Evet canım öyle yapıcam zaten bir iki kaşık tattırmak icin sadece ben su bile vermedim ogluma sadece anne sütü aldi su vermeye başladım bugünmaşallah kilosu tosun gb neden ek gıdaya geçesin ki bide 500gr aldı diye ek gıdaya geçin demiş şaka gb ne doktoru ki obenim kızım düşün 4 aylık 5850 ve 10. kontrolünde yani 4 ay 10 günlük aynı çıktı hiç gr almamış kahroldum yinede devam sütü veriyorum günde 2- kez 3kez bazen emziriyorum ek gıdaya bidahaki aya dedi doktorum yazık yani cocuk obez olcak kilosu gayet iyi boyuda bence sen yawruna cok iyi gleiyosun sütün yarıyo bence sadece geçiş kolay olsun diye tattır öğün olarak verme senin sütün yarayışlı bırak kilo alsın emeklerken yürürken zaten gidicek kilolar maşallah imrendim valla ben 6 görseydim sevincektim
maşallah iyi kilosuda boyuda tattır bencede doktorun dediği gb ek gıdaya öğün olarak geçme 500gr gayet iyi herkezinki düştü 400 gr aldı bu ay benimki hiç almadı ben nabım
sen saol cnaım yawrulamız sag olsun inşallah çabuk ileşir rabbim şifa versin kuzucumuza
o zamn ver canım bişi olmaz sen baya ilerlemişsin zaten af,iyet bal şeker olsun kuzucunalöp löp et olsun maşallah kilosuda boyua iyi sebze corbasını nasıl yapıyosun bide ane sütü vermiyosan mama nasıl veriyosun 1 gününü anlat yada 24 saat neler veriyosun kaç saat arayla benim kızda kilo almmış hiç kusması durdugu halde 10gün ilaç felan kullandık kaka problemimşzde vardı zaten sütüm az bide cerrah 3 saatte bi besle dedi gr almadı çok moralim bozuk daha 6 kilo omadı şimdi ar maam veriyorum bebelacın takviye olarak meyve veriyorum filesinde bikaç parça bişi yavaştan başlıcam bende o yüzden soruyorum
Beni cagirmissiniz kizlar:) tarhana veren ben varim. Cokta seviyor kuzum. Tarhanayi islatiyorum sonra bir cezvede su kaynatip icine koyuyorum azda oyle kayniyor ocaktan alip zeytinyagi damlatiyorum puturlu kalirsa blendir dan geciriyorum sonra afiyetle yediriyorum:)
Ay bari yapayimda simdi yedireyim:)
Bizim kiz humana ar mamayi yemiyor cok sukur kusmada gecti 5 aylik olacak ek gidaya gecmeye dusunuyorum tarhanayi da sagolsun aney yapacak hazirdan iyidir sizde yapan yokmu
bizde de tarhana var ama bahartli oldugu icin hazir aldim. :)
Evet canım öyle yapıcam zaten bir iki kaşık tattırmak icin sadece ben su bile vermedim ogluma sadece anne sütü aldi su vermeye başladım bugün
İnş senin kızın da istediğin kiloyu olur canım benim kuzumda ilk zaman çok az almisti kilo cok kusuyordu reflü var ilac içiyo kilo alimi duzeldi 1ayliktam beri kullaniyoruz ilacı ins sizin de kusma durumu düzelir güzel güzel kilolar alır canim
canim cok tesekkur ederim. Bebisinin kilo almasini istiyorsan gece mutlaka 2 ogun olarak besle.ben o uykudayken 125 ml mamayi dayiyorum agzina.yarim saatte anca yiyor ama ben bekliyorum :) gece 1 de , gece 4-5 gibi veriyorum. Sonra saat 10 gibi yine dayiyorum biberonu uykudayken :). Uyanikken mumkun degil bisey yemiyor. Oglende mayaladigim yogurdun icine bebe biskuvit islatip yediyorum (ona bayiliyor).saat 16 gibide sebze corbasi yediyorum (zorla yiyor, bende icine yogurt koyuyorum).sonra aralarda meyve puresi veriyorum. Aksam oldugunsa da kus uykusuna yatirip biberon dayiyorum :). Sebze corbasini foktorun tarifine gore yapiyorum.patates,kabak, havuc,irmik,pirinc, o gun ede varaa brokili atiyorum ve miksersen gecirip yogurtla veriyorum.
