2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Kızlar herkese selam:16:

Tahlil sonucunu öğrenmek için telefonda uğraşırken geçirdiğim sinir harbi ve ağlama krizine rağmen sonuçlarımı aldım.

açlık: 78.4 / 105
1. saat: 169 / 190
2. saat: 143 / 165
3. saat: 112.9 / 145

Şu yanındaki üst sınırlar bana biraz yüksek geldi, Türk Klinik Biyokimya Derneği diye bir site buldum, devlete ait bir site (Trk Klinik Biyokimya Dernei) burdaki değerler de 95-180-155-140 şeklinde gidiyo. Test edildi onaylandı, nereye bakarsam bakayım değerlerimin 4'ü de sınırların altında. Allah'ıma şükürler olsun, herkes böyle güzel haberlerle gelsin inşallah..
1 haftadır bu testle yatıp kalktım,o kadar şapşallaşmışım ki eşime 'ee naapcam ben şimdi bişey yapmam gerekmiyo di mi' diye soruyorum :44:

Tahlil sonucunu öğrenmek için telefonda uğraşırken geçirdiğim sinir harbi ve ağlama krizine rağmen sonuçlarımı aldım.

Şu yanındaki üst sınırlar bana biraz yüksek geldi, Türk Klinik Biyokimya Derneği diye bir site buldum, devlete ait bir site (Trk Klinik Biyokimya Dernei) burdaki değerler de 95-180-155-140 şeklinde gidiyo. Test edildi onaylandı, nereye bakarsam bakayım değerlerimin 4'ü de sınırların altında. Allah'ıma şükürler olsun, herkes böyle güzel haberlerle gelsin inşallah..
1 haftadır bu testle yatıp kalktım,o kadar şapşallaşmışım ki eşime 'ee naapcam ben şimdi bişey yapmam gerekmiyo di mi' diye soruyorum :44:

gözünaydın çok sevindim senin adına.. geçmiş olsun tekrar. artık hamileliğin tadını çıkarmaya bak bundan sonra :)

kızlar çooookkkk kötüyüm yaa bu mide yanması-ekşimesi beni öldücek, süt iç dediler geçmedi, tahin helvası ye dediler geçmedi, haftaya randevum doktoruma dicem ama nasıl dayancam o zamana kadar bilmiyorum :50: :50:

iyi akşamlar anneler. mide yanması bende de var, baharat, yağ, çok yemek tetikliyo. gaviscon içiyorum ama bazen dersi anlatamayacak hale geliyorum. yanımda taşıycam artık.
izin konusunda ne düşünüyorsunuz? 37 yi tamamlayıp ayrılırsam olurda doğum 38 de olursa kalan 2 hafta doğum sonrasına ekleniyo mu? boşa mı gidiyo? bilen var mı?

Tatlım benim dr umda gaviscon verdi. sende bir dr danış. Gerçekten çok iyi geliyor. Geçmiş olsun. Rapor 32. ve 37. hafta arasında alınması gerekiyormuş. 37. haftaya kadar çalışsanız kullanmadığınız izniniz doğum sonrasına ekleniyor.

Günaydın kızlar.Bebeğimi zaten az hishediyorum 3 gündürde hiç oynamadı dün ağaya sızlaya doktora gittim çok şükür iyimiş ama benim beklerken ömrümden ömür gitti.
Doktor renkli ulturason istedi 25 haftamdayım.niçin istemiş olabilir.bide benim karnım çok kaşınıo kaşımamaya çalışıyrm galiba yırtılacak bunun için kullandınız bişi varmı

Canım çatlak için ben Pregnacare Çatlak Kremi kullanıyorum. Çevremde de kullaman var ve memnunlar.

:49: :nazar: Tüm hamişlere sağlıklı ve sıhhatli güzel günler diliyorum... Sevgiler...

Geçmiş olsunn bitti çok şükür, değerlerinde gayet güzel canım.. Bende açım hala ama çok şükür değerlerim normale dönüyor , tek düşündüğüm ben açken bebişim besleniyomu, pazartesi öğrenicem inşallah. Şu stresleri bi kenara bırakıp artık tekrar bebiş kıyafeti arabası odasını konuşalımmm kafa dağıtalım kızlar

selam anneler ve bebişleri..hepinizie hayırlı akşamlar...

mide yanması şikayeti olan anneler 1 çay kaşığı Türk kahvesi şıp diye kesiyormuş bende mide yanması yok,denemedim yinede bilginiz olsun belki faydası olur diye paylaşmak istedim..inşallah işe yarar..

