2014 Şubat Anneleri

Canim benkmkide ayni sadece basi terliyor asiri terliyo yattigi yer islak alni boncuj boncuk ben dokyora sordum d vitamini eksiligi dedi damlayyi duzenli ver gecer dedi ama gecnedi
Alla alla ben sürekli d vitamini hapı veriyom yine terliyo

hangi vitamin eksikliğinden olurmuski

merhaba canm benm oğlum da öyleydi şimdi oturuyo. seninki de oturacak demekki. yakındır annesi emekler de inş.

yaklasik 3 haftadir desteksiz oturo. simdi tam 8 aylik

Simdiden hayirli olsun canim sunnetiniz..benimki oturuyor ama illaki arakaya dusuyor yastik koyuyorum bende once saga sola da duserdisimdi sadece arka ya dikkat ediyorum
sağolun kızlar bugün dakika tuttum tam 10 dk düşmeden oturdu sonra yuvarlandı bu arada bugün dişlerine parmağımla dokundum da geldi elime hissettim elimi birşey kesiyor nasıl mutlu oldum anlatamam :) görünürde de hafif belli. bu arada 15 kasımda işe başlıyorum oğluşuma annem bakacak güveniyorum ama nasıl ayrılacam ondan bilmiyorum, süt izninden ötürü günde 1.5 saat erken çaıkacam işten ama gidiş geliş yolu da hesaplarsak tam 8 saat ayrı kalacam oğlumdan bide sadece emerek uyuyor çok zorlanacaklar hem annem hem de oğlum nasıl olacak bilmiyorum

oyy canım işe başlaman çok zor olcak eminim burnunda tütücek uzak dmeekki işin 8 saat çokmuş yaw( bence 15 kasıma kadar emmerek uyanma alışkalıgını unutturman lazım senileyken bikaç güne alışır ama sen yokken uyumaz yada çok aglar öyle uyuya kalır sen yanındayken en azından senin güveninle alışşsın nasıl bilmiyorum ama araştır istersen emzir sonra uyut sallamak çok zor ve iyi bi yöntem değil ama eger çare bulamazsan onu dene en azından sensiz annen uyutmakta zorlanmasın annende yorulcak diye diyorum ama cocuk daha önemli tabi oda seninle alışsın yeni düzenine bende sallamadan uyutmaya alıştırmak sitiyorum bikere 1 haftada öğretmiştim ama o kadar yorgunumki uyusun diye sallıyorum kendimi güçlü hissettiğimde başlıcam ( bebekken uyku eğitimi daha kolay diyo bütün okudugum yazıalrda anne olmak cok zormuş ben bigün çarşıya cıktım uzaktı kayınvaldemler ilçede ile gittim yol 1 saat 5 saat ayrı kaldım dilencinin elindeki bebeği görünce agladım küçücük cocuk uyuyo bide bi yazı okumuşltum uyuştuucu verip uyutuyolarmış felan diye böle içim daglanmıştı seni anlıyorum ama çalışmaya başlıyanalr var burda onlarada danış istersen canım inş kolay geçer işin uzak olması ,yi olmamış yoksa 5 saat fean ayrı kalırdın herelde ... ek gıda yiyosa da iyi bikere sagdıgını içer meyve yer corba içer sen gelirsin zaten allah kolaylık versin

[QUOTE

anam öle arkasını dönüp uyuyan çocuk varmı yahu çok şanslısınız maşallah kızım öyle uyusa nasıl olurdu acaba tuhaf bebeğim oldugunu anlamazdım herelde :)) herkezin bi derdi var işte kimi uykudan çekiyo kimi yemek yedirmekten rabbim sagsalim büyüytmeyi nasip etsin hepimize[/QUOTE]

:)) Canım tabii ki her çocuğun huyu farklıdır ama emin ol o arkasını dönüp uyuma durumuna alıştırıncaya kadar kaç sinir harbi yaşadım ben. Gerçi biz doğduğundan beri hiç sallamadık. Eskiden pışpışlardım ve drumuzu dinleyerek sallama işine hiç girmedim ama 4-5 gece boyunca gözümü kırpmadan yanında oturdum ve resmen sinir krizi geçirdim amaaa alıştırmayı başardım.Uyku eğitimi gerçekten de küçükken verilmeliymiş. Uzmanlar bişey biliyor ki söylüyor Uyumayan çocuk da, yemeyen de çok zor yav..

