- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
Huysuz ve tatlı bebişler bunlar:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Şimdi dr dan geldik gene bronşit başlangıcı olmuşuz öksürük çoğalmıştı antibiyotiği kesip iğne verdi 5 gün bide şurup verdi ama internetten araştırdımastım şurubuymuş bazıları verin bazıları kesinlikle verilmez dîyo kararsız kaldım. Dr a güvensemmi bilemedim
masalalh uyku düzeni cok iyi
sapka hepimizde sorun demekkiiay findigima bak hele bide utaniyomusss benimki daha pek bi yabanci görmedi bu ara disai yada gezmelere fazla gidemiyoruz gidince tepkisi ne olacak merak ediyorum..yaw ins beni yabancilardan ayirt eder,öle her kucaga atlayan cocuk istememm bi afrkimiz olsun demii
biz güne gidiyoz şimdi acık gezelim kızımlabu arada foto ekledim teyzesii
Merhabalar , ben mart annesiyim sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyoru. Benim bebeğim 2 aylık önceleri hergün sonra 2 güne bir. Kaka yapıyordu.3 gün oncede aşı oldu ve hala kaka yapmadı çok stres oldum. Masaj yaptım gaz giderici 4 damla kullanıyodum 5 damlaya cikardım. Sütümüde veriyorum ama günde 3 kerede mama veriyorum kakaya cikmayınca içine 1 çay kaşığı zeytin yaģıda koydum nafile.ne yapmalıyım
Kızlar selam. Ya beni çok üzen bir sorunum var. Bebeğim 80 günlük çok şükür.Hamileyken 19 kilo aldım. Doğumdan 10 gün snra 10 kilosunu vermiştim. Sonra hastaneye yattı kuzum. Süt lazımdı bayagı cunku zayıf düşmemesi gerekiyordu. Sonra ben hastanede fazla yemeye başladım süt olsun diye. O gün bugundur kilo alıyorum. Dün tartıldım doğumdan hemen önceki kiloma geri dönmüşüm ya canım o kadar sıkılıyor ki anlatamam. Herkes kilo aldığımı söylüyor. Bunların hepsi de yakınlarım. Eşim de söylüyordu bunu. Ne kadar üzüldüğümü görünce söylemez oldu. Bir de şaşırdığım şu, sürekli emziriyorum. Ne zaman isterse. Kızım çok gazlı ve gaz sancısı cektiği zaman meme istiyor. Yani gündüz hiç iki saat beklemiyorum emzirmek için çünkü istiyor. Bu kadar sık emzirdiğim halde neden hala kilo alıyorum, fikri olan veya öneride bulunabilecek var mı??
Canım hiç kendini üzme,aşı için sağlık Ocağı'na gittiğimizde bir bayan doktor beni zayıf görünce senin sütün olmuyorfur çok zayıfsın dedi.kendisini anlattı iki doğumda da çok kilo aldım emzirirken onu da geçtim hiç önemli değil dedi.kadın tığ gibiydi.ben de kilo almamak için özellikle bir şey yapmadım sadece ekmeğe ve tatlıya çok abanmıyorum gece çok acıkmadıkça yemek yemiyorum daha hafif şeyler meyve vs tüketiyorum.zaten bebek de müsaade etmiyor öyle kallavi sofralar kurup yememe.bi de ben yalnız bakıyorum annemi gönderdim eşimin de zaten annesi yok.o yüzden zamanım olmuyor ama süt olsun diye tereyağlı incir hazırlayıp yiyorum hiç de sakınmıyorum süt daha önemli çünkü.bak buradaki sütü iyi olan arkadaşlar da beslenmesine dikkat ediyor.emzirirken de zamanla verirsin öyle hemen gitmez ki.benim şuan 2.5 kilo fazlam var dediğim gibi sadece kahvaltı dışında ekmek yemiyorum her gün tatlı tüketmiyorum vs gece abanmıyorum yemeğe.ancak bunları tavsiye edebilirim.bir de havalar ısınjnca al bebişini yürü hem o hava alsın hem sen.iki günde yarım saat bile yürüsen çok faydası olur ben bazen öyle yapıyorum.hem biraz kafam dağılıyor iyi oluyor.eşin de belki kilo aldıkça üzülüyorsun diye seni uyarmak amacıyla söylüyordur,yoksa önemseyeceğini sanmıyorum benimki her şeyi önüme getiriyor ye iç süt olsun başlarım kilosuna sen her halinle güzelsin diye şakalaşıyor bi de:))) etraftakilere gelince onlar da bi zahmet sussun.bir evlat getirdim dünyaya tabiki kilom olacak de,bana da doğumdan hemen önce çok kilo almadığım halde bir iki kişi söyledi ayyyy ne olmuşsun sen böyle diye ben de üzüldüm ama kilo için değil ne kadar düşğncesizler diye.doğumdan sonra 12 kilo verdiğim halde öz halam bu ne hal dedi düşün.halbuki hamilelikten önceki kıyafetlerimi bile giymeye başlamıştım. Ve 36 bedenim ben:)) yani niyet art olunca sen tığ gibi de olsan laf söylerler canım.sen bebeğine sütüne odaklan.önemli olan o.
