2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
bende rahimde az perde var korkma.belirtiyse valla bendede yok canım .az önce doktordan geldim kanım katlamış kesem 4 gün önce 5.5mm idi bugün 11.1 mm olmuş .belirti,mde var denemez:))) rahat ol dua et.

ben bütün kürleri denedim ama olmadı hiçbiri 1 senelik evliyken dr gittim.dr bişey bulaamadı en son rahim filmi çekicez dedi çektirdim kanallarım açık çıktı. fakat rahim şekli bozukluğu var dedi ameliyat olucaksın dedi.birde ameliyattan sonra tüp bebek yapıcaz sana dedi normal yolla kalamazsın hamile dedi.yaşım 34 yumurta rezervim düşükmüş. bizimde paramız yoktu o an. biz gelririz sonra dedik. ben korkuyordum ameliyattan birde. sonra arkadaşımın biri hamile kalmıştı onunda sorunları vardı gitmediği dr kalmamıştı kızın. onun gittiği bir şifacı var ona gittim. benden hsg filmi istedi bende çektirmiştim zaten gösterdim.dr dediklerini dedim. allahın izniyle kalırsın dedi öyle şeymi olurmuş önceden tüp bebek merkezlerimi varmış, analarımız nasıl kalmışlar hamile 5 sene bebeği olmayan kadın bir anda hamile kalabiliyor sonuçta dedi.sen dua et bol bol dedi.birde bana hazne yağı-çay ve ballı karışım verdi. yaptım 5 ay sonra hamile kaldım. su anda şoktayım. gitmediğim yer kalmamıştı. ama allaha hep dua ettim sizde öyle yapın

eşim gelene kadar kestireyim biraz diyodum tam da :D normalde sabahları ondan önce kalkardım 6da..kahvaltısını hazırlardım beraber yerdik..o gidince de gayet zinde olurdum..ama şimdi ne çalar saati duyuyorum ne de eşimin gittiğini...kütük gibi uyuyorum saat 11den önce de uyanamıyorum... damar durumuna dikkat etmedim ama göğüs uçlarımın etrafında mor bir halka oluştu

:)) ben de senin gibi yapıyorum canım eşimden önce kalkıp kahvaltı hazırlıyorum beraber edelim diye bir daha canım istemiyodu çünkü şimdi mutfağa gidip geldikçe yiyorum orası ayrı ama ne biliyim gittiği yere kadar devam edicem benim uykular da sonradan bastırıyo :)
özellikle öğleden sonraları baya bi ağırlaşıyorum durum daha nereye gider bekleyip görücez artık :)))

damarlar bende de var.5+2 degerim 8282 olmuş maşallah.

maşallah ne güzel :) ben hamilelik şüphesiyle doktora gittiğimde eğer geç döllenme durumları felan yoksa 3+6 da değerim 3952 ydi.bir daha da baktırmadım doktor da istemedi 9 gün sonra gidicem bakalım durumlar nasıl...

Arkadaşlar ben de 4 haftalık hamileyim:)) cuma günü keseyi görücez inşallah,dün gittim değerlerim1047 miş. Cuma görünür inşallah bebişimin kesesi,çok heyecanlıyım mutluyum!!!:49::49::49:

Ya kislar bnde daha hic belirti yok ama oğlumahamileykende yoktu belirti o zaman rahat geçmişti hamileliğim 2 3 aylıkken arada bir sabahları midem bulanıyordu sadece bu nasi olacak bilmiyorum

hoş geldin canımmm.. bi de ikiz annemiz war, ne hoş :16::16: Allahım bebişlerini sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin canım..
Saglık cnm, inşallah hepimiz güzel bebeklerimizi alalım kucağımıza.

aynen tatlım bende aynı senin gibi düşünüyorum sağlıklı olsun da biri ikisi hiç farketmez :)) bazı yorumlarda kan değerleri 1500 ü geçince kese ultrasonda görünür yazmışlar benim değerlerim 3900 küsürlerdeyken göründü ama çok küçüktü arkadaşlar kesem göründü derken orda bir şeyin olmasını mı kasdediyolar acaba??

