2014 Şubat Anneleri

Guzel anneler selam

Biz bugun 2.ay asilarimizi olduk, muayenemizi olduk. Asi olurken gitti icim , aglamasini gectim goz goze gelmemiz cok kotu oldu tam sustu verem asisi vurulunca , cat diye bacaktan digerini yapti hemsire gozlerini buyuttu bana baka baka hic gozumun onunden gitmiyor. Iyiligi icin deyip kendimi rahatlatiyorum. Allahim daha buyuk dert vermesin evlatlarimiza rota virus asisini damlattilar kustu onuda , doktorumuza dedim bi tane daha yapin diye. O yanak iclerine dogru yapiliyor oraya degmesi bile yeter dedi , canli virus asisi cunku dedi. Haziranda 2.dozu olcakmis. Bu arada verem asisi 1 ay sonra ve 1 yasina kadar sivilce gibi kabaracakmis. Simdi misil misil uyuyo kuzum kurban olurum ben onu verene , eve geldigimde de tedbir olarak calpol verdim bakalim. Tadida pek guzel bu arada
5 kilo olmusuz tam boyumuzda 61 cm anne sutune devam dedi doktor , bana hic sutum yok gibi geliyodu varmis demek ki
Allah hepimize saglik versin

Merhaba Anneler,
Ben de bir şubat annesiyim, bir oğlum var. Fırsat buldukça yazdıklarınızı okuyorum, burdan öğrendiğim pek çok şey oldu, bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler. Ben de doktorumdan ve çeşitli kaynaklardan öğrendiğim bir kaç şeyi paylaşmak istiyorum. Öncelikle annelerin yedikleri bebeğe gaz yapmaz, bebek meme emerken yuttuğu hava sonucu gazlanırmış. Yani yemek konusunda kendinizi çok kısıtlamayın. Anne sütünün artması için bol su, humana ve rezene çayı, sıcak duş ve en önemlisi bol dinlenme (tabi ne kadar mümkün olursa) yeterli. Süt yapsın diye size önerilen yiyeceklerin bir çoğu sizi susatan besinler aslında. Onları yemek yerine su içmeye kendinizi zorlayabilirsiniz. Tabi herkesin sütü bebeğe yeterli gelecek diye bir şey söz konusu değil, mama vermek dunyanın sonu değil, artık mamalar anne sütüne çok yakın, bu durumda olanlar moralini bozmasın. Bebeğinizi zaman zaman kucağınıza alın ve gezdirin. Hem aramızdaki bağı kuvvetlendirecek, hem de bebek dik pozisyonda olduğu için gaz çıkarmasına yardımcı olacak. Ayrıca ben bebeğime bol bacak hareketi yaptırıyorum, hiç gazı olmadığını düşündüğüm anlarda bile gaz çıkarıyor. Gece uykusuna alışması için her aksam ya da gün aşırı mutlaka aynı saatte banyo yaptırın ve uyutun. Gece uyumasa bile karanlıkta veya gece lambasiyla uyutmaya çalışın, ortam sessiz olsun. Gündüz gürültülü ortamda uyutun, gece gündüz farkını anlaması açısından önemli.
Herkese bol süt, hiç gaz, bol uyku diliyorum :)

Çok normal tatlım o

Bir damla uykuya hasretim ya kizim hic uyumuyor geceleri o kadar cok yontem denedim ki ama yok yani gunduz ne kadar uyusanda gecenin yerini tutmuyor

Beni faceye eklermisin eski face adım fatma ihsan Yildirim di şimdiki face hesabım fatma yıldırım canım

Kızlar benim face hesabım değişti beni tekrar faceye eklermisiniz fatma yıldırım
Kuzum özelden facebook linkini at bana
Bir damla uykuya hasretim ya kizim hic uyumuyor geceleri o kadar cok yontem denedim ki ama yok yani gunduz ne kadar uyusanda gecenin yerini tutmuyor

Aynen kuzummm

gunaydın sevgılı anneler
besıgıne yatırdıgında kendı kendıne uyuyan bebegı olan varmı?
Ben besıge donence falanda aldım bırakın uyumayı yatagında yatmıyor bıle
sureklı kucakta yada salonda koltukta bızım yaımızda yatıyor
hıcbır ıs yapamıyorum

Bende buna çözüm arıyorum .. Çok dalmadığı sürece yatmıyor kesinlikle nasıl alışacak bilmiyorum.. Ağlamasına da dayanamıyorum.. Şimdi alışmazsa alışmayacak onuda biliyorummm..

Günaydın ayaklarının altında cennet olan güZel anneler..

Günaydın yavrularrrrrr
Uyumadık hiç

Günaydın ayaklarının altında cennet olan güZel anneler..

Günaydın yavrularrrrrr
Uyumadık hiç

Gunaydinnnn annelerr.
Misafirlerimin bir kismi gitti.kayinvalide kayinpeder kaldi:)zor kalabalik birde herseye tek basima kosturmam artik belimde dizlerimde tutmaz oldu:) poffff bugun uyuyayim diyorum ama zorrrrrr.
Yemek yapcem daha.camasir bulasik.
Aksama cocuklarla bende pert:)

2. Ay aşımızı ve rota virüsü aşımızı olduk bakalım nolcak hayırlısıyla atlatırız inş bugünü ve yarını

Yari gözün aydin diyim ozaman :) yardimci olsalar biraz bari dinlensen

Sallanmak sarılmak güven duygusunu hissetmek istiyor bebekler....Arkadaşlar kurun bi çingene salıncağı bakın nasıl uyuyor...Bizim karyola sallanmıyor ben de karyolanın içine kurdum bir ip bir de yumuşak çarşaf ana kucağındaki gibi hissediyor kendini ben çok rahatım Koltuklu salıncak aldık daha pek küçük korktu daha sonra da ona geçmeyi düşünüyorum ayakta sallamak zor olur...Kolay büyütmeye bakın yavrularınızı...

2. Ay aşımızı ve rota virüsü aşımızı olduk bakalım nolcak hayırlısıyla atlatırız inş bugünü ve yarını

Gecmis olsun canim, bizde dun olduk gece cok sukur rahat gecti ama miz mizlaniyor tabi:) bugun sabahtan bi aatesi oldu calpol verdim bakalim simdi de var biraz ama 37,5 u gecmedi

Gunaydin :) kolayliklar diliyorum sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…