2014 Şubat Anneleri

Biraz geç kaldım belki ama biz kızımın 40 banyosuna; 40 taş, alyans, altın bilezik, nazar boncuğu, tuz, şeker, sirke koyduk. Ama bütün vucuduna değil, normal banyodan sonra adet yerini bulsun diye ayaklarına 39 kere döktük. Sonra duruladık. 40. dökme işlemini de ben kendi ayaklarına döktüm.

Kizlar arkadas onermis ya cay kasigunla suya kimyon yaptim cocuk 3saat ciglukla agladi odum koptu zor sakinlesti ayamda salliyirum simdi ama sabahlicaz herelde (((((( k

İlk 6 ay bebeklere anne sütü ve mama dışında hiç bir şey verilmemeli.

Geçmiş olsun.

Yemeklerden önce bir tatlı kaşığı kimyonu su ile kendin yutabilirsin.

Kizlar arkadas onermis ya cay kasigunla suya kimyon yaptim cocuk 3saat ciglukla agladi odum koptu zor sakinlesti ayamda salliyirum simdi ama sabahlicaz herelde (((((( k

canım sen nasıl verdin anlamadım, bir çay kaşığı suya çok az kimyonu serpistirin dedim, böyle hafiften hemen üç beş toz, ben devamlı yapıyorum, sen herhalde ölçüyü kaçırdın ya da bebeğinin başka bir sıkıntısı olabilir. geçmiş olsun üzüldüm benim yüzümden olduysa...

Ayyyy teşekkürler öpücükler için inşallah öyle olur ya 10 gün oldu başlayalı. Daha önce hep sancılanıyordu, sürekli. Şimdi daha az çok şükür.

cay kaşıona su koydum serptim kimyonu cok geldi herelde üzülme canım sen iyi olalım diye önerdin hepimiz denedigimiz şeyleri söylüyoruz bizde ters tepti nabalımeşimde ondan oldu felan diyince çok üzüldüm cok agladım onunla kıvrım kıvrım kıvrandı kızdı kapatıyo gözünü hiç açmadan aglıyo emmedide normalde tok olsada asla red etmez memeyi onuda reddedince bişey oldu sandım

sonra eşimle ayakta durup battaniyeyle sallanıyo ya öyle salladık söyleniyomuş gb aglaya aglaya uyudu kaç beşige koyduk agladı tekrar salaldık 2-3 kereden sonra bida beşikte ayamda sallayarak uyudu çok şükür ama korkusu yetti allah korusun bişey olu sandım tiksindi herelde zaten midesi hassas sanırım sürekli kusuyo bizim kız belkide midesi iyice bulandı sen üzülme canım sakın sana bişey dmeedim ben denemesinler diye yazdım herkezde bir olmuyo dmeekki:26:

her elini agzina aldiginda elini agzindan hemen cek canimyoksa belirli bi yasa kadar emer parmagini..bi tanidigimin oglu da cok emmi parmagini cene yapisi dis yapissi bile degismisti..mesala benim oglum dogarken bile parmagi ni emerek dogdubi baktim sürekli parmagini agzinda ..ilk bi hafta cok dikkat ettim hemen cektim elini agzindan..unuttu sükür...simdi ise cok nadir cok ac oldugunda elinin komplesini agzina sokuyo hemen yine cekiyorummmemziki benim oglumda sevmiyo..demekki her bebek bir olmuyo almadigim emzik kalmadi..sadece hastanede bi emzik vermislerdi cok nadir verdigigmde biraz ugras sonunda onu aliyo ancak 5 dakika emip birakiyo hemen...bende cok zorlamiyorum napim cani isterse emer demekki sevmiyo...en azindan dis yapisi agiz yapisi bozulmaz

aslinda kimyonun bebege zarari olmaz galiba..cünkü esra erolda oglunabi cay ksiginin ucucnda kimyon ile kesme sekerin dörtte birini biraz su ile kaynatip ilitip ogluna günde iki cay kasigi ne veriyorum demisti cok faydasi oluyomus gazli bebeklere..ben bi kac kere denedim..oglum cok fazla gaz sorunu cekmedigi icin vermedim...bide üsendim kaynat ikit..neyseki gaz sorunumuz pek fazla olmadi

anladim canim saol

Kizlar plan degisti yarin kontrole ve asiya gidiyoruz. Dogum yaptigim hastaneye gidecegim, bizim burada saglik ocagi sorunu var. Ucretsiz yapiyolarmis zaten yaptirayim dedim.

Allah bağışlasın canım. benim ilk çocuk ve her iki taraftanda ilk torun:)) ben biraz pimpirikliyim açıkçası ama aşı konusunda doktorumuza güveniyoruz.çünkü her dediği şey mutlaka çıktı. mesela burda iki dahiliye dktoruna ayrı ayrı gittim. bana onun kadar detaylı bilgi vermediler. gaz alma yöntemini bile ondan öğrendim:)) bana beslenme konusunda da detaylı bilgiler vermişti hamileyken....

