2014 Şubat Anneleri

Baloncuk hemşire misin sen?sana hemen bir soru sorayım:)
Kızım 7gündür kabız...dün fitil kullandım ama poposunda kaldı ne fitil nede kaka çıkmadı bugün de kulak çöpü deneyeyim dedim ama çok ağladı beremedik...başka ne yapabilirim?
Bazen mutlu,bazen özellikle akşamları çok huzursuz...

evet canım hemşireyim :) geçmiş olsun miniğine, eğer fitil kar etmediyse annelerimizin yaptığı gibi fitil şeklinde miniik bi sabun parrçasını dene, zeytintağı denemişsindir sanırım, eğer hiçbiri olmuyorsa son çare doktora götürmen ki götürürsen eğer röntgen çekip duruma göre lavman yapıyorlar. lavmandan korkma bir kereden birşey olmaz miniği ağlatma derim, benim bebeğim de 5 gün yapmamıştı krize girdi götürdüm lavman yaptılar rahatladı yavrum

Teşekkür ederim,bide sabunu deneyeyim...

gecmis olsun cnmkzm..iste bu kabizlik az yemeden oluyo....onceden oglum 3 gunde bir yapiyodu..simdi geceleri ne biberon veriyorum hergun bi kere kesin yapioycanim bide biberon verebiliyosan icine en az 6 tahilli kariismdan at öyle icsin sutunle beraber....ben öyle yapiyom artik..kilo alimina yardimci olur..cunku kasik veremiyoruz bari öyle gitsin midelere

semender bence masallah kiizin ii kilo almis....az degil bi ayda 750 gramistahi nasi duzeldimi

semender bence masallah kiizin ii kilo almis....az degil bi ayda 750 gramistahi nasi duzeldimi

Valla karnı doysun kilosunda değilim canım ya.doktor,ne az ne çok bu aylar için ideal bir kilo dedi.sonra sağlık ocağındaki aşısını yaptırmaya götürdük,devlet özellere vermiyormuş bu aşıyı.orda da sordum hemşireler aynısını dedi.ben de zaten bugün kendime istirahat verdim bugün dinlenme günüm.uğraşmıcam bu sıpayla.babası,eşşekoğlueşşek babası hariç anası var diyo kızdığı zaman.ben de şuan kızgınım hatuna yemiyor yine.eşşekoğlueşşek anası hariç babası var hıhhhh

kızlar bebeğim 1 aydır bağırmayı öğrendi yaa sabahtan akşama kadar bağırıyor, gören ağlıyor zannediyorkucağına alıyor susturmaya çalışıyor off bazen gerçekten kaldıramıyorum akşama kadar bağırtısını

Kızlar dün yengem turuncu giy kızını öyle yedir.iştah açıyor.mc donalds ta çalışanlar da bu yüzden turuncu giyiyormuş dedi.ben denemedim henüz üşendim tişörtümü değiştirmeye.son çare turunculanmak ???

Kızlar bişey sormak istiyorum.foruma giriş yapacağım zaman şifrem ve kullanıcı adım otomatik çıkıyor.ben çıkmasını istemiyorum.başkası girebilir .benim gibi düşünsünler var mı ne yapabilirim?

kızlar bebeğime şimdiye kadar meyvelerden şeftali, karpuz,kavun, erik,muz verdim, elma ve armut kaldı. sebzelerden de patates,kabak ve yeşil fasulye verdim, fasulyeyi 1 tatlı kaşığı kadar tattırdım sadece başka vermem çünkü erken daha, 28 şubat doğumluyuz. geriye de havuç kaldı. birkaç güne muhallebiye başlayacam, semenderin sitesindeki cicibebeyi de yapacam, 10 gün falan sonra da sebze çorbasına başlayacam inşallah, çok ilginçtir ki oğlumun ağzına kaşığı değdirir değdirmez konuşmaya başlıyor yemekler saçılıyor tabiki çekiyorum kaşığı baya bi bekliyorum tekrar veriyorum ağzına yine konuşmaya başlıyor o yemeğini yiyor bende onu haliyle çok şükür şimdiye kadar bi sorun yaşamadım, iştahsız bebişleri olan kızlar çok zor farkındayım inşallah bebişleriniz hep böyle gitmez güzelce yerler yemeklerini de annelerini üzmezler dualarım sizinle..

Normal tabi, öyle acayip şeyler yapmıyo yani, hani yürümeye falan başlamadı :) şubat 21 bizimkinin doğumu. maşallah hepimizinkilere :)

bu arada iştahla ilgili bir doktorla konuştum (ne zaman bi sağlıkçı görsem aklıma geliyosunuz soruyorum) doktor şöyle bişey söyledi; bu genelde çoğu bebeğin yaşadığı bir süreçtir, özellikle bu aylarda görülür çünkü diş çıkarıyolardır, kulakları ağrıyodur. Bir yöntem olarak pirinç gevreğinden veya yulaf ezmesinden (nasıl bir şey emin değilim) mama yapmayı önerdi, sanıyorum bebekler daha çok sevebiliyomuş bu mamayı. Bir de bebek yorgunsa yani yeterince uyumuyosa gece o yüzden de iştahı kapalı olabiliyomuş, yani yemek yemek için bile enerjisi olmayabiliyormuş. Aslında dediği kısaca şu: bunun bir sürü sebebi olabilir, hiçbiri annenin suçu değildir, geçicidir ama ne zaman geçeceği bilinmez, annelerin de sabırla her gün yeni bişey denemesi gerekir, ama endişelenmeye gerek yok. bir de şunu ekledi bu bebekler ayaklanmaya başlayınca asıl sorunlar başlıyo, şimdinin tadını çıkarın :)

Böyleyken böyle...

Diş çıkaran anneler sorum size de diş çıkaran anne ne ya:))) bebişleri diş çıkaran anneler sorum size:) diş,uykusuzluk,sinir yapıyor mu? İştahsızlığı söylemiyorum o bizim baş özelliğimiz olduğu için:) bi de eli sğrekli ağzında sinirli sinirli kaşıyor.ne dersiniz diş mi geliyor? Yoksa bizim kız yeni uğraşlar mı buldu aceba

Siz burda bayağı beni anmışsınız sanki ben kızım 7 aylıken hamile kaldım şimdi 21 aylık kızım 6 aylık oğlum var
Maşallah canım ve Allah kolaylık versin zor zamanlardır eminim

Canım benimki iki tane aynı anda çıkarıyor nasıl oldu anlamadım ama uzun süredir bişeyleri kemiriyor ve çok sulanıyor ağzı.Diş olayına biraz genetik diyorlar anne baba nasılsa çocuk da öyle oluyormuş.Eşimle ben çok rahat çıkarmışız belki onun da etkisi vardır.

Kızlar dışarıya çıktığınızda alışverişe falan mesela çorba,meyve,yoğurt falan nasıl veriyorsunuz?ben alışverişe çıkıcam ama tam çorba saatine denk gelecek,evde yapıp yanıma alsam bozulur mu diye korkuyorum

Maşallah

Evet renkler konusunda bi programda dinlemistim dogru ama bizim istahsiz bebisler buna kanmazlar gibi

Canim dr.una bi sor bakalim istahsiz yemeyen bi kuzusu olmus mu? O isler öle empatiyle tip bilgisiyle olmuyo. Anne içgüdüsel eksik goruyosa eksiktir. Bak semender dr.u dinleseydi cocuk gerilere inmisti. Simdi ek gıdayla 750lerde almis. Yok boyle uok şöyle. Dr.a kalsa hersey normal

Bizimkide ayni. Salyalar artti eli agzindan cikmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…