Canım bazı bebişler kafasını dayamayı seviyor
benimki kafasını dayadığında çok sert oluyor ve ağrı yapıyor
pozisyon değiştirdiğinde rahatlıyorum

canım ağrılarım ogün kesilmişti lakin yinede bugün gitmişken doktoruma danışmak istedim..doktorum senin söylediğini aynen söyledi.. panik yapma normal dedi..
sağolasın o gün iimi rahatlatmıştın paylaşmak istedim...:16::16::16::16::16::16::16:

Cok sevindimm!! Dmek ki kuru incirlerden uzumlerden yuksek cokmis. Darisi bizlerin basina :)
Geçmiş olsunn bitti çok şükür, değerlerinde gayet güzel canım.. Bende açım hala ama çok şükür değerlerim normale dönüyor , tek düşündüğüm ben açken bebişim besleniyomu, pazartesi öğrenicem inşallah. Şu stresleri bi kenara bırakıp artık tekrar bebiş kıyafeti arabası odasını konuşalımmm kafa dağıtalım kızlar
Besleniyordur annesi. Zaten bizim lup lup goturdugimuz makarnalarin, pilavlarin, cukulatalarin bebeklerimize hic yarari yok. Hem kilo alimin da duzenli olacaktir.

canım ağrılarım ogün kesilmişti lakin yinede bugün gitmişken doktoruma danışmak istedim..doktorum senin söylediğini aynen söyledi.. panik yapma normal dedi..
sağolasın o gün iimi rahatlatmıştın paylaşmak istedim...:16::16::16::16::16::16::16:

Bi sorun olmamasına çok sevindim tatlım
birbirimizi rahatlata rahatlata geçiriyoruz bu günleri tatlım
ne mutlu bana azıcık da olsa yardımım olduysa
oyyy bebişin de iyiymiş ne güzel, darısı bizim başımıza

Çok sevindim senin adına tatlım yaaa
ben daha hiçbirşey yapamadım yaaa ona kafam takık
bak biraz sinirlerin alt üst oldu ama atlattın çok şükür
darısı benim gibilerin başına olur umarım
ben de tatlı yemeyi kessem mi ki yaaa

Bu şeker testini eczaneler yapmıyomu acaba bi gidip sorsan hiç yoktan açlık şekerine filan bakarlar. Yada orda bağlı olduğun bi sağlık ocağı yokmu canım orasıda yapar. Kilo alımın nasıl çok aldınmı

Bu şeker testini eczaneler yapmıyomu acaba bi gidip sorsan hiç yoktan açlık şekerine filan bakarlar. Yada orda bağlı olduğun bi sağlık ocağı yokmu canım orasıda yapar. Kilo alımın nasıl çok aldınmı

Canım eczaneler yapmıyor
sağlık ocaklarının da laboratuarı falan yok
sadece devlet hastanesi idrar ve kan testi yapabilecek imkana sahip maalesef
kilo alımım 20. haftaya kadar hiç olmamıştı , sonra aniden aldım hem de epey aldım
:43:

gözünaydın çok sevindim senin adına.. geçmiş olsun tekrar. artık hamileliğin tadını çıkarmaya bak bundan sonra :)

Teşekkür ederim canım, kurtulduk çok şükür:)

Cok sevindimm!! Dmek ki kuru incirlerden uzumlerden yuksek cokmis. Darisi bizlerin basina :)

Aynen öyle olmuş heralde canım, komple şekeri kesmedim test yaptırcam diye ama çıkmadı çok şükür. Darısı başınıza inşallah :16:

Sağol canım çok şükür kurtuldum. İnşallah senin de diyetle düşer de insüline falan gerek kalmaz. bir süre sonra yiyeceklere de alışılıyor mecburen elden bişey gelmeyince, zaten şunun şurasında kaldı 3 ayımız, sonra yine normal düzenine dönebilceksin inşallah.

deneyeyim canım
limon sıkınca tadı değişir ve ben içebilir miyim cidden

Canını sıkma hiç, senin de yapılır 28. haftaya kadar vakti var nasıl olsa. Ayrıca şekeri komple hayatından çıkarmana gerek yok, sadece benim yaptığım gibi kuru üzüm, kuru incir gibi tamamı şekerden oluşan şeyleri aşırı tüketmemeye dikkat et, çünkü burdaki arkadaşların bana da dediği gibi, sen şekerli yesen de yemesen de eğer rahatsızlık varsa çıkacak, yoksa çıkmayacak. Çünkü vücut şekerle ilgili bir rahatsızlığı yokken alınan şekeri tolere edebiliyor. ama şekerli şeylere zaten normalde de fazla yüklenmemek lazım, hamilelikte ve hatta normal hayatta da herşeyin aşırısı bir şekilde zararlı:44:
Bu limonlu suyu da kokuyosa su, kokusunu bastırır diye dedim, gayet hoş oluyor zaten tadı da.

