bende sanırım şubatta anne olacaklardanım daha dün anne olacağımı öğrendim bir aylık falan olması lazım sanırım kan testi falan yaptırmadım inşallah yarın gidicem ama bu heyecan çok başkaymış Allah bekleyen isteyen herkese nasip etsin inşallah
Benim ilk annelik tecrübem oldugu icin bisey diyemem. Ben forumu takip ediyorum burada tecrubeli anneler ve arastirmaci anneler var :) kendi kizimi da goz önüne alip ona göre biseyler planladim. Bebeginin biraz daha buyuyunce gelisimine göre kendin karar verebilirsin. Yalniz benim cevremden duydugum 6.aydan once tatlarla tanismasi. O yuzden 6. Aya kadar tattirmayi sonrasinda da yavas yavas ogun haline getirmeyi düşünüyorum
Canım gece beslenmesini nasıl ayarlıyorsun,uyanmasını mı bekliyorsun yoksa hazırda tutup uyandığında hemen veriyormusun...
Yani mama olsun süt olsun bunların ısınması gerek ya nasıl ayarlıyorsun
Tşkr ederim cnm Allah daha beterinden saklasın yavrularımızıCanım çok geçmiş olsun
Evet cnm geçte olsa bulundu nasıl üzülüyorum kaç zamandır sıkıntı çekiyormuş kuzumRica ederim bitanem.cok geçmiş olsun sorunu bulunmus ama :26:rabbim sıfasiniı versin Yawrunun.
Âmin cnm zeynebimle benimkinin sıkıntıları bitmedi gitti Allah beterini vermesin cnm ya burda arkadaşlar sagolsun zemzemin gaza iyi geldini söylemişlerdi bizim kusmamıza iyi geldi sabahları bi kaç yudum veriyorum bir haftada falan etkisini gösterdi bitmedi ama azaldı kusmamız bi denesen şifa olur inşallah Kuzucuğamaşallah kilosu tosun gb neden ek gıdaya geçesin ki bide 500gr aldı diye ek gıdaya geçin demiş şaka gb ne doktoru ki obenim kızım düşün 4 aylık 5850 ve 10. kontrolünde yani 4 ay 10 günlük aynı çıktı hiç gr almamış kahroldum yinede devam sütü veriyorum günde 2- kez 3kez bazen emziriyorum ek gıdaya bidahaki aya dedi doktorum yazık yani cocuk obez olcak kilosu gayet iyi boyuda bence sen yawruna cok iyi gleiyosun sütün yarıyo bence sadece geçiş kolay olsun diye tattır öğün olarak verme senin sütün yarayışlı bırak kilo alsın emeklerken yürürken zaten gidicek kilolar maşallah imrendim valla ben 6 görseydim sevincektim
maşallah iyi kilosuda boyuda tattır bencede doktorun dediği gb ek gıdaya öğün olarak geçme 500gr gayet iyi herkezinki düştü 400 gr aldı bu ay benimki hiç almadı ben nabım
sen saol cnaım yawrulamız sag olsun inşallah çabuk ileşir rabbim şifa versin kuzucumuza
Saol cnm tedaviye daha başlamadık idrar kültürünede bakacaklar oda bgn çıkacak onu bekliyorum onun sonucuna göre ilaç vercek verince yazarım inşCanım geçmiş olsun,peki Dr nasıl bir tedavi uyguluyor,hangi ilaçları verdi?
