Ewet canim.mama ile biskuvi karisik verdim.gece de oyle yaptim bitince agladi:) biberon a su koydum icinede biskuvi attim iyice calkaladim eridi biskyviler sonrada mama koydum. Afiyetle yedik.bizde sma kullaniyoruz. Bak sunuda dene 1 cay bardagi suya 1 tatli kasigi pirinc unu koy karistirarak pisir. Kasedeye 4 biskuvi uzerinede pirincli muhallebiyi koy iliyinca ver. Hepsini bitirmesini bekleme minti bile bitiremiyor:) daha tarif cok hepsini deneriz..
Canim peynir verilmiyo bu aylarda.zaten tuzsuz veriyosundur ins. Tuz 1yasindan sonra.yoksa bobrekler mahvolur. Peynir de 8.ayda baslaniyo diye okudum. Peynir yerine pirincli biseyler yedir.alerjik orani sifira yakin yani rahat sindirebiliyo bosaltabiliyo. Organikci birisisin galiba.bebe biskuvisini kendisi yapan anneler var nette.tarifleri de vardi bi ara okumustum. Ben de herseyi evde yapma taraftariyim.firsatim oldukca da evde yaparim. Biskuvileri yapip deep freezede saklayabilirsin
Zeren organik beyaz peynir var Pınar'ın onu almıştım.çok az tadını kırsın diye verdim bisküvinin.alerjik ürünlerin listesinde görmedim beyaz peyniri.bir de biz yeğenlere veriyorduk 2 aylıkken bile.bekleyelim bir zaman daha,çok şart değil zaten peynir:) hipp'in organik ve şekersiz bisküvisi varmış onu kullanmaya başladım.ben de her şeyi evde yapmak istiyorum.bu konuya da ayrıca üzülüyorum bu ara çünkü kayınvalidemler bizde.eşim de sabah geldi şehir dışındaydı kaç gündür.bir taraftan miniğe bir şeyler yedirme çabası,öbür taraftan evin normal işleri,akşam iftar telaşı,iftar sonrası çay vs ikramı Perişanım kaç gündür.millet otururken onları bırakıp uyuyamıyor da insan.bi de eşimin kardeşi oruç tutmuyor ona da ayrı kahvaltı.elimde yapmaya zaman kalmadıinşallah onlar gidince
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Kızlar sayfa kapanmazsa anlatayım bugünü.kilomuz 5910.malesef geçen sefer sağlık ocağının bozuk tartısının geçici sevincini yaşamışım.boyu 61.5. Doktor bu ay için 500 gr alması zaten yeterliydi dedi.kiloyu takmamamı söyledi.gelişimi gayet güzel dedi.6 ay sadece anne sütü kesinlikle başka bir şey vermiyoruz dedi.hava sıcak olduğu için bazı doktorlar su verin diyorlarmış diye özellikle sordum,kesinlikle hayır dedi.foş diye kaka yapıyor dedim.ne güzel işte sütünüzde su oranı fazla demekki dedi.yoksa kakası daha katı gibi olur daha zor yapardı dedi.gerçwkten de kızımın hiç kaka sorunu olmadı biliyorsunuz.çocuk felci için gelecekler sakın yaptırmayın.6. Ayda yaptırıcaz dedi.ısrar ederlerse genelge isteyin dedi.çünkü şimdi yaptığımız aşılarda belli dozda bu aşı var o yüzden yaptırmamak lazım lütfen buna dikkat edin diye bir iki defa hatırlattı.6. Aydan önce oturtmaya çalışmayın dedi ben sorunca.