Canım çok sevindim, benim de test sonucum normal çıktı. ama bu test fena çarptı, açlıktan mı, neden olduğunu anlamadım, ama bayılacak gibiydim hastanede, saat 11 gibi eşimi aradım, izin alıp geldi, eve geldiğimden beri 6 saat uyudum:)) Bunu da atlattık, çok şükür, darısı herkesin başına:))

İyi aksamlar kızlar, şeker yüklemesinden olumlu sonuç alan arkadaşlar hadi gözünüz aydın, darısı başımıza:)

Yüksek çıkanlar da üzülmesinler lütfen en azından dikkat ederek önlenebiliyor.

Bugün ben bir hata ettim sabah kahvaltımı iyi yapmadım ara öğün yemedim 10da poğaça yedim sonra 1 gıbı elma muz ve taa aksam 6 bucuga kadar 1 dılım ekmek peynır ve bebegım vurdu bayagı bana:) acaba ıyı beslenemeyınce onlar da etkılenıyormudur yoksa zaten vücut depolarından alıyorlar mıdır? Gene sağlık ocagından aradılaryarın vurulacam aşımı yanı 24. hafta umarım gec kalmadım.....Şeker yuklemem de 25 ekımde olacak yanı daha ıkı haftam var yanı 26. haftam hatta 27de olacam

İyi aksamlar kızlar, şeker yüklemesinden olumlu sonuç alan arkadaşlar hadi gözünüz aydın, darısı başımıza:)

Yüksek çıkanlar da üzülmesinler lütfen en azından dikkat ederek önlenebiliyor.

Bugün ben bir hata ettim sabah kahvaltımı iyi yapmadım ara öğün yemedim 10da poğaça yedim sonra 1 gıbı elma muz ve taa aksam 6 bucuga kadar 1 dılım ekmek peynır ve bebegım vurdu bayagı bana:) acaba ıyı beslenemeyınce onlar da etkılenıyormudur yoksa zaten vücut depolarından alıyorlar mıdır? Gene sağlık ocagından aradılaryarın vurulacam aşımı yanı 24. hafta umarım gec kalmadım.....Şeker yuklemem de 25 ekımde olacak yanı daha ıkı haftam var yanı 26. haftam hatta 27de olacam

Canım aman dikkat et yaaa
kahvaltısız hele hiç gezme yaaa
çocuğunu aç bırakma aman diyim, artık depolardan ziyade yediklerimizden de besleniyor

Canım çok sevindim, benim de test sonucum normal çıktı. ama bu test fena çarptı, açlıktan mı, neden olduğunu anlamadım, ama bayılacak gibiydim hastanede, saat 11 gibi eşimi aradım, izin alıp geldi, eve geldiğimden beri 6 saat uyudum:)) Bunu da atlattık, çok şükür, darısı herkesin başına:))

sevindim canım yaaa
şeker yüklemesi çok fena çarparmış adamı
üzerimden kamyon geçti gibi oldum diyor her diyen

Sağol canım, ben de sana çok sevindim, Allah'ıma şükürler olsun bununla sınamadı bizi. Olsa da sabredecektik ama çok şükür herşey yolunda.
Ben ilk gittim, 8'de hastanedeydim, açlık kanım alındı, sonra hemen suyu verdiler içtim, çıktım dışarda oturduğum yerde fenalaştım. Bayılcam sandım uzanıverdim koltuğa. doktorumun hemşiresi yakaladı beni koridorda uzanırken, fena mı oldun gel ben seni NST odasına yatırayım orda dinlen dedi Allah razı olsun. Orda dinlendim, sonra görümcem geldi zaten sohbet muhabbet derken geçti. Eve gelince ben de duş alıp yattım ne güzel uyumuşum. Normalde kahvaltı etmeden evden çıkmam o yüzden kahvaltı saatimde bir yokladı açlığım, sonra rahattım yani, kolay değil akşam 8'den öğlen 12'ye kadar 16 saat aç kaldım, bayılmadığıma şükür.

Back
X