kızlar 8inde 6 ay dolcak hala uyku düzeni yok sallamaktan yoruldum bittim tükendim kelime bulamıyorum artık halimi anlatcak bazen uyuyo ama zaten kucamda elimde kolumda uyanıkken bide uyuyana kadar salla toplamda yarım saat 45 dk uyusun ondada evin işi yıka ser bulaşık yemek ölcem artık dayanmıyorum...
bu akşam dedim beşiğine atıcam nabarsa yapsın almıcam altını aldım üstü temiz corba içirmiştim 1 saat önce emzirim dedim ağlıyo deli gb sallaıyorum aglıyo deli gb katılıyo ağalrken attım beşiğe bende abdest aldım anamz kıldım 15 dakka oldu hala aglıyo bende aglaıdım içim sızlıyo sesi değişti ağlarken dayanamadım mama yaptım yanına yattım bende beşiğin içine girdim mamayı yedi okşadım sevdim sakinleştirdim agladı agladı sakinleşti sallamadım sırtını okşayaarak uyuttum uyudu şükür nabmalıyım yavaş yavaş mı bırakmalıyım yoksa aglasada dayanmalımıyım cok zor böyle onada banada yazık sallmak istemiyorum gözü şaşaı olcak diyolar aptal olur diyolar off anne olmak ne zormuş ağlamasına dayanamıyorum
yada dayanmalımıyım
kizlar bence disler geliyor. O yuzden bizi alistiriyolar gibi. Bugun bizimki 8bucuktan bu saate kadar mizirdandi agladi. Salliyirum besiginde salliyorum agliyo. Kucaga gelince biraz susuyo sonra yine. Dili surekli diş yerlerindeydi. Bicok bebegin bu aylarda yavastan cikmaya baslicak artık. Hadi hayirlisi. Dis konusunda napmamiz lazim. Bebeklerimize yardimci olabilmek icin?
Reyyan canim remicade dogru soyluyo. Sen bi an once git bisey yoktur ins. Eger varsa da erkenden tedavisini olsun bebegin canım.
Nazliedam hosgeldin gecmis olsun kuzuya. baya ateş yapmis ya. Kiyamam yavruya.
Kizlar kucuk bi kamuoyu yoklamasi yapmak istiyorum. Katilan olursa sevinirim. Eger hipotezim dogruysa 2. Bebekte ayni hatayi yapmak istemem.
Bebegim dogdugunda bir birbucuk saatte bi emziriyordum. Daha erken isterse oyaliyordum. Gazli bi bebekti daha fazla gaz yapmasin diye. Sonra 2 saate bi emzirmeye basladim. Simdi 3 saate bi emziriyorum. Yalniz butun bu sureclerde bebegin istegiyle degil(aglamiyodu meme icin) saati geldigi icin emzirdim. Son 3 aydir da uyutup yada uykudan uyanir uyanmaz emziriyorum. Ben bi yerlerde yanlis mi yaptim acaba.
Saatsiz ne zaman isterse o zamn mi vermeliydim. Ilk aylarda bu sure 3-4 saati bulsa bile???
1... kisacasi saatsiz emzirseydim aciktigini bilir miydi ki. Emmeye istekli mi olurdu?
2....saatli emzirdigim icin aciktigini bilmiyor mu acaba. O yuzden mi emmek istemiyor?
Sizinkiler 1. Grupta mi 2. Gruptan mi.
kızlar 8inde 6 ay dolcak hala uyku düzeni yok sallamaktan yoruldum bittim tükendim kelime bulamıyorum artık halimi anlatcak bazen uyuyo ama zaten kucamda elimde kolumda uyanıkken bide uyuyana kadar salla toplamda yarım saat 45 dk uyusun ondada evin işi yıka ser bulaşık yemek ölcem artık dayanmıyorum...
bu akşam dedim beşiğine atıcam nabarsa yapsın almıcam altını aldım üstü temiz corba içirmiştim 1 saat önce emzirim dedim ağlıyo deli gb sallaıyorum aglıyo deli gb katılıyo ağalrken attım beşiğe bende abdest aldım anamz kıldım 15 dakka oldu hala aglıyo bende aglaıdım içim sızlıyo sesi değişti ağlarken dayanamadım mama yaptım yanına yattım bende beşiğin içine girdim mamayı yedi okşadım sevdim sakinleştirdim agladı agladı sakinleşti sallamadım sırtını okşayaarak uyuttum uyudu şükür nabmalıyım yavaş yavaş mı bırakmalıyım yoksa aglasada dayanmalımıyım cok zor böyle onada banada yazık sallmak istemiyorum gözü şaşaı olcak diyolar aptal olur diyolar off anne olmak ne zormuş ağlamasına dayanamıyorum
yada dayanmalımıyım
Bende varım aç gezmeyi seven bebekler kervanındasaatlerce ac kalsa meme diye aglamiyo. Aylardir uyutup vermekten yorulmaya basladim. Meyve yogurt toplasan 1 yemek k. Anca yiyodur. Bizimde uyku duzenimiz 3-4 gundur bozuk. Hele bugun eli agzindan cikmadi ve dili surekli dişlerin gelecegi yerde. Damagina baktim disler geliyo ama daha zamani var gibi. Bu yavrum niye böyle yapiyo üzülüyorum (( uyumuyo ac geziyo vs...
