2014 Şubat Anneleri

Kızlar merhaba,
Ben Eylül annesiyim ve daha deneyimli olan sizlerin yardım ve yorumuna ihtiyacım var.
Geçen gün detaylı ultrasonum vardı. Detaylı ultrasonu yapan radyolog (Mustafa Salih) bebeğin kalbinde intrakardiyak odak gördüğünü bunun tek başına birşey ifade etmediğini sık görülen birşey olduğunu amniyosentez önermediğini amniyosentez yaptırmaya kalksam onun riskinin bile bundan fazla olduğunu söyledi ve ben kafam allak bullak çıktım tabi ordan. Sonra kendi doktoruma gittim ve bu durumun beni korkuttuğunu amniyosentez veya harmony testi yaptırmak istediğimi anlattım. Kendi doktorum bana güldü yine bunun çok sık rastlanan bişey olduğunu hiçbirşey ifade etmediğini amniyosentezi nerden çıkardığımı zorla sağlıklı bebeği rahatsız etmeye çalıştığımı eğer kendi ikna edemediyse bide istersem perinataoloğa görünmemi söyledi. Bende bu seferde Prof ve riskli gebelik uzmanı bir perinataoloğa gittim. Oda bakıp aynı şeyi gördüğünü ama bebeğimin sağlıklı olduğunu söyledi.
Bu görünen şeyin farklı isimleri; kalpte intrakardiyak odak, kalpte hiperokojen fokus, kalp kalsifikasyonu, kalpte beyaz leke, kalpte kireçlenme olarak geçebiliyo. Farklı bulgularla birlikte görüldüğünde bir anomali belirtisi olarak algılanabiliyor. Kalpte olan bir rahatsızlıktan olmadığını hamileliğin son aylarında kendiliğinden kaybolacağını söylediler bana.
Merak ettiğim şey kızlar, bunu duyanınız var mı??
Madem sık olan bişey burda kaç kişiyiz bizde niye kimseden böyle bişey duymadım
Konuyla ilgili bilgi veya tecrübesi olan varsa merak ve tedirginlikle bekliyorum.
Hepinize sağlıklı güzel doğumlar ve çok sevgiler..

masalalh cok ii büyümüs darisi basimiza ins

aaminn ins sütlerimiz bol olurda kuzularimizi en az 6 ay anne sütü verebiliriz...bu geceden itibaren memeyi deniycem bakalimm tekrar memeye dönecekmii tomridsi bi ara okudum ama biberonlari kaldirin diyo yaw benimki sadece biberonu aliyo onuda vermesen bebek acliktan ne hale gelir allah göstermesin..hata benim bu kadar biberona alistirmiycaktimm

cok gecmis olsun cnim.ben duymadim yardimci olamiycam ama bak alaninda uzman 3 doktor korkulacak bisey yok demis bence güven doktorlarina hamileligini zehir etme kendine bebsinde hissederr onuda huzursuz etmeben senin yerinde olsam 3 doktorda bisey yok bebegin saglikli deseler takmazdim kafama..saglikli denilen bebekler bile özürlü dogabiliyoo..hersey rabbimizden..biey olsa bile aldirabilirmisinn:26 senin parcann..aklina kötü seyler getirme hic biri amniosentezi bile önermemis ..olsa yaptir derlerdi...rabbimize sigin duani et yawrunu hayal et..gelmesini saglicakla bekleee

maşallah benimki yaşında 7 kilo olur herelde bakalım hayırlısı pazartei gidicem bende rota aşısını vurdurmadın herelde sen :44:

ne kadar dikkatlisin canım.evet biz yaptırmadık.
kızım 3.740 doğdu tombişti yani.sağlıklı olsunlarda.yürüyünce atacaklar o kiloyu zaten.hem bakarsın bizim kız tombalak poposunu kaldırana kadar senin çıtır kızın evde dört döner

Çok doğru ve güzel yazmışsın ama öyle saçma şeyler okudum ki endişelenmekten kendimi alamıyorum.
Amniyosentez i göze alamam zaten bu durumda ama çokta sonuçlarına güvenemediğim harmony yi yaptırsam mı diye düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim güzel dileğin ve yorumun için. Allah hepimizin bebişlerimiz korusun

ah emme verecemde iyce biberona alisti emmeyi unutmus cok pismanim alistirdigimaa artik dönüsüde yok sagmaya devam mecburrr

:

canım göğsüne sütünden bulaştırsan yine de almıyo mu.ya da biberonla biraz emzirdikten sonra çekip göğsünü versen.aklıma bunlar geldi ama.üzülme ya yine de anne sütü alıyo sonuçta.
bende arada eşime veriyorum aralarındaki bağ güçlensin diye bazen o istiyo.babası kızın seni özlemiş diyorum ikisi çok ii anlaşıyolar maşallah.ağlamaya başlayacağı zaman babası bi ankara
havası açıyo bizim oynak susuyosusmayınca al annesi seni istiyo diyo.tabiki kucaklıcak vakit geçirecek ben annesiysem o babası..senin eşin niye ağlatıyo ki canım yaa:44:öneriler sunsan ona şöyle yap istersen o zaman susabilir falan diye onu da kabul etmiyo diyosun.anlayamadım yani şahsen..