Âmin cnm senin tatlı yanakta iyice normale döner înşallah yaptım o hatayı bidaha yapmam Allah'ın izniyle ahh ahhh kuzuma kaç zamandır eziyet çektiriyomuşum düşündükçe sinir oluyorum kendimeCanım çok geçmiş olsun.ben de doktor değiştircem.bir kişiye takılıp kalmak iyi değilmiş anladım.inşallah kuzucuk bir an evvel iyileşir
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba anneler nasilsiniz bebisler nasil bayadir giremedim gece uyumama sorunu devam ediyor ya nasil.dayaniyor o saatlere.kadar gecen gun ishal oldu ay nasil kivrandi bebisim
Tşkr ederim cnm Allah daha beterinden saklasın yavrularımızı
Evet cnm geçte olsa bulundu nasıl üzülüyorum kaç zamandır sıkıntı çekiyormuş kuzum(( âmin cnm teşekkür ederim
Âmin cnm zeynebimle benimkinin sıkıntıları bitmedi gitti Allah beterini vermesin cnm ya burda arkadaşlar sagolsun zemzemin gaza iyi geldini söylemişlerdi bizim kusmamıza iyi geldi sabahları bi kaç yudum veriyorum bir haftada falan etkisini gösterdi bitmedi ama azaldı kusmamız bi denesen şifa olur inşallah Kuzucuğa
Saol cnm tedaviye daha başlamadık idrar kültürünede bakacaklar oda bgn çıkacak onu bekliyorum onun sonucuna göre ilaç vercek verince yazarım inş
Âmin cnm senin tatlı yanakta iyice normale döner înşallah yaptım o hatayı bidaha yapmam Allah'ın izniyle ahh ahhh kuzuma kaç zamandır eziyet çektiriyomuşum düşündükçe sinir oluyorum kendime(
ayy sanki kırk yıl önce bg bu analttıkların 9 ay geçmek bilmemişti şimdide hergün 1 yıl gb uzun ve yorucune diyim inşallah sorunsuz bi hamilelik yaşarsın kusman bulantın sağlık sorunun olmazsa horul horul uyu 9 ay sonraa çooooooooooooooooooooook ararsın bu günlerini
Ya sevgili anneler beni mazur gorun ama su am bebisleriniz dort en fazla dort bucuk aylik degilmi...herkes ek gidadan bahsetmis ooo corbalar havada ucuyor:) bu kadari icin erken degilmi sizcede
hepinizi çok özledim, arada aklıma geliyor hamilelik günleri, hepimiz zor günlerden geçtik, bir kaç sayfa okudum yazık kuzularımıza neler neler yaşanmış...önce sağlık olsun tabii
biz de yaşadık ufaK tefek bir şeyler, burnu akıyor diye sabahın köründe dokTora gitmeler ve dokTorun verdiği basit bir burun damlasıyla eve dönmeler...dakka başı ateş ölçmeler...benim moralimin bozulup sütümün azalması...zaten doğduğu günden bu yana daha çok kilo alması için çaba sarfetmem...bazı arkadaşlar gibi yiyip içmediğim denemediğim şey kalmadı sütüm olsun diye... bir de en başından beri benim sol memeden diğerinin yarısı kadar süt geliyor, yani 2 meme değil 1 bucuk memeyle emziriyorum...buna rağmen 5 ay sadece anne sütüm ile direndim, inşallah daha çok emzirebiliriz hepimiz,
bizim minnak ilk 3 ay ayda 900 gr/1 kg alarak devam etti. ama 4. ay ne olduysa 500 gr. almış ve doktor da 10 gün boyunca aldığı kiloya bakalım mamaya geçebiliriz dedi. ama 10 gün sonra aile hekimine gidince 250 gr. aldığını öğrendik ve doktorun tavsiyesiyle hala anne sütüyle devam ediyoruz.ama bana kilo almıyor gibi geliyor.günde 4-5 ıslak bez alıyorum,kaka da günde 1 yada 2 günde 1yapıyor. demire başlayınca böle oldu. önceden günde 5 defa yapardı.
ben arada devam sütü vermek istiyorum, özellikle de sütümün azaldığı akşam saatlerinde ama bizimki biberon almıyor. kaşıkla da 50 ml. zor verebiliyoruz. benim ilk aylarda sağıp buzluğa attığım sütlerim vardı onları bazen kaşıkla vermiştim ama onlar da bitmek üzere zaten. bu yüzden de yapışık kardeşler gibiyiz, 2-3 saatte emmek istiyor.bırakıp bir yere gidemiyorum.zaten gitsem nereye gidecem, vücut aldı başını gitti, 77 ile doğuma girmiştim, 70 e kadar düşmüştüm, şimdi 74-75 geliyorum. bir de yaz mevsimi... hiç bir kıyafetim olmuyor.diyete girsem zaten az olan süt tamamen gidecek diye korkuyorum. kasım ayında ücretsiz iznim bitiyor. napayım bilemedim, aranızda diyet yapan ya da diyetisyene giden var mı, sütümü azaltmadan nasıl zayıflayabilirim? eşim "en az 1 sene daha emzir ve kendini kasma zayıflamak için" diyor. ama ben kendimi beğenmiyorum en başta, başkası nasıl beğensin?
