sağol tatlım, napalım 2 haftadır işe başladım, annem bakıyor nisa'ya. ilk zamanlar çok koydu tabi bırakmak, şimdi biraz alıştık gibi ama benim iş durumum belli değil, ne şube ne pozisyon... onun stresi var 1 aydır.Selam canim nasilsin ? Büyudü bebeklerr :)) iyisinizdir umarim
delirmeme az kaldı sanki düşücem ve bidaha kalkamıcak gb hissediyorum kendimi(
1 haftadır yirmilik dişimin arkası apse yaptı dolgu var dişim çıkar çıkmaz çürümüştü ilk çürügüm kendisideliricem 3 gündür dayanılmaz hale geldi geçen gece boynuma bogazınma kulakalrıma vurdu başım açtlıyodu resmen grip gb vucudum dökülüyo bugün saglık ocana gittim dişçimiz vardı yakında taşınmış çok uzak gidemedim saglık ocanda gargara antibiyotik agrı kesici verdi biraz iyi geldi ama ilacın etksi agrı kesicinin etkisi geçince kafamı koparasım geliyo ( eşim çalışıyo kız küçük nasıl gidicem dişçiye dgidemem (
hafta sonu görümceme gittik benim fırınım mini fırın ocagım set üstü bütyük ocak fırın bir aradaolanalrdan var görümcemde kızım mutfaktaydı görümcem ben kahvaltı hazırlıyoruz mama sandalyesini götürmedigime bin pişman oldum heryeri kurcalıyo market poşetiyle oynuyodu bende içeri taşıyodum eşyalı gözle kaş arasında görümcem fırın kapagını acınca bizimkide gitmiş yapışmış tutunmuş kalkmış yandı aglıyo ama bırakamıyoda tabi dğüşcek diye ömrümden ömür gitti hemen suya tuttuk zeytin yagına batırdık ellerini agladı aza aglmaz bilen bilir asıda kan almada bile aglamaz kuzum katı canlı( neyseki zeytin yag iyi geldi bişey yok elelrinde
sonra uyudu yataga yatırdım cocuk odasına 3lü koltugu actık uyuyodu hep gidip bakıyodum bakmadıgım bi anda uyanıp pat düştü agladı koştum aşlahım delircektim gene sussun die emzirim dedima gzından kan boşaltı alttaki dişleri 2tane ve azı dişleri var üsttekileri patlatmış kanıyo dişler gözükmüş resmen yarıldı(( neyse onuda atlattık zaten ondan önceki gece 4e kadar agladı uyumadı azı dişlerinin biri çıkmış bi günde 3 diş patlattık yani biri kendi istegiyle 2si zoraki cıktı
kendi canıma cıyo tahammül gücüm kalamdı deliricem akşam evimizdeyiz eşim ben kızım salal salla zatne cnaımda acıyo delirdim enson baRDIM agladım kızımıda yastıgıyla attım ayamdan yani kenara attım derken öle sert degil ama öfkeli işte(( eşim kızdı bana daha cok morlaim bozuldu ölücem böyle bi acı yok alatmaıyorumyüzüm yanıyo resmen sonra gittim başka odaya yattım agladım agladım uyumuşum 12de bi kalktım eşim salalya sallaya uyutmuş kızı bacakalrı kopmuş 1saatte ben 9 aydır sallıyorum hemen yattı paşam bana surat yapıyo kızdım die neyse daha yattık yorganı üstüme cekemden uyandı emzirdim yatırdım 10 dk sonra gene kalktı gene emzirdim gititm amam yaptım emzircek tutcak halim yok 10 dk sonra gene kalktı mamayı verdim yarım saat sonra gene kalktı delircektim dayanamıyorum ne zormuş anne olmak (
özlemini çektigim evladımın güzel anları tabiki var ama çok zormuş anne olmak hasta omak yok uyumak yok ymek içmek tuvalet banyo lüks bi insan değilsin artık sadece annesin ....
