Benim bebeğim desteksiz oturuyor da emeklisi yok henüz.arkasına yastık koyuyorum kafasını çarpmasın diye.bende başlıcaktım doktor 6 ay dolmadan olmaz dedi ,yenı başlıcam artık , meyve olarak hangılerınden verıyorsun canım? bırde bebişin oturuyor mu?
Emeklemesi diyecektim .bende başlıcaktım doktor 6 ay dolmadan olmaz dedi ,yenı başlıcam artık , meyve olarak hangılerınden verıyorsun canım? bırde bebişin oturuyor mu?
Rica ederim.biz bir süre boyunca başka evlerde gidip kalmama kararı aldık eşimle.(ben istedim)hatta ailem şehir dışında.ramazan bayramında da gitmedim.durumu izah edince annem hoşgörülü davrandı.kv de 1 saat uzaklıkta gebe kalmadan önce her haftasonu giderdik kalırdım. şimdi 2-3 haftada bir gidip akşam dönüyorum.
Bi keresinde eşimin kuzeni geldi eve. Bizim oturma odası yatak odası yan yana. Sessizce eşime üst katta otursunuz burada oturmayın çocuğu uyutamam dedim.eşim de anlayışıdır aslında ama boşluğuna mı geldi anlamadım yoksa klima var (eşim çok terler) diyemi ,geçtiler oturma odasına.neyse çocuğu uyutcam kapımı kapadım .elbiseler yapıştı üstüme çocuk emiyo emiyo doymuyo gürültüden uyumuyor fenalık geldi.aldım kızımı güleryüzle içerik girdim.uyumadı al sen bak biraz dedim tebessümle.aldım dondurmamı kuzeniyle sohbete başladık.eşim 3 saat uğraştı .dondurması su oldu.biberon veriyor uyumuyor falan ,baktım kan ter içinde kalmış.neyse kuzeni gitti aldım çocuğu 5 dakikada emzirdim uyuttum yatırdım.bizimkinde ses yoksen de deneyebilirsin etkili bi yöntem gerçekten.
Bizim dr.henüz kahvaltıya başlama dedi 7.ayda geçiliyormuş senin dr.mu başlattı?Gunaydın anneler. Bugun ilk kahvaltımızı yaptık. Yumurta sarısı, kendi yaptığım peynir, ceviz ve annemin yaptığı sulandırılmış pekmez. Ceviz ve yumurtayı karıstırıp sütümle sulandırdım. Az yedi ama olsun bu daha ilk. Demin de armut rendeleyip onu verdim. Akşam yoğurt verip uyuturum artık. Dün muz verdim. Sebze püresi yedirdim azıcık. Çok yemedi. Muhallebi filan da yapacam artık. Malzemesini aldım. Öyle işte.
Ha bu arada alerjı reaksiyonu için; kakasının sümüksü olması mı bunu gösteriyor. Bizimki yeşilleşti ve sertleşti.
canm bebeğin hayırlı olsun daha çok yeni kendini hala anne karnında sanıyo. benm oğlum da öyleydi burnunu sıkardm emdirmek için uyanmayınca topuk altlarına hafifçe vururdm .annem de kızardı çocuğn düzenini bozarsn diye ben de sarılık olur korkusuyla hep uyandırırdm. 20 günden sonra bi gaz sancımız başladı o günlere hasret kaldık. inş. senın bebişinin de bişeyi yoktur ama bence aç bırakma yine de için rahat etmese bi doktora gösterslm arkadaşlar.2008 mayıs ve 2014 ağustos annesiyim.ilk kızımda yaşadığımız ilk günleri tamamen unutmuşum.sizlerin bilgileri daha taze diye sormak istedim.36 haftalık doğum yaptım.kızım 12 günlük.sarılık yok.çok fazla uyuyor ve nerdeyse hiç ağlamıyor.çok az ınga diyor arkası yok.40ına kadar uyuyacak diyorlar ama ben biraz pimpiriklendim .Allahım korusun ama tuhaflık mı var diye.gelen giden çok sakin dedikçe.sizlerden benim gibi durum yaşayan oldu mu?cevaplarsanız çok sevinirim.Allah herkesin hepimizin evladını korusun inşallah
Valla bilemeyizki cnm burda konuştuğumuz annelerinki hep yaramazdı benimkide dahil kesintisiz uyuduğunu çok az hatırlarım halada öle en fazla 40 dk hemen uyanır. Sen bir dr a göster birde sakın aç bırakma sürekli emzirmeye bak kilo alımımdan zaten aç kalıp kalmadığı anlaşılır. Benim bebeğim hastane çıkışı bile kilo almıştı ilk zaman tüm bebekler kilo verirken bir kilo almıştık. Ama hep emzirdim sarılık korkusuna çünkü kızım 5 ay sarılık çekti oğlumda korktum ve hep emzirdimslm arkadaşlar.2008 mayıs ve 2014 ağustos annesiyim.ilk kızımda yaşadığımız ilk günleri tamamen unutmuşum.sizlerin bilgileri daha taze diye sormak istedim.36 haftalık doğum yaptım.kızım 12 günlük.sarılık yok.çok fazla uyuyor ve nerdeyse hiç ağlamıyor.çok az ınga diyor arkası yok.40ına kadar uyuyacak diyorlar ama ben biraz pimpiriklendim .Allahım korusun ama tuhaflık mı var diye.gelen giden çok sakin dedikçe.sizlerden benim gibi durum yaşayan oldu mu?cevaplarsanız çok sevinirim.Allah herkesin hepimizin evladını korusun inşallah
Hayır dr başlatmadı ben kendim başladım. Çevremdeki anneler de hep 6. Ayda başladılar kahvaltıya.Bizim dr.henüz kahvaltıya başlama dedi 7.ayda geçiliyormuş senin dr.mu başlattı?
