2014 Şubat Anneleri

Ay bu hastalık salgınmı ne ya bizde 6. Hastalığız. Ama dr muz anlamadı ben kızımda daha önce geçirdiği için biliyorum. 3 gün çok yüksek ateş olduk 4. Gün döküntüler başladı baştan başladı ayağa kadar devam etti. Şimdi inşallah yavaş yavaş sönecek. Bizde inanılmaz iştahsızız benide emmek istemiyor. Memeği gördüğü anda inanılmaz derecede ağlıyor bende artık uyutarak emziriyorum kaşıl ağzına sokmuyor annemle ben bir bebeğin ağzını açtıramadık bugün helak olduk

B

Valla bizde 6 tane var 2 tanede yolda 8 olacak eller ağızdan hiç çıkmıyor bide bizim ellerimizi yemek istiyor sinirli sinirli ölede keskinli dişleri. Eline ne geçerse hop ağzında. Diş bizde ateş yapmadı biraz uykusuz geceler yaşadık okadar

can
canım bu sıcaklarda bozulur bi de ben fark etmesem yanarız diye ben yanıma alacaksam kuru kaşık mamasını alıyorum. yanıma da su. eğer ılık su isteyebileceğim bir yerse istiyorum yoksa elimdeki suyla yapıyorum. bir diğer önerim kavanoz mamalarından kullanabilirsin. bir tür konserve oldukları için bozulmazlar kapağını açana kadar. vakumlu kapaklılar çünkü. hipp'e güveniyorum bulamazsam Milupa alıyorum yanıma. Kızım da uyanık, onları yiyor çatır çatır. ya da dışarının atmosferi hoşuna gidiyor da yediğini anlamıyor olabilir:)

bir de hanımlar pedagog bir arkadaşım var. geçenlerde bir konuyla ilgili şu uzman şunu demiş bu uzman bunu demiş vs diye ben ne yapcam şimdi, hangisi doğru diye soruyordum. aynen dediği şu, canım çocuk kitabi bilgiye göre yetiştirilmez. anne ne hissediyorsa, bebeğin ihtiyacı neyse ona göre yetiştirilir. bence noktayı koyan bir cümle bu. hepimiz bebeğimizin nasıl uyumak istediğini, ne yemek istediğini, nasıl oyunlardan hoşlandığını biliyoruz ama başkası bilmiyor. mesela benim hatun bana çok bağlı olmasına rağmen uyurken beni istemiyor, o yüzden 4.5 aylıktan beri odasında yatırıyorum. ama bir diğerimizin bebeği kokusunu almadan uyumuyordur belki. diğer şeyler de onun gibi. anne ve bebek arasında müthiş bir bağ var, buna hepimiz inanıyoruz. o yüzden her şeyi doktora sorsam da, doktorun her dediğini yapmayı kızımın aç kaldığını, bütün enerjisinin bittiğini gördüğümde bıraktım. o süreci paylaştım sizlerle zaten. ha bu arada, iyi ki varsınız. nerde bu öpücük işreti ben bulamadım. hadi yine iyisiniz kurtuldunuz öpücüklerimden:)
bloğa bakıyonuz mu? tarif koydum sıcak sıcak. he bi de benim bıdığın dans eden ayaklarını koydum, bi de benim herifin yanık sesini:)))
peynir de yatım da onu sonra koycam:) şimdi kızıma mektup yazıyorum. amma da uzattım yavv:)

Normal tabi, öyle acayip şeyler yapmıyo yani, hani yürümeye falan başlamadı şubat 21 bizimkinin doğumu. maşallah hepimizinkilere

bu arada iştahla ilgili bir doktorla konuştum (ne zaman bi sağlıkçı görsem aklıma geliyosunuz soruyorum) doktor şöyle bişey söyledi; bu genelde çoğu bebeğin yaşadığı bir süreçtir, özellikle bu aylarda görülür çünkü diş çıkarıyolardır, kulakları ağrıyodur. Bir yöntem olarak pirinç gevreğinden veya yulaf ezmesinden (nasıl bir şey emin değilim) mama yapmayı önerdi, sanıyorum bebekler daha çok sevebiliyomuş bu mamayı. Bir de bebek yorgunsa yani yeterince uyumuyosa gece o yüzden de iştahı kapalı olabiliyomuş, yani yemek yemek için bile enerjisi olmayabiliyormuş. Aslında dediği kısaca şu: bunun bir sürü sebebi olabilir, hiçbiri annenin suçu değildir, geçicidir ama ne zaman geçeceği bilinmez, annelerin de sabırla her gün yeni bişey denemesi gerekir, ama endişelenmeye gerek yok. bir de şunu ekledi bu bebekler ayaklanmaya başlayınca asıl sorunlar başlıyo, şimdinin tadını çıkarın

Böyleyken böyle...

Adamın da iki çocuğu var ve hakkaten birinde iştahsızlık sorunu yaşamışlar ciddi boyutlarda. O süreçte de karısıyla beraber türlü çeşitli şeyler denemişler benim de sizinle paylaştığım şeyler de dahil ve işe yaramış. Ama işe yaramayan bebekler de görmüş, o yüzden bunun kesin bi ilacı yok dedi. Ben sadece doktorun söylediklerini size de söylemek istedim. Yani zaten bunlar normal hiçbişey yapmasınlar, bebeği bıraksınlar kendi başının çaresine bakar demedi yazdığım gibi, ellerinden geleni yapsınlar ama birçok sebebi var ve hepsi de normal dedi, sebebini bulmaya çalışsınlar ve bu süreç zor bi süreç dedi aslında. Bilmiyorum neden gerildin ya da sinirlendin ama yani en azından endişelerimizi bir miktar giderebilir, bizleri rahatlatabilir diye paylaşmak istedim.

