Ben de kiyamam teyzesi bi onerin var mi tecrubelisin sen
hangi topik cnmm?
Kızlar benim meleğimde emmeyi beceremiyor sarılık oldubi iki kez mecbur biberonla verdim ama memeden soğusun istemiyorum kavrayamıyor tam ucu emiyo sinirleniyo önerrceğiniz bişey varmı
çok çağresiz kalırsan enjektör yada çay kaşığıyla ver sandığımızdan daha akıllılarbiberon kolay olduğu için tembellik yapıyorlar benim sezeryan olduğu için 4.gün geldi sütüm göğüs ucum olmayınca aynı sıkıntıyı yaşadım şimdi 6 gündür tek memede olsa idare ediyoruz diğerini almıyor ama sabırlı ol bunun için ben doktora gittim asla biberon yok diyor canım çok yorulursun seninde sinirlerin bozulur ama sabırla meme ver ben ısırıp çiğnemesine rağmen o acıyla hala veriyorum sol meme iptal oldu artık bebeğine ve sana sağlıklı günler diliyorum
Kızlar benim meleğimde emmeyi beceremiyor sarılık oldubi iki kez mecbur biberonla verdim ama memeden soğusun istemiyorum kavrayamıyor tam ucu emiyo sinirleniyo önerrceğiniz bişey varmı
asiselcan beni hatırladın mı?? :)
bebeğin doğmuş çok sevindim hayırlı olsun güle güle büyüt inşallah :)))
Isimx o zaman az gelebiliyor dikkat et ben onu yaptım sarılığın kıyısından döndük resmen yanıltıcı olabiliyor diye düşünüyorum en iyisi elektrikli pompa bence ayrıca meme ucuna en yakın başlıklı biberon ben bu yolu denedim hem eziyetsiz hem konforlu yavaş yavaş (yani 1 haftada) tutmaya başladı bile
3400 dogmustu canim ama ilk gun ac kaldi yavrum, 2.gun ve 3.gun de mama verildi sut gelmeyince. Ancak 4.gun sutum geldi. hastaneden cikarken 3090 olarak cikti. Bize de dr 10. Gunde dogum kilosuna ulasmasi gerektigini soyledi. Bizimki 13.gunde ulasmis oluyor dogum kilosuna. 1 aylik oldigunda kilosuna bakilacak tekrar, yeterli değilse mama veririz dedi.
Buna moralim bozulmustu, zaten logusalik psikolojisini ustumden atamadim daha. Hafta ici 3-4 gun annem geliyor sagolsun. Ama geceleri uykusuz kalmak zor. Hepimizin derdi sıkıntısi ortak...
Kizlarrrr.bende bir tuhaflik var ya.
Sütüm olsun diye malt iciyorum,humana stell tea,incir suyu,isirgan cayi,3 litre su,bol uyku,boza,cemen tozu,sigan,bulgur daha eksik kalanlarda olmus olabilir yazmadigim.ona ragmen yavrum doymuyor.gece emzirmeden sabah sagdim 30 cc.az once sagdim 10 ccbu kadar seye dolup tasmasi geremiyormu yaw.acaba benim hormonlarda mi bisey var.kafaya da takmiyorum olur olucak diyorum.zaten gun icinde unutuyorumda.yok kuzum da surekli emmek istiyor.ne kadar emerse o kadar cok sut olur dediler.bebe mememle butunlesti:) cok seviyor emmeyi oyle uyuyor zaten.ama mamasi bitip doyunca emerek uyuyor.mama vermeden oncede hep emziriyorum onda da olmadi. Daha ne kaldi yapmadigim akliniza gelen varsa yazin ya..
