2014 Şubat Anneleri

merhaba anneler;
bu gün aylık kontrolümüze gittik aşımızı olduk pek ağlamadı kızım allaha şükür
3.040 gr doğmuştu 4.200 gr olmuş. 51 cm boyla doğmuştu 54.5 olmuş dr gelişimi gayet ıyı dedı
gaz problemımız yenı ilaclarlada cozulmedı hatta son 2 günde gittikce arttı tüm gun uyumuyo surekli aglıyo melisam.
dr bunun ıcın emzırmelerı uzun tutmam gerektiğini söyledi 3 saatte bır emzirecekmişim ve bir gogsumu yarım saat diğer göğsümü 10 dk şeklinde.
bu gün denemeye calıstım ama gaz sancısı vurunca aglamaya başlıyor ve meme ıstıyo vermessem cok fazla ağlıyor dayanamıyorum ağlamasına verdim bende meme.

Yaptik canim mümkünmu yapmamak annelerle :) 20 kirk yaptik yari kirk ta tam kirkta ayni oluyor.kùvetinde ykadik önce tuzlu su yapildi üstüne döktüler 5 dk kadar öyle durdu sonra normal yikandi annem agzina tuzlu sudan sürdü bi azarladimki sorma neymis agzi kokmucakmis kavrulcak cocuk.... neyse yikama suyuna 40 tas, zeytindali, altin yüzük, yaprak koyuldu hatirladigim kadariyla tabi taslar bayaa temizlendi önceden sonra normal yikandi benimde yikanmam gerekiyomus bende yikandim öyle iste sorma o sacma gelen seyleri hervhurafeye inaniyolR neymis kirk cikmadan yanliz kalinmazmis , cocugun bezleri ayri cöpe koyulurmus yav her cöp birlesmiyomu sonunda sanki cöpcüler aa bu bez 40 li bebegin ayri koyayimmi diyo, Neyse yapcan artik sende cünki insana baski yapiyolar hemen onlar birsürü cocuk bakmista biz daha neymisiz anlamazmisiz icimden dedim allaha emanet büyümusüz :)

Hosgeldin canim hayirli olsun nasi gidiyo bebisle aran nasi burdanherkez yorgun :))

hoşbulduk canım sağol.hiçbir düzenimiz yok şuan için.özellikle akşamları huysuzlanıyo anlamadım hiç.pek gaz sorunumuz yok çok şükür.ama uykuya çok zor dalıyo.ilk günlerde sallamadan uyuyordu şimdi bayağı bi sallamak gerekiyor uyuması için özellikle akşamları.Allah kolaylık versin hepimize:)pazartesi ilk aşımız var umarım sorunsuz geçer kaç kilo oldu merakla bekliyorum:)

bu arada ben kantoron yağı kullanıyorum altı için.başka birşey kullanmadım pişik hiç olmadı şuana kadar.öpme olayına gelince ben doğduğundan beri öpüyorum kızımı.kv öpme kırklı bebek öpülmez dedi ama bende zor doğurdum onu öpeyim bari diyorum :).sivilceler bazen çıkıyo ama bebeklerde olan bişey bence öpmeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.yarı kırkımızı bizde yaptık.kırk taş toplayıp suya attık onunla bebiş ve ben banyo yaptık.bebişin suyuna biraz tuz attık o kadar.bende inanmıyorum kesinlikle ama kv gönlü kırılmasın diye yaptım.

canım öncelikle Allah kolaylık versin maşallah bebişine de.ben rezene içiyorum kızımı bayağı rahatlatıyor sanki.bi de çok huysuzlanınca banyo yaptırıyoruz ii geliyo gerçekten..

Anneler benim karnim cok agriyor ebe emzirmeden dolayi olabilir dedi sizde de var mi ayni durum bebegin sivilcelerine gelince bizde kilo aldigini gosterir derler ama ne kadar dogru bilmiyorum bu arada gobeginin kanamasi hala gecmedi kuzumun

Bende opuyorum ama bizannesiyiz tabi opcez :) ayrica yapisip vantuzlamiyorum tabi ki cocugumu :)

Anneler benim karnim cok agriyor ebe emzirmeden dolayi olabilir dedi sizde de var mi ayni durum bebegin sivilcelerine gelince bizde kilo aldigini gosterir derler ama ne kadar dogru bilmiyorum bu arada gobeginin kanamasi hala gecmedi kuzumun