İyi geceler herkese.

aynen ya parmaklarımı hırslı hırslı bir kemiriyor ki:::)

Bu el kemirme tükürük ayrıca benim yüzümü kemirme 1 aydir çoğaldı ama diş neyim yok bizde:)

Bu el kemirme tükürük ayrıca benim yüzümü kemirme 1 aydir çoğaldı ama diş neyim yok bizde

bizde de kemirme çok ama diş yok hatta kendi tahta kaşığını hırsla ağzına sokuyor ama gelen giden yok bizde de....kızlar bebeğininiz sürekli çığlık atıyor mu aaaaaaaaaaa lar havada uçuyor resmen...

Bu el kemirme tükürük ayrıca benim yüzümü kemirme 1 aydir çoğaldı ama diş neyim yok bizde

bizde de kemirme çok ama diş yok hatta kendi tahta kaşığını hırsla ağzına sokuyor ama gelen giden yok bizde de....kızlar bebeğininiz sürekli çığlık atıyor mu aaaaaaaaaaa lar havada uçuyor resmen...

Selam kızlar bizim kız tam 6 ayını doldurduğu gün alttan bir dişini gösterdi 2 gün sonra bi baktım yanındaki pirtlamis dün doktora gittik ek gidaya baslicamizi sandım doktor dediki halen ana besini anne sütü günde 1 kaşık yoğurt vererek hergün 1 kaşık artırarak başla alerjik bi durum varmı gözlemle 10 günün sonunda meyve sularına başla elma armut şeftali kayısı kiraz olur çilek kivi olmaz dedi 10 günde azar azar meyve suyu daha sonra posasiyla istediği kadar ver meyvede sınır yok dedi etti sana 20 gün dedi sonra aciktiginda bir öğünde yoğurt yiyerek düzene girecek dedi 8050 kg 68 cm olmuş kızım 8 Şubat doğumlu sonra asilarimizi olduk bacaktan 5 li karma hepatit zatürre ağızdan çocuk felci damla kuzum biraz ateslendi gün icinde Dişler de çıkıyo huysuzlandi neyseki iyiyiz bizden haberler bu

offff bu yoğurt işi stres yarattı yaaaa çocuğa yoğurt veremiyorum.
İnek sütünden verdim alerji oldu yine keçiden veriyordum ne güzel dr.kızdı folik asit yokmuş keçide başka bişeyler daha saydı o nedenle verilmemesi gerekiyormuş.İlla formül sütten yap diyor,dün yaptım su gb oldu yaa yoğurt gb değil hiç yapan var mı mamadan yoğurt

Canim benim kizimda cok ciglik atiyor bide deedee diyor oyle iste ama benim tembel kizin donemiyorr

biz geldikkkkkk.....:)) sünnet düğünüydü, tatildi aşıydı derken baya zaman geçti neredeyse bir haftadır neler yapıyorsunuz bilmiyorum( umarım bebekleriniz ve sizler iyisinizdir. kadınlar kulübü sayfası bile değişmiş:)) cevaplar yazılar almış başını gitmiş:)) biz pazartewsi aşı vurduk gece de hastanedeydik ( ateş yaptı bizde bu aşı ama şimdi iyiyiz. tatilde burnumdan geldi desem yeridir ama yine de iyyiydi. en azından dışarda hayat varmış:))düğün güzeldi baya bi kurtlarımı döktüm, çok güzel roman havaları var yaaa:)) ayyy kafa her bir yerde olunca yazdıklarımda mantıksızlaşıyor işte. kusura bakmayın benden bu kadar geçmişi okumama izin vermiyor kusura bakmayın (

Keçi sütünden yogurt faydali degil miymis ben inek sutunden yapiyorum ama metak ettim.anne sutune en yakin keçi sütü diyorlardi

benm oğlum da öyle acaba bi çaresi yok mu. pekmez yoğurda zararlı olmasaydı ondan koyardm şeker için de erken .ne yapsam ki yoğurt da verilmesi gereken bir ek gıda

formül sütle mayaladıktan sonra sıcak bir kabın içine oturtuyorum daha güzel bir yoğurt oluyor.ama tam katı yoğurt zaten beklememek gerekir.biraz çalkalayıp biberonla içiriyorum bayılarak içiyor.

Keçi sütünden yogurt faydali degil miymis ben inek sutunden yapiyorum ama metak ettim.anne sutune en yakin keçi sütü diyorlardi
yaa ben de öyle biliyordum ama değilmiş onun yerine inek yogurdu diyor dr.ama o da bize alerji yapıyor
benm oğlum da öyle acaba bi çaresi yok mu. pekmez yoğurda zararlı olmasaydı ondan koyardm şeker için de erken .ne yapsam ki yoğurt da verilmesi gereken bir ek gıda
Aynen canim dogru duzgun yogurt veremedim çocuğa.pekmezin de bi faydasi kalmıyor dedigin gb acaba meyve mi koysak
formül sütle mayaladıktan sonra sıcak bir kabın içine oturtuyorum daha güzel bir yoğurt oluyor.ama tam katı yoğurt zaten beklememek gerekir.biraz çalkalayıp biberonla içiriyorum bayılarak içiyor.
hmm onu da deneyeyim ben normal yoğurt gb mayaladim ayran gb oldu ama yemedi yaa cok kotu bi tadı var zaten hangi mamadan yaptin ben golden goattan yaptim

Kizlar esimin memleketine geldim.memnun kalmadim ya.nasil gececek 10 gun bilmiyorum. Evimi özledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…