2014 Şubat Anneleri

Haksever'im yazın uzun olduğu için alıntı yapamadım.yapsam kendi yazdığımı görmüyorum saçmalayabilirim:) herkesin bir derdi var hakikaten.kimisi uyur ama yemez benim kız gibi.kimisi güzel yer ama uyumaz seninki gibi.allah sağlıklarına bir ziyan vermesin yeter ki.
Mama kısmı da şöyle, zaten tek tek birçok şeyi yedi.artık daha lezzetli ve besleyici şeyler yapmak istiyorum kızıma.yeme problemi olduğu için açıkçası kuralları pek sallamıyorum canım.eğer doktoru dinlemeseydim kızım şuan daha gelişmiş olurdu.o yüzden biraz modern tıp biraz geleneksel yaklaşımlar gidiyoruz işte böyle:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhaba biz dr.a gittik bugün aylık kontrolümüze.. 5,5 aylık olduk..
7580 gr olmuşuz ama 490 gr aldığı için dr alt sınırda almış kiloyu dedi.. ek gıdaya da geçtik ama az almış yine de bebeğim..
boy 70 cm olmuş.. kafamız aynı geçen ki gibi 43cm..
artık sebze çorbalarına ve kahvaltıya geçin dedi.. sebzeleri buharda pişirip püre gibi yap blendrdan geçirme metal kullanmamaya çalış dedi..
buharda nasıl pişiyo sebze makinem yok... almak mı lazım illa ki? bilen biri tarif etse :26:
günü öğünlere bölünce bütün vaktim neredeyse yemek hazırlamak ve yedirmekle geçecek gibi duruyo emzirirken iyiydi çabucak hazır
bana günler yetmiyo artık zırt diye geçiveriyo sanki

Biskuvinin tarifini istiyorum semender :) benim bile yiyesim geldi organik organik :)) ilerde kahvaltiya gecince veririm ins

Canım internette gördüm tarifi ama kızıma göre ayarladım.2 çay bardağı tam buğday unu,aynı miktarda irmik,bir yemek kaşığı tereyağ ve iki çorba kaşığı üzüm pekmezi kullandım.bunları karıştırıp hamur yaptım hamur kıvamı tutması için ihtiyaç kadar anne sütü ya da ne kullanıyorsak artık.30 dk buzdolabında dinlendirip yağlı kağıt üzerinde merdaneyle açıyoruz.mantı hamuru keser gibi kare kare kesip çatalla üzerinden geçtim, bisküvim şekil önümden çekil der gibi:))) önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15 dk pişirdim.hamurun ince olmasını tercih ettim içi pişmeyebilir diye düşündüm ki isabet olmuş.yoksa pişmezdi.yapan kadın pirinç unu da koymuş,çok besleyici olmadığı için koymadım ben.prkmezi ve tereyağını da çok kullanmış.ben cesaret edemedim:)

Ay gördümne güzel görünüyorMarifetli hatunsun masallahhh

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim oğlum 4. Ay sadece 300 gram almus ama ben ek gidaya baslamaayancok korkuyorum o kadar gazli ki bütün gunum onu uyutmaya calismakla geciyo çok agliyo acliktan mi diyeceğim ama emiyo doğunca kendi birakiyo
Her uyumayisin allinda biraz sonra gaz cikiyo
Onun için ek gidayi sadece şeftali ve uzum elma tattirdim
Elma verdiğim gün asiri gazliydi

Önce bebeklerin kahvaltisi bulamac olarak verilir sonra 7aydan sonra yada dişleri ciktiktan sonra hepsini tek tek vermek gerekir show tvde gastroloji cocuk doktoru vardi prof bebek yiyipte kilo almiyorsa muhakkak arastirmak lazim dedi gelisim geriliği olabilir buda cok onemli bi sorun dedi bu kadar yedigine göre senin kızın 8 kilo olurdu sen ihmal etme doktora git

Seftali kabizlik yapabilir ben seftaliyle kayisiyi karistirip veriyorum elmayla kayısı kayisi muz ama hep kayisi var ilk ek gidaya geçiş doneminde kabızlık sık görülüyor