Kızlar selam. Ya beni çok üzen bir sorunum var. Bebeğim 80 günlük çok şükür.Hamileyken 19 kilo aldım. Doğumdan 10 gün snra 10 kilosunu vermiştim. Sonra hastaneye yattı kuzum. Süt lazımdı bayagı cunku zayıf düşmemesi gerekiyordu. Sonra ben hastanede fazla yemeye başladım süt olsun diye. O gün bugundur kilo alıyorum. Dün tartıldım doğumdan hemen önceki kiloma geri dönmüşüm ya canım o kadar sıkılıyor ki anlatamam. Herkes kilo aldığımı söylüyor. Bunların hepsi de yakınlarım. Eşim de söylüyordu bunu. Ne kadar üzüldüğümü görünce söylemez oldu. Bir de şaşırdığım şu, sürekli emziriyorum. Ne zaman isterse. Kızım çok gazlı ve gaz sancısı cektiği zaman meme istiyor. Yani gündüz hiç iki saat beklemiyorum emzirmek için çünkü istiyor. Bu kadar sık emzirdiğim halde neden hala kilo alıyorum, fikri olan veya öneride bulunabilecek var mı??
cok güzel yazmissin canimm eline saglik..özellikle cevrendekiler bi sussun zahmet kelimesine aynen katiliyorum..yaw bide bunlarin cenesi yokmu baska isleri yok dogum yapan insanla ugrasiyolarrrCanım hiç kendini üzme,aşı için sağlık Ocağı'na gittiğimizde bir bayan doktor beni zayıf görünce senin sütün olmuyorfur çok zayıfsın dedi.kendisini anlattı iki doğumda da çok kilo aldım emzirirken onu da geçtim hiç önemli değil dedi.kadın tığ gibiydi.ben de kilo almamak için özellikle bir şey yapmadım sadece ekmeğe ve tatlıya çok abanmıyorum gece çok acıkmadıkça yemek yemiyorum daha hafif şeyler meyve vs tüketiyorum.zaten bebek de müsaade etmiyor öyle kallavi sofralar kurup yememe.bi de ben yalnız bakıyorum annemi gönderdim eşimin de zaten annesi yok.o yüzden zamanım olmuyor ama süt olsun diye tereyağlı incir hazırlayıp yiyorum hiç de sakınmıyorum süt daha önemli çünkü.bak buradaki sütü iyi olan arkadaşlar da beslenmesine dikkat ediyor.emzirirken de zamanla verirsin öyle hemen gitmez ki.benim şuan 2.5 kilo fazlam var dediğim gibi sadece kahvaltı dışında ekmek yemiyorum her gün tatlı tüketmiyorum vs gece abanmıyorum yemeğe.ancak bunları tavsiye edebilirim.bir de havalar ısınjnca al bebişini yürü hem o hava alsın hem sen.iki günde yarım saat bile yürüsen çok faydası olur ben bazen öyle yapıyorum.hem biraz kafam dağılıyor iyi oluyor.eşin de belki kilo aldıkça üzülüyorsun diye seni uyarmak amacıyla söylüyordur,yoksa önemseyeceğini sanmıyorum benimki her şeyi önüme getiriyor ye iç süt olsun başlarım kilosuna sen her halinle güzelsin diye şakalaşıyor bi de:))) etraftakilere gelince onlar da bi zahmet sussun.bir evlat getirdim dünyaya tabiki kilom olacak de,bana da doğumdan hemen önce çok kilo almadığım halde bir iki kişi söyledi ayyyy ne olmuşsun sen böyle diye ben de üzüldüm ama kilo için değil ne kadar düşğncesizler diye.doğumdan sonra 12 kilo verdiğim halde öz halam bu ne hal dedi düşün.halbuki hamilelikten önceki kıyafetlerimi bile giymeye başlamıştım. Ve 36 bedenim ben:)) yani niyet art olunca sen tığ gibi de olsan laf söylerler canım.sen bebeğine sütüne odaklan.önemli olan o.
