Evet çok haklısın ama internette doktorun biri demiş kanıtlandı anne sütüne geçtiği deyince çok üzüldüm.zaten kızım da mama yemiyor beğenmiyor tadını.mecburen böyle veriyorum.az olan sütümü de böyle üzülerek iyice kesmeyeyim bari
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kizlarr.aramizda ogretmen olan arkadaslar var yanlis hatirlamiyorsam.
Beni aydinlatin ne olur kafam cok karisik
Kizim 4,5 yasinda krese gidiyor. Eylul den beri ayni yerde.benim kizim huysuzdur,nazlidir adi gibi:) okula gorusmeye gittigimde ilk bunlari soyledim.pedegog a da goturmustum ama verim alamadim.bu huylari degis kres faydali olur diye ozel bir yere gonderiyorum.
Bugun servisten kizimi alicaktim. Ogretmeni gorunce cenazesi var zannettim.suratini gorunce.hayirdir dedim eda nazli yine beni cok uzdu dedi.hergun boyle sikayet duyuyorum.
Tamam benim kizim yapmaz demiyorum da bu kadar bana yansitilmasi dogrumu? Bunlar duzelsin diye gonderiyorum ben.hergun hic sasmiyor.kizima soruyorum vurdun mu annem yok vurmadim diyor.kotu kelimemi kullandin annem yok diyor ne oldu diyorum hatirlamiyorum diyor. Yaptigini da soyleyen bir cocuk. Bunaldim hergun sikayet duymaktanbana fikirlerinizi soylermisiniz..
Bebeklerini emziren kadınların regl kanamaları, emzirmeyenlere oranla daha uzun süre gecikiyor. Bunun nedeni ise, bebek anneyi emdikçe göğüs uçlarının etkilenmesi ve süt yapımını sağlayan prolaktin hormonu düzeyinin yükselmesi. Bu da folikül gelişimini sağlayan hormonların salgılanmasını önlüyor. Eğer bebek düzenli bir şekilde emziriliyorsa, emzirme süresince foliküller dinlenmeye çekildiğinden, gebe kalma riski yüksek olmuyor. Yani, eğer bebek düzenli bir şekilde günde 5 defa yaklaşık 10 dakika kadar emziriliyorsa, yumurtlama bastırılıyor ve regl kanaması gecikiyor. Bilim adamları, prolaktin hormonunun emzirirken serpildiğini ve bu nedenle de reglin geciktiğini düşünüyorlar.
masalalh bence kilosuda boyuda cok iyi kisceninnsimdi hesap yaptim oglum aksam 8.30 gibi yatiyo sabah tam uyanan kadar 8 sat uyuyo..öglen bi 3 saat daha uyuyo bazen ikindi bi sat kadar daha uyuyo yani toplamda ortalama 12 saat ne uyumus oluyo
Kızlar biz eşimle bebek yüzünden çok kavga eder olduk ..
