canlarım selam,
bugün öğlen bizim genel müdürlükten üst düzey biriyle konuştum (bir tanıdık vasıtasıyla). benim doğumdan sonraki durumum da pek iç açıcı değil. diğer şubelerde ihtiyaç olduğundan dolayı, benim gibi önü tıkalı olduğu için yetkisini alamayan kişileri başka şubelere göndermek için otomatik hak edilen ünvan yükseltmesini yapmak istemediklerini öğrendim.yani gitmeye mecbur bırakıyorlar. ben de "yeter ki ünvanımı versinler doğumdan sonra döndüğümde başka yerde başlarım" dedim mecburen. artık doğum sonrası bir karar verip ücretsiz izin filan alıp uzatabildiğim kadar uzatıcam.çünkü benim şu an çalıştığım yer hem evime 5 dakika hem de şartları ağır deil.diğer şubeler çok geç çıkıyor. üzerlerinde çok baskı var.
eşimle de konuştum ve konuşurken ağlama krizine girdim kaç gündür iyice dolmuştum. o da beni teselli etmeye filan çalıştı... işte böyle dostlar...
bende öyle düşünüyorum tatlım ama ücretisz izin işlerine gelecek bence çünkü şirekete bir yükü yokkiinşallah canım
ben 4 ay ücretli 6 ay ücretsiz kullanacağım ama bakalım ne diyecekler.
ya keşke benim yerimede gelse biri ya
korkuyorum izindeyken gelde şu iş var biz çözemedik demelerinden çünkü yaptığım bir iş varki onu kimse bilmiyor ve o işi öğrenmek çok zaman alacak
üstlerim kimseyede devir et demedi bilmiyorum nasıl olacak
canlarım selam,
bugün öğlen bizim genel müdürlükten üst düzey biriyle konuştum (bir tanıdık vasıtasıyla). benim doğumdan sonraki durumum da pek iç açıcı değil. diğer şubelerde ihtiyaç olduğundan dolayı, benim gibi önü tıkalı olduğu için yetkisini alamayan kişileri başka şubelere göndermek için otomatik hak edilen ünvan yükseltmesini yapmak istemediklerini öğrendim.yani gitmeye mecbur bırakıyorlar. ben de "yeter ki ünvanımı versinler doğumdan sonra döndüğümde başka yerde başlarım" dedim mecburen. artık doğum sonrası bir karar verip ücretsiz izin filan alıp uzatabildiğim kadar uzatıcam.çünkü benim şu an çalıştığım yer hem evime 5 dakika hem de şartları ağır deil.diğer şubeler çok geç çıkıyor. üzerlerinde çok baskı var.
eşimle de konuştum ve konuşurken ağlama krizine girdim kaç gündür iyice dolmuştum. o da beni teselli etmeye filan çalıştı... işte böyle dostlar...
bende sıkıldım açıkcası hatta yıl sonu işler eskisinden daha yoğun oluyor birde ocağın başı veya aralık işleri devir edeceğim nasıl olacak bilmiyorum kim ne yapacak o bile belli değil
ah keşke yerime birini alsalarda bana güle güle deseler doğum sonrası
bende öyle düşünüyorum tatlım ama ücretisz izin işlerine gelecek bence çünkü şirekete bir yükü yokki
hem bana para vermicekler hemde ssk yatırmayacaklar keşke bana yok izin alamassın deseler pofffffffff
aynen doğum sonrası kıdem tazminatımı verip güle güle deseler ne güzel olur...
canlarım selam,
4 ay ücretli 6 ay ücretsiz 3 hafta da yıllık iznim var epey evde olacağım
bu benim de işime geliyor
bide bugün işyerinde karısı hamile olan birinden bişey duydum 6 ay ücretsiz izinde sigorta maaş veriyormuş doğru mu ?
yok canım bu mümkün değil hayır keşke olsa ama mümkün değil
adı üstünde ücretsiz izin
bana da garip geldi aramızda 1 ay var gidip ssk dan maaşın 3/1 i kadarını alacaksın falan dedi
off ya lip
bu kadınların çektiği nedir
hem çocuk hem kariyer yapılmıyor işte biri azcık eksik kalıyor
bende öyle düşünüyorum tatlım ama ücretisz izin işlerine gelecek bence çünkü şirekete bir yükü yokki
hem bana para vermicekler hemde ssk yatırmayacaklar keşke bana yok izin alamassın deseler pofffffffff
bana da garip geldi aramızda 1 ay var gidip ssk dan maaşın 3/1 i kadarını alacaksın falan dedi
kendisi bir aslın ozaman sana öncü alsın neyi alacaksa
o raporlu olduğun zamanla karıştıyordur kesin yada tamamen yanlış biliyor
valla gülüm hamileliğinin son aylarında olan bir kişiye yapılacak şey deil,
kendi içimde nasıl çelişkiler yaşıyorum bir bilsen...
