Bende 6 aydir hem agrilar hem dusecek korkusuyla yatiyorum. Cok sukur bugunlere ulastik. Uzatmalari oynuyoruz artik:) Pazartesi alinacak kismetse. Ne hamilelik sevinci, ne hazirlim heyecani hicbirsey hissedemedim. Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin. Hepsi unutulup gider.bende sancı var ama nedense nst de çıkmıyor pazartesi acile gittim nst çıkmadı hemen göndermek isted,iler bende altan muayn adin utrasona giriyim bu işte tuaflık var sonuçta tecrübeliyim normal doğumda
muayne ettiler 3 santim açılma var bebek rahim kanalına girmiş ama aktif doğumda değilim ama pasif olarak hazırım sancım nolsa tam doğuracağım yarın gel dedi suni sancıdan dolayı gitmedim cuma dr muaynem var sancı yok ama acılma arttıysa doğuma gidebilirim
çok sabırsızım aşılama ile hamile kaldım nerdeyse çatlıyacağım günler uzun uzun geçiyor anlamıyor bir an önce sağlıkla kucağıma almak istiyorum
yarın herşey belli olacak .......... 9 aydır yatıyorum ha düştü düşecek diye evin duvarları üstüme üstüme geliyor
burdan bebişime sesleniyorum kızım gel annene gelki şu eve güneş doğsun evde sıkıldım ihtiyacım var sana
Canim benim evet serum takiliyor sondada.seni giydiriyorlar bone falan takiyorlar.ameliyathane ye goturuyorlar.gelincede haata bakici kadinlar giydiriyor.ilk gecelik giyiyorsun zaten.dikislerden dolayi.ameliyathanede oksijen maskesi takiyorlar bir bayan ayaklarini kivirmana yardim ediyor anestezi uzmani belinden igne yapip epidural borusu takiyor kil gibi bisey hic acimiyor.ertesi gun cikiyor zaten o.sondayi da uyusukluk gectikten sonra cikariyorlar.ilk hemsire yurutuyor.daha bilmek istedigin varsa haydi sor sor:)
bende sancı var ama nedense nst de çıkmıyor pazartesi acile gittim nst çıkmadı hemen göndermek isted,iler bende altan muayn adin utrasona giriyim bu işte tuaflık var sonuçta tecrübeliyim normal doğumda
muayne ettiler 3 santim açılma var bebek rahim kanalına girmiş ama aktif doğumda değilim ama pasif olarak hazırım sancım nolsa tam doğuracağım yarın gel dedi suni sancıdan dolayı gitmedim cuma dr muaynem var sancı yok ama acılma arttıysa doğuma gidebilirim
çok sabırsızım aşılama ile hamile kaldım nerdeyse çatlıyacağım günler uzun uzun geçiyor anlamıyor bir an önce sağlıkla kucağıma almak istiyorum
yarın herşey belli olacak .......... 9 aydır yatıyorum ha düştü düşecek diye evin duvarları üstüme üstüme geliyor
burdan bebişime sesleniyorum kızım gel annene gelki şu eve güneş doğsun evde sıkıldım ihtiyacım var sana
Bende 6 aydir hem agrilar hem dusecek korkusuyla yatiyorum. Cok sukur bugunlere ulastik. Uzatmalari oynuyoruz artik:) Pazartesi alinacak kismetse. Ne hamilelik sevinci, ne hazirlim heyecani hicbirsey hissedemedim. Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin. Hepsi unutulup gider.
Tum bunlar sirasinda sakinligimizi nasil koruyacagiz:) Heyecandan tansiyonum falan firlar herhalde:) Hazirlik asamasi cok uzun geliyor bana:) Bebegi gordugun andan sonrasi hizla geciyormus ama o ana kadar nasil gecer bilmiyorum.