Oyledir insallah daha 21.gunumuz , kontrolu bekliyorum merak ediyorum

Offff cildirmak uzereyimmmmm. İki kizimda ayni anda agliyor bune yaaa

Allah yardimcin olsun canim

Offff cildirmak uzereyimmmmm. İki kizimda ayni anda agliyor bune yaaa

Allah kolaylik versin. Biz bir tanesiyle zor bas ediyoruz sende iki tane. dun benim kizimda cok agladi. Butun gece boyunca sadece iki saat uyudu. Bakalim bu gece nasil olcak. Ben birde calismaya baslayinca neler yasiycam cok merak ediyorum

Bu arada kusmasi iyi beslendigini gosterirmis yogurt gibi keik kedik oluncada mide sutu sindirip fazlasini atiyormus banada oyle dediler aman tek dert bu olsun

doktor banada kilo alıyo o yüzden fazlasını çıkarıyo dedi hatta büyüdükçe artıcak dedigazda geçsin derken oda artıyomuş daha zor günler bizi bekliyo sanırım

canım ben zaten cogu zmaan gaz cıkartmıyorum uyursa hiç bozmuyorum yatırıyorum cok kıvranırsa gazını cıkartıyorum omzumda kıvrana kıvrana kuş gb tünüyo resmen kıyamıyo insan kıvranmasına allah yardım etsin yavrularımızaaynen yaz gelsin diyorum altınıda acıcam gün içinde bi zıbın altına hasta bezi yaycam ohh havalansın kusum kussun altına yapsın sonra yıkar giydiririm gene

sorma bizimkide şöle dönüp arkasını uyumuyo bokur bokur bokur bokurduyo

oyy canım ya bende uçları acıyo iye sıçraya aglaya veriyorum ilk geçmişti gene başladı sızı ama hamdediyorum seni okuyunca bidaha ameliyathaneye cok zor gierim herelde hastanelerden bile korkuyorum bu dogum beni maf etti psikolojim yerle bir resmen ödüm kopuyo şimdiden 2. cocuk olursa diye delleniyorum ki ben kızımı ne zorluklarla dünyaya getirdim olması için neler cektim niye böyleyim kendime kızıyorum umarım lohusalıktandır biran önce huzurlu mutlu olmak istiyorum kızımla günaha giriyorum resmen rabbim affetsin yardım etsin hepimize

Ne güzel anlatmışsın bende Haziranda inş yavrumu kuıcağıma alacağım. İş yerinde okdum yazını inan ağlamamak için kendimi zor turrum

saol canım bol bol uyu emi

aman başkaları için üzme bide kendini zaten sıyırmak için bol nedenimiz var at bi falım agzına küçülsün jkarşındakiler reklamlardaki gb

allah şifa versin canım ya kıyamam kuzuma

biz haftada 2 gün yıkıyoruz zaten yarı kırkımızda banyo günümüze denk geldi yıkandık neden üşüsünki zaten yıkanıyo bizimki maşallah yıkandıkça büyüyo derlerya nasıl rahatlıyo yacvrum zaten kustugu için mecbur yıkanmasak kokarız

benimki tuttugunu bırakmıyoki zaten uçlarım büyük memelerimin koparıyo çekelrrken gaz sancısı gelince bırakmıyo hatta memede öksürüyo öksüürürken tıkanıyo zor bıraktırıyorum sanki kaçıcakmışım gb agzını kitliyo ne mümkün açtırmakzaten 15 dk emdikten sonra yaglı iyi dsüt gelmeye başlıyomuş uzun emzirmek iyide bizi dinliyolar saki kendi kafalarına göre takılıyolar

biz böle bişey yapmadık hayret bizimkiler hiç dmeediler böle bişey ter kokmuyocakmıymış keşke yapsaydık ay ben şeye çok takmıştım dogar dogmaz karımca yumurtası yagı sürsemmi diye tüy kıldan bıktıgım için ama bişey olur diye yapamadım zaten canımın derdinden aklımada gelmedi dogunca... hatta sıcan yavrusunu sürüyolarmış tüy kıl cıkmasın diyeallahım onu hiç yapamamda aman agdaya alıştırırım artık benim gb utangac olmaz inşallah ben anneme kolumu bile göstermiyodum adet oldugumu 8 ay sonra ögrendiler oda ramazanda oruç tutmamak içinbenim gb yabani olmaz inşallah