Dr.nuz kanguru için hangi markayı önerdi acaba? Ben de almayı düşünüyorum da. Bebeğim 28 günlük. Ne zamandan itibaren kullanılabiliyor?

28 günlük daha erken kullanmak için canım. dktoruna srmalısın kalça çıkıklığı muayenesi filan olduk biz çk şükür problem çıkmadı. iki aydan sonra kullanılıyor galiba doktorumuz kullnabilirsin dediğine göre

Bugün kalça ult. çektirdik bi sorun yok bizde de şükür. Size hangi marka modelini önerdi dr.nuz acaba?

merhaba arkadaşlar, bende uzun zamandır her gün belirli aralıklarla sizi okuyorum ama artık yazmaya aranıza katılmaya karar verdim. mart annesi olucakken 26 şubatta aldım oğlumu kucağıma. Allah'a çok şükür ki sağlıklı bir oğlum var. Ama emmeyle ilgili sıkıntılaırmız var. Şöyle ki önce 4 gün sütüm gelmedi. arkasından göğüs ucum çok kücük olduğu için slikon uçla emzirmeye başladım. 1. ay kontrolümüzde doktor 600 g aldığını bu yüzden mamaya başlamam gerektiğini söyledi. o an dünya başıma yıkıldı. sütümün az olduğunun farkındaydım ama sık sık emzirerek artacağına da inanıyordum. bize mama takviyesi ile 1 hafta müddet verdi 200g almış olması gerektiğini söyledi. O 1 haftada günde 1-2 kere mama takviyesi yaptım ve o haftanın sonunda bebişin 300g aldığını öğrendim. buna sevinmem gerekirken ben hala sütümün az olmasına takılmış durumdayım. bebişim düzenli emmiyor bazen saat başı istiyor bazende 4-5 saat emmek istemiyor. bende o aralarda sütümü sağıp sonra vermeye çalışıyordum ta ki 2 gün öncesine kadar sabah 30cc sağdığım sol göğüsümden gece 5-10cc anca çıktı. İnanılmaz üzüldüm. slikon uçla emzirdiğim için daha sonraları emzirirken o göğsümden süt geldiğini gördüm ama bugünde denedim pompada süt çıkmıyor. Çok kafama takıyorum kızlar. Yavrumu emziremeyeceğim mama verdiğim için sütüm git gide azaalacak ve bigün hiç olmayacak, yavrumu emziremediğim için aramızdaki bağ zayıf olucak gibi takıntılarım var. İnsanlar nelerle uğraşıyor bense süt yüzünden resmen depresyona girmiş durumdayım. Var mı aranızda mama takviyesiyle sütünü yinede arttırabilen?
Valla kızlar size anlattığım için şimdiden rahatladım. Biraz uzun yazdıysam kusura bakmayın çok dolmuşum sanırım

Allah bağışlasın ben yaptığım şeylerden bahsedeyim belki faydası olur sana da.
Hergun sabah akşam bi corba kaşığı keçiboynuzu pekmezinin soğuk press olanindan içiyorum
Beyaz dut kurusunu içecegim kadar suda 8-10 dk.kaynatip içiyorum.
Dereotunu omlete, yemeklerin ustune, salataya koyuyorum.
Kuru incir nerdeyse hergün yiyorum ve maden suyu içiyorum o da arttırıyor sütü soda değil ama doğal maden suyu diye yazanlardan
Tabi en önemlisi su ve stresten uzak durmak kendini süt gelmiyor diye sikarsan o etkiler bence

kızlar anakucağı ve oto koltuğu almak istiyorum. pierre cardin PS 472 alan varmı acaba aranızda.

Bugün kalça ult. çektirdik bi sorun yok bizde de şükür. Size hangi marka modelini önerdi dr.nuz acaba?

cybex dedi canım. Alman markasıymış, ben ığdırdayım. buralarda bulamazsan internetten bak dedi.ama sen yine de kulanabilirmiyiz diye doktoruna sor ondan sonra kullan canım.

canım sütünün yetmeyeceğini düşünürsen yetmez. yapacağın şey, ki ben yaptım, kendine ve bebeğine güven eğer 600 gr aldırdıysam bir kilda aldırırım daha fazlada de neden lmasınki neden emziremeyeyimki de. sütüm artacak ve bebeğim doyacak de. olumsuz düşünme aklından bile geçirme kendine inan. psikoloji bu konuda çok önemli. ben göğüslerimle konuşuyordum, çok komiktim, onlara önemlerinden bahsediyordum. ve doktorum gece 2 ile dört arası sürekli emzir dedi yaptım, o ağlamasada ben kaldırdım emzirdim emmesede ağzına sağdım, iki saatte bir emzirdim,gecemin bir ssaati uykuya bir saatibebeğime aitti. ayrıca memem yetmediğinde diğer memeyi hemen tıkıyordum ağzına böyle yapa yapa baya arttı. lactamil, rezene, dereotu, kmposto, su, bulgur..... kısacası ne gördüysem imkanım ölçüsünde yaptım.bir ara göğüslerim çk doluydu hatta birinin sağdığımda 75 falan çıkıyru. bende mutluluktan havada tabi. ama bebeğim ilk kısmını içip yararlı olan kısmına gelene kadar doyuyordu. bu sefer suyu biraz kısayım dedim. bir kere gelmiş ya geldi yine . ama bu iki gündür az çünkü cumartesi yordum kendimi evi silbaştan temizledim.tabi yorgunluk,uykusuzluk ve psikolojim kötü oldu. ama inanıyorum düzelecek.bebişim lıkır lıkır içecek:))

