2014 Şubat Anneleri

anim hic takma kafana yawrunun kilosu bence cok iyibaksana iki ayda 2kilo 250 gram almis daha ne olsun..

dogum kilosu ile alakali bence...mesala benim oglum 3300 ile dogdu hastaneden ciktigimizda ödemi falan atinca 3 kilo 70gr kaldi...

tam iki aylik kontrolümüzde 5 kg 50 gr geldi...yani nerdeyse iki ayda 2 kilo almis...

sadece anne sütümü aliyo oglunbenim oglum sadece anne sütü aliyo hic mama vermiyorummama sunu biliyorumki mama alan bebekler daha hizli kilo aliyo...kilo alsin diyede mama vermek istemiyorum artik anne sütüyle ne alirsa alirrr

çok teşekür ederim canım

rica ederim bitanem..ama simdi benim yazimi alinti yapmissin ya yeni farkettim...buzdolabinda +4 derecede 72 saat durabiliyo yaziyo diyecegime 2 saat yazmisim kusura bakmaaaa

Son düzenleme:

sende benim gibi branşçısın demekki:)) bende başlayacağım ama ne zamna başlayacağımı bilmiyorum .ben ığdırdayım benim okulumda çk iyidir. ellerinden gelenin en iyisini yaparlar.ama ben daha ne zaman işe gitmem gerektiğini bilmiyorum. benim doğum 7 şubattaydı.öncesinde karne gününe kadar çalıştım.senin doğumun ne zamnadı canım birde öncesinde izin kullandın mı?ayrıca üzülme. evdekilerde bir daha iyice bebek acıksın öyle versinler. bana da ders oldu bu gerçi. bende 50lik yapıp koyayım. çünkü benim kayınalidem çok duygusal bebek ağlarsa hemen verir. koca poşette ziyan olur.

canım adetolacaksındır belki. hemen öyle üzülme, bol su iç

ben hic daha regl olamadim.belirti neyimde yokk

bide agrilimi agrisizmi olacak cok merak ediyorum..cünkü benimki ilk regl oldugumdan beri cok agrili olur..bi dogur agri ne kalmaz dediler hep ..acaba dorumu görecez..dogurduk istee

canım üzme kendini. oğlunun bazen uzun aralıklarla emmemesinin sebeplerinden biri sütünün arka kısmını emiyordur. yağlı olduğu için doyuyordur ve uzun süre acıkmıyordur. benim oğlumun dört saat emmediği zamanları bilirim.mesela dün gece:)) yada bir rahatsızlığı vardır. benim oğlumda iki hafta boyunca doğru düzgün emmemişti meğer o haftalarda mikrp kapmış. silikn uca gelince biliyorum seninle temas kurmasını istiyorsun. ben evdeki mamayı görünce cinnet geçiriyordum. sürekli silikon ucu taksaydım ne hale gelirdim bilemiyorum. ama şunu biliyorum meme senin memen ve bebek senin bebeğin. varsın silikn uç aracı olsun.istersen bebeğin elini emerken memene koy,seni hissetsin, onun elinin üstünde de senin elin lsun. ayyyy gözümün önüne getirdim, çk güzel bir sahne, oğlumla biz bu sahneyi çekelim:)))ayrıca güçlü olman gerekiyr,daha bunlar emekleyecek, yürüyecek, düşecek, canları acıyacak, dayak yiyecek, en kötüsü hastalanacak. herşeyi kafana takarsan tabiki sütün gelmez. sen bir annesin ve güçlü olmak zorundasın. hiçbir şeyin seni depresyona sokmasına izin verme. bebeğinin sana ihtiyacı var ve rahat ol.

canım benim bebeğimde 3 kilo doğdu. boyuda 49 cm di. ikinci ay aşımızda doktor amcamız çok iyi dedi. bende sordum 5.5 kilonun ve 58 cmin neresi iyi. bebeğin 4 ve 6 ayında kilosuna bakarlarmış doğum kilosunun iki katına ulaşmış mı diye.o zaman bebeğin gelişimi iyi yöndeymiş. bu demkki senin ve benim bebeğim iki katına yaklaşmış.:))ayrıca iki saatte bir emzir, ve gece 2-4 arası mutlaka her iki memeyide vermeye çalış.ben beşbuçukluk kiloyu bu şekilde aldırdım. şimdi rahatım. veriyorum babaanneye ,bak anne buna diyorum ben dört saat yokum, gidiyorum yatmaya:))babaanne bebeğin uykusu gelince ve artık açlıktan duramaz hale gelince getiriyor bende emzirip yatırıyorum.o zaman görsen lıkır lıkır içiyor, kıtlıktan çıkmış gibi:)) fazla kilolu olmasını istemiyorum ben.sağlıklı olsun yeter.

