyim ya?

evli evinde, yerli yerinde,

bana yazılansa, benim alnıma, yûsuf"un gömleğini yırtmak boydan boya,

nasıl karşı çıkarım yazgıma?

adım,

ey geçmiş ve gelecek zamanların

dişil ve doğurgan, duygusal ve duyarlı,

hanım hanımcık, durağan,

ve çaresiz

ve lekesiz

bütün hikâye kahramanları.

adım adınızla birlikte anılsa da,

dağlar ve ırmaklar arasında,

gökler ve yer arasında olduğu kadar mesafe olacak adımla adınız arasında.

siz, yazgınızla iffetli,

çaba harcamayacaksınız eteğinizdeki çamuru akıtmaya.

ben yazgımı yükleneceğim önce

sonra yazgımdan iffet çıkaracağım.

bu yüzden yûsuf"un arka tarafından yırtılan gömleğinden

züleyha"nın önden yırtılan eteğine kadar uzanacak yolum,

adım adım,

aşk benim hakkım.""

merhaba bayanlar
nasıll özeniyorum size anlatamam

oğlum 14 aylık kocaman bir küçük adam oldu ve bebek özlemim artmaya başladı =)
aralarında 3 yaş olacak şekilde Rabbim müsaade ederse 2.yi de düşünüyorum

arasıra taze anneleri okuyorum da, son yazışmalarınızda x gün geriden z gün önden gibi endişeler okudum

hiiiç endişelenmeyin diyorum
bebeğin o haftaki kilo alımı, doktorun ölçümü yaparkenki hassasiyeti vb etkenler arasıra farklı sonuçlar çıkarabiliyor

mesela son aylarda doktorum pek iyi beslenmiyorsun galiba bebek kilo almamış deyip ödümü kopartırken başka hastanedeki doktorum kilosu 1 hafta önde demişti
insan çok pimpirikleniyor, hızımı alamayıp detaylı taramada karın çevresini defalarca ölçtürmüştüm ve radyalogda defalarca bu hızla giderse normal doğuramayacağın kadar tosun olacak demişti :)
sonuç olarak benim oğlum 3700g doğdu

demem o ki sağlığı sıhhati kemik ölçümleri detaylı ultrasondaki böbrek burun kalp ve benzeri incelemeleri yerindeyse hiiç kafanızı yormayın ve bu mucizevi sürecin tadını çıkarın

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, aminn!!

bu arada eşlerinizin yaklaşımı nasıl bilmiyorum ama ben ilk aylarımda çok bulantılıydım uykuluydum ve hep eşim ne düşünüyor diye merak ederdim
arkadaşlarımın önerisiyle araştırmalarımı paylaşmaya başladığım bir blogum var ve eşim erkek gözüyle hamilelik üzerine bir yazı yazdı
belki duruma hala adapte olamayan eşler varsa okutabilirsiniz :)

hayat ÖZsöyler: O'nu beklerken - Erkek gözüyle hamilelik - Bölüm 1: İlk Aylar

züleyha he şarkıdanmı etkilendin sen bakıyıum işşallah koyarsın bebem kız bu kesin kız diyor şimdide eşim gece geçtim adamın karşısına deidm banamı öyle geliyor totommu büydü dedim :44:eşimde dediki vallahi paşam şansını zorluyorsun bak dediamcamın karısı geçen doktora giderken arkamdan bakmış dedi kzı oglumd abildi erkek oldugunu teste ne gerek var bebem yemgem yeter bakalım tutcekmi
paşam 4 gün geridenmi geliyo seninki doktor bu konuda ne dedi benimki 5 gün önde gidiyodu şimdi 3 gün geriye düşmüş sata göre çok endişeleniyorum
canım bir ara suratı degişti amam geri gelsin sorun yok dedi yakalar dedi stres girme dedi stres bile etkiliyormuş bebegi:18::18::18:gelişimi güzel dedi kalbide stresimden 190 atmasaydı iyi olucaktı
daha olmadı her ay kendm gidip yaptrayım bari.allah korusunnnn yarabbimm bebişlerimizi bize bağışlasın.
amin işşallah bebem tek tememin o

