Blog kurma fikri için semender e (inşallah yanlış hatırlamıyorumdur) teşekkür ederim,ben de oğlum için hatıra bir blog hazırlamak istedim belki takip etmek istersiniz :78::78::78:
http://askinkuzeyhali . blogspot . com.tr/
anneler,oğlum 6ay 23 günlük.bağırsak enfeksiyonu olmuş.varmı başına böyle birşey gelen
Benim geçenlerde okuduğum yabancı bir sitede dilin dışarda olmasının altı sebebi vardır diyor: 1.Normal emme refleksinin bir sonucudur ve tamamen normaldir. Bebek sadece sevdiği için dilini dışarı çıkarıyor olabilir. 2. Makroglosia; yani bebeğin dili normalden büyük olabilir. Ancak bu başka sendromlarla birlikte gelir ve doktorun teşhis etmesi mümkündür. 3. Küçük Ağız. Bu durumdaki bebeklerin genelde çeneleri de çok küçük olur, ancak bu da anneler ve doktorlar tarafından genelde fark edilir. 4. Hipotoni. Düşük kas tonusu dili de etkiler. bu da motor sisteminde bir sorunun habercisi olabilir. 5. Bebek çoğu bebekten farklı olarak burundan değil, ağızdan nefes alıyordur.
Yani burada yazanların çoğu (Down sendromu da dahil) doktorunun fark edemeyeceği, hatta senin de fark edemeyeceğin şeyler değil gibi göründü bana. Nörolojik bir problemi olsaydı, yani motor gelişiminde bir problemi olsaydı fark ederdiniz. Böyle bir sorunu yoksa ve doktor da aksini söylemiyorsa bence endişelenmen için bir sebep yok. Belki de hakikaten sadece dilini çıkarmayı seviyodur:)
Aklıma ilk tiroit bezi geldi.doğuştan az çalışanlarda olabiliyor. Ikili topuk testinde bakılmıştır.
Merhaba,
Benim oğlumun da oyle valla, ama benim büyük oğlumun da oyleydi hatta eşimin de bebekken oyleymiş herhalde bizde genetik..tabi yine içiniz rahat etsin diye doktora sormanızda fayda var.. Aman önemli bişey olmasın da allah korusun yavrularımızı..
Haklısın tabi genellikle sebepsiz oluyor ( bizim ailede doktor çok oradan biliyorum) ama ben çok evhamlıyım.kızımın boyun olayından sonra birçok şeyde tedirgin olmaya başladım.O yüzden önce alta yatan sebep var mı araştırmak lazım.
Canim blogun hayirli olsun..Blog kurma fikri için semender e (inşallah yanlış hatırlamıyorumdur) teşekkür ederim,ben de oğlum için hatıra bir blog hazırlamak istedim belki takip etmek istersiniz :78::78::78:
http://askinkuzeyhali . blogspot . com.tr/
canim cok gecmis oksun..anneler,oğlum 6ay 23 günlük.bağırsak enfeksiyonu olmuş.varmı başına böyle birşey gelen
ilkinde doktora goturdugumuzde yapilan teste once amip cikti dediler sonra tekrar yaptirdik testi bisey cikmadi doktor antibiyotik vermisti bir de malfor onlari kullandik bitti kesilmisti ishali rota viruusu asisi yaptirdik 2gun sonra ben de ishali kesildi diye armut rendelemistim yedirdim ertesi gun ishali tekrar basladi 2 gundur ishal. kusmasi falan yok cok sukur hareketlerinde de bi sikinti yok ama zayifladi kuzum pirinc lapasi muz falan yedirdim yarin da gecmezse tekrar gidecem bakalim doktora
troide bakıldı kızlar olmazsa üni. araştırma var merkezde bize uzak oraya götürmeye calışırım remicade canım ailendeki doktorlara sorarmısın benim için dışarda olmazsa 2 dudağın arasında ağız açık oluyor,seriser maşallah ne güzel açıklamışsın sağol..celinisel bizim ilk bebiş ailemizde varmı bimiyorum umarım hastalık çıkmaz....
Dilin büyük olması yani makroglossi diyebilmek için dilin ,bebeğin relaks pozisyondayken dişlerinin (tabi dişleri şuan olmadığı için dişeti diyebiliriz) önünde dışarı doğru sarkık olması gerekiyormuş.bide dilinin kenarlarında dişetlerine ait izler.bunun yanında bazı durumlarda yalancı makroglossiler de olabiliyormuş.yani çenesi falan küçükse dil büyük gibi görülebiliyormuş,genede şüphe varsa tüm batın ultrason, bide sendromlar açısından kan idrar ve moleküller testler yapılırmış.ama genetik ve sebepsizZ de olabilirmiş. Uykuda nefes alamaması,yutma güçlüğü ,ses bozukluğu büyük dilde görülebilecek durumlarmış bu arada.
