Kızlar siz de bu tarz şeylerle karşılaşıyor musunuz merak ettim?>
Yakın bir arkadaşım var yeni evli ve çocuğu yok telefonla konuşuyorduk ve 1-1.5 yaş civarı çocukların küçük bebeklere birden saldırmalarına konu geldi saçı çekerler,sıkarlar falan ya bebekleri ben de diken üstünde oluyorum dedim bebeğime bişey yapar falan diye bir başladı çok kasıyormuşum kendimi biraz rahat olmalıymışım ben de söyledim bebeğin olmadan benim hissettiklerimi hissedemezsin senin canının orda canı yanarken amaaan yansın mı diceksin,mana bulmayayım şimdi ben de öyle olurum sonra sana bak gördün mü ben yapmıyorum diyemem falan demeye başladı çok canımı sıktı bu tarz konuşması ki ne kadar zorluklarla bebeğimi dünyaya getirdiğimi biliyor.Düşüncesizlik ve saygısızlık bence sanki iyi anne değilmişim gb.evet pimpirikliyim bebeğim hasta olmasın,iyi beslensin,uyku düzeni bozulmasın vs.hep dikkat ediyorum ama annelik zaten bu değil mi?
Kimisi der aman o kadar kasma hasta olcak tabi çocuk aman o kadar kasma uyumazsa sonra uyur,benim oğlum 15 gün küvezde ciğerlerinde su kaldığı için ve zor çıkartıldı ardından enfeksiyon kaptı dr.lar diyor ki bebeğini hasta etme çünkü çok ağır ilaçlar aldı hasta edip ilaç almaması gerek,söyler misiniz siz bebeğinizi korumazmısınız ki bu olaylar yaşanmasa bile korumak ister insan bebeğini.Herkes mükemmel anne bir ben herşeye dikkat eden anneyim sanki.
Hani Allah kimseye yaşatmasın kolay hamilelikler yaşatsın ama böyle olunca da yaşa gör bakalım sen nasıl olacaksın diyesi geliyor tövbe tövbe
Artik cesaretlenip yikicam :)))
Haksever gayet detayli anlatmissin teşekkür ederim canim. Artik yikicam inş :) sunger kuvetteki suyu cok mu cekiyo. Kuvette su kaliyo mu
Kizina da maşkac kilo kac dogumlu ve kac g dogdu. Senin kiz gayet iyi gorunuyo maşallah
Kızlar siz de bu tarz şeylerle karşılaşıyor musunuz merak ettim?>
Yakın bir arkadaşım var yeni evli ve çocuğu yok telefonla konuşuyorduk ve 1-1.5 yaş civarı çocukların küçük bebeklere birden saldırmalarına konu geldi saçı çekerler,sıkarlar falan ya bebekleri ben de diken üstünde oluyorum dedim bebeğime bişey yapar falan diye bir başladı çok kasıyormuşum kendimi biraz rahat olmalıymışım ben de söyledim bebeğin olmadan benim hissettiklerimi hissedemezsin senin canının orda canı yanarken amaaan yansın mı diceksin,mana bulmayayım şimdi ben de öyle olurum sonra sana bak gördün mü ben yapmıyorum diyemem falan demeye başladı çok canımı sıktı bu tarz konuşması ki ne kadar zorluklarla bebeğimi dünyaya getirdiğimi biliyor.Düşüncesizlik ve saygısızlık bence sanki iyi anne değilmişim gb.evet pimpirikliyim bebeğim hasta olmasın,iyi beslensin,uyku düzeni bozulmasın vs.hep dikkat ediyorum ama annelik zaten bu değil mi?
Kimisi der aman o kadar kasma hasta olcak tabi çocuk aman o kadar kasma uyumazsa sonra uyur,benim oğlum 15 gün küvezde ciğerlerinde su kaldığı için ve zor çıkartıldı ardından enfeksiyon kaptı dr.lar diyor ki bebeğini hasta etme çünkü çok ağır ilaçlar aldı hasta edip ilaç almaması gerek,söyler misiniz siz bebeğinizi korumazmısınız ki bu olaylar yaşanmasa bile korumak ister insan bebeğini.Herkes mükemmel anne bir ben herşeye dikkat eden anneyim sanki.