Aynen canım. Çarşaf yıkamaktan içime fenalık geldi.Haftada 3 çarşaf değiştiriyorum. Yazın hadi hava sıcaktı da şimdi de kafa su içinde. Çocuğun üşüdüğünü de anlayamıyorum ki. Geçen hava bi serinledi. Gidip baktım yanakları kulakları burnu buz gibi, ense kafa su içinde. Druna sordum genetik olabilir dedi. Müthiş açıklayıcı bir cevaptı

Ben 4 aylikken calismaya basladim.emin olun cocuklar bizden cok daha uyumlu.mutlaka yeni duzene alisacak, uyku icin de bir formul bulunacaktir. Hic can sikici bir sey yasamadim ben, o da alisti artik.

kızlar ben kızımı acaip vıncıklıyorum yahu..dayanamıyorum her yerini öpüp kokluyourm...valla 2.çocuğum ama ilkinde bu kadar değildim ben..galiba kız çocuğu gerçekten kendini sevdiriyor..o cilve o naz Allahım ya öp öp doyamıyorum

bu arada hala diş yok bizde ..
kızlar geçenlerde canım irmik helvası çekti..koktu diye kızada tatırdım iyi yedi valla..dün yine yaptım yine yedi..sanırım sevdi..tereyağlı yapmıştım..

bu arada artık önümüzdeki haftadan itibaren kahvaltıyı bulamaç halinde vermeyeceğim..ayrı ayrı vereceğim..büyüdüler artık yahu..her ne kadar diş olmasada çiğniyor sıpam..

Tam ben yazacaktım cnmkzm sormuş sağolsun.tükeniyorum günden güne.ben de onunla beraber zayıfladım eridim resmen.sabahtan beri yediği 3 çay kaşığı labne,o da yine kırk oyunla çabayla.artık kollarım tutmuyor,dizlerim ağrıyor.doktorlar zorlama diyor,eyvallah.bekara karı boşamak kolay.zorlamasam tüm gün ağzına lokma girmiyor.zorla dediğim de ağzına tıkmıyorum.oyunla,dikkatini başka yerlere çekmekle yapıyorum.bileğim o kadar ağrıyor ki gece rüyamda hastaneye gidiyordum.haftaya Pazartesi fizik tedaviye başlıcam.artık bu ağrıdan kurtulurum inşallah.mama sandalyesine asla oturmayan kızımı kucağımda,bir elimde kase,bir elimde kaşık yedirmeye çalışıyorum.sinirlerim harap oldu,yeminle psikolojim bozuldu.annem 1 ay kaldı şimdi abimin oğluna bakacak.kadın hangimize yetişsin.eşimin zaten kimsesi yok üvey anası mı gelecek.şubata kadar son doktora tezim bitmiyor,iki dk kitap açamıyorum.çok uzattım ama arkadaşlar gerçekten çok zorlanıyorum.bedeni geçtim ruh sağlığım kötü(((

