Bebegim artik beni emmiyor 4. Gün bugün sabah uyku sersemi emdi sadece ne yaptiysam olmadi sürekli süt sagiyorum biberonla veriyorum ama cok zor özelliklede geceleri zaten azcik uyuyodum artik oda yok süt sagmayla geciyo zaman offf cok sıkıntı yaratti bende wc ye bile giderken zamanim olmuyoken süt sagmaya zaman ayircam diye ugrasiyorum neyse bunada sükür ama cok yorgun ve halsizim...
ben ilk kızımda 40 gün kanamam oldu o bitti 10 gün sonra regli oldum ama ne olmak önceden 3 gün azcık ve agrılı olan şey çeşme gibi 1 hafta ne bacaklarım tuttu ne vucudumda hal kalmadı zaten dogumdan çıktık kansızlık var bide öldüm doktora gittim ya sen benim biyerimi dikmeyimi unuttun bu ne dedim yok demekki artık böylr dedi şimdi 2 dogdu 3 aylık olmak üzere daha yok bakalım bu sefer ne olucak
Bebegim artik beni emmiyor 4. Gün bugün sabah uyku sersemi emdi sadece ne yaptiysam olmadi sürekli süt sagiyorum biberonla veriyorum ama cok zor özelliklede geceleri zaten azcik uyuyodum artik oda yok süt sagmayla geciyo zaman offf cok sıkıntı yaratti bende wc ye bile giderken zamanim olmuyoken süt sagmaya zaman ayircam diye ugrasiyorum neyse bunada sükür ama cok yorgun ve halsizim...
saol canim güzel bilgiler bunlarrrBebeklerini emziren kadınların regl kanamaları, emzirmeyenlere oranla daha uzun süre gecikiyor. Bunun nedeni ise, bebek anneyi emdikçe göğüs uçlarının etkilenmesi ve süt yapımını sağlayan prolaktin hormonu düzeyinin yükselmesi. Bu da folikül gelişimini sağlayan hormonların salgılanmasını önlüyor. Eğer bebek düzenli bir şekilde emziriliyorsa, emzirme süresince foliküller dinlenmeye çekildiğinden, gebe kalma riski yüksek olmuyor. Yani, eğer bebek düzenli bir şekilde günde 5 defa yaklaşık 10 dakika kadar emziriliyorsa, yumurtlama bastırılıyor ve regl kanaması gecikiyor. Bilim adamları, prolaktin hormonunun emzirirken serpildiğini ve bu nedenle de reglin geciktiğini düşünüyorlar.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
masallah ii süt sagmissin kac saat sonra sagmistin bu kadar sütübı sorum olacak anneler?
Dun dr kontrolunde doktorum sutumu depolamamı tavsıye ettı bende pompa aldım.
Sag gogsumu dun sagdım 120 ml sut cıktı. Bu gun sol gogsumu sagdım 70 ml sut cıktı.
Depolama amaclı oldugu ıcın her gun bı poset depoluyacagım. Sızınde gogusler boylemı. Farklımı sut uretıyor.
olsun canım yaa, sütün olsun da sen sağ ver. Ben de süt olsun diye kırk takla atıyorum ama napayım artık olduğu kadar. Yakında midem delinecek..
Bugün kontrole gittik biz. Rota aşısının da ilk dozunu yaptırdık. Tospağam 6,600 olmuş sıpa boya gidiyor sürekli 67 cm. Babasına çekmiş sıpa. Çok şükür sağlığında bir sıkıntı yok. Aşıdan mı bilmiyorum kuzumun keyfi hiç yok yaa.
Kızlar bebişleriniz günde kaç saat uyuyor. Bizimkinin tüm uykusu 9-10 saati anca buluyor. Bana da çok az geliyor.
Bu arada güneş j-kremini sordum doktora. Ben ilk 6 ay hiçbirşey kullanılmasını tavsiye etmiyorum dedi.
Canım benimki de bu ay çok zor emiyor uyutup öyle emziriyorım Allah yardımcınız olsun...
