2014 Şubat Anneleri

ooo denenmezmi saç kurutma makinesi elektirikli süpürge kolik sidileri ooo neler neler ama yok bir umut 3 ayı bekliyorum şimdi 46 günlük

aaah kızlar gözünüzü korkutmak gibi olmasında ilk çoçuk çok rahatmış yata yata dogur yata yata büyüt ben hamileligimde yatamadım çunkü kızım ilgi istiyor gezmek istiyor okulu okulla ilgili sorunları dersi etkinligi vs vs şimdi 2 dgdu gece sabaha kadar uyku yok sabah tam yatıcam kızım kula gidicek hazırla ufaklık uynıyor kzım okuldan gelinceye kadar yemek çamaşır bebek kız gelince uyumak istiyorum bu sefer kızım yatırmıyor akşam yemeyi falan tam millet yatıyor budefa oglanla gece mesaisi tek olunca yine bebek uyuyunca uyursun yinede halinize şukredin

Kızlar benim kızım emdikten sonra parmağını emiyor bende açmı hala acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum kafayı yiyecem valla sütüm yok değil emdikten sonra sıkıyorum hala geliyo

canim biberon kullaniyosan emzirdikten sonra bi dene bakalim alacakmi biberonu

doru söylüyosun canim yine tek bebek bencede kolay..Allah sanada birden fazla bebegi olan herkese kolaylik versin

gercekten benim gözüm korktu o kadar zor bir oglum olmadigi halde...

Bizim eve kamera koyulmus gibi:)aynisi.bazen ikisi ayni anda bir agliyor balkondan atasim geliyor kendimi
Sabah a karsi yatiyorum kizimin garip bir huyu var hersabah 5 te kaka yapiyor,yapana kadar da huzursuz agliyor.tam yatiyorum 8 de alarm caliyor.surunerek kalkiyorum.o ara kucuk kizim da emmek istiyor.onu emziriyorum,buyuk kizi hazirliyorum.sagolsun kendide epey huysuzdur.cikana kadar mir mir konusup duruyor.onu goturup geliyorum.kahvalti hazirliyorum.beyim ise gidiyor.basliyor bir kosturmaca yemek,evisi,camasir,bulasik.kizim geldiginde benim coktan pilim bitmis oluyor ama onunlada ilgilenmem lazim.allah tan en gec saat 10 da yatiyor.o saate kadar da ikisinin arasinda donup duruyorum.sonra gece mesaisi.anam anam valla dedigin gibi ilk cocuk kolaymissss..ama yinede iyiki dogurmusum diyorum.

zaten içindeki o sevgi olmasa bu tempoya dayanılırmı önceden 8-9 saat uyurdum yetmezdi birde gündüz uyurdum ama şimdi günde 2 saat uyusam çok uyudum bugun diyorum birde ben bebeyime hep kendim baktım annem ve kayın validem uzak dogumda 3 gün hastanede yattım geri kalanada annemle kayınvalidem vardı ama gündüz misafir büyük kızım yemek falan ilgilendiler bebeye ben baktım 6.gün herkez gitti tek kaldım 7. kuvözde kaldık sarılık çıktı 2 günde hastane macerası eşimdende yardım alamadım çünkü o kızıma baktı kısacası 46 günlük bebeyim var ama benden başka bakan yok şöyle bebeyi doyurup birine verip hiç uyumadım gece eşimim kızıma baktına razıyım gaz sorunumuz hat safhada ama insan bebekleri için katlanıyor

doru söylüyosun canim yine tek bebek bencede kolay..Allah sanada birden fazla bebegi olan herkese kolaylik versin

gercekten benim gözüm korktu o kadar zor bir oglum olmadigi halde...

amin bende kendimi 3 doguran nasıl bakıyor bırakma kendini 2 çoçuk üstüne ikizleri olan var deyip avunuyorum

Canım Merhaba :) Hatırladın mı beni ? Hayırlı olsun bebeğin Aynı ayda doğum yapmışız tesadüf Göğüs yaraların için kantaron yağı tavsiye ederim. Hemen geçirir

meraba canım kantoron yagınıda bi gecedenedim pek yktı herelde yarıgı coktu o zaman zaten emzirip aglıyodum hıçkıra hıçkıra şimdi daha iyi çok şükür inşallah geçicek 3gündür hiç sagmadan emziriyorum gerçekten sütümde çogaldı bu sabah inanamadım sag gögsüm 1 aydır hiç dolmuyodu acıyo diye korkmaktan emziremiyodum o tarafı sagmakta dmeekki cogaltmıyo azaltıyo işk onu veriyorum şimdi oyun oynamasın diye sonra solu veriyorum orda yalancı meme muamelesi yapıyo yalıyo felan allahım yarabbim ben diyodum emziremem gıdıklanırım rabbim nasılda bizleri onlar için yaratmış canım benim ya nasıl muhtaç beslemesen ac kalır uyutmasan ilgilenmesen nasılda muhtac anneye bazen bakıyorum yamulmuş gitmiş beşiginde allahım diyorum dogrulamıyo bile