Kızlar bebisimin burnu akıyor ve oksurmeye başladı ne yapayım sumuklerini cekerkende savaş veriyoruz otri bebenin aspratorunle ne yapayım ne vereyim öksürük için karaturp ve ballı bişey vardı iyi gelen ama bal yasak diye biliyorum

sanki hayal gb canım ben nasıl oyunla taklayla yemek yedirenlerin psikolojisini anlayamazsam sallanana hiç uyumayan bi çocugun psikolojisinide raaht uyutan anne anlamaz hayal gb rüya gb bi bebegin arkasını dönüp uyuması benim için bütün gece emziriyorum mama veriyorum yapıyorum deliricem sürekli yiyo neresine gidiyo bilmiyorum çıldırcam bi insan doyunca bali uyur yok en fazla 45 dkkika uyanıncada sallasamda uyumuyo illa bişi yicek çok şükür yesin yawruma can olsun kan olsun ama uyumadan nasıl büyücek o uyuyo hadi ben nolucam gece uykusu bişeye benzemiyo uyumadan nasıl iyi bi anne olunur dayak yemiş gb oluyorum geceleri gündüzler geçiyoda geceler bitmek bilmiyo kafam kazan gb oluyo bende alıştırmak istiyorum ama nasıl becericem bilmiyorum 1 haftada alıştırmıştım dediğin gb zaten uyumuyoum uyumam nolcak yeterki sonu güzel bitsin ama ya biz biyere gidiyoruz ya birileri bize geliyo bizim aile vıcık vıcık egitim vermeiyorum ablamın görümcemin küçük cocukalrı var geldilermi gürültü patırdı uyutmuyolar nasıl bi düzen kurucam aklım almıyo artık çok yoruldum (

aynen severken alimde kalcak bigün :)) bazen bakıyorum kuzum kızarmış ay içim acıyo severken oda beni ısırıyo ama

biizmde pazar kınada helvada yapıldı aynen kızımda yedi tatlılara bayılıyo cok herşeyden cnaı çekiyo veriyorum ben profidirol ekler pasta bilem ymeişligi var versem dünyaları yicekte taddırıyorum çıldırıyo çünkü yerken istiyo herkezin elinde agzında gözü bide benimki fındık fıstık badem antep fıstıgı felanda yiyo acaba zararlı mıdır? :/

ah cnaım ya allahım yarabbim kimisi uyumuyo cıldırtıyo kimisi ymeiyo sen dersin keşke uyumasada yese benderim az yesede keşke uyusa rabbim başka acılarını göstermesin anne olmak hiç kolay değilmiş hep diyorum eşimde cennet babaların degil annelerin ayakları altında o yüzden diyo ama dayanmak cok zor gercekten alalh yardımcın olsun yicekelrine ya metin de allahın isimlerinden inşallah iştahı artar ve dua et cok ben hep derdim hamileykende görümcemin cocukalrı cok yerler inşallah onalr gb olur aglar ymeek yicem diye inş doyuramam diyodum aynı öle oldu bende doyuramadıgım için deliricem bigün ( bide onca yedigine kilolu olsa bali 8 aylık 7*600 kilo ama saniye durmuyo çok afacan bide ek gıda yiyeli güzel kilo aldı 6 aylık 5850ydi 2 ayda 2 kiloya yakın almış sanırım bize ek gıda yaradı inşallah senin yavrunda yicem diye aglar doyuramazsın dua et cnaım anne duası kabul olur peygamber duası gb diyo sohbette hoca bol bol dua edin cocuklarınıza diyo

biizömkininde burnu akıyo mümüklü oldu öksürük yok sadece gece tıkanıyo herelde karaturp balda bal verilmiyo karaturbun üstüne koyununca turp kendiliğinden akıyo herelde ondan bal zararlı oldugundan degil alerjisi olabilir diye verilmiyo sanırım bence denenip alerjisi yoksa verilir belki yinede sen bilirsin ıhlamurda içirebilirsin içine elma armut mandalina kabukalrıyla koy öyle demle ben öyle içiriyorum aileek içiyoruz:))

kızlar benim kıızm çerez yiyo antep fıstıgı fındık fıstık badem felan kajuu lüks karışık yani acaba zararlımıdır biizm yedigimizi görmesin hemen yanaşıyo acıyo agzını ben agzımda kırıyorum veriyorum deliriyo vermeyince cok aglıyo

aslında ona kadar herşeyi istiyo cok olmasada herşeyden veriyorum bebek yicekelrinden nefret ediyo asla yemiyo o bebek tariflerini mama olsun corba muhallebi asla o tarifleri ymeiyo ama ev ymeekleri domatesli tuzlu baharatlı olsun onlara bayılıyo nabıcam ya hiçbişey yedirmicem yada yicek onları seviyo bende veriyorum balık tavuk bunalrıda seviyo et nasıl veriyosunuz onu çigneyemez kıyma dolmaların içinde yiyo başka nasıl verilir bilmiyorum