rahmetlı kayın babamın ismi hasan fahri bızzde onun ısmını koyacaz tabı erkek olursa. kızdada irem istiyorum ama anlamı kotu dedıler bazıları ben cennet bahcesı dıye bılıyordum ama mutus z olurlar falan dedıler cok kararsız kaldım halbukı en cok ıstedıgım ısımde ırem yada ela naz . dün tanıdık doktorqaa gıttık keyfıne cınsıyetı bacak arasına baktı erkege benzıyor dedı 11 haftalık hayırlısı artık

ben rahmetli umudumda 14 haftalıktı hiseettim olabiril 4 gebeligim zaten kıpırdasada bilirm erkekçabuk oynuyor kız geç

eşime okutmak lazım

kızlarrr ben gece uykumda bile acıkıyorum herhalde hep rüyamda yemekler görüyorum.sonra uyanıyorum zor geliyo gcenin bir yarısı kalkıp yemek tekrar yatıyorum.ama resmen karnmın kazındığını hissediyorumm.

herkese merhaba bugun geç kaldım aranıza katılmak için işlerim çok yoğunda isimlerden bahsetmişsiniz bende paylaşmak istdim kız olursa cemre ela erkek olursa fatihhan ( eşimin adı fatih bu arada) bakalım şimdilik böyle değişmez diye düşünüyorum

canım erkek olursa bende muhammedül emin koymak istiyorum ama muhammed emin oluyor diye biliyorum..

günaydın kızlar ve bebişleri:):)
nasılsınız?
biz bu aralar yoğunuz yarın kpssye girecem inşlh bu sene atanırım. dua edin.
paşacım başın sağolsun allah mekanınnı cennet yapsın. inşlh bebeğin büyünce babanın mezarına gidersiniz.
bizimde kız diyor dr bizde kız erkek fark etmez DENİZ:):) olcak izmi allah izin verirse.
biraz heyacen bastı bakalım sınav inşl güzel geçer.

günaydınnnnnnn herkeseeeeeeeeeeeeeeeeee

:86: :86: :86: :101: :101: :101: :101: :101: :101: :101: :111: :111: :111: :111: :111: :111:
yüz ifademden de anlaşılacağı gibi doktordan geliyorummmm :129: :124: .. Allahıma çoooookk şükür maşallah bebeğim çok hareketliydi ...ablasına el salladı ve kızım mutluluktan havaya uçtu... kardeşini görmeye gideceğimizi duyunca hergün okula koştura koştura gidip çıkış saatinde okulda kalmak için herşeyi yapan kızım okula gitmek istemedi ... tahmin ettiğim gibi doktorumun kesinleşmeden cinsiyeti hakkında yorum yapmak istemedi.. 2li testim yapıldı 1 hafta sonra sonucunu alacağız inşallah..1ay sonra bakarız dedi..benden haberler bu kadar inşallah hepiniz iyisinizdir...

az önce bakıyorum dün yazılanlar yok,noldu dedim silinmiş mi yapılan yorumlar derken bir baktım ki ultrason görüntüleri sayfasına girmişim doktordan çıktıktan sonra ki şaşkolozluğum devam ediyor...

kız bebek karaborsa olmuş :)

cinsiyetler kesinleşince herkesin ki kız olduğu anlaşılmasın,sonra erkek bebek karaborsaya düşermiş

canım belki sıcaklardan ve terden ötürü isilik olmuş olabilir yada daha önce ortaya çıkmayan bazı alerjiler hamilelikte çıkabilir yada varolan alerji hamilelik boyunca yok olabilir.. normalde çok alerjik bünyeye sahibimdir arıya,güneşe,çikolataya,baharata vs alerjim vardır ama ilk hamilelğimde (arıyı test etmedim,Allah korusun test etmekte istemem) alerjim kayboldu doğumdan sonraki birkaç ay sonra yeniden alerjilerim ortaya çıktı.. doktorunla görüş belki ovadril krem (alerji,pişik,isilik için iyi geliyor)kullanman sakıncalı olmaya bilir o hemen geçirir... doktorunla görüşüp öyle kullanmalısın..

benimde omuzlarımda var denize gitmiştim sonra oldu kabarcıklar çıldırtıyo kaşıntıdan su toplar gibi oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…