Ek gidaya gecmek demek kilo almasi demek degilki ek gida bebekleri yiyeceklere alistirmak icin zaten ara öğün olarak yiyorlar doyurucu degil tatmak için

aynen öyle canım nabalım iyi olsunalrda dediğin gb her doktor ayrı takılıyo zaten allah kerim gidiyoruz işte

hiç almıyo değil ama cok az alıyo boyu uzuyo ne bilim beklicem şimdilik fakülteden alamıyorum randovu açmıyolar telefonu bayram sonra orda çalışan birinden aldırmaya çalışıcam sanki kusması azalcak ilacları kestim bakalım hayırlısı

Maşallah

Semender canim pekmezi isitmadan kulan.kanserojen oluyomus.gurmebebekten okudm

Niye pekmez ısıtılıyormuymuş?

Un çorbasını sevdi hanımefendi:) siz de deneyebilirsiniz tarhana çağımız gelene kadar idare edelim bakalım:)

Un çorbasını sevdi hanımefendi:) siz de deneyebilirsiniz tarhana çağımız gelene kadar idare edelim bakalım:)

Tarif verir misin cnm?bu arada sebzeyi buharıyla haşlamak gerekiyormuş ya, suyla kapagı kapalı sekilde mi yani?

Kızının adını sormuştum bi ara. Cevap vermedin:26: aslında ben herkesin bebegının ismini merak ediyorum. Yazalım mı hepimiz?

Merhaba güzel anneler nasılsınız?,,biz memleketteydik bugün geldik...
Tahmin edeceğiniz gibi kızımı gören herkes çok zayıf dedi,sütün mü yok aç mı kalıyor,takviye yap,ek gıda ver vs vs...bir sürü yorum aldım ve papağan gibi herkese aynı şeyleri anlattım...kimsenin aklına iştahsızlık olabileceği gelmiyor nedense...iştahsız bir bebek yemek aramıyor uyku olsun yeter,gerçi yer değiştirdiği için uykuda gitti.orada da evde yaptığım gibi her emzirmeden sonra biberonla süt verdim içmedi iki çekip bıraktı,inanamadılar
Bu defa emzirme sadece biberonla ver dediler,10 gün boyunca gündüz emzirmedim biberonla verdim hem de büyük delikliydi,gece emzirdim.sonuç aynı en fazla 2 saatte bir 80 cc içebiliyor. Neyseki emmeyi bırakmadı,ek gıda da veriyorum ama öğün olarak değil,çünkü fazla yemiyor...
5. Ay kilosuna baktıramadım,yarın bi tarttıralım bakalım nekadar almış1,5 ayda...

Semender sizin nasıl gidiyor kuzunun iştahı düzeldi mi biraz,bu ay kaç gram almış?
Yasakhayal senin yavru nasıl,seninki de iştahsız ama bizimkiler kadar değil neyseki,kaç gram almış bu ay?
Kiloları merak ediyorum kuzuların..

Nazlıedam nasılsın mastitin düzeldi mi,2 gündür benim de bir memem ağrıyor,hareket ederken özellikle...kolumu kaldırırken,eğilirken,kavanoz kapağı açarken bile ağrıyor,,mastit olabilir mi Dr gitmedim korkuyorum valla

Tam buğday ununu kısık ateşte kavurdum canım.annemin tabirine göre un kokusu gidince:) soğuk su döktüm.mesela 3 kaşık una bir kase su,miktar olarak.biraz zeytinyağı gezdirdim.onu da karıştırıp kaynadıktan sonra iyice altını kıstım.10 dk da öyle pişti. Ve çorbamız hazır:) un çorbası küçümsenir sanki fakir yemeği gibi ama doğru un kullanıldığında çok besleyicidir.yıllarca bize pirinci dayayıp yurdumuzun zengin bulgurunu hor gördüler.şimdi şimdi milletin aklı başına geliyor daha faydalı diye.onun gibi bu un çorbası işi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…