2014 Şubat Anneleri

güzelmiş bu kadar uzun şeyi aklımda tutarsam ben öğretmeye çalışırım :) bide malesef beşiği düz alırken hiç aklımıza gelmedi kademeli almak olmazsa eski yün yataklara dönecez çok sağol canım...

kızlar merhaba,
biliyorsunuz işe başladım ancak çalışacağım yer belli değildi, bugün belli oldu. beniim kendi evime uzak ama anneme yakın bir şube. sizce ne yapayım annem kendi evinde bakmak istiyordu zaten, çocuğu oraya mı bırakayım?
annemin evini çok hijyenik ve düzenli bulmuyorum aslında. ne yapmalı, çocuğa park yatak alayım mı? kıyafetleri için gardrop var evde fazladan onu götüreyim mi örneğin, ve halı ?

lip bence bu durum cok guzel kendi annen bakacak dahasi varmi bence

bi bakici senin evinde baksa bile icin annenin baktigi kadar rahat edebilirmiydi ki

bebekli evin hanisi cok hijyenik kimesala benim evim cokta hijyenik degil heleki oglum ayaklandi ayaklanali

cok abartmamali bu hijyeniklilik cok olmamak sartiyla mikrobada ihtiyacimiz var bebeklerimizde alismali biraz öyle otrama yoksa cok cabuk hastalaniyoalr edindigim gördugum tecrubelere göre

anneni en iyi sen tanirsin bakmasindan memnunsunki bunca gun bakmis kadin

bence haliya grek varmikiama gardorap yatak olabiliir

hadi gözunaydin bence bu durumda senin kizin icin en uygun ortam saglanmis

Hastalık çok kötü inşallah bebislerimiz hasta olmaz. Birde kizlar bebeğine manda yoğurdu ve hurma veren var mi. Ben vermeyi düşünüyorum da tabi sutu getirtebilirsem.
ins ben ikisinide vermedim pinarama verenleri duydum okudummesla lip hurmali mahallebi tarifi yazmisti

yaw biz mi bu isi beceremedik anlamiyom..millet 3 veya 4 cocuga bakiyo iymi

biz birinin pesindeyiz bi lokma yedirelim diyedahada istedigimiz kiloda degiller..yada biz cok kafaya takip kiyaslayip okuyup arastiriyoruz aslinda biraz vurdum duymaz olmak gerek ama yapamiyoruz

ahanda iste bi ornek daha

Canım hayırlı olsun belirsizlik ortadan kalkmış annen senin annen değilmi bırak pis olsun dağınık olsun senin annen seni büyüten kadın istediğin herseyi rahat söylersin anne şunu yedim bunu yapma dersin.park yatak götür tabi yapacağı yer önemli düzeni için ama halıya çok gerek yok bence çünkü artık oturup oynamıyor ki sürekli emekleme yürüme gezme haline geccekler dolabı varmış iyi giysileri eşyaları derli toplu bir odada durur yatagiyla sen eve göre güvenlik onlemleri ne bak bence yüksek katsa pencerelere kilit prizlere güvenlik kapılara eli sikismasin falan için rahat eder ooohhh rahat rahat huzurla işine gider gelirsin insallah

sağol hakseverim, hayırlısı olur inşallah düzeni kurarız. annem de tabii bize gelmekten kendi evine bakamıyor ki napsın kadıncağız. ona artık arada bir temizlikçi almak lazım. doğru söylüyorsun çok sakınılan çocuk daha çok hasta oluyor. bir de bizim komşunun bebeği bronşit oluyormuş, doktoru demiş ki "yağmur ve kar olmadıkça her gün dışarı çıkarılmalı, odası günde birkaç kez havalandırılmalı". bebek arabasını da annemlere götürmemiz lazım, mama sandalyesi işini nasıl yapsam ki, evdeki getir götür zor olur, yeni bir tane mi almalı yoksa başka bir çözüm yolu mu bulsak?

sağol selinim,
gözüm arkada kalmayacak en azından, bir de ben işten çıkınca annemlere giderim, eşim de gelir bazen yemekleri orada yeriz diye düşünüyorum. eşim yemekleri evimizde yiyelim istiyor ama o yorgunlukla bazen hiç hali olmuyor insanın. dolayısıyla eşim de katlanacak artık, ne yapalım. her istediğin aynı anda olmuyor. hem karım çalışsın para kazansın istiyor, hem de evimde rahat edeyim, yok öyle. ben nasıl katlanacaksam o da katlanacak bazı şeylere. yeri gelecek nisa ile ben gece orada kalacağız.