Alerji için evet sümükümsü olması ya da vücudunda kızarıklık falan olması gösterirmiş ya da kakada kan ama sertleşmesi ek gıda almasından kaynaklanıyor normal yani bizimkinin de öyle
Canim benim kizda ayni biraksam gece gunduz uyuyodu ilk 10-15 gun.uyandiramiyodum.sirtina vuruyoduk bebekler bunu hic sevmezmis ebemiz soylemusti.ayak topuklarini uyarirdik bana misin demezdi. Ben 1 yada 1bucuk saatte emziriyodum.geceleride iki yada iki bucuk saatte kalkip veriyodum.sukur sarilik falan olmadik. Emzirmeyi ihmal etme. Full emzirmeye bak.sonra gazi oluyo ek gidaya gecince yemiyo falan simdiden istahini ac. Bol bol emsin.zaten sadece anne sutu alan bebeklere obezite teshisi koyulmuyo.o yüzden bu ara cok emzir cunku sut kanallari ona göre sekillenecek.genetik farkliliklar yoksaslm arkadaşlar.2008 mayıs ve 2014 ağustos annesiyim.ilk kızımda yaşadığımız ilk günleri tamamen unutmuşum.sizlerin bilgileri daha taze diye sormak istedim.36 haftalık doğum yaptım.kızım 12 günlük.sarılık yok.çok fazla uyuyor ve nerdeyse hiç ağlamıyor.çok az ınga diyor arkası yok.40ına kadar uyuyacak diyorlar ama ben biraz pimpiriklendim .Allahım korusun ama tuhaflık mı var diye.gelen giden çok sakin dedikçe.sizlerden benim gibi durum yaşayan oldu mu?cevaplarsanız çok sevinirim.Allah herkesin hepimizin evladını korusun inşallah
hım ne güzel ,benımkisi henüz tembel oturamıyorBenim bebeğim desteksiz oturuyor da emeklisi yok henüz.arkasına yastık koyuyorum kafasını çarpmasın diye.
sabah dr. gidicem bakalım ne lisete verecek :)benm oğlum henüz oturmuyo kucakta ve destekli oturuyo zorlamıyom ben de. ek gıdaya gelince önce meyve püreleri birer çay kaşığı arttırılarak aaaardından yoğurt da aynı yöntemle veriliyo galiba .valla ben bi yöntem takip edemedim çorba yoğurt meyve gelişi güzel verirken alıştı .ama takipli vermek daha doğru ben annemlerdeym takip edemedm
Bebeğin hayırlı olsun canım,benimkide çok uyurdu,ben de senin gibi sağlığıyla ilgili sorun mu var diye çok endişelenmiştim ama normal bir durum,bazıbebekler uyumayı seviyor,benimki hala uykuyu çok seviyor...slm arkadaşlar.2008 mayıs ve 2014 ağustos annesiyim.ilk kızımda yaşadığımız ilk günleri tamamen unutmuşum.sizlerin bilgileri daha taze diye sormak istedim.36 haftalık doğum yaptım.kızım 12 günlük.sarılık yok.çok fazla uyuyor ve nerdeyse hiç ağlamıyor.çok az ınga diyor arkası yok.40ına kadar uyuyacak diyorlar ama ben biraz pimpiriklendim .Allahım korusun ama tuhaflık mı var diye.gelen giden çok sakin dedikçe.sizlerden benim gibi durum yaşayan oldu mu?cevaplarsanız çok sevinirim.Allah herkesin hepimizin evladını korusun inşallah
Bizim kız 30 Ocak doğumlu belki ondandır.hım ne güzel ,benımkisi henüz tembel oturamıyor
Benim oğlanda babasına yapıyogünaydın kızlar..yaw ben bu cadıyla başedemiyorum artık..herseye karışayım diyor,2 yas büyük abisine kafa tutuyor,abisinin elinden oyuncak alıp vermiyor,nereye koysam almış başını gitmiş..bizde artık yürüteci çıkardık,onun içine koyuyorum,alıyor başını gidiyorşimdi ben yazarken kucağımda dikkatlice beni izliyor,çok cadı valla bu..
çok teşekkür ederim cevap verdiğin için.Allah hepimizin.herkesin evladını korusun inşallah.içim rahatladı birazBebeğin hayırlı olsun canım,benimkide çok uyurdu,ben de senin gibi sağlığıyla ilgili sorun mu var diye çok endişelenmiştim ama normal bir durum,bazıbebekler uyumayı seviyor,benimki hala uykuyu çok seviyor...
Sana tavsiyem onun uyanmasını bekleme,uyandırıp en geç iki saat arayla emzir,hem sütün daha da bollaşacak hemde bebeğin gelişecek...geceleri uyanmıyorsa mutlaka saat kurup emzirmek için kalk...yeterince emmezse iyi kilo alamaz ve aylık kontrolde hayal kırıklığı yaşarsın,sen de ilk çocuğundan bilirsin ki bebek iyi kilo aldığında kendimizi daha mutlu ve umutlu hissederiz...
Bir de sütüm az yetmiyor diye düşünme...senin sütün bol,ikiz bebek bile emzirebilirsin...yeterki bebeğin iştahla emsin, bak gör nasıl tosun gibi oluyor ozaman...
evet aynı anda çıktı.. günlerdir süren huysuzluk bundanmış herhalde kızım uykularına ve gülücüklerine geri döndüA
aynı anda mı çıktı? Tebrik ederim.bizimde çıksın artık çok heyecanlanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?