Hani Allah kimseye yaşatmasın kolay hamilelikler yaşatsın ama böyle olunca da yaşa gör bakalım sen nasıl olacaksın diyesi geliyor tövbe tövbe
Hanımlar doğum sonrası vücudunuz da yırtıklar kaldı mı?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
çatlakalr diyosun herelde benim bacamda vardı duruyolar gitmezki onlardogum zileri gitmiyo göbegimizde kara cizgi oluşmuştuya ben oda gitmicek diye korktum ama o gitti cok şükür
Al bakalım biri daha çıktı başımıza:) benimki yetiyordu bu topiğe iştahsızlık konusunda,başka iştahsız bebe istemiyor teyzeler de ona:) yılma canım sen ver benimki gibi olmasın
Yırtık ya da çatlak evet canım.ben gebelik boyunca lierac kullandım o yüzden yalnızca göbeğimin altında bir parmak boğumu uzunluğunda var,şerit halinde.saraçoğlu direkt Aleo vera'nın içinden çıkan jeli sürün geçer demişti.abiciğim almıştı bir haftadır koparıp koparıp sürüyorum bayağı azaldı.sizinle de paylaşmak istedim:)
Yırtık ya da çatlak evet canım.ben gebelik boyunca lierac kullandım o yüzden yalnızca göbeğimin altında bir parmak boğumu uzunluğunda var,şerit halinde.saraçoğlu direkt Aleo vera'nın içinden çıkan jeli sürün geçer demişti.abiciğim almıştı bir haftadır koparıp koparıp sürüyorum bayağı azaldı.sizinle de paylaşmak istedim:)
Onlar benimle yasamaya yaşlanmaya karar vermisler :))
Bende alicam o zaman ya. Zaten surda iki ay kullanmak icin aliyorum. 1, 5 2 ay sonra rahat oturur olurlar heralde.o zamana kadar sungeri deniyim.e bebekten islak mendil alcaktim zaten onuda ekliyim
canım benim kızımda aerken dogdu biraz ve doktor tam o sırada salgın vardı dedi baan sezeryandan önce bile asla otobüse felan binme toplu mekanlara girme hasta olma dedi doguncada kızım için öyle dediler ama gelen giden gelen giden ne adar koruyabilirsinki ilk zman ben kızımın odasına yattım yatak oraya yaptık küçük oda geleni yanıma oturttular oturamıyorum yatamıyoum kendi acım havasız kalıyo cocukta bende nazar oluyodu bida agla agla çatlıyodum sonra gelenleri başka odaya alıp sonra bi göründük öyle ilk zmanları atlattık bende büyük çocukalrdan koruyorum ama şöyle aklı ermiyosa 1-2 yasındakiler anlamıyo gözüne sokmak istiyolar vuruyolar bende gözetimimde sevdiriyorum asla başı boş bırakmadan ablamın kızı görümcmein oglu 2 yaşındalalar onalr mesela ablamınki hemen bebekken eldivenini sapkasını cıkarıyodu kaşla göz arasında gözüne sokmaya çalışıyodu parmanı hep cici akrdeş cici diyoduk şimdi alıştı oynuyolar seviyo sorun yok görümcmein ogluda cok öpmek istiyo aşırı dakkada binkere öper bıraksan bende bi kere öptürüyorum sonra elini öp bacanı öp ayanı öp ilgisi dagılıyo bi süre sonra yapma dedikçe daha cok yapıyolar birazda şöle düşün senin cocuk 1-2 yaşlarına gleince bebeği olan arkadaşı akrdeşin yapma elleme diye diye senin cocuna müdale etse sürekli alınmazmısın yanis anki senin cocun vahşi bişeymiş gb hissetmezmisin bende başta cok koruyodum şimdi birlikte nasıl zman geçircekelrini öğretiyorum alıştılar zaten ilk başta farklı bi birey çok dikkat çekiyodu
bide hastalıalra felan akrşı dışarı cıkartmayan kimseyle görüşmeyen hatta bebek mevlidi bile yapmayanlar var nedense sakınan göze daha cok çöp batıya tekbir evet ama aşırısıda cocugun daha cok hasta ediyo mikroba bağışıklıgada ihtiyacı var cocukların biz sokakta camurlu su içerdik yaprakalrdan yemek yapardık çok iyi biliyorum sokakta büyüdük bişeyimiz yoktu şimdiki cocukalr hep doktorda yanlış anlama hepimiizn bebeği kıymetli bende cok zor buldum bebeğimi ama rahat anne olmayı biraz ögrenmezsek hayat geçmez daha arkadaşalrı olcak kavga etcekelr yoluşcakalr :)))
Tabiki de haklisin.ne sacma yaa Allahim, sinirleniyorum bu tiplere. Benim bebis seninki gibi hasta olmadi ama cocugu hastalandirdiktan sonra ne anlami varki. Walla bende dikkat ediyorum.ilk bebegim oldugu icin herseyi arastirip ole yapiyorum. Kim ne derse desin arkadasim. Sen niye takiyonn ya. Bosver
İşte anne olmadan anlayamıyor bazısı öyle insanların yorum yapması daha da sinir bozuyor üstelik.Canım yazın uzun alıntı yapmadım.ben de o rahat anneleri anlamıyorum.allah ömür verdikçe güç verdikçe her zaman kızımın takipçisiyim ne derlerse desinler.çocuktur kavga eder,düşer,yaralanır bunlar olacak tabi ama bu demek değil ki biz bir köşede seyredelim.burdaki bir konuya yorum yapmıştım,kızıma ayrı tabak tencere kullanıyorum diye.birisi demiş ki sakınan göze çöp batar.ben de asıl sakınmayan göze çöp batar diyorum öylelerine.bazıları da o kadar geniş ki anlamıyorum.bir kuzenim var mesela Facebook ta kızının kalçasını dudağını dışarı çıkardığı fotoğrafları koyar.o kadar dedim ki yapma millet bunları alıp p.rno sitelerinde kullanıyormuş diye.hiç umursamıyor.arkadaşım bikinili havuzbaşı fotoğraflarını paylaşıyor herkese açık.muhafazakar bir insan değilim ama bu ülkenin de gerçekleri var malesef.bunları bile bile nasıl yapıyorlar anlamıyorum.o yüzden sen millete bakma canım,bildiğin yoldan git.elbette önlemimizi alcaz.keşke herkes dikkat etse de çocuklara bir şey olmasa.
