Gaviscon canim. Mamasina atiyorum 1 poset. Hic bir zararida yokmus. Hamileyken bende surunu icerdim. Kusmasi hic kalmadi. Reflusu var. Kusma kalmadigindan mi nedir cabuk sindiriyor masallah. Gunde 8 posete kadar koyabiliyorum. Hepsine koymuyorum ben.3 defa yetiyor
Benim huysuz kızım iştahsız ama ben burdaki paylaşımlara üzülmüyorum.aksine seviniyorum yiyen bebişler var diye.cnmkzm,üzülme canım bizimkiler de aç kalmıyor.inatçı anneleri var,yaşasın kötülük😜😁 hatun inat edip yemiyor,ben de inat edip 10 günde 350 gr aldırıyorum.sonra da karşısına çıkıp "nabeerrr" diye nanik yapıyorum:) iştahsız ama çok şükür sağlıklı,uyku düzeni güzel.mükemmel olmuyor hiçbir şey.iştahlı olan bebeğin de ya uykusu az ya başka bir şey.olumlu ve olumsuz yönleriyle bebişlerimiz kucağımızda Allah'tan daha ne isteriz.üzülmek yok,annelik part time değil hadi bakalım iş başına:)) NazlıEdam ben eğer Mina'nın fotoğrafını koyarsan üzülürüm yakın olup mıncıklayamadığım için.ona göreeee
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bugün sağlık ocağına gittikk kızımın kilosuu 8400 gr boyu 68 cm maşallah kızımaa ben daha ek gıdaya başlamamışım sadece anne sütü veriyorum..bende artıkk ek gıdaya vermeye başlıcamm.. allahh yardımcımız olsunnn...
Canım haklısın aç kalmıyorlar ama mesela benimki 1,5 ayda 500gr alınca haliyle üzülüyorum,her yolu da deniyorum ama demekki yeterli olmuyor.bazen çok üzülüp sinirleniyorum,nerede hata yapıyorum bilmiyorum
Ek gıdaya ağırlık vermiyorum çünkü daha çok anne sütü alsın istiyorum,hala bir öğünde bir meme emiyor düşün,tembellik mi iştahsızlık mı anlamadım,zorlasam da diğerine geçmiyor.biberonla verdiğim de 50-80 arası içebiliyor,bu halde kilo alamaması çok normal tabi
Sen nasıl kandırıpta yediriyorsun azıcık anlatsana bide neler yediriyorsun
Masaallah yawruna
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım haklısın aç kalmıyorlar ama mesela benimki 1,5 ayda 500gr alınca haliyle üzülüyorum,her yolu da deniyorum ama demekki yeterli olmuyor.bazen çok üzülüp sinirleniyorum,nerede hata yapıyorum bilmiyorum
Ek gıdaya ağırlık vermiyorum çünkü daha çok anne sütü alsın istiyorum,hala bir öğünde bir meme emiyor düşün,tembellik mi iştahsızlık mı anlamadım,zorlasam da diğerine geçmiyor.biberonla verdiğim de 50-80 arası içebiliyor,bu halde kilo alamaması çok normal tabi
Sen nasıl kandırıpta yediriyorsun azıcık anlatsana bide neler yediriyorsun
Canım inan aynıyız.şöyle bir farkımız var benim sütüm yağlı galiba en az aldığı ayda 530 gramdı.ama emmeme konusu aynı.bugün veriyorum tek memeyi bile bitirmiyor kafasını çeviriyor zorluyorum almıyor ağlıyor.bir gün buzdolabına koymuştum sağdığım sütü.annemle kayınvalide görünce çok yağlı dediler ikisi de.o yüzden az emmesine rağmen biraz daha kilo alıyo olabilir.seninki ne kadarlık oldu canım.istersen bir program yapalım hep beraber ona uygun
Canım ben bisküvi ile başladım anne sütüne.hatta bugün şeftalili ve Elmalı yaptım iki ayrı çeşit:) muzu sindirebildiğini görünce çeyrek muz,köy peyniri ve çok az da pekmez kattım.ya bunların karışımı üç günde olmuştur.zaten senle ben önceden başladık ya sakıncalı gıdalar olmadığı sürece sorun çıkacağını düşünmüyorum.ilk etapta muz ve pekmezin oranlarını çok az tutabilirsin eğer çekiniyorsan.ne kadar yediyse yedirdim canım.öyle kaşık hesabı yapmadım çünkü daha önceden tatmıştı bunları.bence kilo alımı in ideal bir kahvaltı.hem besleyici hem kilo yapıcı:))))
yani meyve de katıyooruz. koy peyniri bulaşabilir beyaz peynir katı bende.gece suya koyarım tuzu gider böylece. aslında çekinmiyorum. Şükür şimdilik hiçbişey alerjisi yok.yumurta sarisi koyummukibu zamana kadar bende hiç kaşık hesabı yapmadım. yedikce verdim.46:bide azcık tereyağı da koysammiki.
kahvaltı veren kizar bi yardım edin sizlerde
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benimki de simdilik sadece seftaliyi severek yedi ara vererek devam edicem bakalim zamanla alisir umarimBenimki sadece şeftaliyi severek yiyor,diğer meyvelerden de veriyorum yemeyince zorlamıyorum alışacaklar inşlh zamanla
Tabi cnm bildigim biseyler olursa mutlaka yardimci olmaya calisirim. Diyetteoldufgun icin sutun azalmamistir ins. Sut diyetine basladigimda sutum artmisti benkm:))) hicbisey yiyemiyorum diye cok dikkatli besleniyodum. Sut icin marul dereotu humana nerdeyse 3 ogun tuketiyodum. Bol su iciyodum. Hem sutum artmisti hemde 3 kiloya yakin vermistim
Bizden once baslayan anneler fikir verseler biraz rahatlicam. Bizimkiler mi boyle yoksa gercekten istahsiz mi. Bu gecis donemi aşılabilinir mi. Nasil yemeye alıştırdılar bebeklerini merak ediyorum.