Yetenekli anne :) maşallah cok guzel olmus canim. Keske benim de senin gibi yetenegim olsa. Bissürü oyuncak falan dikmek isterdim. Plastik yiginina fonmezdi heryer. Organik boyasiz oynardi bebegim. Annem kucukken terzilik yapiyordu evde. Hic ona cekmemisim
Canim dun biz yemek yerken meyve filesine karpuz koydum verdim eline. Karpuzun 8. Ayda verilmesi gerektigini bildigim halde. Bu kadar pimpirik yapmiyim nolcak dedim verdim. Bugun kakasinin yarisi kirmiziydi. Kan oldugunu düşünmüyorum muhtemelen karpuzu sindiremeden cikardi sipa. Bundan sonra daha vermicem ayina ne uygunsa onu vericem
kizlar bence disler geliyor. O yuzden bizi alistiriyolar gibi. Bugun bizimki 8bucuktan bu saate kadar mizirdandi agladi. Salliyirum besiginde salliyorum agliyo. Kucaga gelince biraz susuyo sonra yine. Dili surekli diş yerlerindeydi. Bicok bebegin bu aylarda yavastan cikmaya baslicak artık. Hadi hayirlisi. Dis konusunda napmamiz lazim. Bebeklerimize yardimci olabilmek icin?
Reyyan canim remicade dogru soyluyo. Sen bi an once git bisey yoktur ins. Eger varsa da erkenden tedavisini olsun bebegin canım.
Nazliedam hosgeldin gecmis olsun kuzuya. baya ateş yapmis ya. Kiyamam yavruya.
Kizlar kucuk bi kamuoyu yoklamasi yapmak istiyorum. Katilan olursa sevinirim. Eger hipotezim dogruysa 2. Bebekte ayni hatayi yapmak istemem.
Bebegim dogdugunda bir birbucuk saatte bi emziriyordum. Daha erken isterse oyaliyordum. Gazli bi bebekti daha fazla gaz yapmasin diye. Sonra 2 saate bi emzirmeye basladim. Simdi 3 saate bi emziriyorum. Yalniz butun bu sureclerde bebegin istegiyle degil(aglamiyodu meme icin) saati geldigi icin emzirdim. Son 3 aydir da uyutup yada uykudan uyanir uyanmaz emziriyorum. Ben bi yerlerde yanlis mi yaptim acaba.
Saatsiz ne zaman isterse o zamn mi vermeliydim. Ilk aylarda bu sure 3-4 saati bulsa bile???
1... kisacasi saatsiz emzirseydim aciktigini bilir miydi ki. Emmeye istekli mi olurdu?
2....saatli emzirdigim icin aciktigini bilmiyor mu acaba. O yuzden mi emmek istemiyor?
Sizinkiler 1. Grupta mi 2. Gruptan mi.