Canım küçüklüğünü nereden çıkardın, doktor mu söyledi? Son adet tarihine göre kese küçükse geç döllenme olmuştur, yanı 28 günde adet görüyorsan yumurtan 14'unde değil de ornegin 18inde catlamıştır. Sorun etme şimdiden.

günaydın canım yanlış anlama değerin kesinlikle anormal değil gayet güzel de doktor 3 haftalık demiş ya onu anlamadım
değerine göre 5 haftalık falandır diye düşündüm,tabi ki doktorun daha iyi bilir.
değeri yüksek olanlarda çoğul gebelik şüphesi oluyo ya belki ikiz olur ne güzel olur :8:
Canım üstte yazdım ya bu geç döllenmeden dolayı 3 haftalık demiş olabilir.degerin kaç olduğu hangi gun tahlil yapıldıgıyla ilgili. Normalde ilişki gunünden 10 gun sonra degerin 100un üstünde olması gebelık ıcın normal kabul edilir. Yani gebelik saglikla diye düşündürür. Tabi 2. Testle degerin artıp artmadıgı kontrol edilir, bazı doktorlar deger 10. Günde yüksekse 2. teste gerek duymaz.

size bi sorum var kizlar , brn hamile oldugumu ogrendigmde reglim 3 gun gecikmisti ama beta hcg 108 cikti 2 tane idrar testi yaptm onlar pozitf cikti. Bana braz hcg degeri az gibi geldi sizce normalmi?

Canım normal mi anlaman ıcın ya tekrar kan testı yaptır, artışı doktora gosterıp onaylat, ya da 10 gun sabredip keseyi gor. Hamilesindir tabi ki aklına pozitif seyler getir :)

Günaydın kızlar... Malum kanamam vardı cuma günü.. Bugün keseyi gördük çok şükür.. Kanama devam edebilir dedi doktorum dinleniyorum... Darısı kalp atışını duymaya.. Tüm arkadaşlarıma sağlıklı gebelikler dilerim...
Saglık cnm bol bol dinlen, bnm de bel ağrılarım oluyor adet olacakmışım gibi ama bu evrede yapacak birşey yok, dinleneceğiz.

Canım küçüklüğünü nereden çıkardın, doktor mu söyledi? Son adet tarihine göre kese küçükse geç döllenme olmuştur, yanı 28 günde adet görüyorsan yumurtan 14'unde değil de ornegin 18inde catlamıştır. Sorun etme şimdiden.

Canım üstte yazdım ya bu geç döllenmeden dolayı 3 haftalık demiş olabilir.degerin kaç olduğu hangi gun tahlil yapıldıgıyla ilgili. Normalde ilişki gunünden 10 gun sonra degerin 100un üstünde olması gebelık ıcın normal kabul edilir. Yani gebelik saglikla diye düşündürür. Tabi 2. Testle degerin artıp artmadıgı kontrol edilir, bazı doktorlar deger 10. Günde yüksekse 2. teste gerek duymaz.

tatlımm doktor kan vermeden önce ultrasonda karından baktığında birşeyler var görünüyo ama şu an için çok küçük demişti o yüzden öyle yazdım..normalde 25 günde bir adet oluyorum yumurtlamamda bir ay önce doktorun takibine göre adetimden 10 gün sonra gerçekleşiyo diye biliyorum ben bu ay nasıl oldu tabi orasını bilemiyorum muhtemelen dediğin gibi olabilir canım..saolasın cevabın için :))

cuma günü adet olmam gerekiyordu cuma dan bu yana 3 test yaptım 3 üde pembe çift çizgi çıktı çalışıyorum çalıştığım yerde tekim yani benim işime bakacak biri daha yok o yüzden izin almam çok zor 2 hafta sonra kalp atışlarını duymak için ultrasona girerim diye düşünüyorum ama bir yandanda aklım beta hcg de onun içinde izin alamam sorum şu beta hcg baktırmadan 2 hafta beklesem ne olur:18:
Doktorlar keseyi görmek istiyor, deger yüksek olup da kese görünmezse -evlerden uzak olsun- dış gebelik olabilir, bu da tehlikeli. İc kanama yapabiliyor. Arkadaşların dediği gibi acile bile gidebilirsin. Ama bir yandan da bunlar çok istisnai durumlar, karar senin. İcini ferah tut.