Bize de destekli oturabiliyor mu diye sordular. 5.ay gelişim tablosundada destekli oturabilir yazıyor. Ben oğlumu çok erken oturtmaya başladım 5 aylıkken desteksiz oturuyordu. Oğlumda çok hevesliydim kucağımdan hiç indirmediğim için çok erken oturma pozisyonu almıştı ondan galiba çok erken kendi kendine oturuyordu ama garibim kızım hep yatar pozisyonda yada ana kucağında dolayısıyla destekli bile oturamadığını farkettim hemşire sorunca. Hıımmm demek ki alıştırmaya bakarmış. Oğlum 10,5 ylık yürüdü çok erken oturdu ama kızımda hiç hareket yok daha dönmüyorPopo sabit yuvarlak çiziyor sadece. Dönmek isteği hiç yok yüzüstü koyuncada kızıyor :))))
Bazı anneler iştahsızlıktan bahsetmişler üzmeyin kendinixi bu ay çevreyle ilgileri daha çok artıyor yemek yemek sıkıcı geliyor. Eşimin amcasının kızı bebekken hiçbirşey yemezmiş annesi 3 gün aç kaldı yine birşey yemedi diye anlatır. Ömrümden ömür yedi diyede hep söyler. Şu an bir görseniz sanki iki çubuk yürüyor ama boyu çok uzun çokta zeki ve başarılı. Artık bebeklerinde fıtratı ortaya çıkmaya başlıyor. Bizde öyle değilmiyiz kimimiz çok yer kimimiz az yer kimi yer yer ama kilo alamaz. Kimi azıcık yer hep dikkat eder ama yinede kiloludur. Oğlumda o kadar uğraştım ki anlatamam kilolu olsun diye ama hep normal oldu. Şu an 4 yaşında görseniz çöpten çelebi :))) Çok güzel yiyor ama dayısına çekmiş metabolizması hızlı :) Yani elbette ilgi farkettirir ama bazen ne kadar uğraşsanda fıtratın önüne geçemezsin. Bütün dünyayı bebeğinize endeksleyip kendinizi üzmeyin ne olur. Siz ona değil o size ayak uydursun, yoksa bu keyifli işler sizi çokk ama çokkk yorar. Bilmişlik yapmak değil amacım sadece tecrübe :)) Bende oğlumda yaptım aynısını. kendimi hasta olacak üşüyecek diye eve kapattım. Ayyy birde ozamanki evimiz karanlıktı güneşi göremezdik... Anlatırken bile ruhum sıkılıyor..... Siz bunaltmayın kendinizi Kaderde yazan olur...... Hepinize kolay gele...
Kızlar sayfa kapanmazsa anlatayım bugünü.kilomuz 5910.malesef geçen sefer sağlık ocağının bozuk tartısının geçici sevincini yaşamışım.boyu 61.5. Doktor bu ay için 500 gr alması zaten yeterliydi dedi.kiloyu takmamamı söyledi.gelişimi gayet güzel dedi.6 ay sadece anne sütü kesinlikle başka bir şey vermiyoruz dedi.hava sıcak olduğu için bazı doktorlar su verin diyorlarmış diye özellikle sordum,kesinlikle hayır dedi.foş diye kaka yapıyor dedim.ne güzel işte sütünüzde su oranı fazla demekki dedi.yoksa kakası daha katı gibi olur daha zor yapardı dedi.gerçwkten de kızımın hiç kaka sorunu olmadı biliyorsunuz.çocuk felci için gelecekler sakın yaptırmayın.6. Ayda yaptırıcaz dedi.ısrar ederlerse genelge isteyin dedi.çünkü şimdi yaptığımız aşılarda belli dozda bu aşı var o yüzden yaptırmamak lazım lütfen buna dikkat edin diye bir iki defa hatırlattı.6. Aydan önce oturtmaya çalışmayın dedi ben sorunca.
Bize de destekli oturabiliyor mu diye sordular. 5.ay gelişim tablosundada destekli oturabilir yazıyor. Ben oğlumu çok erken oturtmaya başladım 5 aylıkken desteksiz oturuyordu. Oğlumda çok hevesliydim kucağımdan hiç indirmediğim için çok erken oturma pozisyonu almıştı ondan galiba çok erken kendi kendine oturuyordu ama garibim kızım hep yatar pozisyonda yada ana kucağında dolayısıyla destekli bile oturamadığını farkettim hemşire sorunca. Hıımmm demek ki alıştırmaya bakarmış. Oğlum 10,5 ylık yürüdü çok erken oturdu ama kızımda hiç hareket yok daha dönmüyorPopo sabit yuvarlak çiziyor sadece. Dönmek isteği hiç yok yüzüstü koyuncada kızıyor :))))
Bazı anneler iştahsızlıktan bahsetmişler üzmeyin kendinixi bu ay çevreyle ilgileri daha çok artıyor yemek yemek sıkıcı geliyor. Eşimin amcasının kızı bebekken hiçbirşey yemezmiş annesi 3 gün aç kaldı yine birşey yemedi diye anlatır. Ömrümden ömür yedi diyede hep söyler. Şu an bir görseniz sanki iki çubuk yürüyor ama boyu çok uzun çokta zeki ve başarılı. Artık bebeklerinde fıtratı ortaya çıkmaya başlıyor. Bizde öyle değilmiyiz kimimiz çok yer kimimiz az yer kimi yer yer ama kilo alamaz. Kimi azıcık yer hep dikkat eder ama yinede kiloludur. Oğlumda o kadar uğraştım ki anlatamam kilolu olsun diye ama hep normal oldu. Şu an 4 yaşında görseniz çöpten çelebi :))) Çok güzel yiyor ama dayısına çekmiş metabolizması hızlı :) Yani elbette ilgi farkettirir ama bazen ne kadar uğraşsanda fıtratın önüne geçemezsin. Bütün dünyayı bebeğinize endeksleyip kendinizi üzmeyin ne olur. Siz ona değil o size ayak uydursun, yoksa bu keyifli işler sizi çokk ama çokkk yorar. Bilmişlik yapmak değil amacım sadece tecrübe :)) Bende oğlumda yaptım aynısını. kendimi hasta olacak üşüyecek diye eve kapattım. Ayyy birde ozamanki evimiz karanlıktı güneşi göremezdik... Anlatırken bile ruhum sıkılıyor..... Siz bunaltmayın kendinizi Kaderde yazan olur...... Hepinize kolay gele...