Coştum resmen iki gündür. Dün market işini hallettik eşimle uzun süre çıkamam diye geberdim arabayla gitmeme rağmen. Ama durmadım eve geldim börek sardım, poğaça yaptım attım buzluğa. Bugün de mutfağımın fayansları kalmıştı silinmemiş onları sildim. Banyomu temizledim vitrinin içindekiler yıkadım yarın siler yerleştiririm diye. Hafta içi kızkardeşim gelecek o da camları siler yerleşiriz inşallah. Tabi bu işleri yaparken öyle bir sancılandım ki acayip korktum zira eşim iş yapıyorum diye sabah kızmıştı :)
Şimdi yorgunum lakin çoğu işim bittiği için de mutluyum. Kendi işini yapabilmek kadar güzeli yok.
Valla ben de her gün aynı moddayım ama dünden kurdum kendimi. Bir de evim çok büyük. Temizlikçi kadının peşinde dolaşmaya üşendim kalk dedim kendime :). Bugün kardeşim Eminönündeydi kurabiye için şeker hamuru falan aldı. Ayın on beşinden sonra da onları yaparız inşallah da bir bilene danışmam lazım şu şeker hamurundan kurabiyeyi. Aldıklarımız yeterli mi, tam tutmuş tarif hangisi falan.Maşallah canım valla. Ne enerji sendekibenim belim hiç dayanmıyor. Bugün kalktım yemek yaptım. Kızartma galan olunca ayakta kaldım bi süre. Sonrasında bulaşıktı ocağı sileyim falan derken gitti bel. Her gün sadece bi iş yapabiliyorum. Fırının içini falan da silmek istiyordum bugün ama eğilmeyeyim dedim daha fazla. Yarın da kurabiye mi yapsam ütü mü diyr düşünüyorum şimdiden. İkisi birden olamicak ne yazık ki
Valla ben de her gün aynı moddayım ama dünden kurdum kendimi. Bir de evim çok büyük. Temizlikçi kadının peşinde dolaşmaya üşendim kalk dedim kendime :). Bugün kardeşim Eminönündeydi kurabiye için şeker hamuru falan aldı. Ayın on beşinden sonra da onları yaparız inşallah da bir bilene danışmam lazım şu şeker hamurundan kurabiyeyi. Aldıklarımız yeterli mi, tam tutmuş tarif hangisi falan.
Valla ben de her gün aynı moddayım ama dünden kurdum kendimi. Bir de evim çok büyük. Temizlikçi kadının peşinde dolaşmaya üşendim kalk dedim kendime :). Bugün kardeşim Eminönündeydi kurabiye için şeker hamuru falan aldı. Ayın on beşinden sonra da onları yaparız inşallah da bir bilene danışmam lazım şu şeker hamurundan kurabiyeyi. Aldıklarımız yeterli mi, tam tutmuş tarif hangisi falan.
Valla temizlikçi konusunda haklısın canım. Ben de mecbur olursam alırım birini diyordum ama sağolsun geçen hafta annem geldi. Camlar, perdeler, vitrinler, mutfak dolapları bi güzel halletti. Haftaya şöyle bi üst temizlik yapsak yeter doğuma. Bizim doğum haftaya olacak büyük olasılık da ben de işte şu kurabiye işleri kaldı. Ama ben şeker hamırunun tadını sevmedim o yüzden şeker hamıru kaplamamaya karar verdim. Renklendirmek için glazür deniyor sanırım, pudra şekerini vişne suyuyla mesela karıştırıp süreceğim kurabiyelerin üzerine.
Bir de kızlar misafirlere ikramlık değil de o gün biz evde kalacak olanlar için önceden yemek hazırlasam diyorum ama ne pişirsem öyle dayanacak? Siz neler yapmayı planlıyorsunuz?
