2014 Şubat Anneleri

Demek bu yaşadıklarımız büyüme atağıymış aman ii olsunda büyüsün miniklerimiz sanki düzeliyor geçen hafta gibi değil ya inş huzurlu büyürler...

Nazdı büyük kızının öğretmenini takma bazı öğretmenler Veli'yi hiç düşünmüyor uyarır ama sürekli tekrar etmemeli. Iyi olsa çözümleyici olur henüz kreş yaniiii... Alıştırmak çocuğu ve veliyi yönlendirmek onun görevi ama bazıları bu işi hepsini veliye yüklüyor bu büyük şehirlerde veya merkezlerde.. Ah biz köy öğretmenleri de Veli bize çocuğunu şikayet eder geçer karşına tahta var yeter sen öğreteceksin derr..

Canım benimki de bu ay çok zor emiyor uyutup öyle emziriyorım Allah yardımcınız olsun...
Bende kendime hiç vakit ayıramıyorum hiç iş güç hak getire ben bebişe bakıyorum eşim bize... Yaz tatili gelsede memlekete gitsek diye bakıyorum anneanne babaanne teyze dayı yeğen derken herkes 5 dk sevse dinleniriz herhalde...

Gizo peki sütün nasıldı ilkinde?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

olsun canım yaa, sütün olsun da sen sağ ver. Ben de süt olsun diye kırk takla atıyorum ama napayım artık olduğu kadar. Yakında midem delinecek..

Bugün kontrole gittik biz. Rota aşısının da ilk dozunu yaptırdık. Tospağam 6,600 olmuş sıpa boya gidiyor sürekli 67 cm. Babasına çekmiş sıpa. Çok şükür sağlığında bir sıkıntı yok. Aşıdan mı bilmiyorum kuzumun keyfi hiç yok yaa.
Kızlar bebişleriniz günde kaç saat uyuyor. Bizimkinin tüm uykusu 9-10 saati anca buluyor. Bana da çok az geliyor.
Bu arada güneş j-kremini sordum doktora. Ben ilk 6 ay hiçbirşey kullanılmasını tavsiye etmiyorum dedi.

saol canim güzel bilgiler bunlarrr
masallah ii süt sagmissin kac saat sonra sagmistin bu kadar sütübenimkide farkli cikiyo ayni olmuyo gögüslerin süt üretimii

benimkide unutmus meemeyi emmiyo nasil emilecegini bile bilmiyo biberon vere vere olducok pismanim keske yara oldugunda bile biberona siginmasaydimda dayansaydimda yawrumu memeden sogutmasaydim....bende hep sagiyorum..cok zor oluyo dedigin gibi özellikle geceleri..mamaya kalkar gibi dolaptan cikar isinmasini bekle cok zor oluyo bide emzikede alismadi bi süe zarfinda kuzum agliyo sürekli sütü isinana kadarrama hata benim neymis avent anne memesini taklit etmiste bebek biberona alismazmista hepsi palavra kuzum biberona alisti memeyi unuttubide bebegim olursa büyük konusmum ama sütüm olursa asla biberon vermiycemmmm

Son düzenleme:

masalalh bence kilosuda boyuda cok iyi kisceninnsimdi hesap yaptim oglum aksam 8.30 gibi yatiyo sabah tam uyanan kadar 8 sat uyuyo..öglen bi 3 saat daha uyuyo bazen ikindi bi sat kadar daha uyuyo yani toplamda ortalama 12 saat ne uyumus oluyo

Ben izmirliyim ama evlendim antalyaya geldim ve uzakta oldugumu simdi anliyorum izmirde olsam verindd cocugu biraz ben seveyim derdim cok zormus uzakta olmak ve yanlizlik...

Difrize atabildinmi benimki ucu ucuna yetiyo bi gün difrize atiyosam bi poset ertesi gün onu kesin kullaniyorum keske atabilsem ama anca ona yetiyo depolayamiyorum

Difrize atabildinmi benimki ucu ucuna yetiyo bi gün difrize atiyosam bi poset ertesi gün onu kesin kullaniyorum keske atabilsem ama anca ona yetiyo depolayamiyorum

canim bi haftadir ancak bi iki poset atabildim ama ondan önce baya atmistim sütüm o zaman coktu simdi günlük sagiyorum bebise ancak yetiyo..bakalim ins cogalirda biraz daha atabilriz en azindan kesilirse biraz takviye olur diffirizdekii:26::26::26:ama 3 aydan sonra vücut bebege yetecek kadar üretiyomus ondan önce bolca üretirmiss..

Ben izmirliyim ama evlendim antalyaya geldim ve uzakta oldugumu simdi anliyorum izmirde olsam verindd cocugu biraz ben seveyim derdim cok zormus uzakta olmak ve yanlizlik...
Sorma bende memlekete gitmemek için neler yaptım tayin dönemlerini söylemedim aileme şimdi olsa koşa koşa gitcem ama sınıf öğrt yim ben 4+4+4 bizi tayin konusunda mahvetti artık kaç yıla memlekete gideriz bilmem bir başımıza büyüteceğiz kızımızı neyse ki seneye işe başladığımda annem yanımıza gelecek Allah tan...

