- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
İyi bir annesin canim biliyorum insan bazen herşeyden vazgecesi geliyor. Gecen günkü esimle benim tartisma konumu yasamissin. Ayni durum, bana birde demez mi delirmissin sen diye bende bagirdim seninde insan ligin yok bir kalbe ihtiyacın var. Düşün kayinvalidem hastaydi iki uç haftadir Hem ona bakiyorum, hem okula git ders anlat, hem yemek yap, temizlik yap, camasir, bulasik ve en önemlisi hic yerinde durmayan oğlum.beyefendi sadece oğlumu sevsin ve ise gitsin.üstelik gece uykusu da haram.boyle bir duruma tabi bünye dayanamıyor o gün okulda bayilacak gibi oldum. Ayaklar ayri yere gövde ayri yere gidiyordu. Yine de ben delirmisimdelirmeme az kaldı sanki düşücem ve bidaha kalkamıcak gb hissediyorum kendimi(
1 haftadır yirmilik dişimin arkası apse yaptı dolgu var dişim çıkar çıkmaz çürümüştü ilk çürügüm kendisideliricem 3 gündür dayanılmaz hale geldi geçen gece boynuma bogazınma kulakalrıma vurdu başım açtlıyodu resmen grip gb vucudum dökülüyo bugün saglık ocana gittim dişçimiz vardı yakında taşınmış çok uzak gidemedim saglık ocanda gargara antibiyotik agrı kesici verdi biraz iyi geldi ama ilacın etksi agrı kesicinin etkisi geçince kafamı koparasım geliyo ( eşim çalışıyo kız küçük nasıl gidicem dişçiye dgidemem (
hafta sonu görümceme gittik benim fırınım mini fırın ocagım set üstü bütyük ocak fırın bir aradaolanalrdan var görümcemde kızım mutfaktaydı görümcem ben kahvaltı hazırlıyoruz mama sandalyesini götürmedigime bin pişman oldum heryeri kurcalıyo market poşetiyle oynuyodu bende içeri taşıyodum eşyalı gözle kaş arasında görümcem fırın kapagını acınca bizimkide gitmiş yapışmış tutunmuş kalkmış yandı aglıyo ama bırakamıyoda tabi dğüşcek diye ömrümden ömür gitti hemen suya tuttuk zeytin yagına batırdık ellerini agladı aza aglmaz bilen bilir asıda kan almada bile aglamaz kuzum katı canlı( neyseki zeytin yag iyi geldi bişey yok elelrinde
sonra uyudu yataga yatırdım cocuk odasına 3lü koltugu actık uyuyodu hep gidip bakıyodum bakmadıgım bi anda uyanıp pat düştü agladı koştum aşlahım delircektim gene sussun die emzirim dedima gzından kan boşaltı alttaki dişleri 2tane ve azı dişleri var üsttekileri patlatmış kanıyo dişler gözükmüş resmen yarıldı(( neyse onuda atlattık zaten ondan önceki gece 4e kadar agladı uyumadı azı dişlerinin biri çıkmış bi günde 3 diş patlattık yani biri kendi istegiyle 2si zoraki cıktı
kendi canıma cıyo tahammül gücüm kalamdı deliricem akşam evimizdeyiz eşim ben kızım salal salla zatne cnaımda acıyo delirdim enson baRDIM agladım kızımıda yastıgıyla attım ayamdan yani kenara attım derken öle sert degil ama öfkeli işte(( eşim kızdı bana daha cok morlaim bozuldu ölücem böyle bi acı yok alatmaıyorumyüzüm yanıyo resmen sonra gittim başka odaya yattım agladım agladım uyumuşum 12de bi kalktım eşim salalya sallaya uyutmuş kızı bacakalrı kopmuş 1saatte ben 9 aydır sallıyorum hemen yattı paşam bana surat yapıyo kızdım die neyse daha yattık yorganı üstüme cekemden uyandı emzirdim yatırdım 10 dk sonra gene kalktı gene emzirdim gititm amam yaptım emzircek tutcak halim yok 10 dk sonra gene kalktı mamayı verdim yarım saat sonra gene kalktı delircektim dayanamıyorum ne zormuş anne olmak (
özlemini çektigim evladımın güzel anları tabiki var ama çok zormuş anne olmak hasta omak yok uyumak yok ymek içmek tuvalet banyo lüks bi insan değilsin artık sadece annesin ....
