2014 Şubat Anneleri

Herkes aynı dertlerden muzdarip. Ama geçicek hepsi en azından bunu biliyoruz . Zaman geçiyo yavaş yavaş ne kadar zorlansam ağlayıp sızlansamda oğlum bi gülücük felan atınca dünyalar benim oluyo :))

ayy ayy ne güzel anlatmışsın valla , bende anlamadım annem bizde oluyor çoğu zaman her dediğine eşim alınıyor.Tamam annemde bazen farkında olmadan laf ediyor ama bende lohusayım sonuçta üzülüyorum sürekli.Dediğin gibi süt ona göre de çekiliyor.Bebeğimiz mucize onun için sıkmayım canımı diyorum da elde değil tabi.Amaan iyi olalım hepimiz inşallah , bol bol su içelim olsun sütümüz

Canım bu arada çocuk doktoruna hrs de mi devam edeceksin?

Aynen bol bol su içmeye çalışıyorum. İnşallah etkilenmez sütleriniz bu yaşananlardan.

Şimdilik hrs de devam edeceğiz canım. Bizim dr elif hn. 5 günlük muayeneye gittiğimizde pek iyi elektrik almadım kendisinden ama eşim en tecrübelisi o sanki bi daha deneyelim dedi. 1 ayda da ona gideceğiz. Eğer yine sevmezsek nöbette bi dr vardı, adını bilmiyorum. Onu sevmiştik belki ona geçeriz dedik. Sen be yapmayı düşünüyorsun?

Bugun muayene ye gittik bizzz.1 ay 25 gunluk oldukkkk:)sukur biseyimiz yok.
Mama yi kesti doktor amcamiz.her agladiginda emzir,cok aglicak yeri gelicek sen aglican ama denicez 1 hafta sonra bakicaz kilosuna eger kilo aliyorsa daha mama hic yok bol su ic sutune sahip cik dedi:):):)kusmamizi fazla yemege bagladi.ben surekli emzirip aglayinca doymadi diye mama veriyordum hemen kusuyordu.doktor amcada sutunle doyuyor bebekler ilk 4 ay surekli emme refleksi gosterir ac oldugundan degil dedi.ay insallah dayanirizda su mamayi birakiriz....

Benimde elif hnm ama dedigin gibi bende pek isinamadim. Doguma gelen bi erkek doktor vardi onu cok begenmistik. Belki ona gecerim, aslinda guven hastanesine gecmek istiyorum ama hic doktor yok bildigim.Arastirayim 10 gun sonra kontrol var tekrar, saglik ocagina da goturmeyecegim bizim burasi yeni yerlesim o yuzden yeni acildi ve pek ilgilenmiyorlar.

biz de aynı dertten muzdaribiz canım.benim de 11 günlük oldu bugün.ilk günler sütüm gelmedi mama verdik aç kalmasın diye.şimdi yumurcak alıştı biberona emmiyo annesini reddediyo.sütümün çok yeterli olduğunu sanmıyorum ama emse artıcak.sağıp sağıp biberonla veriyorum ben de artık.napıcam bilmiyorum.mama olmazsa doymuyo ve çok ağlıyo.ben de ağlamasına dayanamıyorum napıcam bilmiyorum.alıştırmak istiyorum emmeye ama yok ne yaptıysam olmadı.napıcam ben yaaa??

kızlar merhaba bende hrsde doğurdum elif hanıma gitmiştik ilk muaynede bir ayımız doldu bizim ama tekrar gitmedik burda sağlık ocağında aşı yaparken kontrol ettiler bi sıkıntı yoktu.. elif hanım hrsdeki en tecrübeli olan dr sanırım oyle geldi bana.. hrs de muayne ücreti ne kadar biliyormusunuz? bi de ikinci ay kalça usg ve aşılar var ya onlar için oraya gitsek aşılardan ücret alıyorlar mı acaba? iyi bir çocuk dr.u bulmak lazım hrs bize uzak kalıyo ama yakınlarda da zaten düzgün bi yer yok..

merhaba canım
ben boy ölçmeyenlere denk gelmişim demekki bizim çocuk dr.u da ölçmemişti iki aydan önce ölçmek pek sağlıklı değil demişti.. ben de bişey demedim kuzumun büyüdüğü zaten olmayan tulumlarından belli oluyo napalım artık iki ay dolunca ölçtürüveririz
tartı olayını ben de anlamadım valla doğum yaptıgım hastanede bezle ölçtüler sonra gittiğimiz dr.da bez ve iç zıbınla tarttı.. sağlık ocağında zaten ben cıkartttırmam üstünü kuzumun hem buz gibi soğuk hem de pek hijyenik bir ortam yok bi kılıf var tartıda kumaş hiç değişmemiştir allah bilir rengi falan garip

