2014 Şubat Anneleri

Evet canım öyle yapıcam zaten bir iki kaşık tattırmak icin sadece ben su bile vermedim ogluma sadece anne sütü aldi su vermeye başladım bugün
İnş senin kızın da istediğin kiloyu olur canım benim kuzumda ilk zaman çok az almisti kilo cok kusuyordu reflü var ilac içiyo kilo alimi duzeldi 1ayliktam beri kullaniyoruz ilacı ins sizin de kusma durumu düzelir güzel güzel kilolar alır canim

Beni cagirmissiniz kizlar:) tarhana veren ben varim. Cokta seviyor kuzum. Tarhanayi islatiyorum sonra bir cezvede su kaynatip icine koyuyorum azda oyle kayniyor ocaktan alip zeytinyagi damlatiyorum puturlu kalirsa blendir dan geciriyorum sonra afiyetle yediriyorum:)
Ay bari yapayimda simdi yedireyim:)

canim cok tesekkur ederim. Bebisinin kilo almasini istiyorsan gece mutlaka 2 ogun olarak besle.ben o uykudayken 125 ml mamayi dayiyorum agzina.yarim saatte anca yiyor ama ben bekliyorum :) gece 1 de , gece 4-5 gibi veriyorum. Sonra saat 10 gibi yine dayiyorum biberonu uykudayken :). Uyanikken mumkun degil bisey yemiyor. Oglende mayaladigim yogurdun icine bebe biskuvit islatip yediyorum (ona bayiliyor).saat 16 gibide sebze corbasi yediyorum (zorla yiyor, bende icine yogurt koyuyorum).sonra aralarda meyve puresi veriyorum. Aksam oldugunsa da kus uykusuna yatirip biberon dayiyorum :). Sebze corbasini foktorun tarifine gore yapiyorum.patates,kabak, havuc,irmik,pirinc, o gun ede varaa brokili atiyorum ve miksersen gecirip yogurtla veriyorum.

Bu arada mama bebelac kullaniyorum. Egrr gun icinde disari cikacaksam bebelac,hipp,hero nun sebze purelerini yediriyorum disarida

Son düzenleme:

Bende simdi yaptim.insallah senin kuzucugun gibi benimkide yer :)

Vay tarhanacılar sizi,ağzınızın tadını biliyorsunuz:) ben sabırsızlanıyorum tarhana yedirmek için,anneciğime bu yaz yaptırdım torunun yiyecek diye.bütün malzemeler bahçelerden toplatıldı.6 ayı geçince,içine tavuk ya da kıyma da koyarsak tadı süper olur.
Bu arada dün bölüm başkanımız hiç beklemediğim bir tepki verdi ücretsiz izin için.sen yavruna bak,burayı boşver.ben programı ona göre ayarlarım dedi.çok şaşırdık arkadaşlarla.bi de anne sütünden başka bir şey verme dedi nasihattan da nasibimi almış oldum:)
Dedemizin hobi bahçesine gittik.dalından kiraz kopardık,Uyanınca onu vercem.iki gündür köy yoğurdu bulamıyordum mecburen hazır yoğurtla mayaladım ama bugün muradıma erdim aradık bulduk.artık köy hatunları da hazıra alışmış neylersin işte:))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

amin canım inş. tamda benim problemim ahh ahh ilk ay 1250 kilo aldı kuzum bida azaldıda azaldı doktora gidemedim hep kusan cocuk iyi dediler yawrum 10günde kaka yapıyodu kaka yapmayan iyi dediler evhamlı etttiler beni mimed,ler en son kızdım kilo almıyo resmen sinir oldum gittim doktora tahliler temiz reflü dedi ilaç verdiler kaka içinde ayrı ilaç kullandık ... maşallah subannallah kaka düzeldi nazarlardan korusun rabbim bikaç gündür hergün yaptı kaka ilacını kestik ... reflü ilacınıda 1 ay bi kullnıcaz sonra yavaştan kesicez dedi doktor ... kaka ilacıyla kulanırken hiç kusmadı ama zaten cerrah 3 saate bi emzir dedi zaten sütüm yok yavrum kuscak bişi bulamadı kusmadı 10. gün kontrole gittik gr almamış doktor mama verd edi bebelac ar veriyorum şimdi en az 4 öğün ver dedi emzirdikten sonra onu ver dedi ama kuması arttı bende bi iki gğsümü emziriyorum bi mama veriyorum 2 emziriryorum bi mama veriyorum böle yapıyorum şimdi ama kusuyo ne güzel 10gün kusmamıştı şimdi gene başladı tabi öle şar şar kusmuyo ama kusuyo herelde fazlasını çıkarıyo kusmadıgı halde kilo almaması cok moralimi bozdu demekki sütüm yaramıyo ama ilk ayda emziren bendim nolduda sütüm böyle oldu çok üzülüyorum