varlıgına sonsuz şükür yinede bana gç kuvvet sabır versin iyi bi anne olmak sitiyorum çok yorgunum((
canim cok gecmis olsun hersey ustüste gelmis..seni anliyorum canim allah yardimcin olsun..delirmeme az kaldı sanki düşücem ve bidaha kalkamıcak gb hissediyorum kendimi(
1 haftadır yirmilik dişimin arkası apse yaptı dolgu var dişim çıkar çıkmaz çürümüştü ilk çürügüm kendisideliricem 3 gündür dayanılmaz hale geldi geçen gece boynuma bogazınma kulakalrıma vurdu başım açtlıyodu resmen grip gb vucudum dökülüyo bugün saglık ocana gittim dişçimiz vardı yakında taşınmış çok uzak gidemedim saglık ocanda gargara antibiyotik agrı kesici verdi biraz iyi geldi ama ilacın etksi agrı kesicinin etkisi geçince kafamı koparasım geliyo ( eşim çalışıyo kız küçük nasıl gidicem dişçiye dgidemem (
hafta sonu görümceme gittik benim fırınım mini fırın ocagım set üstü bütyük ocak fırın bir aradaolanalrdan var görümcemde kızım mutfaktaydı görümcem ben kahvaltı hazırlıyoruz mama sandalyesini götürmedigime bin pişman oldum heryeri kurcalıyo market poşetiyle oynuyodu bende içeri taşıyodum eşyalı gözle kaş arasında görümcem fırın kapagını acınca bizimkide gitmiş yapışmış tutunmuş kalkmış yandı aglıyo ama bırakamıyoda tabi dğüşcek diye ömrümden ömür gitti hemen suya tuttuk zeytin yagına batırdık ellerini agladı aza aglmaz bilen bilir asıda kan almada bile aglamaz kuzum katı canlı( neyseki zeytin yag iyi geldi bişey yok elelrinde
sonra uyudu yataga yatırdım cocuk odasına 3lü koltugu actık uyuyodu hep gidip bakıyodum bakmadıgım bi anda uyanıp pat düştü agladı koştum aşlahım delircektim gene sussun die emzirim dedima gzından kan boşaltı alttaki dişleri 2tane ve azı dişleri var üsttekileri patlatmış kanıyo dişler gözükmüş resmen yarıldı(( neyse onuda atlattık zaten ondan önceki gece 4e kadar agladı uyumadı azı dişlerinin biri çıkmış bi günde 3 diş patlattık yani biri kendi istegiyle 2si zoraki cıktı
kendi canıma cıyo tahammül gücüm kalamdı deliricem akşam evimizdeyiz eşim ben kızım salal salla zatne cnaımda acıyo delirdim enson baRDIM agladım kızımıda yastıgıyla attım ayamdan yani kenara attım derken öle sert degil ama öfkeli işte(( eşim kızdı bana daha cok morlaim bozuldu ölücem böyle bi acı yok alatmaıyorumyüzüm yanıyo resmen sonra gittim başka odaya yattım agladım agladım uyumuşum 12de bi kalktım eşim salalya sallaya uyutmuş kızı bacakalrı kopmuş 1saatte ben 9 aydır sallıyorum hemen yattı paşam bana surat yapıyo kızdım die neyse daha yattık yorganı üstüme cekemden uyandı emzirdim yatırdım 10 dk sonra gene kalktı gene emzirdim gititm amam yaptım emzircek tutcak halim yok 10 dk sonra gene kalktı mamayı verdim yarım saat sonra gene kalktı delircektim dayanamıyorum ne zormuş anne olmak (
özlemini çektigim evladımın güzel anları tabiki var ama çok zormuş anne olmak hasta omak yok uyumak yok ymek içmek tuvalet banyo lüks bi insan değilsin artık sadece annesin ....
varlıgına sonsuz şükür yinede bana gç kuvvet sabır versin iyi bi anne olmak sitiyorum çok yorgunum((
canim galiba baloncukun oglu 28 subat dogumlu..canim demek dogum gununu 4 yilda bir kutluyorsunn..28 subat dogumlu yoksa topıgınde en küçük subat dogumlu bebeği oluyo
bende 29 subat doğumluyum bu arada
Çok ama çok geçmiş olsun haksever canim
cok üzüldüm .ne diycem bilemedim.rabbim sana güç versin.hem sana ve zeynebe sifa versın.
hepsi üst üste gelmiş.
rabbım beterinden korusun.nazar gibi geldi bana.