Selam cnm. Beni anlatmışsın sanki. Ben perşembe akşamı doğum yaptım pazar sabahı sütüm geldi ancak. Benim de göğüs ucum küçüktü tutamıyordu. Silikon uçla emzirdim 1 hafta kadar. Bir hafta sonunda bir dk silikon uçla emzirdikten sonra ucum iyice çıktığı için silikon ucu çıkarıp öyle veriyordum. Önce gündüzleri öyle yapmaya başladım. Çünkü gece uykulu olduğu için önce tutamıyorlar meme ucunu. Sonra da ağzına nasıl vereceğimi öğrenince gece gündüz silikonsuz emzirmeye başladım çok şükür. Gerçekten çok farklı bişeymiş. Silikon yapaylık katıyormuş bayağı. Ayrıca silikonla daha az süt çekebiliyorlar ve daha çabuk yoruluyorlar.

600 grama gelince bebek günde 20-30 gr arası alır ( kaynak : tomris in emzirme günlüğü -okumadıysan okumanı oneriyorum.) yani 1 aya vurunca minimum alması gereken kiloyı almış. Ama ilk 4 gün gelmediği için bence o günleri saymamak lazım. Bi de sakın 4-5 saat bekleme emzir, ağzına sokuştur. Almazsa da biraz mama yap göğsüne dök, ağzına ver emmeye başlar mamayı seviyorsa.

Sütünün artması için su içmeyi ihmal etme kesinlikle. Ama çok çok fazla içmek için zorlama kendini. Zaten emzirdiğimiz için susuyoruz bayağı. Susuzluğunu gider. Rezene kaynatıp iç sabah akşam. Humana still tee içmiyorsan iç. Bi de en önemlisini en sona bıraktım, bunu kesinlikle yap. Her sabah bir yumurtaya iki diş sarımsak ya da bi tane taze sarımsak doğra ve ye. İnan hem tadı süper oluyor ( normalde yumurtayı hiç sevmem bayıla bayıla yiyorum:) ) hem de gögüslerin doluyor maşallah ve sütünün kalitesi yani doyuruculuğu artıyor. Daha yağlı oluyor. Sen de farkedeceksin bunu inşallah. Çok Fazla su içme dememin sebebi de bu zaten. Çok aşırı su sütü fazla sululaştırıyor. Tamam daha çok süt oluyor ama çok sulu oluyor ve bebeği doyurmuyor. Bugün 13 gün oldu sarımsaklı yumurta yiyeli. Maşallah diyeyim yani bu arada etkisi 4. 5. günden sonra başlıyor sarımsağın.

Bi de sütü pompayla sağınca gelmiyor. Sen ona bakma. Bebek emdiği zaman nerdeyse iki katı daha fazla süt geliyor. Bebek çektiği sürece gelir ama tabi daha az gelmeye başlıyor sonlara doğru. Sen her göğüsten 15 20 şer dk emzir. Boşuna boşuna tek memeyi emip az süt almamış olur bu şekilde. Hem de yorulmaz.

Bak bu dediklerimi yap bana teşekkür edeceksin inşallah. Mamayı da bırakacağına inanıyorum. Bir hafta bunları düzenli yap daha sonra da öbür hafta doktoruna götür ve de ki mamasız deniycem. Kilosunu takip edelim. Yeterince alıyorsa ( ki inşallah alacak) mama vermeyelim de. haberlerini bekliyorum

Aminn cümlemizin..
Ne güzel.. Dünyanın en değerli varlığı olsa gerek aileler için..
Allah uzun ömürler nasip etsin..
Herkesin kendi kararı elbette..
Ben de pimpirikliyim ve kim ne derse desin yaptırmayı istemiyorum.
Öyle bir doktora sahip olduğun için gerçekten şanslısın

Bebeğin baş+kilo+boy uzunluğu iyiyse her annenin sütü evladına yeteri kadar yetiyor demektir kızlar. Ben ilk bir hafta mama takviyeli gittim. Daha sonra mamayı kestim full emzirdim. Şunu söyleyebilirim ki dengeli besleniyorsanız yapacaınız en önemli ilk adım su içmek olmalı. BOL SU. 1,5 litrelik pet su şişesini koyun yanınıza ve ondan iki tane, küçük pet şişelerden de iki tane için bir gün de yani tam 4 lt. Çok fark ediyor gercekten. Dereotundan görmediğim etkiyi yeşil soğandan görsüm. Yemeklerin yanında 3 tane. Kefir ve salep de süper. Deneyin mutlaka. Bol sütler hepimize:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…