Haklısın canım ne diyeyim:)
Cok guzel yazmissin canim. Ilk olunca herkes tedirgin oluyo ister istemez. Biz ne yaparsak yapalim hersey olacagina variyor. Kader.. insan yinede olaylarin icerisinde kendini kaybedip didinip duruyo...sonuc.. yine ayni...bizim kiz emmiyo mesela. Uyanikken tik sese dönüp bakiyo dinliyo.etraf yabanciysa tum heryeri gozlemliyo.ben de uyutup öyle emziriyorum. Bakalim nereye kadar boyle gidecek
Hanımlar şimdi döndük doktordan.benim hatun annesini yalancı çıkardı:) 12 günde 300 gr almış ve boyu 1 cm uzamış.6400 kilo,63 de boyu.geçenlerde bizim doktor izinliyken gittiğimiz doktor bu.kendi kayıtlarıma bakıyorum geçen geldiğinizden beri çocuk nerdeyse tüm ay alması gerekeni almış 12 günde dedi.sizin sözlerinize baktığımda acaba idrar yolu enfeksiyonu mu var diye düşündüm ama anladım ki sorun bebekte değil sizde dedi bana yaneyse bu güzel bir haber tabi:) arada verdiklerimi de söyledim.bu kilo o saydığınız şeylerle alınmaz siz kuruntu yapmışsınız sütünüzü verin dedi.ama sağdığımda çok az geliyor dedim.sağmak farklı bir durum ona bakarak karar vermezsiniz çocuğun kilosuna bakmak lazım ki o da fazla bile almış dedi.dedim ama zorla veriyorum almıyor.biraz kendi doğasına bırakın o aç kalmaz,artık bebeğinizin bu aylarda biyolojik dengesi oluşuyor müdahele etmeyin dedi.1-2 dk emiyor ama dedim.demekki alacağını alıyor dedi.gece kalkmıyor dedim kaldırma işte ne güzel sen de dinlen dedi.sonra baktı ben tatmin olmuyorum bir hafta sadece sütünü ver getir eğer 150 gr almamışsa programlı bir ek gıdaya geçelim dedi.bebek de çok huzurlu hiç aç gibi değil dedi.sevinsem mi üzülsem mi bilemedim ama rahatladığım kesin.
Hanımlar şimdi döndük doktordan.benim hatun annesini yalancı çıkardı:) 12 günde 300 gr almış ve boyu 1 cm uzamış.6400 kilo,63 de boyu.geçenlerde bizim doktor izinliyken gittiğimiz doktor bu.kendi kayıtlarıma bakıyorum geçen geldiğinizden beri çocuk nerdeyse tüm ay alması gerekeni almış 12 günde dedi.sizin sözlerinize baktığımda acaba idrar yolu enfeksiyonu mu var diye düşündüm ama anladım ki sorun bebekte değil sizde dedi bana yaneyse bu güzel bir haber tabi:) arada verdiklerimi de söyledim.bu kilo o saydığınız şeylerle alınmaz siz kuruntu yapmışsınız sütünüzü verin dedi.ama sağdığımda çok az geliyor dedim.sağmak farklı bir durum ona bakarak karar vermezsiniz çocuğun kilosuna bakmak lazım ki o da fazla bile almış dedi.dedim ama zorla veriyorum almıyor.biraz kendi doğasına bırakın o aç kalmaz,artık bebeğinizin bu aylarda biyolojik dengesi oluşuyor müdahele etmeyin dedi.1-2 dk emiyor ama dedim.demekki alacağını alıyor dedi.gece kalkmıyor dedim kaldırma işte ne güzel sen de dinlen dedi.sonra baktı ben tatmin olmuyorum bir hafta sadece sütünü ver getir eğer 150 gr almamışsa programlı bir ek gıdaya geçelim dedi.bebek de çok huzurlu hiç aç gibi değil dedi.sevinsem mi üzülsem mi bilemedim ama rahatladığım kesin.
