Kızlar yarı kırk ve kırk banyosumudur nedir yaptınız mı yarın 20. Gunümüz annem bişeyler diyo ama azcık saçma geldi bana bide bebek ağlar mı üşür mü diye korktum siz ne yaptınız ya da yapacaksınız
Hosgeldin canim hayirli olsun nasi gidiyo bebisle aran nasi burdanherkez yorgun :))
merhaba anneler;
bu gün aylık kontrolümüze gittik aşımızı olduk pek ağlamadı kızım allaha şükür
3.040 gr doğmuştu 4.200 gr olmuş. 51 cm boyla doğmuştu 54.5 olmuş dr gelişimi gayet ıyı dedı
gaz problemımız yenı ilaclarlada cozulmedı hatta son 2 günde gittikce arttı tüm gun uyumuyo surekli aglıyo melisam.
dr bunun ıcın emzırmelerı uzun tutmam gerektiğini söyledi 3 saatte bır emzirecekmişim ve bir gogsumu yarım saat diğer göğsümü 10 dk şeklinde.
bu gün denemeye calıstım ama gaz sancısı vurunca aglamaya başlıyor ve meme ıstıyo vermessem cok fazla ağlıyor dayanamıyorum ağlamasına verdim bende meme.
bu arada ben kantoron yağı kullanıyorum altı için.başka birşey kullanmadım pişik hiç olmadı şuana kadar.öpme olayına gelince ben doğduğundan beri öpüyorum kızımı.kv öpme kırklı bebek öpülmez dedi ama bende zor doğurdum onu öpeyim bari diyorum :).sivilceler bazen çıkıyo ama bebeklerde olan bişey bence öpmeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.yarı kırkımızı bizde yaptık.kırk taş toplayıp suya attık onunla bebiş ve ben banyo yaptık.bebişin suyuna biraz tuz attık o kadar.bende inanmıyorum kesinlikle ama kv gönlü kırılmasın diye yaptım.
Anneler benim karnim cok agriyor ebe emzirmeden dolayi olabilir dedi sizde de var mi ayni durum bebegin sivilcelerine gelince bizde kilo aldigini gosterir derler ama ne kadar dogru bilmiyorum bu arada gobeginin kanamasi hala gecmedi kuzumun
Offff cildirmak uzereyimmmmm. İki kizimda ayni anda agliyor bune yaaa
Bu arada kusmasi iyi beslendigini gosterirmis yogurt gibi keik kedik oluncada mide sutu sindirip fazlasini atiyormus banada oyle dediler aman tek dert bu olsun
Canim emzirdikten sonra ben hemen kaldirmiyorum gögsumun üstune yan yatirip sirtina vuruyorum yani cenemin alti da kafasi oucak sekilde ama saga yada sola ceviyorum bir kac dakika tutjyorum öyle gaz alma pozisyonu a geciyorum omuzuma yani biz böyle cözum bulduk kusma olayi yariya indi önceden emzirip hemen omuzuma aliyodum sirtina vuruyodum nevar ne yok geri geliyodu bi dene istersen. Ayyy o ust degistirmeyi hic sorma ben hergun bi posta dolu bi makine camasir atiyorum sirf bebek esyasi bide kıs korkuyorum valla üstünü degistirsem üsücek degistirmesem islak kalcak agiz bezide koysam kayiyo gene islak o daha fena su yaz gelsede bari üsüdümü derdimiz olmasa
Bu geceee uzun olacak besbelliiii... Uyumuyo arkadas ya bi saat meme somurdu damla kalmadi hala araniyo mubarek.. Emzik de almiyo derdi ne anlamadim.. Hic boyle olmamisti.. Aglamiyo ama huzursuzca hizli nefes alip ellerini oynatip duruyo.. Mirmir sesler.. Hareket halinde surekli..
Ay bu bebeler niye uyumuyor yaaaaa. Kafayi yicem buyuk kizimda uyanikkk
Bide rahatsiz memem yine mastit olduhamileyken iki kere kesik attilar bugun kadin demezmi bayiltip iyice kesip bosalticam icini suan memem sis balon gibi kipkirmizi oldu bide agrisini soylemiyorum bile antibiyotik iciyorum cumartesiye kadar bi degisiklik olmazsa kesicekkkk
Allah im ne cok seviyor beni hep hastalik veriyor.buna sukur dermansiz dert vermesinde.
Offf canim cokkkk aciyorrr.iki cocukta fildir fildir bu gece cokkk uzun olucakkkk...
Ne güzel anlatmışsın bende Haziranda inş yavrumu kuıcağıma alacağım. İş yerinde okdum yazını inan ağlamamak için kendimi zor turrum
Anam kizlarr esimin elemaninin bir karisi var allah im dusmanima verme yarabbiii...
Esi cok cok iyi de karisi tam bir zir cahil.surekli kendini yetistirmekten bahseder.
Dun gece kizimi gormeye geldiler. Daha ilk gordu ay bune nasil cocuk bu kucucuk,kac aylik bu dedi.dedik 2 olucak benim kizim dogdugunda bundan buyutktu,emzirmiyormusun,sen bunu hep emzir,mama da ver buyusun,yoksa gelismez diyor yaaaa.
Diyoruz bu premature erken dogdu.sen emzir emzir,mama da ver. Benim bir sutum olurdu duvara fiskirirdi diyor.allah im zaten acidan kivraniyorum.2 cocukta uyanik.kizim surekli soru soruyor bide onun laflarinla ugrastim durdum.bana kalsa kapimdan sokmam da esim,esine deger veriyor.