canım öncelikle çok geçmiş olsun bebeğini sağ salim kucağına alırsın inşallah.benimde bi bilgim yok malesef.bence de Allah a ve doktorlara güven.hamileliğin yarısındasın daha.düzelecek diyorlarsa düzelir Allah ın izniyle.güzel olumlu düşünmeye çalış ki bebeğinde olumlu yönde etkilensin..

maşallah canım oğluşuna çok ii bence.o kadar hasta oldu yavrucak.Rabbim sağlık sıhhat versin hep

Canim bugün kelebek uc la emzirdim bebegimi dogdugundada onla emzirmistim 1 ay sonra normale gecmistik simdi memeyi aniden birakinca 4 gündür mahvoldum bugün evdekibkel3bek ucu kaynarvsuda sterilledim denedim aldi memeyi bi dene istersen cok daha rahat insallah bida kabul eder

ah bi inat etmese inat edince acayip sinirleniyorummmbide ben lohusalik sendromu yasiyorum galiba daha

Bence bebegini paylasamiyosun babasi bile olsa simdi herkez aaa ne diyo bu dicek ama belki farkinda olmadan cok anaç bi tavir alabiliyoruz mesela gecen esim ani bi hareket yapti korkutma cocugumu dedim oda bozuldu benim cocugum degil sanki niye korkutayim dedi biraz anlayisli olmamiz gerekiyo tatlim sakin ol onunda hakkı tabi aglayinca insan ne yapcagini sasiriyo bana mesela fenaaa ter basiyo elim ayagim dolasiyo ama aglamadanda büyüyümeleride cok zor malesef

Canim öncelikle insallah hersey yolunda olur bi bilgim yok malesef ki hangi sehirdesin istanbulsa eger amerikan hastanesi bülent urmani tavsiye ederim iyi bir prof

denedim bitanem unutmus tutamiyo bile memeyi...agzinada damlatiyorum agliyo bu seferde...

ah benimkinde acayip bi inat var mesala agladiginda bana verse bisey dememm.yok illa kendisindede susacakmis susmuyo napalimmaglayincada bebektir aglar diyoo yaw tamam aglarda susma imkani varsa gözgörede niye aglatalimmsimdi o tartismalardan sonra biraz akillandiisesimi cikarmasaydim böle devam edecekti yoksasimdi öyle cok agladigi avunmadigi zaman ver bana deyince fazla israrr edemiyo bende kalsin diye

doru fazla anac bi tavrim varraynen benimkide öyle ani bi hareket yapsa bak korkuttun diyorumm ama gercekten oglumda irkiliyo birdenn gerci bazen bizim yaptiklarimizdada irkiliyo ama aslinda bende hep susuyo öyle sürekli aglayan bi bebek degil..ama yanlis tutulunca yada rahatsiz olunca agliyoo..erkeklerde daha tam nasi tutulmasi gerektiginide bilmeyince yaw benimkinde tek kisdigim sey aglayinca inatla kendisinde halen durmasini istemesi hemen verse bana yada sorsa nasi tutum diye hic sorun ne cikmaz

kiscem yaw ben de aldim ondan aventin ama onu zaten ilk günden itibaren sevmemisti..simdi denim ama kabul edecegini hic sanmiyorum..belki sen benim kadar biberon vermemissindir ben gögüslerim yara olunca hep biberon verdim hic meme vermemistim dogal olarakta unuttu oglum memeyi bide bikac sefer hizli akis olmustu yüzü ne süt icinde kalmisti yutkunamamisti ondan sonra iyce korktuuu:26:

Kızımın bugün maşallahı var. Sabah da çok güzel uyumuştu, öğleden sonra da uyudu ve şimdi yine uyuyor Ya da depresyona girdi, kendini uykuya verdi
Kızlar bence de babalara biraz daha fazla verilmeli bebişler. Ben akşam baba gelince mümkün olduğunca bebişi ona bırakıyorum, sevip mıncıklamıyorum. Ben tüm gün yanındayım ve babanın bağ kurması için bebişle oynaşması lazım Galiba kız çocukları daha yakınlar babaya karşı..

Ah canım yakın olsan da benim kızı sana göndersem. Bizim gariban da emmek için deliriyor ama anneciğinde süt çok az. Boş memeyi çekip duruyor. Bazen haline çok acıyıp ağlıyorum yaa.. Senin oğlanı da korkuturduk hem. Bak sen almazsan memeyi alacak zilli kızlar var diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…