Peki bir yardimci ise alma fikri nasil geliyor? Siz niraz kendinize vakit ayirirken, calisirken kizinizi oyalayabilecek, yemek icin ugrasabilecek birisi.cocuklar garip, sizin elinizden yemeyip ilginc gelen degisik birinden yiyebilir..mesela ben bebekken asla yogurt yemezmisim.bir gun misafirlikte baska bir bebegin yedigini gorunce yemeye baslamisim.cocuklarin motivasyon kaynaklari cok farkli olabilir

hiçbirşeycik olmaz bence..sanki doyumluk mu yiyor tadımlık yiyor sonuçta..ben ne bulsam veriyorum..ahh bir dişi olsa neler vereceğim

canım valla sen ne güzel korkmadan yediriyorsun maşallah çerezi, iyice ezsem un haline getirsem bile bu sefer de boğazına yapışır yutabilir mi diye korkarım yine yediremem : ) bazı doktorlar 8 aylıktan sonra bazısı 1 yaşından sonra çerezi (ceviz fındık badem) öneriyor. bende 8 aylık olduğunda günde yarım ceviz çorbalarına koymaya başlayacam. bu arada ben ete henüz başlamadım ama kemiik suyu katıyorum çorbalarına. benim bebişime de birkaç kere tuzlu salçalı yedirdim severek yiyor ama hep böyle veremeyiz diye düşünüyorum , alışmak zorundalar bebek menülerine

Ben 4 aylikken calismaya basladim.emin olun cocuklar bizden cok daha uyumlu.mutlaka yeni duzene alisacak, uyku icin de bir formul bulunacaktir. Hic can sikici bir sey yasamadim ben, o da alisti artik.
sağol canım yorumun içn. inşallah dediğin gibi olur da sorun yaşamazlar bakıcı da bakılan da

off canım hiç sorma yaa geçen gün kaynanama bıraktım eşimle bi düğüne gittim, 4 saat ayrı kaldım yemeğini falan yedirmişler aç değildi aslında ama gelince önce eşim aldı kucağına heyecanlandı sesler çıkardı güldü falan , sonra ben aldım kucağıma kafasını boynuma omzuma yüzüme falan gömdü ağzını emme refleksi olarak yapıyor emiyor resmen biliyor yani çok düşkün emmeye. o yüzden de korkuyorum ne olacak gidince diye. çalışacam diye değil ama ben doğduğundan beri ayakta sallayarak uyutmaya alıştırmaya çalışıyorum imkansız uyumuyor 1 saat ağlıyor en son krize giriyor ağlamaktan pes ediyorum emziriyorum uyuyor hemen. geçen gün anneme söyledim 1 saattir ağladı uyumuyor dedim annem kızdı çocuğa işkence ediyorsun sen düzenine devam et , o seni görmezse başkasında uyur ama seni gördüğü için emzirmeni umuyor diyor. ek gıda yiyor çok şükür canım o konuda sıkıntı yok, yol olmasa 6,5 saat ayrı kalacaktım yol dahil 8e çıkıyor ama en azından annem bakacak çok şükür . gerçi 1,5 yaşına kadar bakacak sonra yine bakıcı mecburen. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizin bebişlerini...