Diş ağrım hiç olmadı ama eşinden biliyorum cok zor oldugunu
ama gitmelisin bi doktora.
Bu şekil dayanamazsın.
zeynebin şimdi yanığı ne nasil
inş gecmistir
haksever düşünüyorum zeynep neden bu kadar çok uyanıyor diye.
Bi ara oglumda öyleydi ama geri düzeldi.
hani bi huzursuzluk olmasa uyanmaz diye dusunuyorum
çünkü bi bebek neden bu kadar sık uyanirki
kakasini rahat yapiyomu gazı varmi
her uyandığında bişey verme hiç denedinmi öyle
çok tok kendi uyumayabilir
mesala ben sadece bi uyandığında içerse biberon veriyorum güzel uyur sürekli uyanmaz
canim cok gecmis olsun hersey ustüste gelmis..seni anliyorum canim allah yardimcin olsun..
İyi bir annesin canim biliyorum insan bazen herşeyden vazgecesi geliyor. Gecen günkü esimle benim tartisma konumu yasamissin. Ayni durum, bana birde demez mi delirmissin sen diye bende bagirdim seninde insan ligin yok bir kalbe ihtiyacın var. Düşün kayinvalidem hastaydi iki uç haftadir Hem ona bakiyorum, hem okula git ders anlat, hem yemek yap, temizlik yap, camasir, bulasik ve en önemlisi hic yerinde durmayan oğlum.beyefendi sadece oğlumu sevsin ve ise gitsin.üstelik gece uykusu da haram.boyle bir duruma tabi bünye dayanamıyor o gün okulda bayilacak gibi oldum. Ayaklar ayri yere gövde ayri yere gidiyordu. Yine de ben delirmisimsadece guluyorum simdi ama çok kirildim.telafisi de yok bu durumun. Anneligimin birde kotu olduğunu söyledi, gerçi hoş kimsenin ne dediği umrumda değil ama üzüldüm . anne ligi kimse bana öğretmeye kalkma sin dedim. Onu ben bilirim. O çok istediğim için bana allah imin hediye si. Allah onu bana vermiş ya bitti. O yüzden yasadiklarimiz birer ders bizim için. Allah bu derslerde yardimcimiz olsun.
şükür ole çok Yanmamis elizeynep iyi cnaım bişey olmadı çok şükür ilk bi kızardı ama çok şükür amuk gb yumuş elleri :) cok yedigi için uyumuyo belki bilmiyorum ama bişi ymeedende tekrar uyumuyoki ya sallıcan saatlerce sütüm yok zaten içse içse bütün gece kalksa benden 100 cc süt çıkmaz bi yatarken bide sabaha akrsı amam yapıyorum oda 120ccşer ne denesem uyumuyo dala dala gündüz daha iyi uyuyo ne bilim ya yat kalk ya kalk bazen ona bile şükrettiriyo hiç uyumayıp mum ederek diş çıkarıyo tamam ama onun dişler tamamlanana kadar ben çürücem :) nasıl kardeş yapcaz bilmiyorum bidaha bunalrı göze alabilirmiyim bilemiyrum
saol canım bizi bizden başka kim aalr cocugunu byütmüşler bile anlamıyo belki bizde unutucaz bu günler geçicek güzel günler gelicek bebekelrimize falişyetler yaptırıcaz takıp takıştırcaz sülenicez gezicez park bahjçe inş yaza o günler gelicek
pes görüyorlar nası zor olduğunu dahada
- aynen canım dün akşam 1 saat salaldı beli baca kopmuş hala demiyoki alah ayrdımcın olsun Canım diye benimde anneliğimi begen miyo malesef cocuk gelişimi öğretmeniyim yıllardur cocuk istiyoruz ya hişç böyl hayal etmemiş
(
