2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
kızlar merhaba,
ben bebişime hazır pamuk yorgan almayı düşünüyorum. fakat boyutları 90*145. bebişler için uzun değilmi? yoksa normal mi?

bana kalırsa da uzun ama zaten bebek nevresimleri 100*150 oluyor. yalnızca park yataklar için olan uyku setlerinde boyut küçük oluyor sanırım. çok küçükken zaten yorgan kullanmayız, battaniyeler yeter. ben 70*120 gibi bi peluş battaniye aldım, olmadı onu kullanırım diyorum

hayir ilk 4 ayinda 8 kilo almistim.sonra da 12 oldum ama hersey olumlu gidiyor simdilik kilolarim haric bazi hamisler nasil 4 kilo aldim diyebiliyor cok sasiriyorum canim

Bende ilk 8 hafta 4 kilo almıştım sonra frenledim. İlk hamile kalınca insan bi kontrolsüz oluyor. Aslında senin iyi o zaman yani son 4 ayda 4 kilo almışsın bundan sonra her ay 1 kilo gidersen süper olur. İnşallah başarabiliriz. Bende bu saate kadar dikkat ettim az önce 1 kase çerez yedim yalan oldu tüm günüm :((

Kızlar, selam,
Geçmişi okuyamadım:(( Günlerdir o kadar yorgun düşüyorum ki, erkenden uyuyorum, bu yüzden foruma da giremedim. Görüşmeyeli nasılsınız, bebişler nasıl? Umarım herşey yolundadır.

Daha önce bir kitaptan bahsetmiştim, bilmem hatırlar mısınız. Arkadaşımın ablası okumuş ve 40 günde bebeği bir düzene koyduğundan ve sonra çok rahat ettiğinden bahsetmiştim. Yoğun çabalarım sonucu, kitabın adını öğrendim ve okumaya başladım. Şu ana kadar benim kafamdaki sistemle çok uyumlu geldi. Ben, çocuk merkezli bir ebeveyn olmak istemiyorum. Yani çocuğun her dediğini yapan, başına çıkartan ve sonra da hayatı felç olan bir ebeveyn. Her ne kadar psikolog olsam ve danışmanlık yapıyor olsam da bu kitap sanırım başucu kaynağım olacak.Sizlerle de paylaşmak istedim.

Kitabın ismi, Tracy Hogg-Melinda Blau "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler"

Eğer kitabı alamayacak durumda olursa, ana başlık kısmında kitaptaki en önemli bilgileri sizinle de paylaşabilirim. Amacımız mutlu çocuklar, mutlu aileler:))

Haftasonu eğitimim var, bu yüzden erkenden yatacağım. Herkese iyi geceler...Umarım geçmişte çok şey kaçırmamışımdır. Bebişleri de öpüyorum, sağlıkla büyümeye devam etsinler:))

Teşekürler paylaşım için alıcam bu kitabı inşallah

Kızlar, selam,
Geçmişi okuyamadım:(( Günlerdir o kadar yorgun düşüyorum ki, erkenden uyuyorum, bu yüzden foruma da giremedim. Görüşmeyeli nasılsınız, bebişler nasıl? Umarım herşey yolundadır.

Daha önce bir kitaptan bahsetmiştim, bilmem hatırlar mısınız. Arkadaşımın ablası okumuş ve 40 günde bebeği bir düzene koyduğundan ve sonra çok rahat ettiğinden bahsetmiştim. Yoğun çabalarım sonucu, kitabın adını öğrendim ve okumaya başladım. Şu ana kadar benim kafamdaki sistemle çok uyumlu geldi. Ben, çocuk merkezli bir ebeveyn olmak istemiyorum. Yani çocuğun her dediğini yapan, başına çıkartan ve sonra da hayatı felç olan bir ebeveyn. Her ne kadar psikolog olsam ve danışmanlık yapıyor olsam da bu kitap sanırım başucu kaynağım olacak.Sizlerle de paylaşmak istedim.

Kitabın ismi, Tracy Hogg-Melinda Blau "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler"

Eğer kitabı alamayacak durumda olursa, ana başlık kısmında kitaptaki en önemli bilgileri sizinle de paylaşabilirim. Amacımız mutlu çocuklar, mutlu aileler:))

Haftasonu eğitimim var, bu yüzden erkenden yatacağım. Herkese iyi geceler...Umarım geçmişte çok şey kaçırmamışımdır. Bebişleri de öpüyorum, sağlıkla büyümeye devam etsinler:))

kitabı inceledim az önce, çok bilinen, çok beğenilen bir o kadar da eleştiri alan bir kitapmış. Paylaştığın içi sağol, ben kitap yurdundan siparişi verdim bile:1:, zira son günlerde eşim "biz bebeği sallamayalım, gürültüde uyumaya alıştıralım" falan diyordu. bakalım yöntemleri uygulayabilecekmiyiz.

kitabı almak istemeyenler ama yine de merak edenler bir çok blogda anneler kitaptaki yöntemleri, uygularken karşılaştıkları zorlukları, sonuçları vs anlatmış. bi karıştırın interneti derim.

