- 27 Kasım 2011
- 3.238
- 2.354
- 398
güzelmiş bu kadar uzun şeyi aklımda tutarsam ben öğretmeye çalışırım :) bide malesef beşiği düz alırken hiç aklımıza gelmedi kademeli almak olmazsa eski yün yataklara dönecez çok sağol canım...beşiği nasıl canım, bizimki kademeli mesela, en alt kademeye getirdik çünkü artık yatağında ayağa kalkabiliyor. ama kalksa da mümkün değil düşmesi çünkü yatağı en alt kademede.
nisa 9 aylık olunca kızamık-kabakulak-kızamıkçık aşısı vurdular. çocuk felcini henüz söylemediler bize, ileriki aylarda olabilir çünkü bazı hastalıklar zaman zaman hortluyor.
bay bay yapmayı 1-2 gün gösterdim yapmaya başladı, ama yap dediğinde yapmıyor canı isteyince yapıyor. Bir bir babana söylerim tekerlemesini sen diyince hatırladım, babannem rahmetli çok yaptırırdı öyle oyunları tekerlemeleri.
benim aklıma da el çırpıp çapraz ya da düz olarak karşımızdakinin eline vurduğumuz oyun geldi. o sırada bir de tekerleme söylenirdi.
ayrıca "sağ elimde 5 parmak (bunu derken elimi açıp sağ elimle onu sol avucunun içine vuruyorum) sol elimde 5 parmak (bunu derken de sol elimle sağ avucunun içine vuruyorum ) iki elimde 10 parmak, say bak say bak saaaaaay bak , 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10" ben bunu 3 aylıkken filan yapmaya başladım ağzını kocaman açıp gülerdi, hala çok seviyor.
Anne Ve Bebek Oyunları(Ali İle Ayşe Oyunu)
Ali ile Ayşe
Bu oyun, iki elin baş parmakları ile oynanır. Sağ elin baş parmağı "Ali", sol elin baş parmağı "Ayşe" olur. Avuç kapalı durur.
Bir gün Ali evden çıkmış ( Baş parmak yumuk elden yukarı kaldırılır )
Sağa bakmış kimse yok
Sola bakmış kimse yok
Aşağı bakmış kimse yok
Yukarı bakmış kimse yok ( sağa, sola, aşağı, yukarı bakma işlemleri, baş parmakla yapılır )
Girmiş içeri
Biraz sonra
İkisi birden evden çıkmışlar ( iki baş parmak avuç içinden çıkartılır )
Sağa bakmışlar kimse yok
Sol bakmışlar kimse yok
Aşağı bakmışlar kimse yok
Yukarı bakmışlar kimse yok ( her iki baş parmak, aynı devinimleri yapar )
Karşılıklı bakışmışlar ( baş parmakların iç kısımları, birbirini görecek biçimde karşı karşıya getirilir )
Günaydın ALİ
Günaydın AYŞE
demişler… ( baş parmaklar birbirine değdirilir )
Oynamışlar, oynamışlar ( baş parmaklar oynama öyküntüsü yaparak, oynatılır )
Yorulmuşlar… ( parmaklar durur )
Ayşe'nin annesi çağırmış
Ali'nin annesi çağırmış
Hoşça kal ALİ
Hoşça kal AYŞE
demişler… ( baş parmaklar birbirine değdirilir )
Evlerine girmişler. ( baş parmaklar avuç içine saklanır )
lip bence bu durum cok guzel kendi annen bakacak dahasi varmi bencekızlar merhaba,
biliyorsunuz işe başladım ancak çalışacağım yer belli değildi, bugün belli oldu. beniim kendi evime uzak ama anneme yakın bir şube. sizce ne yapayım annem kendi evinde bakmak istiyordu zaten, çocuğu oraya mı bırakayım?
annemin evini çok hijyenik ve düzenli bulmuyorum aslında. ne yapmalı, çocuğa park yatak alayım mı? kıyafetleri için gardrop var evde fazladan onu götüreyim mi örneğin, ve halı ?