kızlar bebeklerimizde genel olarak bir iştahsızlığın olması beni biraz rahatlattı.demekki bu bir süreç
benim oğlum beni emmeyi bıraktı,biberonuda bıraktı.kaşık ile günde 3 kez besleniypr:26:
Izmirden geldim ucakta delirdi resmen 45 dk kucagimda hic tutmamistim oglum acayip hareketli sıkıldi bagirdi agladi ayyy giderken degilde gelirken rezil olduk uzüldüm okadar agladikca benim yüzümden agladi cocuk gitmeseydim keske diye ama cok bunalmaistim biyerede gidemiyorum her ay nerdeyse 2 kere giderdim hic uzakta oldugumu anlamamisgim saolsun esim sık sık gönderirdi tam 1, 5 yil olmustu gitmeyeli özledim bende napim robot gibi uyuma kalk butun gün tempo evdi cocuktu uykusuzluktu en azindan bi nefes aldim ama iste dönüste pisman oldum oglum üzüldu diye
off kızlar çok bunalımdayım yaa . herkez çocuğumun ağzına birşeyler vermeye çalışıyor, üstüne üstük bide önce ağızlarında çiğneyip çıkarıp onu veriryorlar sinir krizi geçirmek üzereyim ! ben bile kendi çocuğumken ağzımın değdiği şeyi hayatta vermem. bide bunu yapanlar görümcem ve kaynanam biriktiriyorum, birşey diyemiyorumm ama birgün sabrım taşacak yaa. bide sürekli birşeyler veriyorlar, yemeğin suyu, yoğurt, karpuz, sakızlı bayram şekeri !zaten bayram şekeri başlı başına bi facia. daha 3 aylıkken vermişti kaynanam ağzına, verme anne dedim çıkardım ağzından bu bayram yine verdi. yine verme anne dedim ama biliyorum gittiğimizde bir daha verecek. ağzında karpuzu çiğnedi çıkardı verdi oğlumun ağzına, eşim verme anne dedi, aman ne olacak birşey olmaz dedi. ya dinlemiyor da bizi of ne yapacağımı şaşırdım yaa gerçekten başıma ağrılar giriyor artık düşünmekten
kızlar bebeklerimizde genel olarak bir iştahsızlığın olması beni biraz rahatlattı.demekki bu bir süreç
benim oğlum beni emmeyi bıraktı,biberonuda bıraktı.kaşık ile günde 3 kez besleniypr:26:
6. Ay asisi bizi baya zora soktu39.3 oldu atesimiz. Kac kere suya soktum ilac ta fayda etmedi. Heryerine islak bezde koydum yok olmuyor. Kucagimda uyumak istiyor bende almak istemiyorum benim sicakligimla daha da ateslenmesin diye. Simdilik 38.1 soyunuk yatiyor. Offf evde de yalnizim eda nazli da uyudu yoksa hastaneye goturup igne vurdururdum Atesindense 5 dakika aglar susardi.
Ne zor isler bunlar
Ay kiyamam ben minaya bizde hic ates olmadi insallah 6. ay asisindada olmaz bizde 1 eylulde asi olucaz..canim insallah atesi duserr..allah yardimcin olur..
Bizim muhtemelen premature diye bu kadar ates yapti. Yada baska biseyle karisti.kafam allak bullak oldu arkadasim.39.3 cok fazlaesimi aradim en son gel diye. Buyuk kizi ona birakir giderim boyle olmuyor icim hic rahat degil
yada dayanmalımıyım
Ne zararı olacak canım maşallah ver yesin kuzucuk,hem de pütürlü yemeye alışır,oda ayrı bir sorun çünkü...sadece verdiğinde yalnız bırakma Allah korusun Boğazı'nda kalabilir
canım ya bogazına kacarsa içini değilde kabugunu evrsen kemirse sen bilirsin ama kaçarsa en korktugum sey rabbim korusun:18:
Kuzum götürün ya,Allah korusun havale falan geçirir
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Götürdük canim. Gittigimizde atesi 39,5 tu. Hemen fitil verdiler ordanda yikamaya
Doktor a asi oldugunu soyledim. Asidan olabilir ateslensinde daha iyi bagisiklik kazaniyor dedi. Ya dedim baska bisey varsa suan olsa bile ilac kullanamaz asi olmus bu gece atesini dusurelim yarinda bu sekilde yuksek olursa tekrar gelin o zaman bakicaz dedi. Atesinin dusmesini bekledik 36.8 olunca gidebilirsiniz dediler eve geldik.
Bu arada benim minti tam anneci:) yikanirken ben yoruldum esim tuttu aglamaya basladi:) aldim sustu.
Sonra hemsireye bisey sormaya gittim onu babasina verdim beni goruyor hemsirenin yaninda nasil cirpinip agliyor hemen kostum aldim sustu:)
Babasida baya bozuldu:)
Yasasin kötülük:)
Izmirden geldim ucakta delirdi resmen 45 dk kucagimda hic tutmamistim oglum acayip hareketli sıkıldi bagirdi agladi ayyy giderken degilde gelirken rezil olduk uzüldüm okadar agladikca benim yüzümden agladi cocuk gitmeseydim keske diye ama cok bunalmaistim biyerede gidemiyorum her ay nerdeyse 2 kere giderdim hic uzakta oldugumu anlamamisgim saolsun esim sık sık gönderirdi tam 1, 5 yil olmustu gitmeyeli özledim bende napim robot gibi uyuma kalk butun gün tempo evdi cocuktu uykusuzluktu en azindan bi nefes aldim ama iste dönüste pisman oldum oglum üzüldu diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?