sen reflü için hangi ilacı nasıl kulllanıyosun ben kilosuna göre ayarlıyorum şırıngası var 3 kere aç veriyorum bide sabah aç karnına kapsül var hap onu açıp yarısını veriyorum sütümle çok zor bebeklere ilaç içirmek o kapsül zor yani digeri hopp gidiyo tadıda bi attalı ıyy bayıyodur yawrumu

ben sade mama verirsem 90 veriyorum 100 su koyuyorum 3 kaşık amam ar mamalar cok koyuluyo bende bebelacın ar mamasını kullanıyorum anladım canım bende 120lik yapayım artık bali bende versemmi bunalrdan ya benimki bide kusuyo reflü şimdi tedavideyiz ilaçlar var 15 gün sabredeyim yada sebzeleri hergün yeni yapıyosun dimi az az koymak gerekir o zaman ne kadar yicek zaten kuş kadar midesi vayy dimi arkadaşta o meyve pürelerinden yediriyo oğlu kaşıgı bekleyemiyo pek seviyo bebekler onları saol canı yazdın zahmet ettin ellerin dert görmesin

Ne demek canim ne zahmeti.

Tarhana mutlaka yediriyoruz arkadaşlar şimdi ya da sonra mayalanma sırasında yararlı probiyotikler oluşuyor bu bakteriler lazım bize...Ben her yıl yaparım tarhana .. Şimdi de bebişime ypmayı düşünüyorum 2 domates 2 biberden az miktarda masanın üzerinde de kurutuyorum güneş vitamini alıyor gölge olmalı...

Faydalı olduğunu hep duymuşumdur ama ben hiiiiççç yemedim,tadını çok merak ediyorum.bebeğime alırsam ben de yiyecem:)))

Canım benim oğlum ilk ay 750gr civari almıştı sonra basladik ilaca gaviscon kullaniyoruz gunde iki doz suda eritip iciriyorum bi de cok yüksek olmayan bir yastikta yatıyor yatar vaziyette emziremiyorum ben oturuncada emmiyo ayakta emziriyorum kuzumu dik tutarak belim surekli cok agriyo ama olsun napayım bide ben oyle saat beklemiyorum ne zaman isterse o zaman emziriyorum bazen 4saat sonunda bile emziremiyorum bazen 1saat arayla istiyor bir de canim reflu olunca oyle fazlasini cikariyo durumu olmuyo resmen fışkırtarak kusuyo her yer batıyor daha emzireli bur iki dakka olmamisken meme ucu agzindayken kustu kac kere fazlasi olamaz hareket olamaz ilaci bu kac gun kestim kiyamadim ilac kullanmasina ama mahvoldu gunde en az 10kere kiyafet degistirdim her gun makinada camasir ilaca tekrar baslayinca duzeldi bize cok iyi geliyo gaviscon bir de senin kızının ekstra kaka sorunu var kiyamam kuzuya bizim kaka sorunumuz olmadi hic sütüm yaramıyo diye dusunme canım uzme kendini bu sorunlar sebep oluyordur belki de o kadar uzun sure kaka yapamam bir de reflü midesi almaz ki kuzunun kilo olsun inşallah ikisi de hemen çözülür de kilolari alir kuzucuk :)

Canım senin yavru da az emiyor olmasın sakın,az emiyorsa azalır, bebek emzikten sonra kalanı sağ mutlaka artacaktır

Yoo aksine hep memede. Neredeyse her yarım saatte bir. Üstelik ek gıda da veriyorum azar azar..

ay sorma yaaa,şu süt işi beni yorduuu

Offf inan ben de nasıl yoruldum huzunbazcim
Kızımda 4. ayda kesilmişti sütüm.
Bunda ite kaka 5. aya girdik şükür ama gel gör ki ben hala şüpheliyim 2 sene emzirebileceğimden

İki gün sonra doktora gideceğiz ama yine de sizlere de bir sormak istedim kızlar. Bir arkadaşın da aynı sorunu vardı ve ona "normal" diyerek cevaplamıştım fakat ben de korkmaya başladım. Benim oğlan günde neredeyse bir ya da iki bez kirletiyor(çiş olarak). Neden işemiyor ki bu çocuk? Nasıl çişi olmaz? Emiyor durmadan. Nereye gidiyor bunlar? Diyorlar ki yaz aylarında terle atarmış bebekler sıvıyı vücutlarından. Öyle mi acaba gerçekten. Problem etmek istemiyorum ki zaten doktora soracağım ama siz de durumlar nasıl? Normal midir bu?

Son düzenleme:

hımm hepinize tşk ederim arkadaşlar inşAllah bende sizler gibi şubat anneliğimi avantajlarla dolu geçiririm sağlıkla bebeğimi dünyaya getiririm

Canım,benim hatun gibi boşa çekiyor olmasın hani ben de emiyor sanmıştım ama bezinin boş olduğunu görünce anlamıştım aslında beslenmediğini.sağıp versen birkaç kere de öyle baksan çişine? Anlaşılır belki

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…