Yesil sogan buyuk mucize :) ben yemeklere atmaya basladim pismiside etki ediyor. Bi de kimyonlu su yapip icin kizlar hem siz hem bebisler rahatlar.
Yemeklere atmıyordum, sağol canım atarım artık ben de :)
canım sütünün yetmeyeceğini düşünürsen yetmez. yapacağın şey, ki ben yaptım, kendine ve bebeğine güven eğer 600 gr aldırdıysam bir kilda aldırırım daha fazlada de neden lmasınki neden emziremeyeyimki de. sütüm artacak ve bebeğim doyacak de. olumsuz düşünme aklından bile geçirme kendine inan. psikoloji bu konuda çok önemli. ben göğüslerimle konuşuyordum, çok komiktim, onlara önemlerinden bahsediyordum. ve doktorum gece 2 ile dört arası sürekli emzir dedi yaptım, o ağlamasada ben kaldırdım emzirdim emmesede ağzına sağdım, iki saatte bir emzirdim,gecemin bir ssaati uykuya bir saatibebeğime aitti. ayrıca memem yetmediğinde diğer memeyi hemen tıkıyordum ağzına böyle yapa yapa baya arttı. lactamil, rezene, dereotu, kmposto, su, bulgur..... kısacası ne gördüysem imkanım ölçüsünde yaptım.bir ara göğüslerim çk doluydu hatta birinin sağdığımda 75 falan çıkıyru. bende mutluluktan havada tabi. ama bebeğim ilk kısmını içip yararlı olan kısmına gelene kadar doyuyordu. bu sefer suyu biraz kısayım dedim. bir kere gelmiş ya geldi yine . ama bu iki gündür az çünkü cumartesi yordum kendimi evi silbaştan temizledim.tabi yorgunluk,uykusuzluk ve psikolojim kötü oldu. ama inanıyorum düzelecek.bebişim lıkır lıkır içecek:))
Selam cnm. Beni anlatmışsın sanki. Ben perşembe akşamı doğum yaptım pazar sabahı sütüm geldi ancak. Benim de göğüs ucum küçüktü tutamıyordu. Silikon uçla emzirdim 1 hafta kadar. Bir hafta sonunda bir dk silikon uçla emzirdikten sonra ucum iyice çıktığı için silikon ucu çıkarıp öyle veriyordum. Önce gündüzleri öyle yapmaya başladım. Çünkü gece uykulu olduğu için önce tutamıyorlar meme ucunu. Sonra da ağzına nasıl vereceğimi öğrenince gece gündüz silikonsuz emzirmeye başladım çok şükür. Gerçekten çok farklı bişeymiş. Silikon yapaylık katıyormuş bayağı. Ayrıca silikonla daha az süt çekebiliyorlar ve daha çabuk yoruluyorlar.
600 grama gelince bebek günde 20-30 gr arası alır ( kaynak : tomris in emzirme günlüğü -okumadıysan okumanı oneriyorum.) yani 1 aya vurunca minimum alması gereken kiloyı almış. Ama ilk 4 gün gelmediği için bence o günleri saymamak lazım. Bi de sakın 4-5 saat bekleme emzir, ağzına sokuştur. Almazsa da biraz mama yap göğsüne dök, ağzına ver emmeye başlar mamayı seviyorsa.
Sütünün artması için su içmeyi ihmal etme kesinlikle. Ama çok çok fazla içmek için zorlama kendini. Zaten emzirdiğimiz için susuyoruz bayağı. Susuzluğunu gider. Rezene kaynatıp iç sabah akşam. Humana still tee içmiyorsan iç. Bi de en önemlisini en sona bıraktım, bunu kesinlikle yap. Her sabah bir yumurtaya iki diş sarımsak ya da bi tane taze sarımsak doğra ve ye. İnan hem tadı süper oluyor ( normalde yumurtayı hiç sevmem bayıla bayıla yiyorum:) ) hem de gögüslerin doluyor maşallahve sütünün kalitesi yani doyuruculuğu artıyor. Daha yağlı oluyor. Sen de farkedeceksin bunu inşallah. Çok Fazla su içme dememin sebebi de bu zaten. Çok aşırı su sütü fazla sululaştırıyor. Tamam daha çok süt oluyor ama çok sulu oluyor ve bebeği doyurmuyor. Bugün 13 gün oldu sarımsaklı yumurta yiyeli. Maşallah diyeyim yani bu arada etkisi 4. 5. günden sonra başlıyor sarımsağın.
