2014 Şubat Anneleri

Hanımlar ablam 20 senelik hemşire.yıllarca Üniversite hastanesi de yenidoğan bölümünde çalıştı,kendisi de kolej hemşiresi değil üniversite mezunu.onun dediğine göre son çalışmalar bağırsak gelişimi açısından ek gıdanın öne alınması yönündeymiş.ama hiçbir doktor bunu söylemez diyo.kimisi kaldırır kimisi kaldıramaz bu yüzden riske atmazlar diyor.zaten o deyince tadına baktırıyordum.iki gündür de azar azar yoğurt veriyorum iştahsızdı ya belki sever diye.ama bunu devam ettircem onun söylediği şekilde.yoğurdun içinde prebiyotikler olduğu için ilk önce onunla başlanır birkaç gün artırılarak verilir sonrasında elma suyu çünkü hazmı en kolay meyvedir diyo.ben niyeti bozdum böyle gitcem.paylaşayım sizinle dedim.gerçi zaten aramızda ek gıdaya geçenler var.iyi yapmışlar ben de inat etmeseydim belki kızım biraz daha gelişmiş olurdu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ebede bana yesillik cok yiyosan ondan olur demistianneme söyledim oda aynisini dedi..yesilligi cok yiyosan ondandir diyeededikleri gibide yesilligi az yemeye basladim artik kakasi hic yesil degil

Haklı olabilirsin canım ,ama ben çooookk uzun zamandır yeşillik yemiyorum,bizimki bu sebepten de olamaz

Annen de kendine göre haklı tabi,kızının yıprandığını görmek onu üzüyor ama şu durumda herkes öncelikle bebeği düşünmeli...
Çok sevindim canım,Biberona da alışması çok iyi olmuş,ozaman kaşıkla filan uğraşma,bir süre sadece mama yada sütünden içir...

kızlar selam herkeze, bebeğinize uyurken ince battaniye mi örtüyorsunuz kalın mı? ben bir tane ince örtüyorum alışsın istiyorum ama üşür mü ki :18:

Ben çarşaf örtüyorum çünkü içerisi çok sıcak oluyor terliyor,sabaha karşı duruma göre ince battaniyesini örtüyorum yarıya kadar...

Bende epeydir çoğu şeyi tattırıyorum,fazla versem yiyor ama sonra emmek istemiyor.bu nedenle az veriyorum.yoğurdu pek sevmiyor ne zaman versem yüzünü ekşitiyor oysaki günlük mayaladığım yoğurt ekşi de değil...
Artık içi rahat etmeyenlerde bu bilgiden sonra verirler...

Kizlarrr nasilsiniz bisey sorucam size. Regl olan arkadaslar direk regl imi oluyorsunuz? Once kanli akintiniz oluyormu? Ayin 20 de olmam gerekiyordu kahverengi leke geldi bitti dahada olmadim benim cok duzenlidir 40 im cikti hemen oldum. Bu ay boyle oldu sizin nasil?

Cnm ben henüz adet olmadım ama sen dikkat et kendine kaza kurşununa gelme sakın

Direkt oluyorum ben.hatta ağrı da yok ya artık pat diye geliyor hiç alarm vermeden:)

Yok canım hiç güvenemiyorum zaten.ben daha önce ek gıda vermediğim için yavaş yavaş geçcem.ablam yönlendiriyor.işte önce yoğurt birkaç gün miktar artırarak gitcez.sonra elma suyu,belki püresi.sonra diğer şeyler.yasakhayal'im sen nasıl bir sıra izledin ve kaç gün? Hiç rahatsız olmadı di mi? Bu arada kuzenimin de 3 aylık bebeği var,o hiç emmedi tutamadı memeyi bir türlü.her şey veriyormuş ya ne zamandan başlamış.allahtan bizim kuzular aldı anne sütü

Of ya sorma korunma yontemimiz yuzde yuz degilmis kocama soyluyorum ne olcak dogurursun 3.yu diyor. Ona kolay tabi allah olmayipta isteyene versin insallah 2 kizim var cok sukur yeter..

Demir ilaci derken devit uc mu canim yoksa dorduncu ayda kan ilacina mi ne baslaniyormus o mu

Senin yavruyu merak ettim hep O huzurlu ya ben de huzurluyum maşallah annesi...

Bugün kızımın kakası da aynen anlattığın gibiydi,ben kan ilacı hiç vermiyorum ondan değil bence,üşüttü diye düşünüyorum büyükler öyle derler

Canım neden vermiyorsun kan ilacını?

Ben de ilk defa geçen ay adet oldum canım. Normalde hep çok ağrılı olurdu. Bu sefer birden geldi,ağrı sonradan başladı. Sen kendine dikkat et aman ha

Canım kızın nasıl oldu, iyileşti mi? Bu sıcakta da grip hiç çekilmez yav..

Sağol teyzesi.kızımı yoğurt kurtardı valla.teyzesi olaya el koydu güzelce yedirdi biraz daha.üstüne memeyi de emdi.şimdi mışıl mışıl uyuyor.kaşığı ağzına bi götürüşü var ki:))

iyi geceler herkese

Allahın izniyle bende 2015 şubat annesi olacağım.
Sizler bu yollardan gelip geçtiniz tecrübelisiniz sormak istediğim şubat aynıda doğum yapmanın anne ve bebek için avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Bi yazı okumuştum gereksiz kan ilacı yüzünden bazı bebekler zehirlenmiş diye,Dr sordum,olabilir onlar fazla vermiştir biz az verdiğimiz için sorun olmaz dedi ama içime sinmedi ve istersen tahlil yapalım dedi,ben kıyamadım bebeğime yaptırmadım.dr 6.aya kadar kullanma sonra tahlil yapar ona göre kullanırsın dedi

Maşallah kızına ins dahada iştahlı olacak..kiscem valla ben bi sıra ne izlemedim. 3 gündür havuç püresi verdim.kendi yedikce
verdim bi kısıtlama yapmadım. Daha yoğurt vermedim misafirlerim oluyo yapmaya fırsat bulamadım. Karpuz suyu veriyorum.seftaili ne emiyor. Onların püresi ni yapacam daha.cileki emdiren bendim.sizler uyardiniz verme diye alerji yapar diye.ama şükür rahatsız etmedi oğlumu hiç biri.coguda cilek te denenmeli alerjisi yoksa verilebilir dedi.corbada yapacam. Yani bi sıra yok.kasik sayımida yok.isteyene kadar veriyorum.doymadiysa sütte veriyorum.biliyorum millet neler veriyo.en iyi örnek gelinimiz mesela. Iki yeğenimede 4.ayda herseyi verirdi.cocuklar 1 yaşındayken bildiğin ekmeği yerdi içinde bişey yokken.dediğin gibi bende yeminimi bozdumhem bunun faydasını görecegiz ilerde zorluk çekmiycez ek gıda verirken ins

Rabbim tamamına erdirsin canimben dezavantaj yaşamadım. Evin yeterince sıcak olursa, dışarı çıktığınızda sıkı giydirirsen, hasta insanlarla temasını önlersen allahın izniyle Şubat Mart gibi soğuk ayları sorunsuz anlatırsiniz. Bende kış ayında doğuracam diye bazı tereddutlerim olmuştu ama korktuğum gibime olmadı. Şükür sorunsuz yaza kadar geldik.hemde tam gezilecek zaman baya büyümüş oluyorlar. kendim içinde bi dezavantaj yaşamadım. Aslında önemli olan ay değil bana göre. Bişey yaşanılan temmuzda dogurulsa yine yasanilir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…