He bulun whitewish im...kurtarın benle özellikle cnmkzmi bi stresten
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
anneler,oğlum 6ay 23 günlük.bağırsak enfeksiyonu olmuş.varmı başına böyle birşey gelen
Ne tür bi manyaksam dayanamayıp uyuyan çocuğu öptüm kokladım sevdim.vurup kafayı ben de yatsam ya:)))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Dilin büyük olması yani makroglossi diyebilmek için dilin ,bebeğin relaks pozisyondayken dişlerinin (tabi dişleri şuan olmadığı için dişeti diyebiliriz) önünde dışarı doğru sarkık olması gerekiyormuş.bide dilinin kenarlarında dişetlerine ait izler.bunun yanında bazı durumlarda yalancı makroglossiler de olabiliyormuş.yani çenesi falan küçükse dil büyük gibi görülebiliyormuş,genede şüphe varsa tüm batın ultrason, bide sendromlar açısından kan idrar ve moleküller testler yapılırmış.ama genetik ve sebepsizZ de olabilirmiş. Uykuda nefes alamaması,yutma güçlüğü ,ses bozukluğu büyük dilde görülebilecek durumlarmış bu arada.
Haksevercim geçmiş olsun bizdede bebeklik reflüsü vardı ilk 3 ay çok kusardı uyumaya korkuyordum kusar bişey olur diye çok şükür geçti sizinkide geçer inşallah.haklısın canım inan 8-9larda gözüm yok 7 olsa razıyım çok minnak ya ben şişman olsun istemiyorum ayına uygunolsun ilk ay 1bucuk kilo aldı benim bebeğim neden böyle oldu sonra anlamıyorum dogdugundan beri kusuyo hatta kusması azaldı ialçlarla mamasıyla şimdi koyulaştırıcı aldım onuda kullanıcam iştahlıda çok şükür ne versem yiyo ama insan üzülüyo yemeyipte kilo alıyolar benim kızım güde en az 1 kilo besleniyo nereye gidiyo bunalr:26:
arası bişi olsun ne cok ne az zatne taşıyamam cok olsa biraz alsın istiyorum kuzucum
haklısın canım benim yaşımda 100 kiloo olanda var benim akdar yemez cayına dahi şeke atmaz ama kiloa lır ben boğa gb yerim kilo almam eşimde öyledir cok yer ama normaldir bizemi cekti dicemde doktorumuz gastorolijiye yönlendirdi artık ialclara ragmen kusması normal degil diye
ay sogan veriliyomu kıymayada geçmişin masallah deneyimli olmaının faydaları biz ay uy yapa yapa geçemiyoruz gene biz maşalalh herşeye başladık önümdeki hedefim kahvaltı başlıcam canım yumurta peynir le başlarım cici bebeye meyve yiyoruz zaten onla birleştircem sonra pekmez katıcam 3gün sonra sonrada ceviz katarım haklısın ceviz bin derde deva beyne benzedigi için de gleişimi için çok önemli
duydumda denemedim canım aklımda ama hep saol
maşallah cnaım haklısın kahvaltıya hızlıca geçmek lazımçorbaya soganla kıyma bile atmışın maşallah ya ne bulsak onal yapsak işte ne güzel olcakta benimki kusuyo ya korkuyorum iyice zorlamım diye aslında zorlanmıyo iştahlı ama zaten veriyorum versemde kusuyo vermesemde diye bende veriyorum yavrum alıyo bide kilo alsa
normal değil canım reflü dendi 3 ilaç içti gene kustu sonra gastolojiye götür dedi götürmedim gaviscon deniyorum şuan bide mama koyulaştırıcı aldım denicem bakalım hayırlısı olmadı doktora gidicez
geçmiş olsun kuzuma kıyamam bağışıklık kazanıyo annesi bida o mikyopları görünce kendisi savaşıcak alalhın ziniyle
hg benim kzıım 2940 dogdu şimdi 6 kilo 8şubat dogumlu kişlou gayet iyi bence bende 38haftalık dogum yaptım bu arada
çok tşk ederim kızlar
kokulu kakadan anlayıp kusma ve ateş olmadan yakaldım şükür.kakası ölü balık gibi kokuyrdu.flagy ve bactirim verdi.bayağı iyi dünden beri
Canim flagyl kasikla veriyosan tadı çok kötü. Tavsiyem surup siringasi yoksa normal siringayla vermen. Ben bakmistim tadi uzun sure aggzimdaydi. Suruptan sonra birazda sutumden kasikla veriyodum agzindaki berbat tat gitsin diye
çok tşk ederim kızlar
kokulu kakadan anlayıp kusma ve ateş olmadan yakaldım şükür.kakası ölü balık gibi kokuyrdu.flagy ve bactirim verdi.bayağı iyi dünden beri
Hmm unuttum ağız açık olma sebepleri burun tıkanıklığı,genizeti gibi durumlarda olabilirmiş.burun ve boğaza bakmak gerekiyor anlayacağın bide.
çok tşk ederim kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?