Valla hic aklima gelmedi önceden atayim dolaba ne bileyim bukadar cabuk birakcagini neyse sükür yetiyo artik nekadar verirsek vercez hakkaten öyle süt bitiyo o uyuyo tam okadarlik cikiyo

Kiyamam canim yaa sizin iste zor okadar asama geciriyosunuz bide daha isinizi zorlastiriyolar ben calismiyorum evdeyim izmire pimpirikligimden dolayi gitmedim hasta falan etmeyim dedim anca yaza annem geliyo kaliyo arada ama nekadar kalabilirki zaten büyütcez artik bak kac aylik oldular bile :)

kızlar tam da konusu açılmışken ben de sizden yardım isteyeyim dedim.benim durum sizinkinin tam tersi.oğlum 2.5 aylık.şimdiye kadar ilk hafta sütüm gelmediği için bi de acemilikten biberonla mama verdim.o gün bu gündür sütüm geldiğinden beri sağıp veriyordum.çünkü kesinlikle emmeyi reddediyordu.3 saatte bir gece gündüz süt sağmak ne demek bana sorun.makineyle bütünleşmiştim artık.sonra nolduysa 10 gündür bebeğim bir anda emmeye başladı.sağarken kaç cc içti ne kadar doydu hepsini kontrol edebiliyodum.gündüzleri süt miktarı az oluyodu takviye yapıyodum.her sağmada iki memeden toplam 90-100 cc filan çıkıyodu o da ancak yetiyodu kuzuma.şimdi tek memeyi emiyo bırakıyo.diğerini emmiyo bile.ısrar edince de aglıyo.bana doymuyo gibi geliyo ama o istemiyo. uykuya da dalamıyo eskisi gibi.en fazla 1 saat uyuyup uyanıyo hemen.napmam lazım bilmiyorum.büyüdükçe daha çok istemesi gerekirken bizimki iyice azalttı.benzer durumu yaşayan var mı ya da yardımcı olabilecek olan :44:

Valla hic aklima gelmedi önceden atayim dolaba ne bileyim bukadar cabuk birakcagini neyse sükür yetiyo artik nekadar verirsek vercez hakkaten öyle süt bitiyo o uyuyo tam okadarlik cikiyo

benimde aklima gelmezdi bu kadar cabuk birakacagi ama en azindan yine anne sütü verebiliyoruzzz..ins en az 6 ay verebiliriz ondan sonrasi Allah kerim

aynen canim su an bende makinayla bütünlestim oglum yerine o emiyo mememiama cok sanslisin oglun emmeye baslamis benim oglumda iki bucuk aylik lnceleri emiyodu biberonla sagdiklarimida veriyodum 7.haftadan itibaren memeyi rededip biberon istedi....simdi umutlandim emmiyo diye hic eklif etmiyodum bari bundan sonra teklif edim belki senin oglun gibim emmeye baslar tekrar inssen emzir canim istedikce ver biberona alismasin tekrar iyce..emdikten sonra hemen sag kalani en azindan memeyi bosaltabiliyomu görürsün...bide bi saat sonra uyaniyo demissin benim oglum doydugu halde yine uyaniyo bu ara bebeklr huzursuz arkadaslar yazilari eklediler büyüme atagimi ne varmis ondan olabilirmis....bide bende öyle diyodum büyüdükce daha fazla icer diye ama oglum dahada azaltti icmeyi 3 saat uyku uyasa bile 80 cc zorla iciriyorum..bazen sadece 50 cc iciyo...istahi azaldi bi huzursuzluk basladi gibi..bu hepimizin bebeginde var burayi okursan yalniz olmadigini anlarsin..ama sana tek diyecegim sey emzirmekten vazgecme

Kızlar biz eşimle bebek yüzünden çok kavga eder olduk ..

bazen bizdede oluyo..esim isararla kucaginda tutmak istiyo oglumm agliyo esimin kucaginda bende ver bana sakinlestirim diyorum oda bende sakinlestirebilirim diyo o yüzden ben kiziyorum tartisiyoruz bu konular yüzünden...ama ben o aglayinca hic kiyamiyorumm esimde ne var bebek iste aglar iyo iyce sinirleniyorum o zamansiz hangi konuda tartisiyosunuzzz:18:galiba hyatimiza yeni bi varlik geldigi icin hepimiz biraz saskiniz daha tam olarak adapte olamadik galiba bi ortak yol bulamiyoruz henüzz bide iki taraf inatci olursa bizim gibi isler daha zorlasiyo

Bizim evde 5 yildir ses yukselmezdi simdi.......... sinirler gergin

hepimizin evinde var demekkii2,5 ayda 4 kez oglum yüzünden tartistik ilk defa bu kadar cok tartistikkk ben cok düskünüm ogluma ondan oluyo biraz esimin kucaginda bi aglasin hemen simsekler cakiyo kafamdaa

Kızlar biz eşimle bebek yüzünden çok kavga eder olduk ..

Çok zor tabi kolay değil bir evlat yetiştiriyoruz canım.hepimizde vardır birazcık da olsa bu tartışmalar.biz de bazen yaşıyoruz ama Allah'tan 2 dk geçmiyor gülüşüyoruz biz ne yapıyoruz diye.zaten çoğu kez eşim beni teselli ediyor.hele bugünkü yaşadıklarımızdan sonra bir kez daha şükrettim onunla evlendiğime.o kızarsa sen alttan al canım,sen kızınla da o ve birbinize büyüyüp kucağınıza atlayacağı günleri anlatın:) o zaman sinirler yatışıyor mutlu bir tebessüm geliyor yüzüne insanın gayri ihtiyari

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…