2014 Şubat Anneleri

Yok canım neden yanlış anlayayım:) para önemli değil zaten yardım ettiğimiz bir aile var onlara vermiştik.dediğim gibi eşim hocalara sormuştu.valla onlar ne dediyse biz onu yaptık canım.bi de benim mide rahatsızlığım var yıllardır.tutsam bile çok zor geçiyor belki onu da söylemiştir o yüzden hocalar öyle yapın demiştir.ben bi sorayım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canim bi hastalik varsa bidaha tutamayacaksan sadece kefaretini odersin ama sonra tutarim diyosan yani saglikliysan daha acik olayim emzirmek icin tutmuyisan hem kefaretini verip hem kazasini yapmalisin en dogrusu bu

Evelsi gün tv de konuştu bir hoca hamile ve emzirenler isterse tutmayabilir ama bu durumları bitince borçlarını ödemeleri gerekir dedi. Ayrıca oruçta hasta yaşlı olanlar parasını veriyolarya öle bişeyde yok dedi. İyi olunca tutarlar ama iyi olmıyacak bir hastalıkları varsa zaten Allah onu bilir ve affeder dedi.

Teşekkürler canim. 5 yikamada bittiyse cokmus ya. O zaman ben hergun yikayim da hemen bitsin. Yoksaiki gunde bi mi yikasam. Cok soru soruyorum kusura bakma canım

Bende öyle biliyorum. Ömür boyu tutmayaanlar her günün fidyesini vermekle yükümlü eğer imkanı varsa.hamileler emzirenker musait zamanında kazasını tutmali..

Teşekkürler canim. 5 yikamada bittiyse cokmus ya. O zaman ben hergun yikayim da hemen bitsin. Yoksaiki gunde bi mi yikasam. Cok soru soruyorum kusura bakma canım

Sor tabi canim biliyosak bi yardimimiz dokunuyosa ne mutlu.Bizim kisa denk gelmisti konak cok sık yikayamadim belki ondan okadar surdü simdi hergün yikiyorum oglumu cok sicak terliyo hep istersen bigün sür bigün sürme hergün tam cikmaz bide sactan sen bilirsin genede dr ona bi zarari yok demisti sende korkma ama tabi gecerse rahatlarsiniz dogal bisi bu hemen hemen her bebekte oluyo

Yarin carsiya cikiyim aliyim ins. Zeytinyağini da yapicam bi zarari olmaz. Deriyi besler.

Bizimde bu hafta ilk defa konak oldu sanırım aşırı terlemeden bende zeytinyağladım geçti ama iki gün sonra tekrar oldu yarın yine zeytşnyağı süreyim bari

Tamam şekerim bi gun arayla yıkayım. Simdi alisik deil hergun yıkamaya.4-5 gunde bi yikiyoruz. Hasta olmasin.dogal biseyse takmiyim o zaman:)

Tamam şekerim bi gun arayla yıkayım. Simdi alisik deil hergun yıkamaya.4-5 gunde bi yikiyoruz. Hasta olmasin.dogal biseyse takmiyim o zaman:)

Kulaklarini napiosunuz yikarken biz kulaklarinielimizle assa egip yikiyoruz benim hosuma gitmiyo kulaklari cok güzel kepce yapcaz yapmasam su kacar diye korkuyorum

Ay ondan mi oldu ki sicaktan. Ben de cocuk hasta olmasin diye 4-5gunde bi yikiyodum. Gun asiri yikiyim o zaman. Tüh yaa. Annem sık sık yika deyip duruyodu. Sozunu dinlemezsem olacagi bu iste

Kulaklarini napiosunuz yikarken biz kulaklarinielimizle assa egip yikiyoruz benim hosuma gitmiyo kulaklari cok güzel kepce yapcaz yapmasam su kacar diye korkuyorum

Walla bizim kulaklarimiz biraz kepce oldugu icin kacmiyo gibi :) annem varken pamuk tikayalim diyodu ama hep unutuyoduk :))