Yapragi koparip icindeki jeli mi suruyosun. Ve çatlaklar geciyoo oyle misupermis. Gunde kac kez suruyosun. Bide onu Amerika collerinden toplayamacagimiza gore abin nerden almis. Nette var mi acaba. Off catlaklarim gitse filinta gibi olurum wallaa :124::124::124::124:
Tabi ki hasta olacaklar canım kimse sonsuza kadar hasta olmadan yaşayamaz ama kalkıp da nasılsa olcak deyip gripli insanların onu öpmesine izin veremem,şu ara ne bulsa ağzına sokuyor mesela ben dikkat ediyorum oyuncaklarını falan temizlerim ama biri geliyor almış saçma bişey eline ağzına sokturuyor,ellere parmaklara çok ilgileri var geliyor dedesi kıllı kıllı parmaklarını ağzına sokuyor yani bunlara tabi karşı çıkarım evet sonsuza kadar koruyamam ama bu tarz şeyleri sevmiyorum ben.
Geçen gün bi mağazaya girdik bizimki bebek arabasında yatıyor arabası annemde ben bişeyler bakıyorum oğluma bir ara kadınla ufak bir kız yanlarında duruyordu kız da 1.5-2 yaşlarında tam dikkat et anne dememe kalmadan kız bir el attı bizimkinin kolunu cimcirdi şimdi ne dersin.
İlla ki büyüyünce düşecek,kavga edecek vs.ama şu an savunmasız kendini koruyamaz.üç aylık falandı arkadaşım geldi yine kızı küçük onun da bizimki kadının kucağında duruyordu ben de yanında oturuyorum hani bişey yapar falan diye bir sn.bak ayağa kalktım kız bizimkinin saçına bir yapıştı ayıramıyoruz saçı kopucak yani o kadar nasıl ağlıyor morardı artık yavrum zar zor çektik elini nasıl olduğumu anlatamam içim acıdı resmen acısını nasıl alabilirim diye dört döndüm,yani canım elbette olacak bazı şeyler ama olacak diye de salamam ki
Bi de bu anneler çocuklarına sahip çıksa ne olur acaba? Sanki bir onlarınki çocuk sinir oluyorum ya.benim yeğenim var 11 aylık.abimin eşi sğrekli elini kolunu tutar uzakta oynatır kızıma zarar verecek diye.ben derim yapmaz bir şey olmaz başındasın diye,o der ki çocuk bu anlamadan parmağını sokuverir falan.keşke her anne böyle duyarlı olsa
Ben de duymuştum onu hatta sürdüm çok kaşıntı yaptı ben de sonra netten okudum hamile ve emzirenlerin kullanmaması gerekiyor yazıyordu iyice araştırın bence canım:44:
Canım ağızdan alımı hamile ve emzirenler için sakıncalı.cilt kullanımı için bir sakıncası yok.zaten eğer çatlakların rengi hala pembeyse fayda ediyormuş.beyaza dönen eskimiş yırtıklar için çok geç dedi Saraçoğlu
Canım ağızdan alımı hamile ve emzirenler için sakıncalı.cilt kullanımı için bir sakıncası yok.zaten eğer çatlakların rengi hala pembeyse fayda ediyormuş.beyaza dönen eskimiş yırtıklar için çok geç dedi Saraçoğlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?