Semenderim emmesi nası .yine kilo ölçüsünde hayal kırıklığı yasamazsın inş. Sence iki saatte bir ne 100 cc iciyo mudur. Sütünü iki saat bekletip. Bi sağ bak bence.azsa yine az kilo alır.
bebnim motilium şurup 3 kere aç 8 saat arayla bide lansor var kapsül mide koruyucu o büyükelrin içtigi gb kapsülü açıp yarısını su yada mememnden süt sagıp kaşıkla veriyorum ama kapsülün içindeki ler erimiyoki zor yutuyo onu içmek işkence gaviscon bugün doktorumu arayıp ondan vereyimmi diye sorsammı kusuyokızım ya duphalac barsak düzenleyici kullanıyoduk onu kesince böyle mamada verince gene kusmaya başladı
kakasını yapıyo inşallah bida bozulmaz öğrenmiştir bayılacam artık ya zor çok
benimkide yatak odasında yatakta yatmaya başladı sallamıyorum artık döne dçöne uyuyo başını yüksekte felan tutamıyorum aman uyusunda diyorum saatlerce sallamaktan helak oldum dogdugundan beri yatarak bile emziriyorum uykusu açılmasın diye geceleri:26:
Tşkr ederim cnm Allah daha beterinden saklasın yavrularımızı
Evet cnm geçte olsa bulundu nasıl üzülüyorum kaç zamandır sıkıntı çekiyormuş kuzum(( âmin cnm teşekkür ederim
Âmin cnm zeynebimle benimkinin sıkıntıları bitmedi gitti Allah beterini vermesin cnm ya burda arkadaşlar sagolsun zemzemin gaza iyi geldini söylemişlerdi bizim kusmamıza iyi geldi sabahları bi kaç yudum veriyorum bir haftada falan etkisini gösterdi bitmedi ama azaldı kusmamız bi denesen şifa olur inşallah Kuzucuğa
Saol cnm tedaviye daha başlamadık idrar kültürünede bakacaklar oda bgn çıkacak onu bekliyorum onun sonucuna göre ilaç vercek verince yazarım inş
Âmin cnm senin tatlı yanakta iyice normale döner înşallah yaptım o hatayı bidaha yapmam Allah'ın izniyle ahh ahhh kuzuma kaç zamandır eziyet çektiriyomuşum düşündükçe sinir oluyorum kendime(
Yasakhayal'im,kızım çok mutlu hem emiyor hem yoğurdunu cup cup yiyor hem de günde bir defa mama yiyor 30-60 cc arası duruma göre.gerçek olan bir şey var ki malesef benim sütüm bebeğime yetmiyor.iki saat bekletip sağdığımda taş çatlasa 60cc çıkıyor ki o da nadiren.ama benim kuzu en az 60 içiyor.önceliğim anne sütü,baktım doymadı aranıyor,o zaman mama veriyorum.mamaya en çok karşı çıkanlardan biri olan ben,kızım doğduğundaki mutluluğunu,huzurunu görünce sevinçten uçuyorum.bugün ayaklarını tutup ağzına götürdü hep.ellerden sonra sıra tatlı ayaklara geldi:) ayrıca ağlamaları bitti,agu gugu sürekli.en fazla söyleniyor.demekki kuzum hep açlıktan ağlıyormuş.o doktoru ne yapsam bilmiyorum.sanki ben de diretmedim de anne sütü diye diye. Keşke hep verebilsem ama yok işte
Ay yerim onukuzum doyuyomus demek artık. Olsun Semenderim yinede sen anne sütü veriyorsun çoğunlukla. Bi iki öğün devam sutunden bişey olmaz.yogurt zaten doğal gıda sayılır. Bende gece iki öğün milupa veriyom.seftali püresi verdim bugunde.ins 5.ay kontrolünden mutlu döneriz. Maşallah kiscen demek ayağını ağzına götürüyor bizde daha o yok. sadece biraz emekliyo gibi.yayatagin bi başına koydum diğer başına surunerek geldi ne kadar ilerleme kaybettiler maşaallah
Canım sordum ben normalmiş .. Bu ilacın kakayı boyama özelliği mi ne varmış ... Kabızlık olursa değiştirilim dedi arada olur bazen olmaz dedi.. Zaten sabah ki kakasında hiç yoktu.. Hayırlısı bakalımmm ..
Nazlıedam genelde muz yiyen bebişlerde oluyormuş muz vermişmiydin???
Biz 3 defa bindik kızımla:) hepsinde de mışıl mışıl uyudu.emmesi için koydum memeye ama biraz emip uykuya geçti.motor sesi ve titreşim arabadan daha etkili:) sadece kakası beni uğraştırdı her defasında yaptı.sonuncusunda yalnızım üstelik eşim gelmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?