2014 Şubat Anneleri

benimki gunduz uyumuyo uyanik oldugunda da agliyo ben bunu sute bagladim yani ac diye mama verdim cok agladiginda. emzirdim de bi yandan ama mama verdikce sut azaliyomus o yuzden biraktim mamayi 2 gundur emzirme kampindayim insallah ise yarar benimle ayni durumda olanlar tomrisin emzirme gunlugunu okusun ben ordan faydalandim burda bunu paylasan arkadaslara cok tesekkurler. Dedigin gibi allah rizkini verir sonuna kadar zorliycam sutumu vermeye

kizlar bu pamukcuk icin karbonatli su yapiyosunuz ya gulmeyin ama miktari nasil yani ne kadar suya ne kadar karbonat koyayim? dilinin ustu beyaz olmus.
bi de yuzu cenesi yanaklari minik minik sivilce gibi kirmizi seyler var, ona ne yapabilirim??

Merhaba kızlar,
Bende 16 Şubat annesiyim. Bir de oğlum var. İki çocuklu olmak gerçekten çok zor. Büyükte okula gitmiyor evde akşamı zor yapıyorum.
Kızım gündüzleri kesik kesik uyuyor. Hemen dalıyor 10 dk sonra hemen uyanıyor. Sizinkilerde öyle mi? Oğlum memede uyurdu memede uyuması şimdi çok güzel ama sonradan çok zor oluyor. Kızımı şşşt-pat yöntemiyle uyutuyorum. Kucakta memede uyumak istiyor ama şimdi ne yaparsam en az 2 yıl daha yapmak zorundayım. Kendimi hazırlamıştım yorgunluğa ama yine de çok yorucu geçiyor. Bebekleri gündüzleri 2-3 saat uyuyan var mı?

Bir de oğlumda çok konak oldu yağlar mı sürmedim korbanatlar mı? En sonunda doktor tavsiyesiyle Mustela konak önleyici şampuan aldım kesinlikle tavsiye ederim 2-3 ay uğraştım geçmedi ama şampuan geçirdi.

Süt için ise tavsiyem dinlenmek, sık emzirmek bol su içmek Çok klişe oldu herkes aynısını söylüyo biliyorum ama bir de çok kafaya takmayıp üzülmemek pozitif olmak dua etmek dua ederek sakinlemek çünkü üzüntü ve sütüm yok streside sütü kesinlikle azaltır Eskiler hep derler ya çok üzülme sütün kesilir die.

Şimilik bu kadar Herkese bol uykulu geceler inşAllah.

İncir suyu dene canım gercekten süt arttırıyo 5-6 inciri 1 tanede havucu dogra 1 litre suda düdüklüde kaynat. Bir iki bardak iç biranda sakın cok içme cocukda sende cırcır olursun. Dozunu kacırmazsan inş sütün bol bol gelecektir

İncirli havuçlu suyu denedinmi bilmiyorum ama denemelisin kim yaptıysa sütü arttı

Bebegimi 40dolana kadar mama+ anne sütü ile besledim mama vermeme sarilok sebep oldu devam etmeme ise ailem ve doktor neymis efendim kilosu azmis az aliyormus... dogru az aliyordu ben mamayi cok az vermeye calisiyodum cok emziriyordum kafamdada hep benim sütüm yetmiyor insanın beynine işliyorlar 40 icin kayinvalideme gittim 2saat uzakliktalar bebegim cok gazli olduğu için hic durmadi herseyi denediler sonunda mamayi birak o rahatsilik verebilir dediler benim canima minnet o gun biraktim hic vermek istemiyordum zaten ama ac mi die vicdan azabindan veriyordum tabi benim korkum mama degildi biberondu bebegimi biberondan kiskaniyordum onu tercih edecek diye:) bu aarada sık sık tomrisi (emzirme kampi) takip ediyordum buradaki arkadaşlar yazmışlar onu görünce bende yazayım dedim sık sık emzirdim arada süt var mi diede sagiyodum ve miktarlar gayet iyiydi kontrole gittik 45. Gunde son 15 günde 250 gr almis bunun bir haftasi mama ile digeri anne sütü yani mamayi kesince almamis dr hemen mama ver dedi ben 1hafta istedim tejrar denemek icin ve 1 haftada sürekli emzirdim yemek yedim bebis yattiginda yattim yanimda esimden başka kimse yoktu yardim icin ve 1 haftanin sonunda 270gr aldi bebeğim sütüm artmis ve bebegimde kilo alinca dr mamaya gerek yok dedi sonunda hepinize tomrisin emzirme notlarini tavsiye ederim... inşallah en azından bir 6 ay sadece anne sütü verebiliriz bu yaziyi neden yazdim ben çok çaresiz hissdiyordum bebegime yetmiyorum diyordum bu tarz yazilari okudukça bende yapabilirim dedim... Belki sizinde işinize yarar...