varlıgına sonsuz şükür yinede bana gç kuvvet sabır versin iyi bi anne olmak sitiyorum çok yorgunum((
28 subat dogumlu yoksa topıgınde en küçük subat dogumlu bebeği oluyo
bende 29 subat doğumluyum bu arada
Ah bu kocalar bi ogrenmisler ben çalışıyorum yorgunum sanki biz bütün gün yatiyoruz yemek çamaşır temizlik ütü bebislerin yemeği kişisel bakım bunlar bize bakmiyo sanki akşam 2 dk telefon kurcaliyorum ceylinim koltuklara tutulup kalkiyo dusuyo kalkamiyo bende bilerek elleniyorum öğrensin pratik yapsın diye hemen seliinn ceylinle ilgilensene diyo almış eline bi kitap okumaya sonra balkona sigara içmeye çıkıyo orda telefondan oyun oynuyo yemek isiticam salata falan mutfakta kucağına almış çocuğu dibimde geziyo en sinir olduğum şey işini hemen bitirde al mesajını veriyo elim ayağıma giriyo yanii yaz yaz bitmez sanki beraber yapmadık bu çocuğu pinpiriklenmede aman düşmesin söyle yap böyle yap dadi muamelesi yapıyorlar bakıma geldi mi tek sorumlu biz oluyoruz işimiz zor hele yardimci olacak anne falan yoksa çok zor kayinvaldeyle olmuyo ille anne olacak oda erken gitti ne yapalım
kızlar allah yardımcınız olsun anlayışsız eş zor ablamda aynı sıkıntıyı çekti çok iyi biliyorum ama sizde şunu dikte edin bu çocugu ne leylek getirdi nede ben tek başıma yaptım deyin gerekirse bir gün boyunca süt vermek dışında bebeğinizi eşinize emanet edin baksın dünya kaç bucak öğrensin...ev hanımı yada anne demek kölelik değildir...selinim selam,
sen bizi anlatıyorsun sanki...bizim koca da maşallah ne kitabından ne telefonundan eksik kalmıyor. yalnız eşin sigarayı bıraksın gülüm, ne yap et bıraktırt, yavruna yazık her ne kadar balkonda da içse üzerine siner kokusu. gerçi bizim de müdür odasında içiyor sigara yasak olmasına rağmen, üstümüz başımız kokuyor akşam eve gidince, delirecek gibi oluyorum ama elden bir şey gelmiyor.
selinim selam,
sen bizi anlatıyorsun sanki...bizim koca da maşallah ne kitabından ne telefonundan eksik kalmıyor. yalnız eşin sigarayı bıraksın gülüm, ne yap et bıraktırt, yavruna yazık her ne kadar balkonda da içse üzerine siner kokusu. gerçi bizim de müdür odasında içiyor sigara yasak olmasına rağmen, üstümüz başımız kokuyor akşam eve gidince, delirecek gibi oluyorum ama elden bir şey gelmiyor.
Muhammed beyde 27 şubat doğumlu :) kızlar size bir sorum var oğlum çok hareketli artık tutunup kalkmaya da başladı beşiğinde ayağa kalkıyor düşmesinden korkuyorum aynı durumda olanlar nasıl bir yol izlediniz kendini atma ihtimali var mı gerçi en ufak bir çığlıkta yanına koşuyorum ama korkmaya da başladım bide kampanya başlamış kızamık aşısı varmış sizce yaptırım mı sonra çocuk felci için aşı kampanyası olacakmış siz yaptırdınız mı...bide bizdeki son gelişmeler muhammed kapı gıcırtısına oynamaya başladı :) sürekli byby,gel yapıyor bide sıpa poz vermeye bayılıyor sürekli anne mama diye dolanıyor siz neler öğretiyorsunuz ben bir bir babana söylerim tekerlemesi varya onu öğretmeye başladım eliyle avuç içine bir bir yapılan...
Ya kızlar bişey sorucam. Şu anda sayfada kimlerin çevrimiçi olduğunu ben göremiyorum. Bi yerde yazıyor da ben mi bulamıyorum ???
Lipcim muhallebi tarifi yazmıştın ya, sana zahmet onu ölçüleriyle yazabilir misin. Bizim dr 1 yaşına kadar süt verme dedi, su ile yaparım ben.
günaydın arkadaşlar tüm yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim oglum bugün gene gece uyumadı gaz sorunu var galiba agladı agladı gaz çıkardı tek tek alıntı yapmadım kilo sorununu herkese anlatıyorum ama kimseye kabul ettiremiyorum oturdugum ilçe devlet hastanesindeki doktor saglık ocagındaki doktor ebeler özel 2 hastanede 3 doktora daha götürdüm bagırsaklara ultrasonla bakıldı makat çatla falan yok kakaya bakıldı kana bakıldı idrarıda yeni devlet hastanesinde yaptırmıştım tekrar özelde verdik oda yetmemiş uykuyu hiç sevmiyor ben anlamıyorum bir bebeye uykusuzluk hiçmi tak demez uyuyup kalmaz vitamin falanmı versem iştahı ne açar acaba iştahsız bebek anneleri vitamin veren varmı
lip aynı durumdayız senle bende napsam bilemiyorum hiç kimsenin bebeyiyle kıyaslamıyorum ama şöyle kilosu ayına uygun bir hale gelicek kadar kilo alsa ben bu kadar bakıyorum dikkat ediyorum özeniyorum yok komşumun benim oglumdan bir ay büyük bebeyi var kadın çalışıyor 3 çocugu yani benim bebeyin yarısı kadar ilgi yok fakat tam benimkinin 2 katı diyebilirim acaba çok bakmadan mı böyle benimki
canım tamamen bunye meselesi eğer tahlillerinde bişey çıkmadıysa bakımla alakalı değil bence.benim 24 aylık bir kızım var ağzına hiç bişey sürmez 12 kilo, oğlum 14 şubat doğumlu 10.5 kilo ikisine de annemle ben bakıyoruz. kızıma asla bişey yediremezsin sadece devam sütü ve normal süt içer oğlumda şimdilik ne verirsem açsa yiyiyor ama oda memeyi bıraktı hiç emmiyor.