insHastalık çok kötü inşallah bebislerimiz hasta olmaz. Birde kizlar bebeğine manda yoğurdu ve hurma veren var mi. Ben vermeyi düşünüyorum da tabi sutu getirtebilirsem.
yaw biz mi bu isi beceremedik anlamiyom..çok şükür en korktugum şey yanık cay bile geçirtmem yanımdan( ama işte anlık herşey çok korkuyorum ( hıı bişzimkide ard arda çocuk istiyodu ben bakamam dedikçe baakrsın bakarsın diyodu şimdi oda istemiyo
öle işlerine gleiyo bende kırk yılda bi sallasam anlamam cocuk 9 aylık bu 2. sallayısı uyutuşu ben bu kadar baksam 10 değil 20 cocuk isterim
saol canım. erkeklerin dogasında yok cnaım ben eşimi anlıyorum bakamıyo yani salalyamıyo adam oyalamayı bilmyo istmem zaten saatlece baksın akşamları yeterince oynasın ben bi nefes alayım beni analsın bana psikolojik destek olsun kafi çümkü mutlu anne mutlu cocuk ben buna coooooooooooooooooook inanıyorum herşey annede bitiyo bazen tükeniyo insan tek dayanagım eşim benim oda bişey deyipe leştirince daha hırcın daha öfkeli oluyorum eşime patlasam da akr etmedigi için bu sefer aglayan mızmızlayan bebegime oluyo olan sus sus zatne ben kötü anneyim sus aglama diye başlıyorum söylenmeye aslında ona değil bebegime zarar veriyorum bebege değil ona kızıyorum aslında bide bunun afrkında eşim massus yapıyosun diyo ona barmıyosun bana barıyoun aslında diyo bile bile yapıyo bende bilinçli yapmıyorum o an sakinleşince farkına varıyorum bende diyorum madem anlıyosun idare ediver o analrda beni cok mu zor agzın mı asınır canım gülüm kızma sen iyi bi annesin yakışmaz sana de nolur sanki diyorum yania cık pohpohlasalar ölcekler :) ben eleştiriye hiç acık bi insan değilim cok da gaza gleirim bi iltifatla baya iş yaptırısın baan yani nolcak tatlı dil yapıverse o analrda melek gb oluvericem :)) çok zor ama güzel günler gelicek bende inanıyorum cok güzle flaiyetler yapıcaz kızımla bosuna cocuk gleişimi okumadım ben üniversite okuyup güzel bi okulada başlıcam sırf kızım için güzel okulda okutmam için kendim okumalıyım en azından 2 yıllık tecrübem cok ama diplomam lise diploması 2 yıllık aşrt inş rabbim önümüze güzel şanslar cıkarırı kzımın hürmetine
aaa ayı benimki sofrayı hazırlarken dibimdeleren son bi barıyorum gidin basımdan diye :) ymek hazırlarken dinleniyorum resmen sarkı felan söylüyorum yanlızlıga ihtiyacım var resmen :)
ay ne güzel söyledin bunları hergün yapıyoruz takdir görsek bali bu işleri yapan kadınalr bide evlerindede iş yapıyolardır ama işten sayılmıyodur dinen bile cocuk bakmakla yükümlü değiliz emzirmekle bile değiliz kadın isterse babaya süt anne tut hizmetçi tut diyebilir eşinin annnesine babasına bakmak zorunda değil ama yaparsa tabiki mükafatı var ama zorunlu değil görev bellenmiş herşey kadının üstünde hıh:)
biizm komşuda biri 5 biri 2 biri 1 aylık cocukları gör iri kıyımlar bugün bebek görmeye gittik 2bucuk dagan bile 4 klo olmuş 1 ayda dedim sen sürekli emziriryosun sütün nası geliyo bilmem hiç düşünmüyorum gelmesse yer arı amamyı dedi maşallah ya hiç umunda değil cocuk cok güzel diyo bide ben 1 taneyi şikayet etmeye utandım biri elinde biri eteginde biri kafasında