Bu arada mama bebelac kullaniyorum. Egrr gun icinde disari cikacaksam bebelac,hipp,hero nun sebze purelerini yediriyorum disarida
E bebek ten mi almıştın tarhana babayı...şimdi e bebek sitesine baktım bulamadım varsa yarın mağazaya gidip alırım
E bebek ten mi almıştın tarhana babayı...şimdi e bebek sitesine baktım bulamadım varsa yarın mağazaya gidip alırım
amin canım inş. tamda benim problemim ahh ahh ilk ay 1250 kilo aldı kuzum bida azaldıda azaldı doktora gidemedim hep kusan cocuk iyi dediler yawrum 10günde kaka yapıyodu kaka yapmayan iyi dediler evhamlı etttiler beni mimed,ler en son kızdım kilo almıyo resmen sinir oldum gittim doktora tahliler temiz reflü dedi ilaç verdiler kaka içinde ayrı ilaç kullandık ... maşallah subannallah kaka düzeldi nazarlardan korusun rabbimbikaç gündür hergün yaptı kaka ilacını kestik ... reflü ilacınıda 1 ay bi kullnıcaz sonra yavaştan kesicez dedi doktor ... kaka ilacıyla kulanırken hiç kusmadı ama zaten cerrah 3 saate bi emzir dedi zaten sütüm yok yavrum kuscak bişi bulamadı kusmadı 10. gün kontrole gittik gr almamış doktor mama verd edi bebelac ar veriyorum şimdi en az 4 öğün ver dedi emzirdikten sonra onu ver dedi ama kuması arttı bende bi iki gğsümü emziriyorum bi mama veriyorum 2 emziriryorum bi mama veriyorum böle yapıyorum şimdi ama kusuyo ne güzel 10gün kusmamıştı şimdi gene başladı tabi öle şar şar kusmuyo ama kusuyo herelde fazlasını çıkarıyo kusmadıgı halde kilo almaması cok moralimi bozdu demekki sütüm yaramıyo ama ilk ayda emziren bendim nolduda sütüm böyle oldu çok üzülüyorum
sen reflü için hangi ilacı nasıl kulllanıyosun ben kilosuna göre ayarlıyorum şırıngası var 3 kere aç veriyorum bide sabah aç karnına kapsül var hap onu açıp yarısını veriyorum sütümle çok zor bebeklere ilaç içirmek o kapsül zor yani digeri hopp gidiyo tadıda bi attalı ıyy bayıyodur yawrumu
ben sade mama verirsem 90 veriyorum 100 su koyuyorum 3 kaşık amam ar mamalar cok koyuluyobende bebelacın ar mamasını kullanıyorum anladım canım bende 120lik yapayım artık bali bende versemmi bunalrdan ya benimki bide kusuyo reflü şimdi tedavideyiz ilaçlar var 15 gün sabredeyim yada sebzeleri hergün yeni yapıyosun dimi az az koymak gerekir o zaman ne kadar yicek zaten kuş kadar midesi vayy dimi arkadaşta o meyve pürelerinden yediriyo oğlu kaşıgı bekleyemiyo pek seviyo bebekler onları saol canı yazdın zahmet ettin ellerin dert görmesin
ek gıdalara başladınızmı hanımlar?
Tarhana mutlaka yediriyoruz arkadaşlar şimdi ya da sonra mayalanma sırasında yararlı probiyotikler oluşuyor bu bakteriler lazım bize...Ben her yıl yaparım tarhana .. Şimdi de bebişime ypmayı düşünüyorum 2 domates 2 biberden az miktarda masanın üzerinde de kurutuyorum güneş vitamini alıyor gölge olmalı...
Canım benim oğlum ilk ay 750gr civari almıştı sonra basladik ilaca gaviscon kullaniyoruz gunde iki doz suda eritip iciriyorum bi de cok yüksek olmayan bir yastikta yatıyor yatar vaziyette emziremiyorum ben oturuncada emmiyo ayakta emziriyorum kuzumu dik tutarak belim surekli cok agriyoamin canım inş. tamda benim problemim ahh ahh ilk ay 1250 kilo aldı kuzum bida azaldıda azaldı doktora gidemedim hep kusan cocuk iyi dediler yawrum 10günde kaka yapıyodu kaka yapmayan iyi dediler evhamlı etttiler beni mimed,ler en son kızdım kilo almıyo resmen sinir oldum gittim doktora tahliler temiz reflü dedi ilaç verdiler kaka içinde ayrı ilaç kullandık ... maşallah subannallah kaka düzeldi nazarlardan korusun rabbimbikaç gündür hergün yaptı kaka ilacını kestik ... reflü ilacınıda 1 ay bi kullnıcaz sonra yavaştan kesicez dedi doktor ... kaka ilacıyla kulanırken hiç kusmadı ama zaten cerrah 3 saate bi emzir dedi zaten sütüm yok yavrum kuscak bişi bulamadı kusmadı 10. gün kontrole gittik gr almamış doktor mama verd edi bebelac ar veriyorum şimdi en az 4 öğün ver dedi emzirdikten sonra onu ver dedi ama kuması arttı bende bi iki gğsümü emziriyorum bi mama veriyorum 2 emziriryorum bi mama veriyorum böle yapıyorum şimdi ama kusuyo ne güzel 10gün kusmamıştı şimdi gene başladı tabi öle şar şar kusmuyo ama kusuyo herelde fazlasını çıkarıyo kusmadıgı halde kilo almaması cok moralimi bozdu demekki sütüm yaramıyo ama ilk ayda emziren bendim nolduda sütüm böyle oldu çok üzülüyorum
