2014 Şubat Anneleri

Çok duydum bu ilacı,demek iştah da açıyor,,bizim kusma sorunumuz hiç olmadı çok şükür,belki de az yediğindendir

Canım haklısın aç kalmıyorlar ama mesela benimki 1,5 ayda 500gr alınca haliyle üzülüyorum,her yolu da deniyorum ama demekki yeterli olmuyor.bazen çok üzülüp sinirleniyorum,nerede hata yapıyorum bilmiyorum
Ek gıdaya ağırlık vermiyorum çünkü daha çok anne sütü alsın istiyorum,hala bir öğünde bir meme emiyor düşün,tembellik mi iştahsızlık mı anlamadım,zorlasam da diğerine geçmiyor.biberonla verdiğim de 50-80 arası içebiliyor,bu halde kilo alamaması çok normal tabi
Sen nasıl kandırıpta yediriyorsun azıcık anlatsana bide neler yediriyorsun

bugün sağlık ocağına gittikk kızımın kilosuu 8400 gr boyu 68 cm maşallah kızımaa ben daha ek gıdaya başlamamışım sadece anne sütü veriyorum..bende artıkk ek gıdaya vermeye başlıcamm.. allahh yardımcımız olsunnn...

Masaallah yawruna

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kiscem geç ek gıdaya bence. Bu şekilde üzülüyosun:26:belki çorba yoğurt kahvaltı türü şeylerle daha iyi kilo alabilirben bugun sebze püresi be başladım. zaten yoğurt meyve veriyodum. bi hafta sonrada kahvaltıya baslicam inş.

Canım inan aynıyız.şöyle bir farkımız var benim sütüm yağlı galiba en az aldığı ayda 530 gramdı.ama emmeme konusu aynı.bugün veriyorum tek memeyi bile bitirmiyor kafasını çeviriyor zorluyorum almıyor ağlıyor.bir gün buzdolabına koymuştum sağdığım sütü.annemle kayınvalide görünce çok yağlı dediler ikisi de.o yüzden az emmesine rağmen biraz daha kilo alıyo olabilir.seninki ne kadarlık oldu canım.istersen bir program yapalım hep beraber ona uygun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Semenderim kahvaltıya geçecemde bi yardım etsen.mesala ilk ne koyum kahvaltisina hergün bi malzememi katacam icine yoksa birden hepsini karistiripmi verecemistediği kadar yesinmi ilk gün yoksa bi kaşık verip zamanla kaşık sayisinimi artiracam

Canım ben bisküvi ile başladım anne sütüne.hatta bugün şeftalili ve Elmalı yaptım iki ayrı çeşit:) muzu sindirebildiğini görünce çeyrek muz,köy peyniri ve çok az da pekmez kattım.ya bunların karışımı üç günde olmuştur.zaten senle ben önceden başladık ya sakıncalı gıdalar olmadığı sürece sorun çıkacağını düşünmüyorum.ilk etapta muz ve pekmezin oranlarını çok az tutabilirsin eğer çekiniyorsan.ne kadar yediyse yedirdim canım.öyle kaşık hesabı yapmadım çünkü daha önceden tatmıştı bunları.bence kilo alımı in ideal bir kahvaltı.hem besleyici hem kilo yapıcı:))))

yani meyve de katıyooruz. koy peyniri bulaşabilir beyaz peynir katı bende.gece suya koyarım tuzu gider böylece. aslında çekinmiyorum. Şükür şimdilik hiçbişey alerjisi yok.yumurta sarisi koyummukibu zamana kadar bende hiç kaşık hesabı yapmadım. yedikce verdim.46:bide azcık tereyağı da koysammiki.

kahvaltı veren kizar bi yardım edin sizlerde

Merhabalar,

Benim bir sorum olacak, benim kızım şu an beş aylık, yani beş ayı bitti ve ben yaklaşık bir bir buçuk aydır geceleri emzirmiyorum ve o sekiz dokuz saat kesintisiz uyuyor, aslında ben kesmedim gece emzirmelerini ama kendisi istemedi, gece emzirdiğim akşamlar uyuyamadı bi türlü vs. Saat akşam 8 gibi uyuyup 4 5 gibi kalkıyor ve kalktığında da çok aç olmuyo aslında. Ama bugün doktorumuz beş altı saatten fazla aç bırakma dedi. Hayır kilosu falan da çok iyi, hatta fazla ve sadece anne sütü alıyo hani diyorum demek ki gündüzleri yeterince besleniyo ki gece ihtiyacı olmuyo ama bilemiyorum. daha yeni yeni meyve suları vs denicez bi de gece hiç acıkmayabilir artık. Ben bugün emziricem ama bi yandan da korkuyorum uyku düzenini altüst ederim diye. Şimdiye kadar doktorun söylediklerinin dışına hiç çıkmadım ama mesele uyku olunca biraz endişeleniyorum açıkçası. Bana önerileriniz olur mu acaba?

Canım ben yumurta için biraz daha beklicem.tereyağ benim yaptığım bisküvinin içinde var.