Bizim evde 5 yildir ses yukselmezdi simdi.......... sinirler gergin
bazen bizdede oluyo..esim isararla kucaginda tutmak istiyo oglumm agliyo esimin kucaginda bende ver bana sakinlestirim diyorum oda bende sakinlestirebilirim diyo o yüzden ben kiziyorum tartisiyoruz bu konular yüzünden...ama ben o aglayinca hic kiyamiyorumm esimde ne var bebek iste aglar iyo iyce sinirleniyorum o zaman siz hangi konuda tartisiyosunuzzz:18:galiba hyatimiza yeni bi varlik geldigi icin hepimiz biraz saskiniz daha tam olarak adapte olamadik galiba bi ortak yol bulamiyoruz henüzz bide iki taraf inatci olursa bizim gibi isler daha zorlasiyo
Dün saçımı boyattım bir sene sonra ilk defa.vicdan azabından ölcem eşim ağladı ben ağladım nasıl pişmanım anlatamam ya süte geçerse diye.dün iki doktora sordum gittiğimde.kanıtlanmış bir durum yok dediler hatta hastanedeki hamile olduğu halde boyatan doktorları örnek gösterdiler bi gazla gidip boyattım ama daha boyatırken pişman oldum.ya arkadaşlar çok mu hassasım bu konuda acaba? Sigara içki içenleri de biliyorum hamileyken.hep çok kızdım onlara şimdi ben ne yaptım diyorum of moralim çok bozuk
kızlar dün üç aylık kontrolümüz vardı.kızımın boyu 62 cm kilosu da 7.300 maşşallahh
uykusu vardı hanımefendinin arabada da uyku moduna geçmişti.tartının üstüne koyunca bi başladı ağlamaya yıktı ortalığı.hemşire dedi aşı da napcak bu kız.aşı da böle ağlamamıştı.uykusu bölündüğü için kızdı minik papatyam
canım bence de üzme kendini bu kadar.olan olmuş artık.kendini üzmenin sana bi faydası yok zararı var.internetteki bilgiler her zaman güvenilir olmaya biliyo.her konuda genelde karşıt görüşler oluyo zaten.boyaya gelene kadar çevremizde zararlı etken çok ne yazık ki.Allah korusun tabi ki ama bi şey olacaksa olur zaten istesende önüne geçemezsin.sen güzel şeyler düşün ki güzel olsun.tvde dinlemiştim bi kere emzirme döneminde boyanın bi zararı yok demişti.kendini toparlamaya çalış bebişinin sana ve güler yüzüne ihtiyacı var annesi..
Arkadaslar bence ayıp ediyorsunuz eşlerinizin kucağında bebek ağlıyo diye kavga mı edilir tam tersi mutlu olmanız lazım size yardım etmeye çalışıyor çocuğuyla bağ kurmaya çalışıyor sanki sizin kucağınızda ağlamıyor mu bence izin vermelisiniz özellikle kız çocuklarının baba ile erken bağ kurması çok önemli bebek baktınız çok ağlıyor aşkım yardım edeyim mi diyerek almaya çalışın o size ver çocuğu bi susturamafım dese hoşunuza gider mi?
Bizimde tartismalarimiz sacma sapan mesela kv geldi gecen hadi annem burdayken sütleri sag sag difrize at dddi bende güldüm oldu nerde o bolluk dedim :) iste biberonlar yüzünden tartisiyoz envayi cesit biberon almis bende fazlaliklari kaldirdim vay onlar niye kalkti ohooo cok seyde böyleyiz malesef
İşte o da çocuğu için bişeyler yapmayaben mutlu olamiyorum valla öyle yardim edecekse istemem öyle yardimii..cünkü ben biliyorum oglum nasi sakinlesir kucakta yok esim israrla kendi istedigi sekilde tutuyo oglumda icini ceke ceke agliyo..nasi dayanim buna yardim ediyo diye bunada göz yumamamki ben alinca hemen susuyo mesala..bide israrla kendisinde susmasini bekliyo o zaman iyce sinirleniyorum inat ediyo kendincde avunmayinca gelde tartismademiyoki yaw alda sen sakinlestir sonra bana ver demiyo