Bende kendime hiç vakit ayıramıyorum hiç iş güç hak getire ben bebişe bakıyorum eşim bize... Yaz tatili gelsede memlekete gitsek diye bakıyorum anneanne babaanne teyze dayı yeğen derken herkes 5 dk sevse dinleniriz herhalde...
saol canim güzel bilgiler bunlarrr
masallah ii süt sagmissin kac saat sonra sagmistin bu kadar sütübenimkide farkli cikiyo ayni olmuyo gögüslerin süt üretimii
benimkide unutmus meemeyi emmiyo nasil emilecegini bile bilmiyo biberon vere vere olducok pismanim keske yara oldugunda bile biberona siginmasaydimda dayansaydimda yawrumu memeden sogutmasaydim.... bende hep sagiyorum..cok zor oluyo dedigin gibi özellikle geceleri..mamaya kalkar gibi dolaptan cikar isinmasini bekle cok zor oluyo bide emzikede alismadi bi süe zarfinda kuzum agliyo sürekli sütü isinana kadarr ama hata benim neymis avent anne memesini taklit etmiste bebek biberona alismazmista hepsi palavra kuzum biberona alisti memeyi unuttu bide bebegim olursa büyük konusmum ama sütüm olursa asla biberon vermiycemmmm
Difrize atabildinmi benimki ucu ucuna yetiyo bi gün difrize atiyosam bi poset ertesi gün onu kesin kullaniyorumkeske atabilsem ama anca ona yetiyo depolayamiyorum
Sorma bende memlekete gitmemek için neler yaptım tayin dönemlerini söylemedim aileme şimdi olsa koşa koşa gitcem ama sınıf öğrt yim ben 4+4+4 bizi tayin konusunda mahvetti artık kaç yıla memlekete gideriz bilmem bir başımıza büyüteceğiz kızımızı neyse ki seneye işe başladığımda annem yanımıza gelecek Allah tan...Ben izmirliyim ama evlendim antalyaya geldim ve uzakta oldugumu simdi anliyorum izmirde olsam verindd cocugu biraz ben seveyim derdim cok zormus uzakta olmak ve yanlizlik...
canim bi haftadir ancak bi iki poset atabildim ama ondan önce baya atmistim sütüm o zaman coktu simdi günlük sagiyorum bebise ancak yetiyo..bakalim ins cogalirda biraz daha atabilriz en azindan kesilirse biraz takviye olur diffirizdekii:26::26::26:ama 3 aydan sonra vücut bebege yetecek kadar üretiyomusondan önce bolca üretirmiss..
Sorma bende memlekete gitmemek için neler yaptım tayin dönemlerini söylemedim aileme şimdi olsa koşa koşa gitcem ama sınıf öğrt yim ben 4+4+4 bizi tayin konusunda mahvetti artık kaç yıla memlekete gideriz bilmem bir başımıza büyüteceğiz kızımızı neyse ki seneye işe başladığımda annem yanımıza gelecek Allah tan...
Valla hic aklima gelmedi önceden atayim dolaba ne bileyim bukadar cabuk birakcagini neyse sükür yetiyo artik nekadar verirsek vercez hakkaten öyle süt bitiyo o uyuyo tam okadarlik cikiyo
kızlar tam da konusu açılmışken ben de sizden yardım isteyeyim dedim.benim durum sizinkinin tam tersi.oğlum 2.5 aylık.şimdiye kadar ilk hafta sütüm gelmediği için bi de acemilikten biberonla mama verdim.o gün bu gündür sütüm geldiğinden beri sağıp veriyordum.çünkü kesinlikle emmeyi reddediyordu.3 saatte bir gece gündüz süt sağmak ne demek bana sorun.makineyle bütünleşmiştim artık.sonra nolduysa 10 gündür bebeğim bir anda emmeye başladı.sağarken kaç cc içti ne kadar doydu hepsini kontrol edebiliyodum.gündüzleri süt miktarı az oluyodu takviye yapıyodum.her sağmada iki memeden toplam 90-100 cc filan çıkıyodu o da ancak yetiyodu kuzuma.şimdi tek memeyi emiyo bırakıyo.diğerini emmiyo bile.ısrar edince de aglıyo.bana doymuyo gibi geliyo ama o istemiyo.uykuya da dalamıyo eskisi gibi.en fazla 1 saat uyuyup uyanıyo hemen.napmam lazım bilmiyorum.büyüdükçe daha çok istemesi gerekirken bizimki iyice azalttı.benzer durumu yaşayan var mı ya da yardımcı olabilecek olan :44:
Kızlar biz eşimle bebek yüzünden çok kavga eder olduk ..
Bizim evde 5 yildir ses yukselmezdi simdi.......... sinirler gergin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?