Benimki sadece şeftaliyi severek yiyor,diğer meyvelerden de veriyorum yemeyince zorlamıyorum alışacaklar inşlh zamanla
Benimki de simdilik sadece seftaliyi severek yedi ara vererek devam edicem bakalim zamanla alisir umarim

bana oyle gb geliyor sanki yedikce alisirlar tabi inşallah cok uzun sürmez bu zaman

Bence başka bir doktora daha sorun , benimki cok nadir o kadar uyur 9.5 gb yatar 4 gb falan kalkar ama bu 5 ay boyunca sayilidir dr.a soyledigimizde hic anormal tepki vermemisti

Canim ayni seyi ben de yasiyorum geceleri hic uyanmiyo bazen normalde 1 kg aliyoken 4. Ayda 600 gr aldi ben sordum doktora gece emmedigi icin olabilir mi uyandirayim mi diye uyandirma uyku buyutur dedi ama ben uyanirsam emzriyorum sut akiyo ustum basim islaniyo diye

Bence başka bir doktora daha sorun , benimki cok nadir o kadar uyur 9.5 gb yatar 4 gb falan kalkar ama bu 5 ay boyunca sayilidir dr.a soyledigimizde hic anormal tepki vermemisti

Bi doktora daha sorayım o zaman, teşekkür ederim cevap için. O zaman hazır cevap bulmuşken bir soru daha sorayım :)) benim ufaklığı fena halde sinek sokuyor, denemediğim şey kalmadı, evde sineklikler falan her şey ama önüne geçemedim, ev dere yanında sanırım o yüzden. çocuğun her yanı kızarıyo acaba böyle bir sorun yaşayan var mı? ne tür önlemler alabilirim acaba? Kusura bakmayın bir anda çok soru sordum gibi oldu ama:)

İşte ben de öyle biliyodum yani uyku büyütür bence de ama doktor öyle diyince bi şaşırdım, üzüldüm. Acaba aç bırakıyorum o yüzden mi halsizlikten mi uyuyo diye düşündüm bugün. Ama normalde çok da hareketli keyifli bi bebek. Bi de etrafta insanlar aman uyusun ne güzel falan da diyince hiç sorgulamadım da hatta ne kadar şanslıyım dedim. Bi de üstüne benimki iyi de kilo alıyo, bu ay 800 gram almış, olmuş 8,800 (biraz irice bir arkadaş) o yüzden gerek de yok diyodum ama bilemedim işte doktora gitmesem hiç kafam karışmıcak yemin ediyorum.

rica ederim ne demek hepimizin kafasina takilan seyler oluyor ama ben de bilmiyorum ne yazik ki bayramda da kv.lere gidicez kesin bu sorunla karşılaşıcam

Hay maşallah :)) Kız bu yakında kendine ekmek arası döner falan da söyler. Telefonu yanına koyma :)) Yesin de büyüsün kuzucuk :))

İyi tatillerr

Canım bence de uyku önemli. Ama sanki 8-9 saat çok gibi yav :)) Ama kuzunda problem yoksa ve dr da sorun yok diyorsa, çok şanslıyım deyip, mutlu ol :))
Sinek ısırığını sormuşsun. Bizim Dr tatile giderken sinek ısırığı vs olursa diye bir ilaç yazmıştı. Eczaneden alabilirsin.

Off kızlar yaa kuzucuğumu öpüp koklamayı özledim... Bu grip beni mahvetti. Emzirirken ağzımı burnumu kapatmaya çalışıyorum ama kuzucuk korkuyor. Garibim kucağıma alayım diye gözümün içine bakıyor.. Allahtan eşim evde de o ilgileniyor... Hasret kaldım yavruma yaaaa

Off kızlar yaa kuzucuğumu öpüp koklamayı özledim... Bu grip beni mahvetti. Emzirirken ağzımı burnumu kapatmaya çalışıyorum ama kuzucuk korkuyor. Garibim kucağıma alayım diye gözümün içine bakıyor.. Allahtan eşim evde de o ilgileniyor... Hasret kaldım yavruma yaaaa[/QUOTE]

Bu konuyla ilgili hemmen şöyle bir bilgi vereyim; ben de bundan iki ay önce bayağı ağır bir grip geçirdim ve doktorumla emzirme konusunu konuştum, o da ayne şöyle dedi; 'ağzını burnunu kapatmana gerek yok, aynı şekilde emzirmeye devam et. çocuğundan ayrılmanın lüzumu yok zira anne sütündeki antikorlar çocuğunun bağışıklık sistemi için son derece yararlıdır. Bebek seninle birlikte hasta bile olsa, seninle birlikte iyileşecektir. Yani sen iyileşirsen o da başka bir tedavi gerekmeden iyileşir.' Bunu not etmiştim belki anneler babalar bana baskı yapar emzirmeyeyim diye de cevabım hazır olsun:) Hakkaten de öyle oldu, ben hastaydım hiç bozmadan devam ettim ama tabi eşimin yardımıyla, biraz ama çok hafif soğuk algınlığı oldu çocukta da ama hiç önemli bir durum olmadan benimle birlikte iyileşti hemen. Ben de kendime o ara çok iyi baktım çabuk iyileşeyim diye, hiçbir sorun çıkmadı. Ama tabii çok öpleyip koklamamak gerekiyodur heralde, hem zaten grip yorgunluğuyla bebeği sevecek dermanın kalmıyo bile olabilir. Tabii sen yine de kendi doktoruna sor da, belki benim doktor çok rahattır:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…