24 aylık kızım için dr dr gezdim iştahsızlığı için kan ve idrar yapıldı bişey çıkmadı dr zinko-k diye bir şurup verdi iştah için ama işe yaradı diyemem.benim kızımın zorla ağzına bişey sokarsan kusturuyor kendini artık bende oluruna bıraktım 2 senedir iştahı için uğraşıyorum tükendim.
bende işe başladım ama oğlum gece hiç uyumuyor her yarım saatte bir kalkıyor ayakta sallıyorum perişan durumdayım
şükür ole çok Yanmamis eli
bide gece uykusu düzelse sende oda daha mutlu ve olursunuz
bu kocalara bakmayın çoğu ayni
benimki ne şunu yap yetişemedim dedim bi kaç kere 2 veya 3 çocuğu olan nası yetişiyor sen birinde yetişemedin diyo
geldebunu yapma
kolay sanıyorlar
pes görüyorlar nası zor olduğunu dahada
inanmıyorlar yada işlerine ole geliyo
çoook çook geçmiş olsun hakseverim,
her şey geçecek bak, senin zeynebinin bu halleri diş çıkarmayla ilgili bence bak hepsi gelip geçecek, Rabbim kaldıramayacağımız yük vermez, hayat hepimiz için bir test. Sen aramızda bu dönemi en zor geçirenlerden birisin belki de, kimse kimsenin içini bilmez, ama senin mükafatın çok büyük olacak bunu düşün. Ben de iş durumundan dolayı çok zor günler yaşadım, hala da yaşıyorum, düşüne düşüne kafayı sıyırma noktasına geldim, çok şükür inancım var , yoksa kendime zarar verebilirdim diye korkuyorum.
Hakseverim senin aslında şöyle güvenilir bir komşu, ya da akraba ne bileyim 2 saat zeynebi eyleyecek birisine ihtiyacın var, olsa ne iyi olur. Seni biraz dinlendirirdi, yoksa kocalarla bu iş olmuyor. Ben de bazen akşamları mutfakta işim olunca eşime bırakıyorum hemen ağlatıyor çocuğu, çünkü çocuk eylemeyi bilmiyor.
İnşallah her şey düzelir hepimiz için, sağlıklı, mutlu olsunlar da biz yorulalım önemli değil...
Ah bu kocalar bi ogrenmisler ben çalışıyorum yorgunum sanki biz bütün gün yatiyoruz yemek çamaşır temizlik ütü bebislerin yemeği kişisel bakım bunlar bize bakmiyo sanki akşam 2 dk telefon kurcaliyorum ceylinim koltuklara tutulup kalkiyo dusuyo kalkamiyo bende bilerek elleniyorum öğrensin pratik yapsın diye hemen seliinn ceylinle ilgilensene diyo almış eline bi kitap okumaya sonra balkona sigara içmeye çıkıyo orda telefondan oyun oynuyo yemek isiticam salata falan mutfakta kucağına almış çocuğu dibimde geziyo en sinir olduğum şey işini hemen bitirde al mesajını veriyo elim ayağıma giriyo yanii yaz yaz bitmez sanki beraber yapmadık bu çocuğu pinpiriklenmede aman düşmesin söyle yap böyle yap dadi muamelesi yapıyorlar bakıma geldi mi tek sorumlu biz oluyoruz işimiz zor hele yardimci olacak anne falan yoksa çok zor kayinvaldeyle olmuyo ille anne olacak oda erken gitti ne yapalım
kızlar eşler hep aynı herkezin evinde aynı durum oysaki bir annenin evdeki yaptıgı işlerin yarısını bile yaptırmak çok para ve kimse bizler gibi yapamaz öyleye kadar bile olsa temizlige kadın alsan 1 ayda 400-600 arası ee çocuga bakıcı tutsan 700-1500 arası akşam yine tüm işi biz yaparız ama babalar hep yrgundur dinlenmesi lazım ama anneler tüm ev işini yemeyi temizligi utuyu daha büssüru şeyi yaparlar ama genede bir baba kadar dinlenme lüksü olmuyor
lip aynı durumdayız senle bende napsam bilemiyorum hiç kimsenin bebeyiyle kıyaslamıyorum ama şöyle kilosu ayına uygun bir hale gelicek kadar kilo alsa ben bukadar bakıyorum dikkat ediyorum özeniyorum yok komşumun benim oglumdan bir ay büyük bebeyi var kadın çalışıyor 3 çocugu yani benim bebeyin yarısı kadar ilgi yok fakat tam benimkinin 2 katı diyebilirim acaba çok bakmadanmı böyle benimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?