canım senin kızın 4bucuk yaşında 6 yaşındaki bi cocuk gb kreşte mutazam durması bekelenemez bende anaokulu öğretmeniyim ve lise mezunuyum 6 sene öğretmenlik yaptım sadece okumakla öğretmenlik olmuyo herşey tecrübeyle taçlanıyo ve tabiki işini sevmekle ben çalıştıgım bütün yerlerde belkide en hevesli en istekli en araştırmacı ve en aktif öğretmendim kimse benden hiçbişey beklemezken ben en iyisini yapmaya çalışırdım yani okumayla olmuyo sadece tabiki keşke üniversiteyi bitirseydim ama bu sadece hayatımda aldıgım maaşı değiştirirdi edindigim 6 senelik tecrübe deneyim okulda kazanılamazdı asla... kızında yalan söleme ,vurma,çalma,zarar verme kötü sözler yoksa ne bilim yani bu bahsedilen sadece yaramazlıksa bu öğretmeni tepkisine anlam veremiyorum ki bunlar servisle cocugu bırakırken konuşulcak şeyler asla olamaz ... ben veli toplantılarımda önce toplu bi şekilde cocukların her bir cocugun özel yanalrını güzel yanalrını olumlu davranışlarını överim sonra birabir görüşülmesi gereken velilerimle ayrı görüşüp sorunları ortadan kaldırmak için öneri sunarım önerilerini alırım ... yani size sğürekli şikayet ediyoda noluyo siz cocuga soruyosunuz cocuk bu sefer öğretmenini annesine sürekli şikayet eden biri olarak görüyo ve daha fazla agresifleşiyo bence okula git güzelce sorunalrı tesbit edin yapılması gerekenleri konuşun cocukla birlikte başarabilirsiniz sorunneyse anlamadım yani ben problem ne nazlı olmasımı
bikere anaokulu öğretmeni cocugun yanında nazlı beni cok üzdü demez en önemli şey cocukları duygusal anlamda tehdit etmektir beni üzüyosun ,beni üzersen şöle yaparım giderim felan gb tehditler vardır mesela bunun gb bence okula git öğretmenle ve müdürle konuş
benim hamilelikten önce prolaktinim yüksekti o yüzden hatta adette olamazdım cocugumda olmuyodu süt koruyo gb ama kırk başı adet oldum sonra yine oldum hiç böyle adet olmamıştım resmen bebek bezi koydum normalde 3 gün gelir oda ped koysanda olur koymasanda ama maf oldum dedilerki sezeryanla kan cok atılmadıgı için böle olmuştur ama böle günü gününe olması bile şaşırttı beni eh şimdi emziriyorumda süt hormonu yükseldiyse nasıl adet oldum:26:
ohh aramızda en mükemmel uyuyan anne snei ialn ediyorum söleme kız çatlıcam valla artıkmaşallah subannallah nazar degmesin kuzucuna
neden tartışıyosunuz benim eşim maşallah eskisi gb değil herşeye göz yumuyo hatta gün içinde bunalınca arayıp ona aglıyorum bide tesellie ttigi cümleleri begenmeyip offf deyip suratına kapatıyorumsonra arıyorum aşkımmmmmmmmm diye açıyo yani beni alttan alıyo dokunmuyo görüyo nasıl perişan oldugumu hiç kızmıyo bişey istemiyo hatta cok yorgun olsada yardım ediyo ben ilgilenmiyo diye kızıyorum hatta hadi kalk baba saati diyorum hep baba kız arasında zman bulmaya çalışıyorum ki cok zor eşim bnerdeyse eve gelip yiyip uyuyo o yüzden pazar günleri eşim daha cok kızımın kucagında öylede olmalı ben kucana alınca daha mutlu oluyorum hatta tvye bakarken yakalım hemen baba seni sevmiyomu kızım diyip vicdan yapıyoruz bize bakıyo hemen babamız