Canim muayene ucretini bilmiyorum ki hic , ama o gun sordugumda doktor asilar ucretsiz demisti. Yine bi arayip teyid etmek lazim. Hrs banada uzak bebisle araba olmadan gitmemiz zor simdilik.Elif hanim bilgili sanki ama cok soguk geldi bana , bi de acikcasi omer hocadan alistigim icin ben sormadan anlatsin istiyorum biraz :)

Komik sey ya..rahatliyosa demek :)

Selam kızlar. Nasılsınız? Bugun 14 günlük olduk çok şükür. Uykusuz her gece :))
Gece olsun istemiyorum hiç ya uyuyamadığımdan. Doktordan cıkamadık bi türlü malesef. İlkinde sarılık ve ateş vardı. Sütüm gelmediği için vücudu susuz kalmış bitanemin. Sonra da ölümüne ciğerden öksürmeye ve hapşurmaya başladı. Oyle ki uykusundan uyanıp 6-7 kere coook derinden oksuruyor. Sonra da uyuyamıyor tabi. Bugun tum gun uyuyamadı. Zatürre başlangıcıymış(( iğne verdi, burnunu aspire ettiler dün. Bugun de götürdük iğne için, bu sefer de burnunu aspire ettiler ama yenidoğan yoğun bakımında, ve beni içeri almadılar. İşlem 10 dk felan sürdü. Nasıl ağladı içerde kızım. Çıktıgında gözleri kıpkırmızı olmuş gözünden yaş gelmişti(((( ama sonra rahatladı, şimdi uyuyor. Bi de bu gece rahat uyumazsa yoğunbakıma yatırcakmış doktorumuz. 2-3 saatte bir aspire etmek için. Allah ım bizi oraya muhtaç etmesin inşallah. İnşallah kızım iyileşir yatırmaya gerek kalmadan. İçerde de insan ne yaptığını göremeyince binbir türlü şey geliyor aklına.((( inşallah kızımla ayrılmayız. Siz de dua edin lütfen bize. Annelerin duası iyidir :)
Kendinize iyi bakın. Öptüm

İşte benim söz ettiğim dr muhtemelen senin söylediğin. Çünkü kontrole geldiğinde sabahtan olsa ben girecektim doğuma, sabahları ben giriyorum dedi. Bakalım bu ay nasıl geçecek. Onun dışında nereye götürürüz hiçbir fikrim yok.

15 inde gideceğiz canım senin 2. Aydan önceyse bilgilendiririm burdan.

Merak etme bizimkide cok kusuyor surekli emiyor fazlasida cikiyor kusmugu sari yada yesil degilse endise etme

kimse kusmaktan şikayet etmeyince çok takmaya başlamıştımsaRI YADA YESİL DEGİL ZATEN EMER EMMEZ KUSUYO BEYAZ ŞEFFAF OLUYO EGER KUSMADIYSA UYUYA KALDIYSA UYANINCA YOGURT OLARAK ÇIKARIYO

maşallah ya seninki güzel büyüdü bizimkileri geçicek canım inşallah önemli bişeyi yoktur allah yardımcınız olsun

aynennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnkayınvaldem olmasa tuvaletede gidemem ymekte yiyemem hiçbişey yapamam sanki yanlız kalınca açlıktan ölcekmişim gb geliyo geçen doktora gitti kayınvaldem 3bucuk gb eve geldi bi yudum bişey yiyememedim 2bucuga kadar aglarken tuvalete gittim donlarımı yolda topladım cıglık cıglıga gitti normalde aglamıyo o kadar ama bakamıcakmışım gb geliyoben 6 sene sonra buldum meleğimi diyodum bi olsun 10 tane yapıcam arka arkayaama eşimle sürekli pazarlık halindeyimm bak cok sıkı koruncaz asla ihtimal vermek yok olamaz bak dikişlerim patlar süt veremem ben bakamam maf olurumdiye deli oluyorum 2.yi okula başlayınca diye pazarlık yapıyorum ve 10 cocuktan cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk uzun süre sonra yapmak şartıyla 2 cocuga düşürdümrabbim aratmasın yine ben cok çektim doktor köşelerinde her ay agladım oldsun diye neler yaşadım ama cok zormuş öyle çocuk oyuncagı değilmiş cocuk yetiştirmek büyütmek