Bi de sütü pompayla sağınca gelmiyor. Sen ona bakma. Bebek emdiği zaman nerdeyse iki katı daha fazla süt geliyor. Bebek çektiği sürece gelir ama tabi daha az gelmeye başlıyor sonlara doğru. Sen her göğüsten 15 20 şer dk emzir. Boşuna boşuna tek memeyi emip az süt almamış olur bu şekilde. Hem de yorulmaz.
Bak bu dediklerimi yap bana teşekkür edeceksin inşallah. Mamayı da bırakacağına inanıyorum. Bir hafta bunları düzenli yap daha sonra da öbür hafta doktoruna götür ve de ki mamasız deniycem. Kilosunu takip edelim. Yeterince alıyorsa ( ki inşallah alacak) mama vermeyelim de.haberlerini bekliyorum
Allah bağışlasın ben yaptığım şeylerden bahsedeyim belki faydası olur sana da.
Hergun sabah akşam bi corba kaşığı keçiboynuzu pekmezinin soğuk press olanindan içiyorum
Beyaz dut kurusunu içecegim kadar suda 8-10 dk.kaynatip içiyorum.
Dereotunu omlete, yemeklerin ustune, salataya koyuyorum.
Kuru incir nerdeyse hergün yiyorum ve maden suyu içiyorum o da arttırıyor sütü soda değil ama doğal maden suyu diye yazanlardan
Tabi en önemlisi su ve stresten uzak durmak kendini süt gelmiyor diye sikarsan o etkiler bence
Bugun sadece 3 damla sutum geldi.
Denemedigim yontem kalmadi.
Yumurtayla pekmezi bile pisirdim.
Yemesi feciydi kuzum icin dedim.
Oda kar etmedi.riski veren allah tir.bebim yavrumunda riski bu kadarmis.bu saatten sonra artmasini degil gelmesini bile beklemek mucize olur.cani sagolsun yavrumun...
Bizim bebişi yıkarken cok ağlıyor ya içim gidiyo valla
Selam cnm. Beni anlatmışsın sanki. Ben perşembe akşamı doğum yaptım pazar sabahı sütüm geldi ancak. Benim de göğüs ucum küçüktü tutamıyordu. Silikon uçla emzirdim 1 hafta kadar. Bir hafta sonunda bir dk silikon uçla emzirdikten sonra ucum iyice çıktığı için silikon ucu çıkarıp öyle veriyordum. Önce gündüzleri öyle yapmaya başladım. Çünkü gece uykulu olduğu için önce tutamıyorlar meme ucunu. Sonra da ağzına nasıl vereceğimi öğrenince gece gündüz silikonsuz emzirmeye başladım çok şükür. Gerçekten çok farklı bişeymiş. Silikon yapaylık katıyormuş bayağı. Ayrıca silikonla daha az süt çekebiliyorlar ve daha çabuk yoruluyorlar.
600 grama gelince bebek günde 20-30 gr arası alır ( kaynak : tomris in emzirme günlüğü -okumadıysan okumanı oneriyorum.) yani 1 aya vurunca minimum alması gereken kiloyı almış. Ama ilk 4 gün gelmediği için bence o günleri saymamak lazım. Bi de sakın 4-5 saat bekleme emzir, ağzına sokuştur. Almazsa da biraz mama yap göğsüne dök, ağzına ver emmeye başlar mamayı seviyorsa.
Sütünün artması için su içmeyi ihmal etme kesinlikle. Ama çok çok fazla içmek için zorlama kendini. Zaten emzirdiğimiz için susuyoruz bayağı. Susuzluğunu gider. Rezene kaynatıp iç sabah akşam. Humana still tee içmiyorsan iç. Bi de en önemlisini en sona bıraktım, bunu kesinlikle yap. Her sabah bir yumurtaya iki diş sarımsak ya da bi tane taze sarımsak doğra ve ye. İnan hem tadı süper oluyor ( normalde yumurtayı hiç sevmem bayıla bayıla yiyorum:) ) hem de gögüslerin doluyor maşallahve sütünün kalitesi yani doyuruculuğu artıyor. Daha yağlı oluyor. Sen de farkedeceksin bunu inşallah. Çok Fazla su içme dememin sebebi de bu zaten. Çok aşırı su sütü fazla sululaştırıyor. Tamam daha çok süt oluyor ama çok sulu oluyor ve bebeği doyurmuyor. Bugün 13 gün oldu sarımsaklı yumurta yiyeli. Maşallah diyeyim yani bu arada etkisi 4. 5. günden sonra başlıyor sarımsağın.