ahanda iste bi ornek dahalip aynı durumdayız senle bende napsam bilemiyorum hiç kimsenin bebeyiyle kıyaslamıyorum ama şöyle kilosu ayına uygun bir hale gelicek kadar kilo alsa ben bukadar bakıyorum dikkat ediyorum özeniyorum yok komşumun benim oglumdan bir ay büyük bebeyi var kadın çalışıyor 3 çocugu yani benim bebeyin yarısı kadar ilgi yok fakat tam benimkinin 2 katı diyebilirim acaba çok bakmadanmı böyle benimki
Canım hayırlı olsun belirsizlik ortadan kalkmış annen senin annen değilmi bırak pis olsun dağınık olsun senin annen seni büyüten kadın istediğin herseyi rahat söylersin anne şunu yedim bunu yapma dersin.park yatak götür tabi yapacağı yer önemli düzeni için ama halıya çok gerek yok bence çünkü artık oturup oynamıyor ki sürekli emekleme yürüme gezme haline geccekler dolabı varmış iyi giysileri eşyaları derli toplu bir odada durur yatagiyla sen eve göre güvenlik onlemleri ne bak bence yüksek katsa pencerelere kilit prizlere güvenlik kapılara eli sikismasin falan için rahat eder ooohhh rahat rahat huzurla işine gider gelirsin insallahkızlar merhaba,
biliyorsunuz işe başladım ancak çalışacağım yer belli değildi, bugün belli oldu. beniim kendi evime uzak ama anneme yakın bir şube. sizce ne yapayım annem kendi evinde bakmak istiyordu zaten, çocuğu oraya mı bırakayım?
annemin evini çok hijyenik ve düzenli bulmuyorum aslında. ne yapmalı, çocuğa park yatak alayım mı? kıyafetleri için gardrop var evde fazladan onu götüreyim mi örneğin, ve halı ?
lip bence bu durum cok guzel kendi annen bakacak dahasi varmi bence
bi bakici senin evinde baksa bile icin annenin baktigi kadar rahat edebilirmiydi ki
bebekli evin hanisi cok hijyenik kimesala benim evim cokta hijyenik degil heleki oglum ayaklandi ayaklanali
cok abartmamali bu hijyeniklilik cok olmamak sartiyla mikrobada ihtiyacimiz var bebeklerimizde alismali biraz öyle otrama yoksa cok cabuk hastalaniyoalr edindigim gördugum tecrubelere göre
anneni en iyi sen tanirsin bakmasindan memnunsunki bunca gun bakmis kadin
bence haliya grek varmikiama gardorap yatak olabiliir
hadi gözunaydin bence bu durumda senin kizin icin en uygun ortam saglanmis
Canım hayırlı olsun belirsizlik ortadan kalkmış annen senin annen değilmi bırak pis olsun dağınık olsun senin annen seni büyüten kadın istediğin herseyi rahat söylersin anne şunu yedim bunu yapma dersin.park yatak götür tabi yapacağı yer önemli düzeni için ama halıya çok gerek yok bence çünkü artık oturup oynamıyor ki sürekli emekleme yürüme gezme haline geccekler dolabı varmış iyi giysileri eşyaları derli toplu bir odada durur yatagiyla sen eve göre güvenlik onlemleri ne bak bence yüksek katsa pencerelere kilit prizlere güvenlik kapılara eli sikismasin falan için rahat eder ooohhh rahat rahat huzurla işine gider gelirsin insallah
sağol selinim,
gözüm arkada kalmayacak en azından, bir de ben işten çıkınca annemlere giderim, eşim de gelir bazen yemekleri orada yeriz diye düşünüyorum. eşim yemekleri evimizde yiyelim istiyor ama o yorgunlukla bazen hiç hali olmuyor insanın. dolayısıyla eşim de katlanacak artık, ne yapalım. her istediğin aynı anda olmuyor. hem karım çalışsın para kazansın istiyor, hem de evimde rahat edeyim, yok öyle. ben nasıl katlanacaksam o da katlanacak bazı şeylere. yeri gelecek nisa ile ben gece orada kalacağız.
