2014 Şubat Anneleri

bende başlıcaktım doktor 6 ay dolmadan olmaz dedi ,yenı başlıcam artık , meyve olarak hangılerınden verıyorsun canım? bırde bebişin oturuyor mu?
Benim bebeğim desteksiz oturuyor da emeklisi yok henüz.arkasına yastık koyuyorum kafasını çarpmasın diye.

:):):):) bir musibet bin nasihatten evladir. Bi kere yasadi daha oturmaz orda. Iyi yapmissin :))

Gunaydın anneler. Bugun ilk kahvaltımızı yaptık. Yumurta sarısı, kendi yaptığım peynir, ceviz ve annemin yaptığı sulandırılmış pekmez. Ceviz ve yumurtayı karıstırıp sütümle sulandırdım. Az yedi ama olsun bu daha ilk. Demin de armut rendeleyip onu verdim. Akşam yoğurt verip uyuturum artık. Dün muz verdim. Sebze püresi yedirdim azıcık. Çok yemedi. Muhallebi filan da yapacam artık. Malzemesini aldım. Öyle işte.
Ha bu arada alerjı reaksiyonu için; kakasının sümüksü olması mı bunu gösteriyor. Bizimki yeşilleşti ve sertleşti.

Bizim dr.henüz kahvaltıya başlama dedi 7.ayda geçiliyormuş senin dr.mu başlattı?
Alerji için evet sümükümsü olması ya da vücudunda kızarıklık falan olması gösterirmiş ya da kakada kan ama sertleşmesi ek gıda almasından kaynaklanıyor normal yani bizimkinin de öyle
Zerencim valla haklısın sıkılmakla ben başkasının evinde kalmayı zaten sevmem bebekle artık hiiiçç sevmiyorum bir an önce gidesin vardır eminim.Geçen gün dışarı çıktım alışveriş merkezine ara uykusu kaçtı seslerden oraya buraya bakıncam derken uyumadı tabi sonraki uykuları da şaştı,bir kaç saat alt tarafı o bile etkiliyor çocukları,bebeğin de özlemiştir evini eminim.
Ben bide çok stres oluyorum uyku düzeni kaçtığı zaman vicdan azabı duyuyorum gezmek uğruna çocuğun düzenini bozdum diye ama bi yere gitmeden de olmuyor evde de çok sıkılıyor ben de o da böyle böyle büyütcez inşallah.

Bu ara bizim ek gıdalar fena gitmiyor gb.ama sebze püresini hiiiiçç sevmiyor,mamadan yoğurdu başta sevmemişti şimdi yiyor eskiye nazaran akşam da muzlu pirinç unu muhallebisi yapıyorum onu da seviyor.Bide ben çok zorlamıyorum mesela istemediği zaman biraz bekleyip tekrar deniyorum baktım istemiyor bırakıyorum vermeyi bazen bu 5-6 kaşıktan sonra da olabiliyor tabi acaba zorlasam mı birazcık daha bu sefer de soğur diye korkuyorum.

Bizimki de oturuyor ama tek başına bırakınca hooop öne bırakıyor kendini ya da yanlarına düşüyor ve henüz yüz üstünden geri dönemiyor

slm arkadaşlar.2008 mayıs ve 2014 ağustos annesiyim.ilk kızımda yaşadığımız ilk günleri tamamen unutmuşum.sizlerin bilgileri daha taze diye sormak istedim.36 haftalık doğum yaptım.kızım 12 günlük.sarılık yok.çok fazla uyuyor ve nerdeyse hiç ağlamıyor.çok az ınga diyor arkası yok.40ına kadar uyuyacak diyorlar ama ben biraz pimpiriklendim .Allahım korusun ama tuhaflık mı var diye.gelen giden çok sakin dedikçe.sizlerden benim gibi durum yaşayan oldu mu?cevaplarsanız çok sevinirim.Allah herkesin hepimizin evladını korusun inşallah

canm bebeğin hayırlı olsun daha çok yeni kendini hala anne karnında sanıyo. benm oğlum da öyleydi burnunu sıkardm emdirmek için uyanmayınca topuk altlarına hafifçe vururdm .annem de kızardı çocuğn düzenini bozarsn diye ben de sarılık olur korkusuyla hep uyandırırdm. 20 günden sonra bi gaz sancımız başladı o günlere hasret kaldık. inş. senın bebişinin de bişeyi yoktur ama bence aç bırakma yine de için rahat etmese bi doktora göster