Ha buarada ne kadar kucuk dedigi kizim 3.800 gr 52,5 cm olmus.masallah.abla ne bekliyorsa artik.sinirlerimi bozdu arizali...
Sagol ttlm. Dun gece 15 er dk uyuyabildi sadece. Sabah doktora götürdük. Yatırdı. Yoğun bakımda şu an, ben de oda tuttum, kalıyorum. Bi tanem benim yademin aradılar durmuyor, emzik veriyor musunuz diye. Yok dedim, çok ağlıyor, heralde kucağa alıştırmışsınız dediler. Çıkıp baktım. Nasıl ağlıyor bitanem kundaklamışlar, biraz olsun kucakta olduğunu hissetmiş. Biraz daha ağladıktan sonra uyumuş,, allah ım ne olur çabuk iyileşsin
Kızlar yarı kırk ve kırk banyosumudur nedir yaptınız mı yarın 20. Gunümüz annem bişeyler diyo ama azcık saçma geldi bana bide bebek ağlar mı üşür mü diye korktum siz ne yaptınız ya da yapacaksınız
merhaba anneler;
bu gün aylık kontrolümüze gittik aşımızı olduk pek ağlamadı kızım allaha şükür
3.040 gr doğmuştu 4.200 gr olmuş. 51 cm boyla doğmuştu 54.5 olmuş dr gelişimi gayet ıyı dedı
gaz problemımız yenı ilaclarlada cozulmedı hatta son 2 günde gittikce arttı tüm gun uyumuyo surekli aglıyo melisam.
dr bunun ıcın emzırmelerı uzun tutmam gerektiğini söyledi 3 saatte bır emzirecekmişim ve bir gogsumu yarım saat diğer göğsümü 10 dk şeklinde.
bu gün denemeye calıstım ama gaz sancısı vurunca aglamaya başlıyor ve meme ıstıyo vermessem cok fazla ağlıyor dayanamıyorum ağlamasına verdim bende meme.
Yaptik canim mümkünmu yapmamak annelerle :) 20 kirk yaptik yari kirk ta tam kirkta ayni oluyor.kùvetinde ykadik önce tuzlu su yapildi üstüne döktüler 5 dk kadar öyle durdu sonra normal yikandi annem agzina tuzlu sudan sürdü bi azarladimki sorma neymis agzi kokmucakmis kavrulcak cocuk.... neyse yikama suyuna 40 tas, zeytindali, altin yüzük, yaprak koyuldu hatirladigim kadariyla tabi taslar bayaa temizlendi önceden sonra normal yikandi benimde yikanmam gerekiyomus bende yikandim öyle iste sorma o sacma gelen seyleri hervhurafeye inaniyolR neymis kirk cikmadan yanliz kalinmazmis , cocugun bezleri ayri cöpe koyulurmus yav her cöp birlesmiyomu sonunda sanki cöpcüler aa bu bez 40 li bebegin ayri koyayimmi diyo, Neyse yapcan artik sende cünki insana baski yapiyolar hemen onlar birsürü cocuk bakmista biz daha neymisiz anlamazmisiz icimden dedim allaha emanet büyümusüz :)
Allah kolaylik versin. Biz bir tanesiyle zor bas ediyoruz sende iki tane. dun benim kizimda cok agladi. Butun gece boyunca sadece iki saat uyudu. Bakalim bu gece nasil olcak. Ben birde calismaya baslayinca neler yasiycam cok merak ediyorum
benimde iki kızım var büyüğü 26 aylık gerçekten çok çok zor insan kafayı yiyor
seninki kaç yaşında
Vbenimki biraz daha buyuk 4 yasinda...ama yinede zorr.camasir yikadim yarisini astim yarisi kaldi.
Bulasiklari makinaya koydum.ocak kaldi.tuvaletlere camasir suyu doktum oylece duruyor.ben bunlari ne zaman yapicam hic bilmiyorum
Bi daha bana dogur diyeni bogarim yeminle:):):)
canım bide benim annem yanımda hala yapamıyorum diye aglıyorum ki ne eyemek yapıyorum ne bişey sadece cocugu emziriryorum gecede onun yanında sallıyıp duruyo emzirmeye getiriyo sanırım ben kötü bi anneyim kendme sinir oluyorum
bizde 6 senedir korunmuyoruz korunmak nedir bilmiyoruz ödüm köpuyo hemen bida olur diye filancanın kaç sene olmamış arka arkaya 3 tane 5 tane olmuş hikayelerini dinleye dinleye psikolojim alt üst oldu eşimle sürekli bak yapmıcaz koruncaksın sütüm var ben kornuamam diye pazarlıklar içindeyim resmen ilişkiden sogudum nasıl yaparız bilmiyorum ödüm kopuyo
canım bide benim annem yanımda hala yapamıyorum diye aglıyorum ki ne eyemek yapıyorum ne bişey sadece cocugu emziriryorum gecede onun yanında sallıyıp duruyo emzirmeye getiriyo sanırım ben kötü bi anneyim kendme sinir oluyorum
bizde 6 senedir korunmuyoruz korunmak nedir bilmiyoruz ödüm köpuyo hemen bida olur diye filancanın kaç sene olmamış arka arkaya 3 tane 5 tane olmuş hikayelerini dinleye dinleye psikolojim alt üst oldu eşimle sürekli bak yapmıcaz koruncaksın sütüm var ben kornuamam diye pazarlıklar içindeyim resmen ilişkiden sogudum nasıl yaparız bilmiyorum ödüm kopuyo
Bende oda tutmustum söyle arada vermiyolari sana giremiyomusun ? Israr etseydin arada hissetsin seni ayy kuzumm gecmis olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?