ev güvenliği için de priz koruması aldık onlardan takarız. bir de sehpaların sivri kenarları için kauçuk şerit aldık. pencere ve kapı kilidi de ayaklanıp yürümeye başladığı zaman çok önemli tabii.
ben iki hurmayı da verdim hani şu yaş olan varya onu rendeledim verdim çok sevdi bide geçenlerde hacı teyzelere eşim gitmiş bize zemzem ve hurma göndermiş hacı hurmasını da küçük küçük doğrayıp verdim ama kaka rengi resmen mor çıktı korktum sonra aklıma hurma yapmıştır diye geldi.Hastalık çok kötü inşallah bebislerimiz hasta olmaz. Birde kizlar bebeğine manda yoğurdu ve hurma veren var mi. Ben vermeyi düşünüyorum da tabi sutu getirtebilirsem.
bizde annemlerde kalıyoruz.eşim hiç ses çıkarmıyor hemde neredeyse 1 seneyi aştı kendi evimiz öle boş yani eşyalar dizili duruyor benim iki tane çoçuk var aslında kendi evim anneme çok yakın ama annem 40 yıldır oturduğu sokağı bırakıp bizim eve gelmiyor her akşamda çocukları taşımak bana çok zor geliyor.hava soğuk olduğu zaman hasta olurlar diye korkuyorum. bide benim eşimin eve düzenli geldiği bir saat yok bende tek başıma iki çocukla başa çıkamıyorum arık bir sene daha böle idare edicez
lip kiscem arabasinida götür musait oldukça cikarir anneciğin.sağol hakseverim, hayırlısı olur inşallah düzeni kurarız. annem de tabii bize gelmekten kendi evine bakamıyor ki napsın kadıncağız. ona artık arada bir temizlikçi almak lazım. doğru söylüyorsun çok sakınılan çocuk daha çok hasta oluyor. bir de bizim komşunun bebeği bronşit oluyormuş, doktoru demiş ki "yağmur ve kar olmadıkça her gün dışarı çıkarılmalı, odası günde birkaç kez havalandırılmalı". bebek arabasını da annemlere götürmemiz lazım, mama sandalyesi işini nasıl yapsam ki, evdeki getir götür zor olur, yeni bir tane mi almalı yoksa başka bir çözüm yolu mu bulsak?
reyyan yedikleri şey çok etkiliyor.ben iki hurmayı da verdim hani şu yaş olan varya onu rendeledim verdim çok sevdi bide geçenlerde hacı teyzelere eşim gitmiş bize zemzem ve hurma göndermiş hacı hurmasını da küçük küçük doğrayıp verdim ama kaka rengi resmen mor çıktı korktum sonra aklıma hurma yapmıştır diye geldi.
reyyan yedikleri şey çok etkiliyor.
mesala ben 7 tahıl karışımı ni verdiğim zaman kaka kıvamı ve rengi çok değişiyor.
ama umursamiyorum.çünkü rahatsız değilse sürekli aglamıyo sa bence sorun yoktur.
gerçekten mi benim ki 1 kez yapıyor dediğin gibi kıvamı ve rengi farklı oluyor..kislar Bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyo:)
oğlum kesin 5 kez yapıyo.yedigi ne görede rengi kıvamı da değişiyor
lip kiscem arabasinida götür musait oldukça cikarir anneciğin.
Eğer nisa kucakta yada oturarak yiyo sa bişeyler sandalyeye gerek yok bence yok sandalyede yiyo sa alınmalı bitane daha.
çünkü vaktinin büyük bi bölümü orda geçecek.
bak bi kaç gün stresinden bakıcı ne olmadı yerim belli değil diye şimdi sizin için en iyisi oldu...annenin evinde kızın için uygun ortamı oluştur gönül rahatlığıyla işine git gel
evet ya aslında temiz hava şart bebeklerimiz için.dışarı çıkaramadım balkona çıkarıyorum
Lip bakıcıya vermeyi aklından bile geçirme,annen bakmayı kabul etmiş,üstüne birde sen neleri düşünüyorsun...bakıcı olursa aklın sürekli onlarda kalır ama annen bakarsa için rahat olur...kızlar merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?