Bi de sütü pompayla sağınca gelmiyor. Sen ona bakma. Bebek emdiği zaman nerdeyse iki katı daha fazla süt geliyor. Bebek çektiği sürece gelir ama tabi daha az gelmeye başlıyor sonlara doğru. Sen her göğüsten 15 20 şer dk emzir. Boşuna boşuna tek memeyi emip az süt almamış olur bu şekilde. Hem de yorulmaz.
Bak bu dediklerimi yap bana teşekkür edeceksin inşallah. Mamayı da bırakacağına inanıyorum. Bir hafta bunları düzenli yap daha sonra da öbür hafta doktoruna götür ve de ki mamasız deniycem. Kilosunu takip edelim. Yeterince alıyorsa ( ki inşallah alacak) mama vermeyelim de.haberlerini bekliyorum
Oda kar etmedi.riski veren allah tir.bebim yavrumunda riski bu kadarmis.bu saatten sonra artmasini degil gelmesini bile beklemek mucize olur.cani sagolsun yavrumun...
tuvalet sorunu çeken yokmu kızlar memelerim kızımın gaz sancıları kusması yetmiyomuş gb bide tuvalet sıkıntımız var 10 gün oluyo yapmıyo cay kaşıgıyla zeytin yag veriyorum eskiden onla yapardı şidi onunlada yapamadı 10gün sabunu zeytişnyaglayıp tıktık öyle yaptı perşembe akşamı gene hala yapmadı gene 5 gün oldu geceleri özlelikle çıldırıyo gazındanmı tuvaletindenmi bilmiyorum dalana kadar cok kötü sallamaktan bacakalrım koptu artık ekmiklerim sızlıyodoktor emen cocuklarda normal diyo kusuyo diyorum fazlasını cıkarıyo diyo o akdar sütüm yok diyorum deliricem ya doktora göre herşey çok normal
dogum kilosu 2940 boyu 49cm
2 aylık 4900 boyu 57 cmolmuş tartı bozukmuş ama 4000gr az tartıyomuş hadi diyelim 5 kilo olmuş sizce normalmi klüçük mü kızım komşunun cocu 6 aylık 9bucuk kilo yanında yavrusu gb kaldı kızım hoş o cocuk zaten 4750 dogdu biz 2 aylık daha onun dogum kilosuna anca geldik emziriyorum kusuyo hep kusuyo nasıl normal olur ya rabbim korusun yavrularımızı doktorlara güvenmiyorum bişey çıkarsa sonra o hastaneyi başalrına yıkıcam
cok uzuldum cnm dua ediyorum senin icin insallah gelir sutun
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Nasip boykeymis demek canim o kadar da cabaladin yazilarindan hatirliyorum .gogsundeki iltigaptan kaynakli olabilir belki.bu arada ben hala dr a gidemedim sislik gecti agri cok az ama emzirmek zor sanki elimin altinda bilye gibi bisey yuvarlaniyor dokununca agriyan yere bi de ucunda beyaz bisey var korkmaya basladim
cay kaşıona su koydum serptim kimyonu cok geldi herelde üzülme canım sen iyi olalım diye önerdin hepimiz denedigimiz şeyleri söylüyoruz bizde ters tepti nabalımeşimde ondan oldu felan diyince çok üzüldüm cok agladım onunla kıvrım kıvrım kıvrandı kızdı kapatıyo gözünü hiç açmadan aglıyo emmedide normalde tok olsada asla red etmez memeyi onuda reddedince bişey oldu sandım
sonra eşimle ayakta durup battaniyeyle sallanıyo ya öyle salladık söyleniyomuş gb aglaya aglaya uyudu kaç beşige koyduk agladı tekrar salaldık 2-3 kereden sonra bida beşikte ayamda sallayarak uyudu çok şükür ama korkusu yetti allah korusun bişey olu sandım tiksindi herelde zaten midesi hassas sanırım sürekli kusuyo bizim kız belkide midesi iyice bulandı sen üzülme canım sakın sana bişey dmeedim ben denemesinler diye yazdım herkezde bir olmuyo dmeekki:26:
Cok mu kusuyo canim ya baska bi doktorada gotursen kontrol amacli?sanmiyorum bisey cikacagini ama icin rahat eder en azindan.tuvalet sorunu çeken yokmu kızlar memelerim kızımın gaz sancıları kusması yetmiyomuş gb bide tuvalet sıkıntımız var 10 gün oluyo yapmıyo cay kaşıgıyla zeytin yag veriyorum eskiden onla yapardı şidi onunlada yapamadı 10gün sabunu zeytişnyaglayıp tıktık öyle yaptı perşembe akşamı gene hala yapmadı gene 5 gün oldu geceleri özlelikle çıldırıyo gazındanmı tuvaletindenmi bilmiyorum dalana kadar cok kötü sallamaktan bacakalrım koptu artık ekmiklerim sızlıyodoktor emen cocuklarda normal diyo kusuyo diyorum fazlasını cıkarıyo diyo o akdar sütüm yok diyorum deliricem ya doktora göre herşey çok normal
dogum kilosu 2940 boyu 49cm
2 aylık 4900 boyu 57 cmolmuş tartı bozukmuş ama 4000gr az tartıyomuş hadi diyelim 5 kilo olmuş sizce normalmi klüçük mü kızım komşunun cocu 6 aylık 9bucuk kilo yanında yavrusu gb kaldı kızım hoş o cocuk zaten 4750 dogdu biz 2 aylık daha onun dogum kilosuna anca geldik emziriyorum kusuyo hep kusuyo nasıl normal olur ya rabbim korusun yavrularımızı doktorlara güvenmiyorum bişey çıkarsa sonra o hastaneyi başalrına yıkıcam
Kilo hariç kaka problemimiz aynı bizde fitille yaptırıyoruz. Dr vermişti 4 gun yapmazsa 5. Gun verin dedi yapmıyor fitilsiz. Aynen dr normal dedi ama gazdan ölüyoruz sabah 6 da yatıyorum iki saat sonra büyüğüm kalkıyor. Gunluk iki saat uyku. Tek çocuğu olan şanslı.
Benim büyüğü 18 aylık küçük 14 şubatta doğdu halimi varın siz düşünün????
Kilo hariç kaka problemimiz aynı bizde fitille yaptırıyoruz. Dr vermişti 4 gun yapmazsa 5. Gun verin dedi yapmıyor fitilsiz. Aynen dr normal dedi ama gazdan ölüyoruz sabah 6 da yatıyorum iki saat sonra büyüğüm kalkıyor. Gunluk iki saat uyku. Tek çocuğu olan şanslı.
Benim büyüğü 18 aylık küçük 14 şubatta doğdu halimi varın siz düşünün😞😞
tamam canım geçmiş olsun tekrar şimdi iyisinizdir umarım... öyle tabi her çocuk bir olmuyor, ben de bundan sonra her denediğimi tavsiye etmeyeceğim sonra olumsuz sonuçlar duyunca kendimi kötü hissediyorum... kendine ve bebişine iyi bak canım...
Cok mu kusuyo canim ya baska bi doktorada gotursen kontrol amacli?sanmiyorum bisey cikacagini ama icin rahat eder en azindan.
:
Buyuklerin sut yapar ye ic dedigi herseyi yaptim.internette sayfalarca ya yazi okudum.hepsini denedim.uyku dinlenmek dediler kizlarim uyudukca isleri bosverdim uyudum.hala ilk gunki gibi asik oldugum adamla evliyim evlatlarimiz var sagligimiz yerinde bundan daha iyi moral mi olur. Biseyde ise yaramaz mi.gecelerce dua ettim.olmayinca olmuyor iste
İltihap sol mememde sag hala saglam.
Sarkik sarkik bana bakiyor:)
Senin o bilye gibi olanda iltihap kutlesi maalesef.doktora gitmeyi ihmal ediyorsun olmaz.bugun bitti yarin git bari.biliyorum emzirmek eziyet ama mastit it en iyi ilaci memeyi bosaltmak.
Bosalmaliki iltihap toplayamasin.sut kanallarin tikanmasin.az daha sabir insallah en kisa surede gecicek.
Benim büyüğü 18 aylık küçük 14 şubatta doğdu halimi varın siz düşünün����
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?