Tek meme ondan mi ama bir ben degilim ki tek memeden emziren....
nasılsınız kızlar
faceye meryem uzerliin fotosunu koymuşlar bebegini emziriyomuşta her buldugu boşlukta uykuya dalıyomuş çok güzel bi uyku pozu var bide ne halde diye yorumlamışlar bide beni görseler nabarlar acaba
geceleri özellikle yatak odamızın dolapları felan heryer ayna emzirirken gözüm aynaya gidiyoda nabcamı şaşırıyorum cocugu yastıga koyup mememde sabitleyip saç felan topluyorumdelirdim sanırım
biran önce güzelleşmek istiyorumeşimde diyo sen çok beyazladın pamuk gb oldun diyo ama yok kendimi sürekli süt kokuyo gb hissediyorum
gecemiz gündüzümüz karışık bazen cok iyyiz geçti diyorum bazende kör kütük hasta hissediyorum hele dünden önceki gün memelerim bi şişti taş gb oldular nazar mı degdi bilmiyorum deli gb emzirdim cocugu insinler diye oda kustu tabi zaten çok kusuyosonra eczaneden pompa aldı kayınvaldemde sagdım cok şükür o gece ilaç içtim yattım bütün gece ateş ter ondan sonra ileştim alllahım sütün azıda zor çoguda zor bida olmadı öyle bidahada yaşatmasın rabbim süt sıtması taş kesilmesi çok zormuş süt isterkende hayırlısı için dua edin canalrım acısı cok fena
kızıma gelince 3 kilo yoktu dogdugunda 5. gün kontrolünde 3 kilo çıktı yarında doktora gidicez 14günlük olucak bakalım kilosu artmışmı cok merak ediyorumyedigini kusuyo çünkü
gaz çıkartmıyoruz ondanmı diyorum cıkarıncada kusuyo hep bi sıkınma ıkınma modunda
bide bişey sorucam eşleriniz ne durumda bebeklerine nasıl davranıyolar canım cok sıkkın ilgi düzeyleri nasıl sizinkilerin
Kızlar bizr dua edin ne olur bebeğim sarılık oldu hastaneye aldılar fototerapi içinhelak olduk üzüntüden
bende birtek ben mi yaşıyorum bu duyguyu diye düşünüyordum 2 3 gün bende ağladım evet çok güzel bir duygu allah herkese nasip etsin ama sanki herşey değişti hiçbirşey eskisi gibi olmuycak gibi geliyor.değişik bir duyguymuş gerçekten ama lohusalık sendromu diye birşey var hakkaten psikolojik alışma süreci normal galiba en iyi şekilde atlatcaz inşallah mesela bugün biraz daha iyiyim alıştım duruma. göğsüm acıyor dikiş yerlerim acıyor biberon kullanmak zorunda kalıyorum 2 saatte bir sütümü sağıyorum ter basıyo üşüme geliyo vücut narkozu atıyormuş bebek ağlayınca stres yapıyorum ben bebeğimi anlamıyorum ona yetemiycem duygusuna kapılıyorum felan filan zor ama atlatcaz inş.kızlar lohusalık zormuş sanki , çok sıkılmaya başladım normal mi ki?
Canim humananin yaninda 2 incir icine 2 ser ceviz yada b3 tane hurma yiyorum, bulgur pilavini bol soganli yap, bol su ic birde pompa uctaki sütü cekiuormus bebek emisi pompadan güclüymüs yani 30cc pompadan geliyosa memeden 60cc emer dedi dogum yaptigim hastanedeki hemsire yani bol bol emzir mamada veriyorsun galiba mamadan ön e emzir oyle mama ver daha ihi ceker üzme bide kendini sonucta bi damla bile sut kiymetli bunada sukür canim morelde önemli
Güzellik konusunu sorma kendimi com kötü hissediyorum kilo falan biraz verdimde tip malesef ee bisiyde giyemiyorum daha dikis yerlerim aciyo deli kizlar gibi esortman picama hep ustümde.... esime gelince annem bizde dogumdan 1 hafta once geldi bebgim 25 günluk daha b7zde esimde annem var diye heralde cocukla bikere bile ilgilenmedi 3 gündür yatak odamda yatiyorum sabah bebek aglayinca yastigini aldi gitti üzüldüm bi sormadi askim sende uykusuzsun varmi benlik bisey demedi valla lafla bile dese beklerdim... annem gidince napcak bakalim bisey diyemiyorum simdi annem gidince söylerim ama. Zaten hamilelikten beri bi sogukluk var halaa devam ediyo eskiden böyle degildik bisey bile izlesek beraber izleyelim diye ugrasirdik simdi gece gündüz ayni evdeyiz ama eskisi gibi degil iste