Valla bilemeyizki cnm burda konuştuğumuz annelerinki hep yaramazdı benimkide dahil kesintisiz uyuduğunu çok az hatırlarım halada öle en fazla 40 dk hemen uyanır. Sen bir dr a göster birde sakın aç bırakma sürekli emzirmeye bak kilo alımımdan zaten aç kalıp kalmadığı anlaşılır. Benim bebeğim hastane çıkışı bile kilo almıştı ilk zaman tüm bebekler kilo verirken bir kilo almıştık. Ama hep emzirdim sarılık korkusuna çünkü kızım 5 ay sarılık çekti oğlumda korktum ve hep emzirdim

Tatilin yuzde yetmisi sallamakla gecsede kizim havuzda diger cocuklarla oynamaya bayiluyi ve bebek havuzu var klorsuz bol.oyincakli ve golge cok sansliyiz ben aqua parktayken kayinvaldem bakiyo

Hayır dr başlatmadı ben kendim başladım. Çevremdeki anneler de hep 6. Ayda başladılar kahvaltıya.

P
Canim benim kizda ayni biraksam gece gunduz uyuyodu ilk 10-15 gun.uyandiramiyodum.sirtina vuruyoduk bebekler bunu hic sevmezmis ebemiz soylemusti.ayak topuklarini uyarirdik bana misin demezdi. Ben 1 yada 1bucuk saatte emziriyodum.geceleride iki yada iki bucuk saatte kalkip veriyodum.sukur sarilik falan olmadik. Emzirmeyi ihmal etme. Full emzirmeye bak.sonra gazi oluyo ek gidaya gecince yemiyo falan simdiden istahini ac. Bol bol emsin.zaten sadece anne sutu alan bebeklere obezite teshisi koyulmuyo.o yüzden bu ara cok emzir cunku sut kanallari ona göre sekillenecek.genetik farkliliklar yoksa

sabah dr. gidicem bakalım ne lisete verecek :)

Bebeğin hayırlı olsun canım,benimkide çok uyurdu,ben de senin gibi sağlığıyla ilgili sorun mu var diye çok endişelenmiştim ama normal bir durum,bazıbebekler uyumayı seviyor,benimki hala uykuyu çok seviyor...
Sana tavsiyem onun uyanmasını bekleme,uyandırıp en geç iki saat arayla emzir,hem sütün daha da bollaşacak hemde bebeğin gelişecek...geceleri uyanmıyorsa mutlaka saat kurup emzirmek için kalk...yeterince emmezse iyi kilo alamaz ve aylık kontrolde hayal kırıklığı yaşarsın,sen de ilk çocuğundan bilirsin ki bebek iyi kilo aldığında kendimizi daha mutlu ve umutlu hissederiz...
Bir de sütüm az yetmiyor diye düşünme...senin sütün bol,ikiz bebek bile emzirebilirsin...yeterki bebeğin iştahla emsin, bak gör nasıl tosun gibi oluyor ozaman...

günaydın kızlar..yaw ben bu cadıyla başedemiyorum artık..herseye karışayım diyor,2 yas büyük abisine kafa tutuyor,abisinin elinden oyuncak alıp vermiyor,nereye koysam almış başını gitmiş..bizde artık yürüteci çıkardık,onun içine koyuyorum,alıyor başını gidiyor şimdi ben yazarken kucağımda dikkatlice beni izliyor,çok cadı valla bu..

Benim oğlanda babasına yapıyo ( babası leptopla oynarken mızırdanıyo onu almaya çalışıyo eline verincede heyecanlanıyo . Elinden bişey alınca ağlıyo yeni yeni

çok teşekkür ederim cevap verdiğin için.Allah hepimizin.herkesin evladını korusun inşallah.içim rahatladı biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…