Gunaydin hic uyumayan anneler saat 6 ve ben besik salliyorum uyumamak icin de forumu okuyorum direnin anneler

direniyorum acılarına dünyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa formu okuyamıyorum pcnin odasına gelemiyorum çünkü yatak odasında tv var sürekli sabaha kadar abuk subuk programlar

Bugün sabah minişim ilk defa kustu o kadar çok korktum ki niye kustu acaba usuttu mu

ah canım ben günde 10 kere emziriyosam 20 kere kusuyo ben nabım aglıyorum bazen sinirimden

aman bende ilk hafta eşim bebeği sevmiyo gb gelmişti ona takmıştım şimdi üstünden inmiyo sanırım onlar zmanla babalıgı kavrıcaklar bence erkekler çocuk gb kıskanıyolardır bile içten içe

allah şifa versin canım küçücük melekelrimize hastalık hiç yaışmaz uzak olsun hastalıklar rabbim korusun meleklerinle

artık bebeğim kusmasın istiyorum çıldırıcam ya emzirirken bile kıvranıyo yavrum karnında hep patur kütür sesler sürekli kusuyo emdigini cıkarıyo bence hatta daha fazlasını cıkarıyonormal olmadıgını düşünüyorum ama doktor fazlasını cıkarıyo dedi bi kıyafet 10 dk durmuyo üstünde bazen fışkırtıyo heryer batıyo gaz cıkarmak ne mümkün benimde üstüm kusmuk oluyo o zman nolcak böle bilmiyorum diyorum arnavutlara gelin vercem seni sürekli üst baş değiştirsin giydiriyorum önlük takıyorum bide agız mendillerinden koyuyoruz hep yavrumun ne giydigi ettigi hi gözükmüyo zaten bi kusuyo heryeri batıyo bastan basa soy giydir sürekli aynı şeylerkusmayan bi bebek nasıl olurdu bilmiyorum ne güzel temiz temiz al sevoyna yatır ben sevemiyorum bile hadi diyorum hırpalanmasın kusmasın nolcak böle inşallah eçer biran önce bu durum

Bu arada kusmasi iyi beslendigini gosterirmis yogurt gibi keik kedik oluncada mide sutu sindirip fazlasini atiyormus banada oyle dediler aman tek dert bu olsun

Canim emzirdikten sonra ben hemen kaldirmiyorum gögsumun üstune yan yatirip sirtina vuruyorum yani cenemin alti da kafasi oucak sekilde ama saga yada sola ceviyorum bir kac dakika tutjyorum öyle gaz alma pozisyonu a geciyorum omuzuma yani biz böyle cözum bulduk kusma olayi yariya indi önceden emzirip hemen omuzuma aliyodum sirtina vuruyodum nevar ne yok geri geliyodu bi dene istersen. Ayyy o ust degistirmeyi hic sorma ben hergun bi posta dolu bi makine camasir atiyorum sirf bebek esyasi bide kıs korkuyorum valla üstünü degistirsem üsücek degistirmesem islak kalcak agiz bezide koysam kayiyo gene islak o daha fena su yaz gelsede bari üsüdümü derdimiz olmasa

Canimmmm kiyamam ona cok becmis olsun benimde bebegim öksürüyo tikaniyo diye götürdük 3 gün yogjn bakimda kaldi 4 günde benle ayni odada allah kimseye göstermesin o icerdeyken kafayi yicektim cirkeflik yapti her süt sagip götürdügümde iceri girip görüyodum ama görmekmi yoksa görmemekmi bilemedim dediin gibi ya agliyodu ya gözleri kipkirmiziydi allahim o günler gecti sukür insalah hemencik iyilesir cok kücükler yaa onlar sevmelik koklamalik hic bisi olmasin onlara aminnnn

Allah hepımızın yardımcısı olsun bu gece güzel gecsin minişlerimiz kusmasın hersey çok guzel olsun

Allah hepımızın yardımcısı olsun bu gece güzel gecsin minişlerimiz kusmasın hersey çok guzel olsun

Aminn ama bu bi temenni olarak kalcak sanirim :)) bizimki gece mirildanmalarina basladi ayyy kedi gibi mirr mirrr anlamsiz gazmidir nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…