bende 40 içinde röfle yaptırdım 1 aylıkken 4 saat sürdü boyo kokusu bile beni delierrtttii aynıanda 3 röfle yaptı çünkü kadın ama o gün bikaç saat daha emzirmedim gece emzirdim allah korusun şimdiden böyle seylere takarsan ona bakarsan yedigimiz herşeyde kanser etkisi var diyolar ek gıdalara geçince kafayı yersin o zman anne olmak bence biraz daha rahatlık gerektiriyo bid BOYAMAZSIN OLUR BİTER OLMUŞ BİKERE DÜŞÜNÜP DÜŞÜNÜP KENDİNİ YIPRATMA
maşallah benimki yaşında 7 kilo olur herelde bakalım hayırlısı pazartei gidicem bende rota aşısını vurdurmadın herelde sen :44:
İşte o da çocuğu için bişeyler yapmaya
Çalışıyor da sen bilirsin tabi nasıl istersen öyle yap ama boşa kavga etmeyin 3 günlük dünya bacim bugun varız yarın yokuz onlar olmasaydı nasıl bebek sahibi olcaktık birbirinize iyi davranın çok mutlu bir bebişiniz olsun
kızlar dün üç aylık kontrolümüz vardı.kızımın boyu 62 cm kilosu da 7.300 maşşallahh
uykusu vardı hanımefendinin arabada da uyku moduna geçmişti.tartının üstüne koyunca bi başladı ağlamaya yıktı ortalığı.hemşire dedi aşı da napcak bu kız.aşı da böle ağlamamıştı.uykusu bölündüğü için kızdı minik papatyam
ah emme verecemde iyce biberona alisti emmeyi unutmus cok pismanim alistirdigimaa artik dönüsüde yok sagmaya devam mecburrrbenim göğüslerimde daha yumuşak ve biraz küçüldü ama sütüm var yetiyo şükür.kızlar alakası var mı bilmiyorum ama hafif destekli çamaşır giyince daha ii süt oluyo sanki.zamanla normal boyutuna dönecek süt olmdığı için değil bence .bebek emdiği zaman pompayla sağmaktan daha fazla süt geleceğini düşünüyorum şahsen çünkü bebeği emzirirken duygusal olarak daha farklı hissediyosun.hele boncuk boncuk bakmıyolar mı yüzüne insanın. bi de arada bi gülücük atıp tekrar emmiyolar mı ne güzel bi duygu annelik..
Kızlar lansinoh elektrikli pompa aldım beklediğimden daha da iyiyimiş güçlü bir sağım yapıyor canımı acıtmıyor anneye verilecek en güzel hediye...dünden beri süt veriyorum yavruma iyiki almışım sütüm çok azalmış bitme noktasına yaklaşmışım bugün daha fazla süt geliyor çoğalacak çekersem...
Çok pişmanım doğduğunda almalıymışım demiyorum doğmadan önce almalıymışım diyorum...
ben mutlu olamiyorum valla öyle yardim edecekse istemem öyle yardimii..cünkü ben biliyorum oglum nasi sakinlesir kucakta yok esim israrla kendi istedigi sekilde tutuyo oglumda icini ceke ceke agliyo..nasi dayanim buna yardim ediyo diye bunada göz yumamamki ben alinca hemen susuyo mesala..bide israrla kendisinde susmasini bekliyo o zaman iyce sinirleniyorum inat ediyo kendincde avunmayinca gelde tartismademiyoki yaw alda sen sakinlestir sonra bana ver demiyo
haksever kiscem aynnen valla benim oglumda 7 yasinda ancak 7 kilo olurrrbügün doktoruna gittik 3 haftada sadece 400 gr almis yine 6 kiloyu gecemedikkk haftaya persembe 3 aylik olacak imkansiz 6 kilo olmazzz sütümüzmü yaramiyo anlamiyorum..bide bizde istahsizlikta var cok ac olsa bile 80 cc zor iciriyorummmm hemen 50 cc likte doyuyo..