Kızlar sütünü bebeğe sağarak verenler varmı ?? Sağmayla süt kesilirmi ??

ben arada sagiyorum ne kadar cikiyo diye artirtigini soyluyolar ama bilemem yine de en guzeli emmesiymis bebegin emiyosa tabii

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben arada sagiyorum ne kadar cikiyo diye artirtigini soyluyolar ama bilemem yine de en guzeli emmesiymis bebegin emiyosa tabii

Her zaman emmiyo canım yaa . Memeyle dövüşüyo . Bazen emiyo bazen emmiyo bnde sağıp veriyorum . Keyfi yerindeylen emiyo kesilirse diye korkuyorum ..

Her zaman emmiyo canım yaa . Memeyle dövüşüyo . Bazen emiyo bazen emmiyo bnde sağıp veriyorum . Keyfi yerindeylen emiyo kesilirse diye korkuyorum ..

benim de mama verdikten sonra bozuldu emmesi mamayi biraktim 2 gundur ins duzelir de bol bol gelir sutlerimiz

Kuzum asidan sonra cok huzursuzdu atesi de vardi iki gun.dun atesi dustu cok sukur.gece 23.30 da karnini doyurdum,altini degistirdim,gaz damlasini verdim.babasi uyuttu.kac gundur bende cok uykusuzdum.yatagina yatirdim.bende yattim.kuzum sabah 6 ya kadar hic kalkmadan uyudu.tabi bende.agladigi icin kalktim bi baktim saat 6.ben nasil anneyim cocugun uyuyor olabilir,sen uykusunda besle,bu kadar saat ac kaldi yavrum diye kendimi yiyip bitiriyorum
Esim diyor demek ki sıkıntısı yoktu uyudu.dert etme diyor.
Aglasa duymamam soz konusu degil.ben duymasam ayni odada esim var,kizim var.onlar duyar.
Offf sinirlerim bozuldu...

Canim kotu hissetme kendini, sonucta bizde yoruluyoruz dinlenmemiz de lazim. Bazen benim kizimda 4- 5 saat uyursa (kirk yila bir :)) bende uyanip bakamiyorum yorgun dusuyorum. Senin simdi asida olmus 2 gun huzursuz fln rahatlayinca uyumustur kuzucuk , hic merak etme artik buyudulerde

mamasiz 2. gunumuz cok zor geciyo agliyo surekli annem de gitti ilk defa yalniziz bugun moralim cok bozuk dakikalarca sallayip uyutuyorum aninda uyaniyo napicami bilmiyorum artik aglamasina dayanamiyorum

Bizde de oluyor bazen canim , karni tokken rahatca uyuyor napim veriyorum bende mama. Yapacak bisey yok. Rahat tut kendini

7 saate kadar ac kalabiliyorlarmis artik.büyüdüler de gelip bize sorsalar bide.dikkat ettim bu sabah oyle uyudu karnini doyurdum.nasil gülüyor sipa.demekki cok ihtiyaci varmis.
Biraz daha kendime geldim cok sagol rahattin beni...

1.günü dayandik bizde.ama 2. Gün aglarken sesi kisilinca dayanamadim.
Ac kalip huzursuz olmasindansa,karni tok olup huzurla uyuyup büyüsün..

1.günü dayandik bizde.ama 2. Gün aglarken sesi kisilinca dayanamadim.
Ac kalip huzursuz olmasindansa,karni tok olup huzurla uyuyup büyüsün..

dogru soyluyosun ama bilmiyorum artik dogrusu ne nasil davranmaliyim

dogru soyluyosun ama bilmiyorum artik dogrusu ne nasil davranmaliyim

İki kizimda premature dogdu.ne tutabiliyorsun,ne giydirebiliyorsun. Herkes nasil bakicagimi söyleyip durdu.annelik öyle bir sey ki rabbim ne yapman gerektigi ic gudusel gosteriyor
Sende en dogruyu bulucaksin.
Bu hayatta yavrunun iyiligini en cok sen istersen,neyin dogru,neyin yanlis oldugunu senden iyi kimse bilemez.
Cünkü onu sen dogurdun.
Ve unutma dünya da mama yiyen sadece bizim cocuklarimiz degil.hic anne sütü almayan bebekler var..

7 saate kadar ac kalabiliyorlarmis artik.büyüdüler de gelip bize sorsalar bide.dikkat ettim bu sabah oyle uyudu karnini doyurdum.nasil gülüyor sipa.demekki cok ihtiyaci varmis.
Biraz daha kendime geldim cok sagol rahattin beni...

Cok dogru demissin canim, hepimiz bol bol olsun sutumuz emsin guzelce istiyoruz ama ac birakamayiz da. Dedigin gibi keyfi yerinde oldugunda nasi guluyor sipalar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…