selam kızlar
dün doktorumuza gittik 5. gün gitmiştik 15inci gün gene carmıştı dün gittik kızımladoktorumuz maşallah diye diye bi kaldı
benimde sırtımı sıvazladı çok güzel bakmışın dedi
2940 dogmuştu 3bucuk kilo olmuş maşalllah kuzum bide o kadar çok kusuyoki anlatamam kusmasa bi o kasarda ha olurdu
minicik kuzucum akşamları babnnesiyle yatıyo odasında 2 saatte bi emmeye geliyolar yatak odasınayoksa yanımda olunca uyuyamıyorum kustumu nefes oluyomu diye diye uyku tutmuyo gündüzleride hep yanımda
bugün 16 günlük olduk büyüyoruz inşallah
bide eşleriniz ilgileniyo mu felan demiştim bebekle eşim cuma geldi eve 2 gün evde yoktu özlemiş kızımı beni sevdi sevdi bide biraz büyüdüya daha korkmuyo artık sanırım küçük diye elleyemedi zaten ilk günler hep emiyomu altımı mı pis kusuyomu diye anca yoluna koyduk herşeyi sanırım şimdi daha iyi şu 3 gündür kızım kızım diyo bide bende yanına felan yatırıyorum gülüyo felan seviyo tabi haliyle
bogazımda bi gıcıklık var sanki gıdıklanıyo gb bazen bi tutuyo öksürmem gerekiyo ama öksüremiyorum dikişlerden deli gb oluyorum aglıyorum gözümden yaş geliyoay oda bi geçse iyice iyiyim diyebilcem
başka 1 aylık olunca gene cardı doktorumuz kalça çıkıklıgı muanesi bide bi test var adını unuttum kartında yazıyo ...
5günlük 2haftalık 1 aylık 2-3-4-5-6-aylık sonra 2 ayda bi kontrollere çarıyo sağlık ocanda yapılan testleri orda yaptırabilirmişiz devlet iğneleri karşılıyomuş nabsam bilemedim doktordaki bakım ortam daha iyi tabi sizler nabıyosunuz doktora götürüyomusunuz bebişlerinizi:44:
selam kızlar
dün doktorumuza gittik 5. gün gitmiştik 15inci gün gene carmıştı dün gittik kızımladoktorumuz maşallah diye diye bi kaldı
benimde sırtımı sıvazladı çok güzel bakmışın dedi
2940 dogmuştu 3bucuk kilo olmuş maşalllah kuzum bide o kadar çok kusuyoki anlatamam kusmasa bi o kasarda ha olurdu
minicik kuzucum akşamları babnnesiyle yatıyo odasında 2 saatte bi emmeye geliyolar yatak odasınayoksa yanımda olunca uyuyamıyorum kustumu nefes oluyomu diye diye uyku tutmuyo gündüzleride hep yanımda
bugün 16 günlük olduk büyüyoruz inşallah
bide eşleriniz ilgileniyo mu felan demiştim bebekle eşim cuma geldi eve 2 gün evde yoktu özlemiş kızımı beni sevdi sevdi bide biraz büyüdüya daha korkmuyo artık sanırım küçük diye elleyemedi zaten ilk günler hep emiyomu altımı mı pis kusuyomu diye anca yoluna koyduk herşeyi sanırım şimdi daha iyi şu 3 gündür kızım kızım diyo bide bende yanına felan yatırıyorum gülüyo felan seviyo tabi haliyle
bogazımda bi gıcıklık var sanki gıdıklanıyo gb bazen bi tutuyo öksürmem gerekiyo ama öksüremiyorum dikişlerden deli gb oluyorum aglıyorum gözümden yaş geliyoay oda bi geçse iyice iyiyim diyebilcem
başka 1 aylık olunca gene cardı doktorumuz kalça çıkıklıgı muanesi bide bi test var adını unuttum kartında yazıyo ...
5günlük 2haftalık 1 aylık 2-3-4-5-6-aylık sonra 2 ayda bi kontrollere çarıyo sağlık ocanda yapılan testleri orda yaptırabilirmişiz devlet iğneleri karşılıyomuş nabsam bilemedim doktordaki bakım ortam daha iyi tabi sizler nabıyosunuz doktora götürüyomusunuz bebişlerinizi:44:
kızlar bebişleriniz nasıl kusuyorlar ? ne sıklıkta ? süt kesiği gibimi kusyorlar bide ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?