ama bazende aglaya zırlaya mum ediyo beni diyorum maşallah her istedini yaptırıyolar

garmestan krem kullanıyorum emzirmeden önce ve zonra sodalı duyla siliyorum ve cok sık gögüs pedi dgiştiriyorum banyo yapıyorum sık sık daha iyi inşallah tammen geçer memelrim çürük gb kucama alınca bile rahatsız oluyorum hatta eşimin sarılmasından dokunmasından bile elemeye kalksa ellerini ısırıyorum o kadar

bende zorla veriyorum bazen emiyo tok hatta kusup duruyo ama midesi bulandıkça emme refleksi tetikleniyo bende tutturuyorum ama elimle tutmassam atıyo burda okudum pekmezli suya batırıp verdik akşam daha uzun süre tuttu attıkça pekmeze batırıp verdim

dün akşam ilk defa kızımı yıkadık babasıyla ben ilk defa yıkadım hep kayınvaldem yıkamıştı izlemek daha zordu yıkamak daha kolaymış kurbişim benim

Herkese günaydıın :)) Gerçi eminim hepimizin günü o kadar erken başlamıştır ki, bana bazen öğleden sonra olmuş gibi geliyor.
Benim sıpacık bilgisayarı açtığımı anladı herhalde, uyanıyor :))
Kızlar kaç gündür gaz ile ilgili yazmak istiyordum ama fırsat bulamadım. Biz de resmen mucize oldu. Günde 3 defa 1 çay kaşığı çörekotu ağzıma atıp suyla yutuyorum. 5-6 gün sonra sonuçlarını görünce şaşıracaksınız. Yaklaşık 15 gündür kızımın gazını hiç çıkarmadık. İster emsin, ister mama yesin, pırt port gazını kendisi çooook rahat çıkarıyor. Resmen mucize gibi. Herkese tavsiye ederim. Ama hemen 1-2 günde işe yaramadı deyip bırakmayın.
Ve maşallah diyeyim kızım kızım son 3 gündür aralıksız 5 saat uyuyor. Hala inanamıyorum. İnşallah artık düzene giriyoruzdur. Tabii ben 5 saat uyuyamıyorum ama, aralıksız 3 saat uyumak bile beni o kadar değiştirdi ki.. Resmen kendime geldim :))

Yapışık ikizimle oturuyoruz kucağımdan bıraktığım an uyanıyo beşikte bekleteyim dedim 5 dakika nasıl ağladı sonra tükürüğü boğazına kaçtı hemen aldım kıyamadım accık büyüsünde kanguruya bindireyim kızımı ömrümü yedi

kucanda oturuyosa oda iyi ya diyolar emzir altını al at beşige uyusun aglasın sakın alma 1 aglar 2 aglar alışır nasıla lışır ya morarıyo katılıyo aglarken hitler olmak lazzım almamak için

yüretece hopplaya bincek kadar büyüseler de rahatlasak beni inek olarak görüyo kızım emizr at kendimi kullanılmış gb hissediyorum

Boynuma düşürüyor kafasını orda saatlerce arada bir tek gözünü aça aça kestiriyor çakal :)) evet ya 1 kere denedim kıyamadım üstelik sinirlenince sakinleştirmesi de çok zor oluyor bu arada ben senden gaz alaraktan dün saçımı boyattım çok şükür hersey yolunda emmede felan bir sıkıntı olmadı saolasın bacim evliliğimi kurtardın vala tipim yerine geldi kızçem de beğendi galiba dün gülüp durdu anasuna

Yasadigim sehirde ailelerden bir allah in kulu yok.annem istanbul da kayinvalide ankara da.anlican bende tekim.esim sabah a karsi geliyor.ama allah var kacta gelirse gelsin yarim saatte olsa bakar.bende nefes alirim.
İsten erken gelse buyuk kizi hic bana yaklastirmaz yedirir,icirir,yikar,gezdirir,uyutur.ama iste isss.dayanmaya calisiyorum.bazende sukrediyorum imkanimiz varki buyuk kizim gunduz kreste.yoksa ikisi ayni anda harbiden huni takar gezerim:)sevgileri olmasa ugradilcak sey degil.ben kavinvalideye neZaman iki cocukzormus desem ikizi olanlar napsin diyor.kapiyorum cenemi...