benim eşim hamile olduğumu öğrendiğinde hep kız olsun istemişti kendisini sevdiriyor kız çocukları diyordu ama oğluşum da maşallah kızdan farkı yok , eşim de artık içimdeki sevme boşluğunu doldurdu sıpa diyor kızlar lafı açılmışken kahvaltıyı örneğin peyniri falan ezip direk ağzına veren varmı yaa ben çok korkuyorum kaçar boğazına diye

Canım seni çok iyi anlıyorum,bizde aynı durumdayız..bir de işe başladım ve herşey daha da zorlaştı...benimde psikoloji sıfır,ben bir ayda 6 kilo verdim ve sanırım yine verdim, yüzüm çökmüş hastalıklı gibiyim,sıkıntıdan çenem sivilce dolmuş gitmiyor da...1 gün kendimi toplasam 3 gün yine bulanımdayım,böyle geçiyor zaman

Maşallah senin kızın gelişimi çok iyi gidiyor canım,bin kere şükret...bu ayda fındık fıstık yemek ne demek,her bebek yapamaz,zararından ziyade Boğazı'nda kalma tehlikesi var...

hiçbirşeycik olmaz bence..sanki doyumluk mu yiyor tadımlık yiyor sonuçta..ben ne bulsam veriyorum..ahh bir dişi olsa neler vereceğim

valla laf aramızda bi kase yiyo :)) dişi 2 tane var ah o dişler o dişler çok zor çıkıyooooooooooooooooooooooooo

canım bend ekorkardım baktım cocuk istiyo herşeye saldırıyo 1 hafta hep takip ettim ekmek verdim mandalina felan bogazına kaçınca hemen müdale etmedim parmamı felan sokmadım başını öne egdim kendisi öksürüp çıakrdı çogu zman hiç ellmedim baktım kendini kurtarıyo şimdi hiç kaçırmıyo maşallah boğazına içini emip mandalinayı yere atıyo posasını meyve sıkıca gb armut elma gbleride yine kontrollü veiryorum set çünkü bazen çiğniyorum biraz öyle veriyorum kendide koparıyo 2 dişiyle ama cok büüyk koparıyo çerezide bütün vermiyorum çiğneyip veriyorum baaya büyük parcalı ama oda kemiirp öğütüyo maşallah :)) ben korkuyodum sonra dedim keşke daha önce verseymişim hiç korkma ver ekmek verek başla en güzle ekmekle öğreniyolar ekmegin kıyısını ver benimki içini bile yiyo artık :)

ne güzle istemiyosa sallama biboronla içerkende uyur inş allah yardım eder merak etme ... benim abamın kızıda sallatmtırmıyo aglıyo ne değişik bişey benim için :)) salıncagı bile sevmiyo o biizmki 24 saat sallansa hiç şikayet etmez ne ara salladık nasıl alıştı hiç bilmiyorum çok gazlı ve reflülü bi bebek sürekli mideis bulanıyo yiyerek uyuyamazdı ve tek çözüm buydu geriye dönüp baksamda keşke şunu yapsaydık dicem bişi yok malesef

peynir yumuşak peynir veriyosan gerek yok ezmeye felan onların agzı öyle güzel ögütücüki başala bak sende şaşırcaksın salyaları çok salgılıyolar hemen eritiyolar herşeyi ben eline veriyorum hiç bişeyi bulamac yapmıyorum yumurtasını yiyo peynir ekmek veriyorum ıhlamura batırıyorum ekmegi veriyorum sonra peynir domatez ısırtıyorum salata ısırıyo normal insan gb yiyo yani patatez haşlamasına bayılıyo öle yani çok şükür sende başla ymeeyi seviyosa hiç ertelme

Maşallah senin kızın gelişimi çok iyi gidiyor canım,bin kere şükret...bu ayda fındık fıstık yemek ne demek,her bebek yapamaz,zararından ziyade Boğazı'nda kalma tehlikesi var...

bütün vermiyorum canım agzımda çiğneyip veiriyorum çok şükür dişimde çürük felan yok maşallah dişlerim saglıklıdır ona güvenip veiryorum allah korusun da nabim çok istiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…