sen reflü için hangi ilacı nasıl kulllanıyosun ben kilosuna göre ayarlıyorum şırıngası var 3 kere aç veriyorum bide sabah aç karnına kapsül var hap onu açıp yarısını veriyorum sütümle çok zor bebeklere ilaç içirmek o kapsül zor yani digeri hopp gidiyo tadıda bi attalı ıyy bayıyodur yawrumu
ben sade mama verirsem 90 veriyorum 100 su koyuyorum 3 kaşık amam ar mamalar cok koyuluyobende bebelacın ar mamasını kullanıyorum anladım canım bende 120lik yapayım artık bali bende versemmi bunalrdan ya benimki bide kusuyo reflü şimdi tedavideyiz ilaçlar var 15 gün sabredeyim yada sebzeleri hergün yeni yapıyosun dimi az az koymak gerekir o zaman ne kadar yicek zaten kuş kadar midesi vayy dimi arkadaşta o meyve pürelerinden yediriyo oğlu kaşıgı bekleyemiyo pek seviyo bebekler onları saol canı yazdın zahmet ettin ellerin dert görmesin
Canım senin yavru da az emiyor olmasın sakın,az emiyorsa azalır, bebek emzikten sonra kalanı sağ mutlaka artacaktır
ay sorma yaaa,şu süt işi beni yorduuu
Rabbim tamamına erdirsin canimben dezavantaj yaşamadım. Evin yeterince sıcak olursa, dışarı çıktığınızda sıkı giydirirsen, hasta insanlarla temasını önlersen allahın izniyle Şubat Mart gibi soğuk ayları sorunsuz anlatırsiniz. Bende kış ayında doğuracam diye bazı tereddutlerim olmuştu ama korktuğum gibime olmadı. Şükür sorunsuz yaza kadar geldik.hemde tam gezilecek zaman baya büyümüş oluyorlar. kendim içinde bi dezavantaj yaşamadım. Aslında önemli olan ay değil bana göre. Bişey yaşanılan temmuzda dogurulsa yine yasanilir
Cok avantaji var bence. Mesela kışın insan sıcak evinde oturmak ister. Dışarıya pek cıkmak istemez. Cabuk akşam olur. Gün hemen gecer gibi gelir. Süt üretimi oldugu için cok terliyor ve sıcaklıyordum. İyi ki kışın doğurmuşum bile dedim terlerken. Ayagına çorap giymek zorunda kalıyorsun soğuk oldugu için. Bu şekilde soguk alma durumu da indirgenmiş oluyor. Yazın yenidoğana ne giydireyim de hem terlemesin hem üşümesin diye düşünürsün. Kışın olunca terleme derdi yok. Bi de havalar ısınınca tam gezmelik oluyor kuzularvelhasıl inşallah ikinci bebeğim de kışın doğar diyorum
Ayyy kışın daha iyiydi yaaa terleme derdi yoktu en azından gün aşırıda banyo yaptırıyordum hiç hasta olmadı kışın ama şimdi arabada evde terliyor sonra dışarda en ufak bir rüzgarda geçmiş ola bence doğum için en güzel zaman kış ayları
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
merhaba cnm Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin bebişini.. bence kışın doğum yapmanın hiçbir dezavantajı yok en iyisi kışın doğum yapmak. ben bebeğimi 28 şubatta doğurdum keşke bir ay erken doğursaydım dha iyi olurduzaten bebeği 40ı çıkana kadar pek fzla dışarı çıkaramıyorsun ki zaten ilk 3 ay gaz sancıları oluyor gereksiz yere ağlıyor falan çıksan da burnundan geliyor genelde. o yüzden bu zamanları kışın evde geçirip yaz başlayınca bebek de büyümüş olunca yazın tadını çıkarmak en mantıklısı..
İki gün sonra doktora gideceğiz ama yine de sizlere de bir sormak istedim kızlar. Bir arkadaşın da aynı sorunu vardı ve ona "normal" diyerek cevaplamıştım fakat ben de korkmaya başladım. Benim oğlan günde neredeyse bir ya da iki bez kirletiyor(çiş olarak). Neden işemiyor ki bu çocuk? Nasıl çişi olmaz? Emiyor durmadan. Nereye gidiyor bunlar? Diyorlar ki yaz aylarında terle atarmış bebekler sıvıyı vücutlarından. Öyle mi acaba gerçekten. Problem etmek istemiyorum ki zaten doktora soracağım ama siz de durumlar nasıl? Normal midir bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?