2014 Şubat Anneleri

günaydın arkadaşlar alıntı yapmadım ama aşı meselesinde nacizane benimde düşüncem yapılmalı benim kızım 6 yaşında oglum 53 günlük kızımada su çiçeyi hepattit a ve prenuar yaptırdım benim yaptırdıgım dönemde hepsi özeldi ve kızımın doktoru yapalım dedi saglık ocagındaki doktora sorduk yaptırmayın bşver dedi birde tanıdık doktora sorduk oda yaptırmasanızda olur dedi ama biz çocuk doktorumuza güvendik ve yaptırdık şimdi bu aşıların tamamı saglık bakanlıgının aşı takviminde demekki gerekli ki aşı takviminde rota virüsude bagırsak mikropları için siz nekadar hazır su yada kaynamış su içirseniz bebeyinize sebzeyi tabagı kaşıgı banyo suyunu yine şebeke suyundan kullanıcaksınız eninde sonunda okula gidicek parklar bile aşlında mikrop yuvası oyuncakları kedi ve köpekler tuvale olarak kullanıyor çocumuzu tum bunlardan uzak steril bir hayatta yaşatamayız en azından aşıyla hafif atlatılıyor

Kızlar eltim kızına yaptırdı rota aşısı kızı kustu isal oldu hastanede serum felan takılmıştı ben yaptırmayacağım . Bir sürü para vericem tutma ihtimali az olan bi aşıya ..

gunaydın uykusuz anneler. Yavrularınıza ne gıbı oyuncaklar aldınız. Benımkı hıc tek basına yatmıyor. Yakucak ya konusacaksın. Wc ye gıdemıyorum

merhaba canım, biz hem park yatak hem anakucağına takilabilen bir dönence aldık, müzikli. onunla biraz oyalaniyor. büyüdükçe daha çok ilgisini çekecek gibi görünüyor. tavsiye ederim.

Kızlar eltim kızına yaptırdı rota aşısı kızı kustu isal oldu hastanede serum felan takılmıştı ben yaptırmayacağım . Bir sürü para vericem tutma ihtimali az olan bi aşıya ..

parasında değilim arkadaşım..
ne paralar döktüm, dökerim de..
ama içim almıyor yaptırmayı.
ebeler; aşı özel, isterseniz yaparız dedi.
madem çok gerekli, sağlık bakanlığı niye diğer aşılar gibi ücretsiz yaptırmıyor?
herkesin kendi kararı elbette. hamilelikte
tetanoz aşısı iiçin de herkes çok elzem dedi ama ben yaptırmadım. birşey de olmadı Allah a şükür.

Rota aşısını yaptıracağım ben .üç çocuk doktorumuz var .üçüde yaptırın dedi

Kizlar uzun bi aradan sonra tekrar geldim araniza bebegim 2.5 aylik oldu ve gazi var sab simplex diye bi ilac vatmis iyi diyolar kullanan var mi aranizda bide rezene cayi icir diyolar nasil veriyosunuz bebislerinize olcusu nekadat

doktorumuz bize gaz için nurse harveys diye bir şurup verdi, tamamen bitkisel. rezeneyi biberonla içine çok az kimyon serpistirip veriyorum çok iyi geliyor. kimyonu bir çay kaşığı kaynatilmis suya serpistirip de verebilirsiniz sık sık. bebeği rahatlatıyor. ayrıca emziren anneler yediği yemeklerin içine ya da üstüne de kimyon atabilir.

Ben de gaz için nurse harveys kullanıyorum ve memnunum.sab simplex bizde bi işe yaramadı. Bebekleriniz sürekli mi gaz halinde belli saatlerde mi!?
Ayrıca sosyoloji allah razı olsun koccccaman öpüyorum. Galiba çörek otu işe yarıyor bizde [SUP][/SUP]

Son düzenleme:
Bizimkide almıyordu bugun aldı ama iyi mi ettik kötü mu ettik bilemedim bazısı öneriyor bazısı önermiyor

Bizimkide almıyordu bugun aldı ama iyi mi ettik kötü mu ettik bilemedim bazısı öneriyor bazısı önermiyor

bizim bıdık da emzik emiyo ama uyuya dalacağı zaman başka zaman zor alıyo bazen kuscak gbi yapıyo.elini emiyo tok olsa da.bende elini emmesini istemiyorum çünkü onu zor bırakıyorlar bi de emdikleri parmak küçük kalıyo.bu alışkanliktan onu nası vazgeçirebilirim acaba emziği mi sevmedi kauçuk mu silikon mu hangisi daha ii fikri olan var mı ...:44:

canim cigniyomusun cörekotunu yoksa öylecemi yutuyosun:44:cigneyerek cok aci oluyoda 3 defa alamiyorum

ağzıma 1 çay kaşığı atıp su ile yutuyorum canım :))

Kizlar cok acil bi sorum var mastit icin hangi bransa muayene olmaliyim

geçmiş olsun, nasıl oldun ?

anacım zaten senin başına gelenlere sürekli şaşırıyorum. Ama dirayetine de hayranım vallahi.. alkışlıyorum seni...

Biz de kızımla öpüyoruz seni :)) İşe yaramasına çok sevindim canım.. 1 hafta sonra daha bariz faydası olacak. 15 gündür hiç gaz çıkarmadık biz. Kızım zort port kendisi çıkarıyo.. Ha bu arada sende de böyle bir etki olacak haberin olsun

Kızlar emzik kullanan var mı

Evde yaklaşık 10 tane emzik var. Hemen hemen her markanın her modeli :)) Ama sıpam emmiyor.. Sadece uyumadan hemen önce o da zorla ağzına tıkıyorum resmen, nuk damaklı yı alıyor. gözlerinin üstüne de örtü kapatınca 2-3 dk. içinde uyuyor, sonra emziği atıyor..

Ya bu bebisler olmadan once biz ne yapiyorduk unuttum sanki hayat onunla yeniden basladi ha bol bol uyuryorduk o kesinde benimki aabah yedide falan uyuyor gece uykusu hic yok denemedigim yontem kalmadi ama olsun yeterki saglikli olsunlar

Kizlar arkadas onermis ya cay kasigunla suya kimyon yaptim cocuk 3saat ciglukla agladi odum koptu zor sakinlesti ayamda salliyirum simdi ama sabahlicaz herelde (((((( k

Ezik kullanıyor musunuz diye bi soru gelmis. Evet ben kullanıyorum kızımda da kullanmıstık. Nuk ortodontik silikon emzik kullanmaktayız ve memnunuz. Gaz problemimiz yok gibi şükür damla vs kullanmıyoruz. Yemeklerinize bol kimyon ekleyerek yiyin arkadaşlar. Günde iki bardak rezene çayı için. O da olmazsa; bir bardak kaynamış suya bir çay kaşığı kimyon ekleyerek çay şeklinde için. Gazsız bebişler dilerim hepimize..:)

Kizlar arkadas onermis ya cay kasigunla suya kimyon yaptim cocuk 3saat ciglukla agladi odum koptu zor sakinlesti ayamda salliyirum simdi ama sabahlicaz herelde (((((( k

Off
Bebeğe mi içirdin yoksa?
Ay canım benim yaa..
Asla ama asla doktorun tavsiye etmediği müddetçe su dahi verme bebeğine..
İnsallah uyur kuzum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…