rica ederim bitanem..ama simdi benim yazimi alinti yapmissin ya yeni farkettim...buzdolabinda +4 derecede 72 saat durabiliyo yaziyo diyecegime 2 saat yazmisim kusura bakmaaaa

ne demek canım:)) bunu söylediğin iyi oldu, çünkü bende 2 yi görünce bu çok az bir süre yaa( demiştim.ama şimdi:))

yok arkadaşım takma düşük kilolular daha hızlı büyüyo benim oglum 4 kğ dogdu hastanede üşür diye annemler falan çok sarıp sarmalamışlar terletmişler birde dgum şişligi gidince kaldık 3.300 sonra sarılıktan hastanede yattık fototerepide vucudu kurumuş oldukmu sana 3 kğ yani 1 kilo kayıp öyle olmasa 7 falan olurdu ben sadece anne sütü veriyorum ve gögsümü birinde süt tamamen bitinceye kadar 2 -3 kere veriyorum ki arkadaki yaglı kısmı alsın

Ben de bu kilo meselesini takmıştım ama doktor ve hemşireler içimi rahatlattı.kızım son 35 günde sadece 720 gr almış.3 gün önce gitmiştik 5 kiloydu.boyu da 58 cm.ben niye az ki dedim doktor sadece anne sütü alan bir bebek için gayet normal çünkü ayda 500 gr alması yeterli dedi.zaten biz kilosuna değil zeka gelişimine bakıyoruz dedi.aynen böyle devam edin sakın mama vereyim demeyin dedi.hemşireler de gittikleri anne sütü eğitim seminerlerindeki bilgileri paylaştılar moralim düzeldi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar bgn 2. Ay aşımızı olduk sürekli bakıyordum ateşi varmı die şimdi başı bez sıcak geldi ölçtüm 36.9 çıktı ateşi varmı demek bu ilaç verimmi sabah vermiştim 8 saat geçti üzerinden

Benim oglu 3400gr 51cm dogdu 2.ay kontrolünde 5700gr 60cmdi

Ateşini neyle ölçüyorsunuz? Doktor bize sordu,biz tabanca tarzı kullanıyoruz deyince onlar için 37 dedi.yani 37 olunca calpol verin demişti.zaten calpolun içinde presetamol var ben o yüzden doktorun bilgisi dahilinde 6-8 arayla verdim ilk gün ağrı çekmesin diye.bu yüzden mi bilmiyorum ateş de olmadı huysuzluk da

Koltukaltından olanla ölçtüm cnm

Canım bende brans ogretmeniyim dogumum 19subattaydi 13ocakta izne ayrildim 6mayista iznim bitiyor ama raporla falan ins.kapatabilirim donemi daha once 1gun bile rapor kullanmadım ogretmenlikte ikinci yilim pek bilmiyorum resmi isleri ucretsiz izin istedigimiz zaman alabiliyormuyuz? Ne kadar hakkimiz var?Ben rizedeyim burada birakacak kimsem yok bakıcı için de cok kucuk mutlaka izne ayrilmam lazim bide matematikciyim ogretmen sayisi az sube cok 30saatti dersim basladigim zaman ben sadece maas karsiligi derse girmek istiyorum deme hakkim var değil mi okulda iki matematikçi daha var onlarda 31saat giriyor derse

Ben bi hastaneden geldigimde verdim calpol saat 3 gibi bide gece 11 de verdim tedbir amacli ama dr 38 den sonra düsmesse gelirsiniz dedi oglumun asi günü bi 36 bi 37 oldu ama ates sayilmaz o merak etme

Evet bende branşçıyım ( lise matematik). Benim meb de ilk yılım. Seminerlerimiz oldugu icin bende karne gunune kadar calismak zorunda kaldim. 29 ocakta dogum yaptim. Dogum oncesi hic izin kullanmamış oldum. Hamile oldugumu beyan etmedik seminerleri kacirmayayım diye. Eger stajım kalkmazsa eş durumu ataması yapamam. Ben Kırklareli babaeskideyim eşim balikesirde.simdide uygulamali egitim semineri icin 220 saat calismam lazim. O yuzden calismaya erken basladim. Hastaneden aldığımız dogum raporunda iznin hangi gun bittigi yazıyor canım.
bebegi 2-3 saatte bir besliyorlar. Bir de benim bebegim nuk biberon almadi. Biberona siliko uc takıp beslendi ilk gün. Ikinci gün avent ile beslendi. Avent biberonu cok rahat almış. Ve hatta 90 ml içmiş masallah

Ben bi hastaneden geldigimde verdim calpol saat 3 gibi bide gece 11 de verdim tedbir amacli ama dr 38 den sonra düsmesse gelirsiniz dedi oglumun asi günü bi 36 bi 37 oldu ama ates sayilmaz o merak etme

37.5 o zaman canım.ilacını verip biraz da üstünü soyarsan bir şey olmaz Allah'ın izniyle

Ateşi giderek yükseliyordu bende soydum tek kat bıraktım üstünü koltukaltı kasıklarına ılık suyla ıslattığım bezi koydum biraz ilacınıda verdim inşallah dahada yükselmez ne zormuş annelik canım gitti resmen :18:saolun kızlar bir an ne yapacağımı bilemedim normalde soğuk kanlı bir insanımdır ama soğuk kanlı bi anne olamıcam gibi o belli oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…