Cok dogru demissin canim, hepimiz bol bol olsun sutumuz emsin guzelce istiyoruz ama ac birakamayiz da. Dedigin gibi keyfi yerinde oldugunda nasi guluyor sipalar :)
Sütüm olsun diye yaptigim seyler yüzünden az daha bugün hastanelik oluyordum.eee bana bisey olsa cocuklarim ne olcak?hic bir anne mama vermek istemez.olmayinca olmuyor iste..
Bugun ki o karni doyunca ki gülmelerini hic birseye degismem:)
Mutlu bebek,mutlu anne...
İki kizimda premature dogdu.ne tutabiliyorsun,ne giydirebiliyorsun. Herkes nasil bakicagimi söyleyip durdu.annelik öyle bir sey ki rabbim ne yapman gerektigi ic gudusel gosteriyor
Sende en dogruyu bulucaksin.
Bu hayatta yavrunun iyiligini en cok sen istersen,neyin dogru,neyin yanlis oldugunu senden iyi kimse bilemez.
Cünkü onu sen dogurdun.
Ve unutma dünya da mama yiyen sadece bizim cocuklarimiz degil.hic anne sütü almayan bebekler var..
1.günü dayandik bizde.ama 2. Gün aglarken sesi kisilinca dayanamadim.
Ac kalip huzursuz olmasindansa,karni tok olup huzurla uyuyup büyüsün..
maşallah çok iyi almis 100gr :)demekki ise yaramis emzirme kampi benim kizimda cok agliyordu gaz olduğunu anlayana kadar doymuyor diye dayadik mamayi
Kızlar sütünü bebeğe sağarak verenler varmı ?? Sağmayla süt kesilirmi ??
maşallah çok iyi almis 100gr :)demekki ise yaramis emzirme kampi benim kizimda cok agliyordu gaz olduğunu anlayana kadar doymuyor diye dayadik mamayiKisa süreli mamadan sonra iyi oluyordu sonra tekrar basliyordu aglamaya...
sabirla 3 ayin dolmasini bekliyoruz korkuyorum ya bitmezse diye 2 arkadasiminda bebeklerinin gazi 6 aya kadar devam etti 2 damla birden veriyorum kakasini yaparken cok zorlaniyor mamayi birakmamiza o vesile oldu mama yerken daha cok kaka yapiyordu ve sürekli yapmak için huzursuzdu simdi kaka sayisi azaldi ve huzursuzluguda azaldi bugünlerde geçecek inşallah:)
Hayirdir canim karnin fln mi agridi?annemde bana surekli bisey dayiyor istemiyorum acikcasi :) bahane olur banada
evet canim cok dogru soyledin her kafadan bi ses cikiyo o yuzden kafam karisiyo simdi uyudu sakinledi emzirme kampina basladigm gun tartmistm bide 2 gun sonra yani bi gun sonra tarttim sadece anne sutuyle 100 gr almis sanirim benim bebisim kolik aglamasinin sebebi bu olabilir
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canim benim ya bizim de hastanede oyle olmustu aglaya aglaya sesi kisilmisti bebegimin ben de dayanamadim o zaman mama verdim mecbur. emzirme uzmani da oyle tavsiye etmisti o anda.
mamayi icerken gozlerini kocaman kocaman aciyor bi kendine geliyor. canim benim insan kiyamiyor mutlu olsun istiyor.
sonra tabi biberonun tadini aldi beni istemedi, 2 hafta filan emziremedim, o ara surekli 2-3 saatte bir pompaladim yine anne sutu verdim, mamayi hastaneden gelince biraktik zaten cok sukur, bi de emzirme uzmanina gittik, gogus kalkani ile tekrar emmeye basladi, bi kac gun sonra da gogus kalkanini birakti artik tamamen emiyor, ama o ackenki hali hic gozumun onunden gitmiyor, biberonu alinca rahatlamasi gozlerini kocaman acip hevesli hevesli icmesi o anki rahatlik cok farkli bi his. simdi de emmeye baslamasi cok tatli oluyor, acikinca araniyor boyle her hali guzel miniklerin, Allahim hep saglikli mutlu etsin onlari aminnn...
