2014 Şubat Anneleri

Arkadaslar merhaba sütümü cekmek icin makine alacagim onerileriniz nelerdir.yalniz işim geregi surekli yanimda tasiyacagim

Evet canim 2. Ayda ates yapmisti buda epey yapiyor

Kizlar bir arkadas solemisti batıl olabilir denemedim ama aşidan sonra emzirme oncesinde karnini doyur aşidan sonra da 2, 5 saat kadar araya zaman koy öyle emzir demisti. Paylasmak istedim belki dogrudur:) ne cikarsa eskilerden çıkıyor:)

Anneleeeeer tahlil sonuclarimzi aldik cok sukur temiz cikti kakasinda kan vardi belki yedigin bisey etkilemistir dedi insallah bir daha olmaz desteginiz icin tesekkurler

Çok sevindim canım geçmiş gitmiş olsun bir daha da bebişinnn hasta olmasın...
Ateşlenen kuzuların hepsinin ateşleri düşsün bizimde aşımıza 16 gün var korkuyorum şimdiden ...

denemek lasim

ayy bizimde 11 haziranda aşımız.ikinci ayda sorunsuz geçmişti inşallah yine öle geçer.şimdiden gözüm korktu..:18:ateşi ne kadar süreyle ölçmek gerekiyo.:44:

ALINTIDIR

Masallar, çocukların hayal dünyalarını zenginleştirir, kuvvetlendirir. Reel dünyaya yumuşak bir iniş sağlar. Fakat bu hangi masalları anlattığımıza göre de değişiyor.

Peki biz çocuklarımıza nasıl masallar anlatıyoruz? Hadi ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ı konuşarak birlikte analiz edelim.

Kırmızı Başlıklı Kız, her tarafından buram buram korku ve vahşet akan bir masaldır aslında. Kırmızı başlıklı kızın bir adı bile yok dikkat ederseniz. Çocuğun bireyselliği için bir adı olmak zorunda. Ve bizim ebeveynlerimiz daha burada çocuklarımızı sokağa bırakırken tereddüt olurken, Kırmızı Başlıklı Kızın babası, kurtlarla dolu ormanın bir ucundan öteki ucuna çocuğunu babaannesine yemek götürmesi için yapayalnız yolluyor.

Kurt kırmızı başlıklı kızdan önce babaannesini buluyor, onu yiyor, kılığına girerek yatağına yatıyor. Bu saçmalığın çocuğun beyninde nasıl şekillendiğini ve tehlike boyutunu birkaç saniye düşünerek hepimiz anlayabiliriz. Ve bu noktada zekasından şüphelendiğimiz Kırmızı Başlıklı Kız geldiğinde babaannesini yemiş ve onun kılığına girerek yatağa girmiş kurdu tanıyamıyor! Kurtça konuşmalar geçiyor aralarında ve en sonunda malum ‘Senin ağzın neden büyük?’ sorusunu sorarak vahşi gerçeği öğreniyor. Sonra bu 10-11 yaşındaki küçücük kız kurdu bir anda yere seriyor, vahşice karnını yarıyor babaannesini kurtarıyor. Kurdun ölüsünü de bir nehir kenarına atıyor.

Bu masalı bizim küçük ve dünyadaki bir çok kötülükten habersiz çocuğumuz, en güvendiği insanlardan yani ebeveynlerinden, en masum ve savunmasız olduğu yerde, yatakta uykudan hemen önce dinliyor.

Ve annesinin bu vahşeti yumuşak ve sanki anlatılanlar çok normalmiş gibi takınmış sevimli yüz ifadesini görerek…

Bu bir dramdır.

Bunun gibi masalları anlatmak yerine, uyduruk, zararsız ve sevimli masallar anlatabilirsiniz. Bunu yaparken çocuğunuzun sevdiği hayvanlar, örneğin bir sincap yada bir çizgi film karakterini kullanabilirsiniz. Bu karakterler bir gün ağaca çıkarlar yada uzaya yada deniz altına. Kardeşlik, paylaşım ve mutluluk konularını bu karakterlere yükleyip değişik faaliyetlerini masallaştırarak anlatabilirsiniz.