Kangruyu aldın mı alacak mısın ? Ben de çok kararsızım. Acaba kullanışlı olur mu ? Kullananların kimisi çok memnun, kimisi de çok gereksiz almayın diyor.

denemedigim şey kalmadı bunuda denerim çörek otuda kötü bişey deyil

ahh damdan düşenin halinden damdan düşen anlıyor

Son düzenleme:
denemedigim şey kalmadı bunuda denerim çörek otuda kötü bişey deyil

Canım kesinlikle dene. Dedim ya biz de resmen mucize oldu. Umarım sende de işe yarar. Gaz olmayınca bebiş o kadar rahat ki. Gerçi bizim ki hep kucak istiyor. Resmen kucağımıza alıştı. Kucakta oturmayı da sevmiyor. Hep kucakta evin içinde gezdirirsen son derece mutlu :)) Amaan napalım yeter ki o mutlu olsun. En fazla bel fıtığı oluruz napalım yani :)) Zaten emeklemeye, ayaklanmaya başladığı zaman istesek de kucağımızda durmayacak ...

Kangruyu aldın mı alacak mısın ? Ben de çok kararsızım. Acaba kullanışlı olur mu ? Kullananların kimisi çok memnun, kimisi de çok gereksiz almayın diyor.
Ben aldım 5 ki set diye satılıyordu çanta salıncak kundak kanguru bi de alt açma hiç kullanmadım ama doktor 3. Ay kullanabilirsin dedi

http://......................./bebe...ikolojik-hasar-birakmayin/Blog/?BlogNo=252263

Buradaki yazılanlar bazı psikologlar tarafından destekleniyor bazı psikologlar tarafından reddediliyor.
Sürekli kucak beraber yatma güzel ama anne ve baba çok yıpranıyor özel hayat kalmıyor.
Ağalatarak uyutmak çok iyi bir fikir değil ama alternatif kendi kendine uyutma yöntemleri var.
Anneyle beraber uyuyan çocuk söz dinler sözü tartışılır bence çünkü çocuğun fıtratı çok önemli.

El pompaları kullanılmıyor sağmıyor çünkü medella elektrikliyi tavsiye ederim.

Boşver alışmasın sonrra bıraktrımak zor oluyor. Çocuğun kendi kendine uyuması için 4 ay civarında bırakılması gerekiyomuş eğer ozaman bırakmazsa emziksiz uyuyamıyor. Diş damak gelişimini engellememesi içinde 2 yaş biter bitmez bırakması gerekiyor.
Ben vermedim 2 ay gitti kaldı iki ay zaten giderek emme refleksi azalıyor. Meme emene kadar seni emsin. Boş memeyi ver emsin. :) Hem sütü artırır.

Aynen bende öleyim o kadar yoruluyorum ki. Annem bir haftalıkken gitti. Benim büyük oğlumda evde. Biri uyusa biriyle uğraşıyorum. Çok imreniyorum annem geldi kayınvaldem geldi diyenlere.Gelseler yemek yapsalar evleri temizleseler yeter ben çocuklara bakarım. Kayınvaldemi misafir geleceği zaman çağırıyorum çünkü 2 çocukla birde misafir hazırlığı yapamıyorum.
Allah hepimixe sabır versin. Eşim diyor ki benim değil senin cennet ayaklarına serilmiş, cennet kolay değil diyor. Elhamdülillah Allah rızası için sabrediyoruz.

Ben oğlumu gık dese alır emzirirdim. Sonuç 3 yaşına kadar kucağımda uyudu. Hala geceleri gelir yanıma. Ama kızımı o kadar şımartmıyorum emzirip yerine koyuyorum yerinde pışpışlıyorum. Sakinleşme yeri yatak olmalı diyor uzmanlar ilkinde acemi oluyorsun ama sonra cekeceğin sıkıntıları bildiğin için biraz daha az şımartmak istiyorsun.
Arkadaşlarımdan bu yöntemi uygulayanlar var çocuklarında hiçte bi sıkıntı yok ama ilerde ne olur bilmem.
Birde ağlatma yöntemini ilk 3 ay uygulamayın diolar.

Biz Derya Baykaldan görüp siling yapmıştık penye kumaştan. Ben koyuyorum bazen işim varsa. Kız çocukları için sağlıklı çünkü bacakları açık duruyor kalça çıkıklığı için bacakların açık durması lazım ama erkek bebeklerde yumurtalıkların çok sıkışmaması lazım.

https://www.google.com.tr/search?q=...m%2Fsmf%2Findex.php%3Ftopic%3D1887.20;266;548

Bundan yaptık biz penyeden çok ekonomik oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…