Gunaydinnn.bizim talihsizligimiz dogdugumuz gibi mamae bide kuvezde kaldi iyice biberon a alisti. Beni emmeyi hic birakmadi.gogus kalkanida denedim biberon gibi oda plastik diye:)cunku benim kizim ucundaki sutu emiyor,sonra cekmek zor geliyor.belkide sutum tam olmadigi icindir.bilmiyorum da kafam fena karisik.emzirme uzmani bulamiyorum burda.arastirdim yok.zaten nerdeyse 3 aylik olucazbu saatten sonra uzman bir ise yarar mi..
Saglik olsun artik...
Merhaba kızlar,
Bende 16 Şubat annesiyim. Bir de oğlum var. İki çocuklu olmak gerçekten çok zor. Büyükte okula gitmiyor evde akşamı zor yapıyorum.
Kızım gündüzleri kesik kesik uyuyor. Hemen dalıyor 10 dk sonra hemen uyanıyor. Sizinkilerde öyle mi? Oğlum memede uyurdu memede uyuması şimdi çok güzel ama sonradan çok zor oluyor. Kızımı şşşt-pat yöntemiyle uyutuyorum. Kucakta memede uyumak istiyor ama şimdi ne yaparsam en az 2 yıl daha yapmak zorundayım. Kendimi hazırlamıştım yorgunluğa ama yine de çok yorucu geçiyor. Bebekleri gündüzleri 2-3 saat uyuyan var mı?
Bir de oğlumda çok konak oldu yağlar mı sürmedim korbanatlar mı? En sonunda doktor tavsiyesiyle Mustela konak önleyici şampuan aldım kesinlikle tavsiye ederim 2-3 ay uğraştım geçmedi ama şampuan geçirdi.
Süt için ise tavsiyem dinlenmek, sık emzirmek bol su içmek Çok klişe oldu herkes aynısını söylüyo biliyorum ama bir de çok kafaya takmayıp üzülmemek pozitif olmak dua etmek dua ederek sakinlemek çünkü üzüntü ve sütüm yok streside sütü kesinlikle azaltır Eskiler hep derler ya çok üzülme sütün kesilir die.
Şimilik bu kadar Herkese bol uykulu geceler inşAllah.
Herkese slm. Ya bu süt meselesi beni de canımdan bezdirdi. İçmediğim şey kalmadı ama bence de olmayınca olmuyor... Nazlıedam umarım sen başarılı olursun...
Kızlar bişey sorucam. Sizin bebişler de kakasını yaparken çok ıkınıyor mu ??. Bizimki kabız falan değil ve günde 7-8 defa kaka yapıyor. Ama o kadar çok ıkınıyor ki, haline acıyorum. Bir de dün fark ettim. altı açıkken kak yapıyordu. Makat kısmı sanki içten dışa çıkıyor gibi oluyor ve kıpkırmızı. Kakası cıvık ve bazen sarı bazen yeşil. Sizce doktora götürmeli miyim. Bir sorun var mıdır ???
Hic sorma o ıkındıkca nasi icim aciyo kiyamam onlara... evet isal gibi hep dr um normal dedi hastanedeyken bezzni göstrmistim anne sütü aldigi icin bi sıkıntı yok olmasi geeken kaka bu dedi kamiz güselmis :) sari renkli bizimki bazen turuncuya kaciyo gibi ama yesil kakaya bisi diyemem bence sor dr una bisi yokturda genede tedbiri elden birakma derim
kislar bebeginiz cok kaka yapiyomuoglum 40 günlük su an sadece anne sütü ile besleniyo ama cok kaka yapiyo... bazen saatt basi yapiyo
benimkide oyle aksama kadar haddı hesabı yok bende tek anne sutu verıyorum bugun 40 gunluk oldu annem ıı emdıgı ıcın olur dıyo cok emen kakayı cok yaparmıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?