meraba canim..kiscem ayni soruna yakin bendede var ben dogum kilomda degilim ama yaklasik 15 kilo almistim bunun 10 kilosu ilk ay gitti kalan 5 kilo imkansiz gitmiyo..dedigin gibi anne sütü kilo verdirir derler ama bendede aksi oldu hic kilo veremiyorum ki....bende cok abartili yemiyorum ama nerdeyse hayatimda hic yemedigim cikolotayi tatliyi canim istiyo nedense..bazen onlardan yiyorum..bide bende ekmeksiz yapamammm..ama süt verdigimiz icin bari o kilo yapmasa ama nerde... ben nezaman süütten kesilirsem diyete girecem simdi giremiyorumda elim kolum bagli simdilik yapacak biseyim yok.. hicbi kot pantolonum ne olmuyo yenisinide almak istemiyorum ilerde zayiflayinca ben napim büyük bedenleri..kafaya takmamaya calisiyorum yoksa iii kötü olur sütten ne kesilim diye..sende napalim yawrun icinn görmezden gelmeye calis..simdi diet yapmanda uygun olmaz..ama disari cikanyawrunla uzunca yürü aklima gelen tek seybu simdilikk
Bize laf söyleyenlerin hepsi Victoria secret modelleri sanki sıfır beden bu arkadaşlar :))cok güzel yazmissin canimm eline saglik..özellikle cevrendekiler bi sussun zahmet kelimesine aynen katiliyorum..yaw bide bunlarin cenesi yokmu baska isleri yok dogum yapan insanla ugrasiyolarrr
Teşekkür ederim cnm. Ben ekmeği çok severim. Kacırıyorum galibatatlı çok az yerim. Bol bol su içiyorum. Ama kahvaltımı çok sıkı yapıyorum. Ondan mı acaba? Bunun dışında abartı yediğimi düşünmüyorum. Hep bu ekmek yuzunden. Bi de bebegımin hiç gündüz uykusu yok bu yuzden yemek yapamıyorum. Susmuyor. Gazlı çünkü. Öğlen yemiyorum bi şey. Arada meyve yiyorum bazen. Bi de çerez yiyorum. Bunun neresi bu kadar kilo aldırıyor anlamıyorum
Canım ekmeği kes,ben de çok düşkündüm ekmeksiz doyamam diyordum ama şimdi sadece doğumdan sonra azaltınca bile gördüm ki onsuz da doyuyorum.inan bana boş kilodan başka bir işe yaramıyor ekmek.sırf karbonhidrat var bize lazım olan,onu da kahvaltıda alıyoruz zaten.ama sonuç olarak sütü ax olan biri olarak diyorum sütüne odaklan.diyet zaten yapmazsın biliyorum da bir şey yemicem diye de uğraşma anne sütü akan çocuk diğerlerine göre zeka olarak çok çok daha ilerde oluyormuş daha dün Youtube da izlediğim doktorun biri videoda söyledi.bunu düşün.ben iki gün önce doktorumun izniyle saçımı boyadım iki gün boyunca ağladım ya sütüme geçtiyse,çocuğuma geçerse diye.keşke beyazlarla dolaşsaydım diy( önemli olan onlar,elbette bizim kilomuz bakımınız da önemli ama işte bu süt olayı insanın elini kolunu bağlıyor.yaz geliyor yürürsün bol bol,ekmeği kesersin,zaten tatlı yemiyormuşsun bir iki ay sonra tartılınca bile görürsün.bi de ben uzun bir süre her gün korse taktım şimdi aklıma geldi kilo verdirmez ama toparlamıştır belki biraz,onu da söyleyeyim
Ekmeği keseceğim zaten evet. Tatlı yemeyeceğim, yersem de tadımlık.hamur işini de keseceğim. Yürüyüş zor olur galiba. Bizim buralar yürümeye elverişli değil. Kaldırımlar cok fena bebek arabası ile yürünmüyor. Ayrıca bebeğim gazlı olduğu için gazı oldu mu susmuyor kaldırmam lazım en az yarım saat. O şekilde de yürüyemem ki yarım saat hem taşıyacağım hem bebek arabası. Zor.
Çerez de yemeyeceğim artık. Karnımı ben de bağladım bir ay kadar sıkı sıkı.
Bir ay sonra söylersin bize ne kadar verdiğini:)
Ferkeder mi gerçekten. Verir miyim??
Tabi verirsin.ben 18 kiloyu böyle verdim hem de 2.5 ayda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?