Olmaz mı canım ama ne yapayım katlanıyorum doktor da emzirdiğim için ameliyat en son seçeneğimiz olsun diyo.ilk zamanlara göre bayağı azaldı belki geçer

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Guzel paylasim tesekkurlerr

Aynen katılıyorum a101 sen masal anlatan kuzucuk almıştı o kadar tatlıydı ki sonra birgün dinleyin dedim Ali baba ve kırk haramiler denk geldi tesadüf ya böyle bişey olamaz yok o saklandı bunu öldürdü şunu çaldı bunu kırdı döktü derken kapattım valla bu çocuğa dinlettirilmex en iyisi kendimiz uyduralım valla bu hikayelere on basar bizim uydurmalar

Arkadaslar merhaba sütümü cekmek icin makine alacagim onerileriniz nelerdir.yalniz işim geregi surekli yanimda tasiyacagim

ben lansinoh kullanıyorum çok da memnunum.iki başlığının olması hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de işimi kolaylaştırıyor.makine de çok küçük çantada bile taşıybilrsin rahatlıkla.tavsiye ederim..

Off kızlar ya kızımın gece uykusuna nazar oldu iki gecedir uyutmuyo ağlayıp duruyo bi rahatsızlığı var desem ama gündüz neşesi yerinde hatunun hep eşimin şom ağzı soranlara kaçta yatıp kaçta kalktğına kadar anlatıyo ben geçiştiriyodum halbuki bide bana der aman herşeyi anlatma nazar değer der insanlarda niye sorar anlamam napcan benim bebemin gece naptından gelip ayağındamı sallıcan

Kesinlikle lansinoh hem daha ucuz hem çift başlıklı hem acıtmıyor hem güçlü hemde benim meme ucum yoktu valla o alet çıkardı Allah raZı olsun bunu yapandan

Oy kuzum yaa..
Nazardır kesin. Bebişler çok etkileniyorlar..
Bol bol nazar duaları oku canım.
İnşallah düzelir tekrardan uykuları

Bu avrupa masallarinin boyle ruhsal psikolojik ve sosyal problemleri var. Cizgi filmler de zsten ayri bi dert. Cocuklarimizi aptallastiran asosyallestiren bi makine bence. Dogru ve secici olmak gerekiyor. Hergun bi dizi. Konular malum aldatma vefasizlik ask yalan dolan ne varsa. Onunla vakit gecirdigimiz kadar cocuklarimizla etkinlikler yapip yaraticiligini, dusunme sistemini, yapabiliyorumu, becerilerini vs. Gelistirsek belki cok daha yenilikci idealist dunyaya farkli pencerelerden bakmayi bilen bireyler yetistirmis oluruz. Boylece toplumumuzun yasam kalitesi de artmis olur. 25. Kare olayini biliuosunuzdur. Bilmeyip de cok tv izleyenler mutlaka arastirsinlar. Ben zaten pek tv acmam ondan sonra tek haberler icin aciyoruz sayilir.
Bebeklerimizin beyinlerinde her olay ses gormus oldugu bilgiler algilar şema olarak beyninde bilincaltinda depolaniyor. Zamani geldikce bunlari kullaniyor. Hatta bilinc bile bilincaltinin yonlendirmelerinin farkinda olmadan belli alanlara yonleniyor. Subliminal isgal konusunu arastirirsaniz daha net goreceksiniz. Beynimizle oynuyorlar. Biz farkina bile varamiyoruz malesef....

Kızlar belki inanmayacaksınız ama ilk defa dün yoğurt mayaladım :)
Eskiden uğraşmazdım böyle şeylerle..
Cahildim daha doğrusu..
Amaaaan hazırı var nasıl olsa derdim..
Kızıma hep hazır yoğurdu meyve ile karıştırıp yedirirdim mesela..
Ama şimdi; beyin ve vücut olgunluğa erdi..
Aklım başıma geldi:)
Bir bardak süte yaptım deneme amaçlı.
Oldu valla :)
Bundan sonra dışardan yoğurt almaya son!
Ben imal edeceğim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…