masaallahhhhHanımlar şimdi döndük doktordan.benim hatun annesini yalancı çıkardı:) 12 günde 300 gr almış ve boyu 1 cm uzamış.6400 kilo,63 de boyu.geçenlerde bizim doktor izinliyken gittiğimiz doktor bu.kendi kayıtlarıma bakıyorum geçen geldiğinizden beri çocuk nerdeyse tüm ay alması gerekeni almış 12 günde dedi.sizin sözlerinize baktığımda acaba idrar yolu enfeksiyonu mu var diye düşündüm ama anladım ki sorun bebekte değil sizde dedi bana yaneyse bu güzel bir haber tabi:) arada verdiklerimi de söyledim.bu kilo o saydığınız şeylerle alınmaz siz kuruntu yapmışsınız sütünüzü verin dedi.ama sağdığımda çok az geliyor dedim.sağmak farklı bir durum ona bakarak karar vermezsiniz çocuğun kilosuna bakmak lazım ki o da fazla bile almış dedi.dedim ama zorla veriyorum almıyor.biraz kendi doğasına bırakın o aç kalmaz,artık bebeğinizin bu aylarda biyolojik dengesi oluşuyor müdahele etmeyin dedi.1-2 dk emiyor ama dedim.demekki alacağını alıyor dedi.gece kalkmıyor dedim kaldırma işte ne güzel sen de dinlen dedi.sonra baktı ben tatmin olmuyorum bir hafta sadece sütünü ver getir eğer 150 gr almamışsa programlı bir ek gıdaya geçelim dedi.bebek de çok huzurlu hiç aç gibi değil dedi.sevinsem mi üzülsem mi bilemedim ama rahatladığım kesin.
Cnm ne güzel bak boşa üzülmüşsün hadi gözün aydın kilosuda güzelmiş maşallah dr haklı bencede sorun bebeklerde değil bizde:) biz her öğün aynımı yiyoruz onlarda öyle
Gözün aydin dr söylemedimi bizimki dedi kakasinda kizarma olabilir diye
masaallahhhhgozunaydin Semenderim mm. Ins hep bu şekil devam eder.kizin.cok iii almış 12 günde. bu 12 gün içinde ek bişeyler veriyo muydun. yoksa son bi kaç gündür veriyodunda ondan önce sadece anne sutumu veriyodun. Bu şekil devam ederse inş 7 kiloyu bulursunuz 5.ay kontrolünde.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım 10 gün içinde anne sütü dışında sadece yoğurt verdim mama veremedim tiksiniyordu.annemler bir iki gün zorla 60 cc verdiler.bi kere kiraz püresi verdim dün.iki kere bebe bisküvisi verdim birgün 3 tane yedi,dün 1.5 yedi.birkaç gün önce de 10 cc kadar elma suyu vermiştim.dün de yarım çorba kasesi aptamilin armutlu mamasını yedi.yasakhayal bence az da olsa mama ve bisküvi bu farkı oluşturdu.gerçi doktor bu kiloyu o kadar şeyle almaz dedi ama önceden niye almıyordu de mi? Ben bu armutluyu vercem akşamları.çok sevdi kızım:) anladım ki şeker sevmiyor benim hatun.
Anladım kıscem. bencede yaptıklarının faydası olmuştur. özelliklede bisküvi kilo aldırır o kesin.bende alaçam bisküvi geceleri biberonuna atacam.doktora bakma lütfen. Yinede bisküvi ve o dediğin Armutlu karşımdan ver yesin.bu dediğin Armutlu karışım hangi markanın ve tam adı ne
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Eki Görüntüle 1173382 bu canım.reklam olmuyor de mi
tesekkürlerrryok olmaz bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?