Aaaarkadaslar benim size bir sorum olacak..lutfen cvp yazarmisiniz.ben 6 aylik hamileyim toplam 12 kilo aldim cok yemiyorum ama ne yesem kilom artiyor benim gibi olan varmi???

Arzumelih,

Ben Ocak 19'da doğum yapıcam.. Seninle aramızda ne kadar var bilemedim.

Su anda toplamda 4 kilo aldım, öğlenleri et, aksamları sebze yemeye dikkat ediyorum.Tatlı yememeye calisiyorum,sekeri tamamen meyveden almaya calisiyorum. Ekmek yemiyorum, kızartma vs yemiyorum. Sebze de genellikle kereviz, enginar, ıspanak , pırasa ve bol salata tüketiyorum, simdi balık sezonunun açılması ile haftada 2-3 balık şart oldu.

Anlayacagın, kendime yararı olan seyleri değil, tamamen bebeğe yararı olan seyleri yemek istiyorum. Ailemde hemen hemen herkes şeker hastası , dolayısı ile dikkat ediyorum. Arasıra kaçamağım olmuyor mu dersen oluyor :)

Arzumelih,

Ben Ocak 19'da doğum yapıcam.. Seninle aramızda ne kadar var bilemedim.

Su anda toplamda 4 kilo aldım, öğlenleri et, aksamları sebze yemeye dikkat ediyorum.Tatlı yememeye calisiyorum,sekeri tamamen meyveden almaya calisiyorum. Ekmek yemiyorum, kızartma vs yemiyorum. Sebze de genellikle kereviz, enginar, ıspanak , pırasa ve bol salata tüketiyorum, simdi balık sezonunun açılması ile haftada 2-3 balık şart oldu.

Anlayacagın, kendime yararı olan seyleri değil, tamamen bebeğe yararı olan seyleri yemek istiyorum. Ailemde hemen hemen herkes şeker hastası , dolayısı ile dikkat ediyorum. Arasıra kaçamağım olmuyor mu dersen oluyor :)
ben de 23 ocakta doum yapcam insallahh allahin izniyle..ben gunde 1 porsiyon etyiyorum.aama esim sebze yemeğini sevmiyor yediremiyorum.herneyse canim 2 kisi olunca yemek yapmasi hele ki sebze yemeğini tek yemek 2 gune bir yiyorum.turkiyede balıklar kaliteli deil okadar omega 3 acisindan oyuzden baliga bel baglamiyorum. sabah kahvaltida mutlaka 1yumurta peynir tahin pekmez zeytin bal ve salata yiyorum.ama ekmek de yiyorum her öğünde 2 veya 3 dilim

Kızlar her sabah 6 da evden çıkan biri olarak vaktimin çoğunu uyuyarak geçirir oldum
giremiyorum pek
umarım herkesin keyfi yerindedir
biz bebişimle bu sıralar iyiyiz çok şükür
sizlerde ne var ne yok

Canim ben de erken den çıkıyorum işe ew tasicam cok zor dun temizlik yaptik alt tarafim agrimaya basladi yaa bi garip oldum allah yardimcimiz olsun bide ben 9 aya kadar isten cikamam soz verdim rabbime de dua ediyorum ne olur rabbim bu bebegimin kismeti ikimizede saglik guc kuvvet wer diye...
bana kalırsa da uzun ama zaten bebek nevresimleri 100*150 oluyor. yalnızca park yataklar için olan uyku setlerinde boyut küçük oluyor sanırım. çok küçükken zaten yorgan kullanmayız, battaniyeler yeter. ben 70*120 gibi bi peluş battaniye aldım, olmadı onu kullanırım diyorum

1 e 1 bucuk pamuk yorgan siridi annem de wala

Son düzenleme:
siz nerede yaptırdınız istanbul da varmı uygun

ilgi hastanesinde 105 tl özel güngörende 100 tl bide meltem hastanesi var ordada sgklıya 70 tl ama hastane ilk gidince doktora muayne olman gerek oda 12 tl 82 ye geliyo ben meltemde yaptırdım sonuçlar iyi ama doktoru sevmedim bişi demiyo güngörende yaptır bence

Canim ben de erken den çıkıyorum işe ew tasicam cok zor dun temizlik yaptik alt tarafim agrimaya basladi yaa bi garip oldum allah yardimcimiz olsun bide ben 9 aya kadar isten cikamam soz verdim rabbime de dua ediyorum ne olur rabbim bu bebegimin kismeti ikimizede saglik guc kuvvet wer diye...