Yemek yiyecek olanlar annemler falan olur diye düşünüyorum. Haydi teyzemler kayınvalidemler falan da kalsın yemeğe de annem yanımda olacak inşallah yemek olayını düşünmüyorum o yüzden pişirir annem. Senin yanında kimse olmayacak mı. Eğer olmayacaksa en basiti köfte yapıp atabilirsin buzluğa. Hatta kızartıip atabilirsin İzmir köfte gibi sulandıır biri atar fırına. Başka bir şey gelmiyor aklıma. Kimisi dolma falan koyuyor ama hiç denemedim
süper olur tarifini alabilir miyimistersen kurabiye konusunda yardımcı olabilirim ben yaptım herkes hayran kaldı tadını çok beğendiler
Benim de annem yanımda olacak canım da hiç hayal edemiyorum nasıl olacak doğum sonrası. Sanki hep bi curcuna hali olacakmış ilk günler gibi geliyor:) fırsat olur mu yemek yapmaya bilemedim. Bugün ben de köfte kızarttım da biraz fazla yaptım attım buzluğa. Aynen dediğin gibi sulandırır atarız fırına dedim. Gerçi dediğin de doğru. Kv de yakın oturuyor. Belki yemek yapıp getirir bize:)) dolma da evet koyuyorlar am ben nedense buzluktaki dolmayı sevmiyorum. Bi de bu zamanda güzel olmaz gibi geliyor. Amaan neyse canım, konserve bamya, kızartmalar falan var annem yazın hazırlamıştı. En zor günlerde onları yeriz olmadı. Sağol canım...
2- ben ben :)
bekliyorum bakalım ama sanırım sancım var anlayamadım bi türlü geceden beri :)
süper olur tarifini alabilir miyim
https://www.google.com.tr/search?q=...013%2F03%2Fkurabiye-askinaaaaa.html;1600;1200
Kalıbım bu kardeşim bir kilo siyah yarım kilo kırmızı iki yüz elli gram beyaz şeker hamuru almış. Elli tane için yeterli olur mu?
Valla canim düşun ben yediyüzelli gram ile 40 tane kurabiye susledim bayagi fazla seker hamurlariniz:)
Amin canım amin...Ne demek. Halleder annelerimiz inşallah. Buzluğa tavuk falan da atarız zor zamanda çıkartır kızartırız. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin de. Bazem içimi bir korku kaplıyor Rabbim herkese yavrularıyla sağ salim kavuşmayı nasip etsin inşallah
arkadaslar doktora gıttım nst ıcın sancım yok ama acılmam var bıde bebek yerıne ole yerlesmişki bugun yarın gelecek gıbı duruyo dedı ınsallah gelsın bıran evvel sağ salim artık
Aman az olmasın da çok olsun :) Tarif için sağol hamur kurabiye hamuru gibi mi olacak. Normalde tüm tariflerde unu yazandan daha çok koymak durumunda kalıyorum da bunda riske atmayayım. Tam karar mı geliyor?Benim yazcagim tarifle 30 tane cikti sen bunlarin iki katini kullan bir adet büyük boy yumurta (oda sicakliginda)125 gr pudra sekeri 1 paket vanilya 250 gr tereyağ(oda sicakliginda) 1 su bard nisasta 4 su bard. Tepeleme un bn kendim istedigim icin cay kasiginin yarisindan az tarcin yine cay kasigi kadar kakao koydum
arkadaslar doktora gıttım nst ıcın sancım yok ama acılmam var bıde bebek yerıne ole yerlesmişki bugun yarın gelecek gıbı duruyo dedı ınsallah gelsın bıran evvel sağ salim artık
Coştum resmen iki gündür. Dün market işini hallettik eşimle uzun süre çıkamam diye geberdim arabayla gitmeme rağmen. Ama durmadım eve geldim börek sardım, poğaça yaptım attım buzluğa. Bugün de mutfağımın fayansları kalmıştı silinmemiş onları sildim. Banyomu temizledim vitrinin içindekiler yıkadım yarın siler yerleştiririm diye. Hafta içi kızkardeşim gelecek o da camları siler yerleşiriz inşallah. Tabi bu işleri yaparken öyle bir sancılandım ki acayip korktum zira eşim iş yapıyorum diye sabah kızmıştı :)
Şimdi yorgunum lakin çoğu işim bittiği için de mutluyum. Kendi işini yapabilmek kadar güzeli yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?