Allah kolaylik versin. Biz bir tanesiyle zor bas ediyoruz sende iki tane. dun benim kizimda cok agladi. Butun gece boyunca sadece iki saat uyudu. Bakalim bu gece nasil olcak. Ben birde calismaya baslayinca neler yasiycam cok merak ediyorum

Sorma canim.inan bazen cildiricak gibi oluyorum.bide kucugum surekli emsin meme de uyusun biraktimi basiyor yaygarayi.buyugude ilgi istiyor. Valla 2.cocuk deli cesaretiymis...
Siz calisan annelerin isi daha zor bana gore.allah yardimciniz olsun...

benimde iki kızım var büyüğü 26 aylık gerçekten çok çok zor insan kafayı yiyor
seninki kaç yaşında

Vbenimki biraz daha buyuk 4 yasinda...ama yinede zorr.camasir yikadim yarisini astim yarisi kaldi.
Bulasiklari makinaya koydum.ocak kaldi.tuvaletlere camasir suyu doktum oylece duruyor.ben bunlari ne zaman yapicam hic bilmiyorum
Bi daha bana dogur diyeni bogarim yeminle:):):)

canım bide benim annem yanımda hala yapamıyorum diye aglıyorum ki ne eyemek yapıyorum ne bişey sadece cocugu emziriryorum gecede onun yanında sallıyıp duruyo emzirmeye getiriyo sanırım ben kötü bi anneyim kendme sinir oluyorum

bizde 6 senedir korunmuyoruz korunmak nedir bilmiyoruz ödüm köpuyo hemen bida olur diye filancanın kaç sene olmamış arka arkaya 3 tane 5 tane olmuş hikayelerini dinleye dinleye psikolojim alt üst oldu eşimle sürekli bak yapmıcaz koruncaksın sütüm var ben kornuamam diye pazarlıklar içindeyim resmen ilişkiden sogudum nasıl yaparız bilmiyorum ödüm kopuyo

sivilceyi bende kilo alımından diye duymuştum bi hemşireden.biz gün aşırı yıkıyoruz kızım çok rahatlıyo.bizimki memede homurdanınca ve aranınca genelde uykusu oluyor.

canım kesinlikle öyle düşünüp kendini üzme.herkesin yapısı farklı ve herşeyin bi zamana ihtiyacı var.zamanla öğreneceğiz ve alışacağız inşallah kendine güven:)

ayy rüyamda hamile kaldığımı gördüm geçende rüyası bile ne diyeceğimi bilemiyorum yani.doğumdan gözüm korktu anlayacağınız..

Öyle düsünme canim benim.bizim burda kimsemiz olmadigi icin yalnizim birileri olsa elbet yardim ederler.

İlk gebeligim disgebelik olunca birdaha cocugum olmadi.esime de bana da her turlu test yapildi.sonuc sebebi bilinmeyen infertilite.doktorum sen benden saglamsin cok rahat cocugun olur kafani rahatlat dedi.gercekten de psikolojim berbatti. Psikiyatriye gittim ilac verdi 9. Gunu ilk kizima hamile kaldim.onu dogurdum korunmadik hic pespese olsun dedik kizim 1 yasindayken kaldim dustu.sonra da her alti ayda bir hamileydim ama dusuyordu.1 sene de 3 kere kaldim.en son mina ya kalmisim iste.bana antideprasan iyi geliyorda aninda hamileyim.her hamileligim antideprasanla:)Daha da icmem cunku biz hala korunmayi ogrenemedik
Adam a diyom sap atarim yemegine ona gore:)
Anana da babana da bacina da sahip cik benim psikolojimi bozmasinlar icerim ilac aha al sana bi tane daha:)
Ay allah im korusun rabbim olmayipta isteyene nasip etsin insallahhh...

Sut korumuyor cok kadin duydum pat hamile kaldim 3 ay sonra diyen aman dikkat

Bende oda tutmustum söyle arada vermiyolari sana giremiyomusun ? Israr etseydin arada hissetsin seni ayy kuzumm gecmis olsun

Sagol ttlm. Veriyorlar tabi emzirmem için. Ama o zaman vermediler, keşke isteseydim sakinleştirmek için. Allah şifa versin. İnşallah hemen iyileşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…