Seni cok iyi anliyorum canim,
5 aydir ben de sut emzirme bebek ucgeni icinde kendimden gectim. Sutu cesme gibi gelenlere imrendim.Resmen obsesif sekilde takinti yaptim emzirmeyi.sut olsun diye su yasima dek agzima koymadigim dereotundan bile bag bag yedim. Biz de 1 hafta sonra 5.ay kontrolumuze gidicez ve doktor muhtemelen mama takviyesi verecek. Cunku artik cidden yetmiyor.7 kiloluk bir bebekle yenidogan 3-4 kiloluk bir bebek ayni degil.artik her ogunde yaklasik 150-200 ml icmeleri lazim.benim aksama dogru sutum azaliyor valla.herhalde biz de baslicaz.Bir de cok sıkıldım etrafin devamli "mama verio musun?", "gecen aya göre pek kilo almamış" gibi sorgu suallerinden.

Mustelanın konak giderici şampuanı var kuzenim onunla gidermişti. Dene istersen

benim konaklar zeytinyagi ile gecmisti bir aydir da dr onerisiyle mustelanin konak onleyici sampuanini kullaniyorum ona ragmen yine konak oldu bide o kadr para verip aldik bizde ise yaramadi en guzeli karbonatli zeytinyagi

kızlar bugün 'Gurme Bebek' diye bi sayfa keşfettim çok güzel bilgiler var, ek besinlere geçişte çorba tarifleri menü önerileri falan var, hemde aylara yaşlara göre. bi bakın isterseniz

Kızlar eşime sordum,hoca demiş ki diğer ramazana gelmeden kişi orucunu tutacaksa kefarete gerek yok,tutamayacaksa ödemeli demiş.ben bu Ramazan da tutamayacağım için kefaret geçerli demiş.

Bebegını lutfen gunasırı yıka. BU sıcakta yazık degıl mı 4-5 gunde bir yıkamak. Çocuk kim bilir ne kadar bunalıyordır sıcaktan, terlemekten. BENİM KIZımda zaturre baslangıcı vardı ben gene de kışın gunasırı yıkıyordum. ÇOK ŞÜKÜR hiç bir şey olmadı.

Oyle yapma bence. Yüzüstü iken bası dik öne bakıyor ya. suyu o zaman dokersen bi şeycik olmaz

Artik öle yapcaz napalim. Hasta ollursa diye korkumdan yikamiyodum. Artik gun asiri yikicam

Selam kızlar.
Doktordaydık bu gün.
Oğlumun kafasının arkasında ufak bir beze vardı. Ona baktırdık. Ultrasona girdi ve Allah a şükür ki ufak bir lenf bezesiymiş. Doktor büyük ihtimal bir lenf bezesi bu, zamanla kaybolabilir de büyüyebilir de, takipte kalalım ancak ufak olduğundan şu an için problem olarak görmüyoruz dedi. Rahatladım. Ancak; bilenler bilir benim oğlanınbezleri hep kupkuruydu. Ve malum sonuç: kilo almamış hiç. Doktor hemen mamaya başlamayalım, önce ek gıdaları bir arttır bol bol yedirip su içir bu arada emzirmeyide aksatma, 1 hafta sonra tekrar tartalım. Kilo alımı yine olmazsa son çare mamaya başlayacağız dedi o kadar da sağlıklı besleniyorum halbuki süt olsun diye.. Sırf ona kilo olsun diye.. Yapamıyormuşum demekki.. Neyse. Bakalım 1 hafta sonra ne olacak.

Bu arada biz bu gün doktora giderken ve alışveriş esnasında falan hep kangrudaydı oğlum kucağımda. Uyudu uyandı bakındı falan.. Bi arkadaşım da tutturmuş "6.aydan evvel kangruya konulmaz erkek bebekler, yoksa testisleri sıktığı için ilerde sperm kalitesi düşer" diyip duruyor. Allah aşkına ne alaka? Var mı bunun doğruluk payı kızlar? Ya anlamadığım şey; 4. 5. ayda testislere zarar veriyorsa, 6.aydan sonra nasıl vermiyor? Yani zarar veren şey, her daim zarar verir dimi mantiken? 6. aydan sonra sihirli bir şekilde zırha mı bürünüyor testisler? Tövbe tövbe.. Doktora sordum, hem de uzman kadın, dedi yok öyle bir şey, ama arkadaşım kafamı kurcalıyor. Sinir oldummm!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…