Merhabalar,
Benim bir sorum olacak, benim kızım şu an beş aylık, yani beş ayı bitti ve ben yaklaşık bir bir buçuk aydır geceleri emzirmiyorum ve o sekiz dokuz saat kesintisiz uyuyor, aslında ben kesmedim gece emzirmelerini ama kendisi istemedi, gece emzirdiğim akşamlar uyuyamadı bi türlü vs. Saat akşam 8 gibi uyuyup 4 5 gibi kalkıyor ve kalktığında da çok aç olmuyo aslında. Ama bugün doktorumuz beş altı saatten fazla aç bırakma dedi. Hayır kilosu falan da çok iyi, hatta fazla ve sadece anne sütü alıyo hani diyorum demek ki gündüzleri yeterince besleniyo ki gece ihtiyacı olmuyo ama bilemiyorum. daha yeni yeni meyve suları vs denicez bi de gece hiç acıkmayabilir artık. Ben bugün emziricem ama bi yandan da korkuyorum uyku düzenini altüst ederim diye. Şimdiye kadar doktorun söylediklerinin dışına hiç çıkmadım ama mesele uyku olunca biraz endişeleniyorum açıkçası. Bana önerileriniz olur mu acaba?
Merhabalar,
Benim bir sorum olacak, benim kızım şu an beş aylık, yani beş ayı bitti ve ben yaklaşık bir bir buçuk aydır geceleri emzirmiyorum ve o sekiz dokuz saat kesintisiz uyuyor, aslında ben kesmedim gece emzirmelerini ama kendisi istemedi, gece emzirdiğim akşamlar uyuyamadı bi türlü vs. Saat akşam 8 gibi uyuyup 4 5 gibi kalkıyor ve kalktığında da çok aç olmuyo aslında. Ama bugün doktorumuz beş altı saatten fazla aç bırakma dedi. Hayır kilosu falan da çok iyi, hatta fazla ve sadece anne sütü alıyo hani diyorum demek ki gündüzleri yeterince besleniyo ki gece ihtiyacı olmuyo ama bilemiyorum. daha yeni yeni meyve suları vs denicez bi de gece hiç acıkmayabilir artık. Ben bugün emziricem ama bi yandan da korkuyorum uyku düzenini altüst ederim diye. Şimdiye kadar doktorun söylediklerinin dışına hiç çıkmadım ama mesele uyku olunca biraz endişeleniyorum açıkçası. Bana önerileriniz olur mu acaba?
Bence başka bir doktora daha sorun , benimki cok nadir o kadar uyur 9.5 gb yatar 4 gb falan kalkar ama bu 5 ay boyunca sayilidir dr.a soyledigimizde hic anormal tepki vermemisti
Canim ayni seyi ben de yasiyorum geceleri hic uyanmiyo bazen normalde 1 kg aliyoken 4. Ayda 600 gr aldi ben sordum doktora gece emmedigi icin olabilir mi uyandirayim mi diye uyandirma uyku buyutur dedi ama ben uyanirsam emzriyorum sut akiyo ustum basim islaniyo diye
Bi doktora daha sorayım o zaman, teşekkür ederim cevap için. O zaman hazır cevap bulmuşken bir soru daha sorayım :)) benim ufaklığı fena halde sinek sokuyor, denemediğim şey kalmadı, evde sineklikler falan her şey ama önüne geçemedim, ev dere yanında sanırım o yüzden. çocuğun her yanı kızarıyo acaba böyle bir sorun yaşayan var mı? ne tür önlemler alabilirim acaba? Kusura bakmayın bir anda çok soru sordum gibi oldu ama:)
Bizimki nerdeyse bizimle oturucak yemege:)
Sabah 9 gibi kahvalti ediyoruz.
11 de 150 cc mama yiyor.
12 de bir daha 120 cc mama.
2 de yogurt meyveli meyveli.
3 te 120 cc mama.
4 te 120 cc mama.
En gec 6 da sebze corbasi yada tarhana.
7 de 120 cc mama
Sonrasi saat basi mama:)
Gecede mamasina puskevit koyuyorum az uyusun bari kizanim acliktan uyuyamiyor:)
Masallah yavruma..
İyi tatillerrBen bugun kaciyorum anneler.
Uzun zamandir bu tatili bekliyorduk.
Normalde otele giris yarin. Biz bugun izmir e gidicez orda kalicaz. Esimin is arkadasi orda onlarin misafiriyiz bu gece. Bakalim nasil olucak.
Kizlarim la tatil nasil gecicek en cokta onu merak ediyorum:)
Herkese simdiden hayirli bayramlar. Allah a emanet olun...
Merhabalar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?