canım sende nasıl yaptıgını göster ona çok ayıpadam oğlunu sevmek istiyo bide başarıp susuturmak istiyo ne var bunda ben ce ayıp ediyosun yazık yani nasıl yapcanı göster benim eşim ayanda sallıcak oo yastıgı koy hazırla koy öle sadece azcık sallayabiliyo eh cocuk ağlıyo özgeeeeeeee gel ayamdan indir diyo ayancan cocugu alamıyodu eskiden ben ögrettim ama nasıl ayana koycanı nasıl geri alcanı alamıyosan ayakalrını ac yere indir öle al dedim düşün bunu bile hesap edemiyolar erkekelrin dogasında yok cocuk bakmak o yüzden onları yönlendirmek bizim işimiz şimdi cok güzel kızımızı alıyo bakıyo beşipğe koyup alıyo ayakta sallamıyoruz artık seviyo kucanda şeklini değiştirebiliyo daha dün akşam iyice sakinleştirdim emzigi agzında cocuk uyuyo resmen ben namaza durdum onada arada salla dedim anam namaza durdum bizimki bıkırdanıyo duyyuyorum nefes alışından emzigini düştügünü anladım ama bizimki aglıyo diye noldu noldu diyip başında cocun dedim emzigini versene verdime mzini devam etti uykuya allahım diyo ben emzigi görmedim bile yanına düşmüş nası bakıyosa artık
çok sağol canım yaaa valla ilaç gibi geldi.önceleri çk takip ettim de bu sıralar fırsat bulup girememiştim.demekki mamayı hepten bırakmam gerekiyo artık.doymuyo diye çok üzülüyodum.günde bir kere biberonla vermek bile memeden soğutabiliyormuş.hiç belli olmaz sen de umdunu yitirme.gece ver.uykuluyken ver.sakinken ağlamıyoken ver.ben tam da umudumu kesmiştim memeyi bile unuttu artık hayatta emmez diyodum ama mucizeler bitmiyo valla hala innamıyorum.bi blog var bebekyapımbakımonarım diye.orda tomrisin emzirme günlükleri var.sütüm az bebeğim emmiyo diyen herkese onu takip etmesini öneririm.inşallah bol sütlü,bebeklerimizin emdiği güzel sağlıklı günler bizimle olur.pes etmeyelim.her şey onlar içinaynen canim su an bende makinayla bütünlestim oglum yerine o emiyo mememiama cok sanslisin oglun emmeye baslamis benim oglumda iki bucuk aylik lnceleri emiyodu biberonla sagdiklarimida veriyodum 7.haftadan itibaren memeyi rededip biberon istedi.... simdi umutlandim emmiyo diye hic eklif etmiyodum bari bundan sonra teklif edim belki senin oglun gibim emmeye baslar tekrar ins sen emzir canim istedikce ver biberona alismasin tekrar iyce..emdikten sonra hemen sag kalani en azindan memeyi bosaltabiliyomu görürsün...bide bi saat sonra uyaniyo demissin benim oglum doydugu halde yine uyaniyo bu ara bebeklr huzursuz arkadaslar yazilari eklediler büyüme atagimi ne varmis ondan olabilirmis.... bide bende öyle diyodum büyüdükce daha fazla icer diye ama oglum dahada azaltti icmeyi 3 saat uyku uyasa bile 80 cc zorla iciriyorum.. bazen sadece 50 cc iciyo...istahi azaldi bi huzursuzluk basladi gibi..bu hepimizin bebeginde var burayi okursan yalniz olmadigini anlarsin.. ama sana tek diyecegim sey emzirmekten vazgecme
çok sağol canım yaaa valla ilaç gibi geldi.önceleri çk takip ettim de bu sıralar fırsat bulup girememiştim.demekki mamayı hepten bırakmam gerekiyo artık.doymuyo diye çok üzülüyodum.günde bir kere biberonla vermek bile memeden soğutabiliyormuş.hiç belli olmaz sen de umdunu yitirme.gece ver.uykuluyken ver.sakinken ağlamıyoken ver.ben tam da umudumu kesmiştim memeyi bile unuttu artık hayatta emmez diyodum ama mucizeler bitmiyo valla hala innamıyorum.bi blog var bebekyapımbakımonarım diye.orda tomrisin emzirme günlükleri var.sütüm az bebeğim emmiyo diyen herkese onu takip etmesini öneririm.inşallah bol sütlü,bebeklerimizin emdiği güzel sağlıklı günler bizimle olur.pes etmeyelim.her şey onlar için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?