kızlar illa da keseyi görücem biran evvel görücem diye vajinal ultrasona girmeyin sağlıklı olmadığı birçok yerde söyleniyor...biraz geç olsun ama güç olmasın.
Canım bnm tüp olduğu için oldukça istenen bir bebekti. Zaten tüp bebek merkezlerinde 3 ay transvajinal bakılıyor. Ultrason ses dalgalarıyla çalışıyor ve bazı kaynaklar fetüsü rahatsız edebileceğini söylüyor ama ispatlanmış birşey yok. Zaten olsa tüp merkezlerinde vajinadan bakılmaz canım. Sonuçta durumumuz kolayca hamile kalabilen bi kadına göre daha trajik :)

bu arada kızlar duyduğum her değer benimkinden düşük kalıyo..sizin değerler normal ama benim değerler normalinden yüksek çıkıyo sanırım...şey değerlerin yüksek çıkması çoğul gebeliklerde oluyomuş...ama ben tek kese gördüm...benim de endişem bu...

kızlaaar sabahtan beri 5+1 diyorum ama yanlış hesaplamışım...3+6da 313 çıktı
4+6da 6336 çıktı ben size kanı verdiğim tarihi değil sonucu aldığım zamanı zamanı yazmışım...evet şimdi oldu 3+6da kan verdim ilk 313 çıktı tam bir hafta sonra yine kan verdim yani geçen hafta pazartesi 4+6da 6336 çıktı..bugün de 5+6 yım ama kan falan vermedim bugün yeter canım her hafta kan verirsek bize kalmaz :)
Canım bnm 2 kese göründü, bnm transfer sonrası 8. Gun 125 çıktı, 13. Gun ise 1500 e dayandı. Normalde transfer(yada muhtemelen ilişki kaldığın gunün) 10. Gunü degerin 100 çıkmalı. 3+6=27 -15= 12. gun icin için degerin normal görünüyor. Ama bazen deger 2 gebelik için az bile olsa 2. de çıkabiliyor. Hep istisnalar oluyor bu işlerde.
Ya da bazen doktorlar 2 kese görüyormuş, ama 2. Ufaksa üzmemek için hastayı söylemiyormus. Sonra 2. büyürse sürpriz yapıyormus. Allah gönlüne göre versin cnm, istiyorsan inşallah seninkiler de ikizdir. Bir arkadasin eşi gormuş ya, belki böyle bir durumdur. Bir daa gidince doktora sorun canım.

izmirden olan var mı arkadaşlar aranızda?
Ben bostanlıdayım cnm, Ege'de tüp yaptırdım. Yarın sabah için kentten randevu aldım, bir haftadır doktor muammasındayım. Sen ne düşünüyorsun doktor için, nerdesin ?

Merhaba Arkadaşlar
Bugün Gittim Başka Bir Doktora
Hcg değerim 30 nisanda 64.79.du bugün 233,3 çıktı (adetimden 1 gün geçti) sizce değer nasıl.10 gün sonra gel bakalım keseye dedi.
birde progestan ve folbiol yazdı bunları aksatmadan kullan dedi.İnşallah 10 gün sonra keseyide görürüz Allah bebeklerimize sağlıklı bir şekilde kavuşmayı nasip etsin

canım benimde 2 mayısta 235.2 idi kan testim.değerler yakın ben de 1 gün geçmişti adeti.yani aramızda 1 gün var galiba..ben daha doktora gidemedim çünkü öyle yoğunki doktor haftaya pazartesiye alabildim randevuyu.folikasit aldım ben kendim ama başlayamadım korktum doktor tavsiyesi olmadan içmesem mi ki ? ben hamile kalmadan önce içtim 1buçuk ay sonra bıraktım kafayı takıyorum aklıma gelio hamilelik fikri diye...unutunca hamiş kaldım zaten :)

Gunaydin hamisler azcik midem bulaniyoo bu sabah sizler nasilsiniz

günaydın canım şimdiye kadar mide bulantım yoktu seviniyodum ama dün geceden beri hafiften de olsa mide bulantılarım başladı benimde :( bunlar iyiye işarettir umarım...

dun akşam kuru kayısı yedim heralde 10 15 tane yemişimdir ustunede kayısı kompostosu içitim sabah bi agrıyla uyandım nasıl korktum meger gaz sancısıymış brde ishal olmuşumm hemoroitte var bilmem nolcak benim bu halim

dun akşam kuru kayısı yedim heralde 10 15 tane yemişimdir ustunede kayısı kompostosu içitim sabah bi agrıyla uyandım nasıl korktum meger gaz sancısıymış brde ishal olmuşumm hemoroitte var bilmem nolcak benim bu halim

canım zaten bu yediklerin ishal yapar hatta yanlış bilmiyorsam büyük tuvaletine çıkamayanlar bunu uygular ve sorununu geçirmeye çalışır baya da etkilidir yani..

Back
X