1 e 1 bucuk pamuk yorgan siridi annem de wala

Valla Allah yardımcın olsun canım
bende gece rüyamda hep ev aradım, o kadar yoruldum yürümekten resmen
bizim oturduğumuz ev satılacak da bizde taşınacaz sanırım
aman temizlik falan dursun canım, bırak elleme hiç
ağrın nasıl şu an geçti mi biraz?
bende mecbur çalışacam 37. haftama kadar ama şimdiden yıprandım
Allah yardımcımız olsun

Herkese günaydın güzel annişler :16:
Bugün çok mutluyuz biz, dün gece sabahın 5.30'unda kızım babasına çok büyük bir hediye verdi. 17. Haftadan beri hissettiğim kuzum babası ne zaman ellerini karnıma dayasa hareket etmeyi bırakıyodu, ama dün gece tam 7 kere sağlam tekme-yumruk karışımı ile babasını mest etti :16: artık barıştılar diyorum :9:
Dün tetanoz aşımı yaptırdım, kızarıklık ateş olmadı çok şükür ama ağrı var çok kolumda, hareket ettirirken çok zorlanıyorum, saçımı falan zor topluyorum :(
Siz neler yaptınız bebişlerinizi sevmekten başka :31:

Herkese günaydın güzel annişler :16:
Bugün çok mutluyuz biz, dün gece sabahın 5.30'unda kızım babasına çok büyük bir hediye verdi. 17. Haftadan beri hissettiğim kuzum babası ne zaman ellerini karnıma dayasa hareket etmeyi bırakıyodu, ama dün gece tam 7 kere sağlam tekme-yumruk karışımı ile babasını mest etti :16: artık barıştılar diyorum :9:
Dün tetanoz aşımı yaptırdım, kızarıklık ateş olmadı çok şükür ama ağrı var çok kolumda, hareket ettirirken çok zorlanıyorum, saçımı falan zor topluyorum :(
Siz neler yaptınız bebişlerinizi sevmekten başka :31:

Ben de bu tekmelere mest oluyorum. babamız çok sık yakaladı tekmelerini. çok güzel bi duygu.

$WOLLEX-NEW-YORK-BEBEK-BAKIM-CANTASI__73976406_0.webp $wollex.webp

kızlar bebek bakım çantası aldınız mı? bir yere giderken eşyalarını koymak için.. ben bebek mağazalarında biraz göz gezdirdim de fiyatları çok pahalı 80-150 tl arasıydı. ve çok da güzel değillerdi. int.den böyle bişey buldum wollex new york bebek bakım çantasıymış adı. sırtınada takabiliyorsun omzunada. ayrıca bebeğin altı açma bölümüde var içinde. ıslak mendil gözü varmış, sadece cırt cırtını açıp ıslak mendil poşetini çıkarmadan ordan çekiyorsun, biberon koyma bölümü vs..

kendi sitesinde fiyatı 240 tl'den 150 tl'ye inmiş tabi yinede çok pahalı. ben aşağıdaki siteden 70 tl ye buldum. sizce değer mi? daha uygun fiyatlı geniş normal bir çanta mı alalım?

http://www............../Wollex-Anne-ve-Bebek-Bakim-Seyahat-ve-Tasima-Cantasi-2

Ben de bu tekmelere mest oluyorum. babamız çok sık yakaladı tekmelerini. çok güzel bi duygu.

Bende uyandırdığı hisleri zaten tarif edemem :16: ama eşim hiç bu kadar yoğun hissetmemişti, o saydı zaten sayısını da :9: çok mutlu olduk :16:

Bende uyandırdığı hisleri zaten tarif edemem :16: ama eşim hiç bu kadar yoğun hissetmemişti, o saydı zaten sayısını da :9: çok mutlu olduk :16:

Çok başka bir duygu gerçekten ben de 16. haftamdan beri hissediyorum ama taabi şimdi tekmeler yumruklar çok daha sağlam fakat henüz babamız o şerefe nail olamadı.Senin de dediğin gibi o elini koyar koymaz duruyor anlıyor mu ne :D "Babası da kızım bana saygılı" deyip işi şakaya çeviriyor ama biliyorum hissedeceği anı iple çekiyor. Bakalım hayırlısı ama sizin adınıza çok sevindim canım, gerçekten harika bir hediye olmuş babasına :)

Back
X