Canım eşime is yerindeki arkadaşı söylemiş bebeği 1 yaşlarında sanırım 2 doz menenjit aşısı yapılmış doktoru eğer hacdan gelen kimseyle kalabalikla hacdan gelenlerle muhattap olduysa 3 dozu yaptırın demiş ordan gelen bi mikrop varmış heralde yok suriyeliler yok hac ne yapacağımızı şaşırdık .Bugün misafir gelecek bana 44 yaşında bi bayan çocuğu olmuyo ceylini çok Seviyo sap sap opuyo eşim tembihledi opturme minciklamasin çocuğu söyle diye ne dicem ama gelen ellerini yikamadan hop oturup sevmeye basliyo dolmuşlarla gelecekler bir sürü mikrop hadi el yikatirimda sevme opme diyemem kianneler özel biaşı varmış menenjit ne düşünüyorsunuz
canım o şekilde düşünürsek benimki napsın mecburen okula geliyor beslenme için arada ya da çok ağlıyor bazen o zaman geliyor teneffüste beni görüp gidiyorlar öğrenciler sevmek istiyor ben de konuştumöğrencilerimle öpmüyorlar dokunmuyorlar ama gene de kalıyordur mikroba maruz of şaştım kaldım dr um da mutlaka yaptırın ben birkaç hastamı kaybettim deyince korktum yaCanım eşime is yerindeki arkadaşı söylemiş bebeği 1 yaşlarında sanırım 2 doz menenjit aşısı yapılmış doktoru eğer hacdan gelen kimseyle kalabalikla hacdan gelenlerle muhattap olduysa 3 dozu yaptırın demiş ordan gelen bi mikrop varmış heralde yok suriyeliler yok hac ne yapacağımızı şaşırdık .Bugün misafir gelecek bana 44 yaşında bi bayan çocuğu olmuyo ceylini çok Seviyo sap sap opuyo eşim tembihledi opturme minciklamasin çocuğu söyle diye ne dicem ama gelen ellerini yikamadan hop oturup sevmeye basliyo dolmuşlarla gelecekler bir sürü mikrop hadi el yikatirimda sevme opme diyemem ki
lip bizim sağlık ocağından hemogram istemişlerdi 9 aylık olunca, dr gerek yok dedi ama bizim kızın kağıt yediğini ve terlik yaladığını söyleyince baktırdı çok şükür ki demir eksikliği çıkmadı kızımda, üstelik biz hiç damla kullanmadık sadece sabahları khvaltıdn sonra meyve saatinde pekmez de verdim bi de siyah üzümü kaynatıp kevgirden geçirdim onu içti hep. yani genetik falan bi kansızlık yoksa yeterli besleniyorsa demir vs açısından bi sıkıntı olmaz inş. ben hamileliğimin başından beri demir ilacı kullandım bi işe yaramadı hep kansızım,kansızlıktan ölüyodum doğumdan sonra bayılıp durdum. o yuzden beslenmeye dikkat etmek lazım ilaçlar her zaman işe yaramayabiliyor. neyse ki kızımda kansızlık çıkmadı bana çekmemiş
kolay gelsin speedy işe başlamak nasıl uzun aradan sonra? ben ücretsize ayrıldım memur olduğumdan 24 ay aldım nasıl dönecem izin bittiğinde bilmiyorum
afiyet şifa olsun kuzuyabalık tazeyse bişey olmaz ben de geçen gün ikindi de yoğurt vermiştim akşam balık vereceğimi unutup ama taze olduğu için balık bişey olmadı.. ben mama sandalyesine koyup önüne ayıklayıp veriyorum balığı mıncıra mıncıra yiyiyo bi de ekmek istiyo yanına sıpa buzluğa yemek atmak mikemmel bişey geçen annem köfte yapmıştı kızım için onları attık lahana sardık yine kızıma ayrı bulgurlu falan onları piştikten sonra attık etsuyu zaten pet bardaklara doldurup diziyorum buzluğa iyi oluyo, bi de kereviz köftesi yaptım onları da kızartıp attım buzluğa yedireceğim zman çıkartıp ısıtıyorum çok pratik oluyor.