kariyer filan zerre umurumda değil, zaten olmadığı için de sırf rahatlık adına başka şubeye geçmeyi düşünmedim.burada daha düşük bir pozisyonda çalışmaya razı geldim. çünkü hem evlilik, hem hamilelik, hem bebek, hem yeni şube beni boğacaktı.
ama aldığım duyuma göre doğumdan sonra aynı yerde devam edemiycem, kendime bir yer bulmam gerekiyor.
ünvanımı da vermedikleri takdirde de, ücretli izinde bulunduğum süre zarfında 4 bin TL civarında zararım olacak. daha doğmamış çocuğumun rızkına göz diken kişileri Allah'a havale ediyorum.
lipim bilmiyorum tabi gün sayını falan ama
3600 gün artı 15 yıl sigorta süren dolduysa kendin işten ayrılsan dahi alabiliyorsun tazminatını
benim 3600 günün üstünde günüm ama sigorta zamanım 13 yıl aslında ilk işim girdiğim zamanlar cehalet işte 18 yaşımdaydım firma beni sigortalı yapmamıştı 1999 da eğer ozaman sigortalı olmuş olsaydım 1 gün dahi şimdi şirketten kendi isteğimle bile ayrılsam şakır şakır tazminatımı vermek zorundalardı
ah işte ozamanki eşşek kafam :84:
hepimizin öyle pişmanlıkları var canım, benim üniversite filan derken işe başlayış 2005 yılı. toplam 7,5 yıllık da hizmet sürem var.
bizim bir arkadaş yazın emekli oldu öyle, 15 yılı dolmuştu. ikramiyesini aldı ayrıldı, eğer eşinin durumu iyiyse, borcun yoksa çekilecek dert değil aslında...
canım bişi sorcam ünvanla 4bin zararın ne ilgisi var ki ? aldığım maaş değişecek diyorsan onunda en az 90 gün önceden değişmesi gerekti rapordan önceki 90 gün
bahsettiğin başka şeyse bilmiyorum ama
hem boşver kimsenin hakkı kimsede kalmaz
benimde zamanınd az hakkımı yemedi şimdiki iş yerim
oğlumda doğum yaptığımdada asgari ücretten gösterdiler beni yine o maaştan aldım doğum paramı üzerini verelim demediler
ama şimdi yemezler kuruşuna kadar alcam inş.
sende üzülme tatlım sen iyisin bebeğin iyi inan herşey boş gün gelir görürsün sende hakkını yiyenin hakkını birilerinin yediğini
emeklimi oldu dedin maaş almıyordur ama
maaş için yaşı beklemek zorundayız malesef
canım işte şuan onları hesaplıyorum
ben ücretisz izne ayrıldığımda nasıl geçineceğiz diye düşünüuyorum
biraz zor olacak ama geçiniriz sanırım kredi borcumuz bitene kadar
ben iş kurmyaı düşünüyorum eşimden destek görürsem bir iş yeri açacağım inş.
böyle bebek şekeri, bebek doğum günü organizasyonu ve özel kostim gibi iş yeri bakalım eşim destek verecekmi ?
canım ünvanım yükseldiğinde maaşımda artış olacaktı, biz doğum izninde olduğumuz sürede de aynen maaşımızı bankadan almaya devam ediyoruz. rapordan önce 90 gün diye bir uygulamadan haberim yok, özel işyerlerinde mi uygulanıyor bu?
Allah kolaylıklar sabırlar versin canım.. bende 6 sene bankacılık yaptım.. lanet olsun sağlığımı kaybettim...ömrümü yedirdiler bana.. şimdi ALLAH a bin şükür devlet memuru oldum da anca 36 yaşımda hamile kalabildim... darısı senin başına olsun... başka yere kaçmaya bak.. bankada ömür geçmez şekerim..
sağol hanvolcum,
ben de inşallah sınava giricem bu yaz, umarım başarılı olurum ve kendime yeni bir sayfa açarım. sen ne güzel kendini kurtarabilmişsin canım, kutluyorum seni...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?