ev güvenliği için de priz koruması aldık onlardan takarız. bir de sehpaların sivri kenarları için kauçuk şerit aldık. pencere ve kapı kilidi de ayaklanıp yürümeye başladığı zaman çok önemli tabii.

bizde annemlerde kalıyoruz.eşim hiç ses çıkarmıyor hemde neredeyse 1 seneyi aştı kendi evimiz öle boş yani eşyalar dizili duruyor benim iki tane çoçuk var aslında kendi evim anneme çok yakın ama annem 40 yıldır oturduğu sokağı bırakıp bizim eve gelmiyor her akşamda çocukları taşımak bana çok zor geliyor.hava soğuk olduğu zaman hasta olurlar diye korkuyorum. bide benim eşimin eve düzenli geldiği bir saat yok bende tek başıma iki çocukla başa çıkamıyorum arık bir sene daha böle idare edicez

Hastalık çok kötü inşallah bebislerimiz hasta olmaz. Birde kizlar bebeğine manda yoğurdu ve hurma veren var mi. Ben vermeyi düşünüyorum da tabi sutu getirtebilirsem.
ben iki hurmayı da verdim hani şu yaş olan varya onu rendeledim verdim çok sevdi bide geçenlerde hacı teyzelere eşim gitmiş bize zemzem ve hurma göndermiş hacı hurmasını da küçük küçük doğrayıp verdim ama kaka rengi resmen mor çıktı korktum sonra aklıma hurma yapmıştır diye geldi.

napıcaksın hayatım en doğrusunu yapmışsın, benim eşim annemlerde biraz sıkılıyor gibi geliyor bana. artık idare edicez bir süre ne yapalım...

lip kiscem arabasinida götür musait oldukça cikarir anneciğin.

Eğer nisa kucakta yada oturarak yiyo sa bişeyler sandalyeye gerek yok bence yok sandalyede yiyo sa alınmalı bitane daha.

çünkü vaktinin büyük bi bölümü orda geçecek.

bak bi kaç gün stresinden bakıcı ne olmadı yerim belli değil diye şimdi sizin için en iyisi oldu...annenin evinde kızın için uygun ortamı oluştur gönül rahatlığıyla işine git gel

evet ya aslında temiz hava şart bebeklerimiz için.dışarı çıkaramadım balkona çıkarıyorum

Son düzenleme:
reyyan yedikleri şey çok etkiliyor.

mesala ben 7 tahıl karışımı ni verdiğim zaman kaka kıvamı ve rengi çok değişiyor.

ama umursamiyorum.

çünkü rahatsız değilse sürekli aglamıyo sa bence sorun yoktur.

kislar Bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyo:)

oğlum kesin 5 kez yapıyo.yedigi ne görede rengi kıvamı da değişiyor

evet yedikleri ile rengi değişiyor ama mor görünce afalladım sonra hurma aklıma geldi :) çok yemeyen çok kilo almayan ama fırfır hareketli bir oğlum var yani sorun yok kiloyu artık takmıyorum ilerde nasıl olsa vermek için uğraşacak :)

bizimki bazen 2 bazen 3 kez yapıyor dışkıyı. ben kıvamına ve rengine bakıyorum, kıvamı iyiyse sorun yok ama top top kuruysa iyi beslenememiş demek oluyormuş. 7 tahıl karışımı ben de veriyorum kahvaltı veya muhallebisinde. Bir de buğday ruşeymi methetmişler ondan alıcam daha denemedim.

ok canım, mama sandalyesi kullanıoz yeni bir tane alınacak. peki sizce park yatak mı alayım normal yatağı alıp yere mi koyalım?

Lip bakıcıya vermeyi aklından bile geçirme,annen bakmayı kabul etmiş,üstüne birde sen neleri düşünüyorsun...bakıcı olursa aklın sürekli onlarda kalır ama annen bakarsa için rahat olur...
Benim büyük kızıma 3 yıl kayınvalidem baktı,acaba şimdi ne yapıyorlar diye hiç merak etmezdim çünkü çok güzel ilgilenirdi ve ben eve gittiğimde gün boyunca neler yapmışlarsa anlatırdı...şimdide küçük kızıma bakıyor üstelik yine evini barkını bırakıp geldi,bu çok büyük fedakarlık,her anne ve kv yapmaz,biz şanslı olanlardanız...
Annenin evinde halı yoksa götür,gardırop yerine kıyafetleri sepete koy,park yatak iyi olur almalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…