maşallah muhammed emirekafa terlemesi bizde de oluyo ama kızım o kadar saçlı ki normal olduğunu düşünüyorum ben
ya buarada kızım bugün bizim yataktan düştü kafasının üstüne düşerken gördüm yetişemedim ömrüm gitti o anneyse ki bişey yok on dakika falan ağladı sonra sakinleşti.. ben de daha yeni kendime geliyorum...
benim durumum daha da vahim speedyim, daha beklemedeyim çalışacağım şube ve birim belli olmadı kurbanlık koyun gibi bekliom, 2 haftadır eski şubeme gidip geliyorum, tek avantajı evime çok yakın oluşu, öğlen 1 saatlik arada eve gidip yemek yiyip kızı emziriyorum, akşam da 4 buçukta çıkıyorum, ama başka şubeye verirlerse hepsi hayal olur, offf....en iyisini yapmışsın valla ne güzel uzun süre evdesin.
çalışmak kötü hala alışamadım ne zaman alışıcam bilmiyorum
Bizim doktor gecen ay sorusuz sualsiz yapti canim.ikinci doz 3 ay sonraymis...anneler özel biaşı varmış menenjit ne düşünüyorsunuz
Canım eşime is yerindeki arkadaşı söylemiş bebeği 1 yaşlarında sanırım 2 doz menenjit aşısı yapılmış doktoru eğer hacdan gelen kimseyle kalabalikla hacdan gelenlerle muhattap olduysa 3 dozu yaptırın demiş ordan gelen bi mikrop varmış heralde yok suriyeliler yok hac ne yapacağımızı şaşırdık .Bugün misafir gelecek bana 44 yaşında bi bayan çocuğu olmuyo ceylini çok Seviyo sap sap opuyo eşim tembihledi opturme minciklamasin çocuğu söyle diye ne dicem ama gelen ellerini yikamadan hop oturup sevmeye basliyo dolmuşlarla gelecekler bir sürü mikrop hadi el yikatirimda sevme opme diyemem ki
canım o şekilde düşünürsek benimki napsın mecburen okula geliyor beslenme için arada ya da çok ağlıyor bazen o zaman geliyor teneffüste beni görüp gidiyorlar öğrenciler sevmek istiyor ben de konuştumöğrencilerimle öpmüyorlar dokunmuyorlar ama gene de kalıyordur mikroba maruz of şaştım kaldım dr um da mutlaka yaptırın ben birkaç hastamı kaybettim deyince korktum ya
aslında ne varsa içine koydum köftesi birazkerevizi havucu soğanı ve patatesi ince rendeledim, un, irmik, galeta unu yumurta sarısı, az az baharat (zerdeçal, köri, karabiber gibi..) bi de buğday ruşeymi 1 tatlı kaşığı kadar katıp karıştırdım şekil verdim biraz galeta ununa bulayıp seramik tavada az yağda(2 tatlı kaşığı kadar) kızarttım .. tabi içine farklı malzemelerle değişik tatlar da elde etmek mümkün kızım çok sevdi kerevizi bu şekilde, mesela çorba yaptım onu beğenmedi..
tsk lip
kiscem odada kalorifer yakmiyorum uyku Tulumu kullanmiyorumince pijama giydirrim sadece ince battaniye örterim acayip kafası terler yattığı yer su dökülmüş gibi
maşallah kilosu çok iyi boyu da öyle, diş çıkarırken memeye çok düşüyorlar , ben gece 3-4 saat memede pışpışladığımı bilirim canım,Biz de az önce sağlık ocağından geldik 3 subat dogumlu oglum kilo 9800 gr boyu 73.5 , boyu biraz geriden geliyo ama persentilde %50 yi tutturalim yeter. Gecen hafta 2 disimiz patladi o yuzden iyice meme düşkünü oldu. Bu arada kereviz koftesini nasil yapiyorsun arkadasim mslittlesunshine
kislar ne güzel paylaşımlar yaziyosunuz
ama oğlum uyumadi uyusun hepsini okudum yaw lasim olacak tarif var saklama koşulları varelleriniz dert gormesin
he işte böyle olsun topik
lip iyi ki geldin canlandi topik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?