2014 Şubat Anneleri

Hoşgeldin canim özledik valla

Amin canim aminnn... Zor bir durum ama vardır her iste bir hayir, fazla yipratma kendini mevlam neylerse güzel eyler.

günaydın arkadaşlar tlf girip hergün okuyorum ama bitürlü yazmayı beceremedim hep hata diyor bilgisayarıda elime alınca oglum resmen çıldırıyor oda ellicek yalicak aşşagı yukarı herkezle ortak sorunlarımız var oglumun ismi emir berke
18 şubatta 39+2 de sezeryanla dogdu bu benim 2 çocugum kendi kendime daha tecrubeliyim daha rahat bakarım dedim ama nafile ezber bozan bir oglumvar 3875 gr dogdu 3 aylıkkn 7 kiloydu ve ozamana kadar acayip emen bir çocuktu 3. ayda bir kulak intihabı butun iştahını aldı götürdü dahada getiremadi ozaman bile emmeyi bırakıcaktı surekli ugraşıyorum emsin diye ama nafile buyudukçe aklı erdikçe emmek ister dedim ama nafile 1 yaşına girsin artık çabalamıcam
bizdede en büyük sorun iştahsızlık türlü yemekler muhallebiler yok en falla 4 kaşık bazende 2 buda tatlı kaşıgı gerisi yk iştahla emen bir çoçuk deyil e budurumda 8 aylık kilosu 7850gr yani koskoca 5 ayda 850 gr almış ama boy 75 cm diye doktora sor normal napıcamı şaşırdım bezler hep kuru hep bezde pembelik şimdi bir haftadır inanılmaz gaz sorunumuz var gece hiç uyumuyor sürekli inliyor işe dönmekte hayal oldu gece toplasan yarım saat uyumadım ama kızım okula gidicek mecbur kalktım şimdide ev işleri oglum uyurken bir bakim diye açtım
benimgibi iştahsızlık sorunu yaşayan arkadaşlar uygulayıpta bebeyin hiç olmassa ayına uygun bir kiloya gelmesini saglya bilen varmı lütfen yardım edin doktorunuzun tavsiyesi falan sizi tecrubeleriniz ihtiyacım var ek gıda olarak herşeyi veriyrum ama oglum yemiyor şu anda emiyorda şu ana kadar hiç mama vermadim yazın dışarı çıkınca yesin diye kaşık maması almıştım onuda yemedi

arkadaşlar bide benim oglum emekliyor kanepeye tutunup kalkıyor bazen kanepeye tutunukken 1-2 küçük adım atıyor desteksiz oturuyor ama ben oturtursam kendi emekleme pozizyonundan oturmaya geçemiyor ama otururken emeklemeye diz çokmeye hiç zorlanmıyor benim evim sobalı havalar sogudu dolayısıyla onu mutfaga falan götüremiyorum bu yüzden heralde daha odanın kapısına dogru gidince kıyameti koparıyor çok aglıyor hiç kendi başına kalmak istemiyor dada yanlız bırakınca zaten kapının arkasına geliyor düşmesinden filan korkuyorum odadan çıkıcaksam yürütece koyuyorum telefon bilgisayar ve kumandaya aşırı bir ilgisi var halen hiç dişimizyok eline ne geçerse ne hemen agzına götürüyor kimseyi yabancılamıyor sadece biraz utanıyor ama hemen geçiyor herkeze gülüyor tanıyanlar kız olmalı adınıda güler koymalıymıssın diyor bilinçli yapmıyor galiba ama dede mama gibi şeyler söylüyor banyoyu çok seviyor ama bonyo bitipte havluya koyunca çok aglıyor bez deyiştirmek eziyet oldu yerinde durmuyor üstünü deyiştirmemede kızıyor hele üst badisini çıkarırken abasını acayip ilgili okuldan gelince hemen kucana atlıyor bizde durumlar böyle sizlede nasıl

aslında ben de senin gibi düşünüyorum canım, kızım en azından 2,5 yaş civarı kreş dönemine gelene kadar kendim bakmak istiyordum. sonrasında da bir iş bulurum elbet diye düşündüm. sonuçta istanbul da köklü bir devlet üniversitesinin ing.işletme bölümünden mezunum. dil biliyorum, 7 yıllık da banka deneyimim var. ama ailem ve eşim eğer ayrılırsam bir daha iş bulamayacağımı düşündüklerinden ayrılmama izin vermiyorlar. belki de haklılar...

Canim kopek dişleri daha problemlidir onlar geliyor olmasin çünkü sizde sanirim zira onlarda

selam canım, köpek dişleri en erken 15. ay, ön azılar da en erken 12. ay da çıkıyor diye okumuştum ben. ama bizim kızın da salyalanması arttı, 4 üstte, 2 de altta dişi var, ön azılar ya da köpek dişleri çıkacak galiba bir kaç ay içinde. inşallah kolayca atlatırlar tüm bebişşler

merhaba aynı benim oğlum gibi kimseyi yabancılamaz hatta gelene gidene ağlamaya başladı kapı açılsın deliye dönüyor dışarı çıkmak için,Muhammed in hiç dişi yok hala dediğin gibi emeklerken oturamıyor ama otururken emekleme haline geçebiliyor merdiven tırmanmaya başladı bazen düşüyor bir kaç gündür de kanepeye tutunmaya başladı yani kalkıyor,telefon ve kumanda ilgisi benim oğlumda da var görünce atlıyor ve hop ağza gidiyor her şey ağızda bu ara ısırmaya başladı acaba diş mi gelecek diyorum meydanda diş yok...

selam gizo, hoşgeldin
bizde de kilo sorunu var, bebeğim formül mamayı ve biberonu kabul etmedi. Sütüm de öyle pek kilo aldıran cinsten değildi, hele akşamları iyice azalıyordu. Ek gıdaya geçince biraz toparlandı ama bu sefer de diş çıkartmaya başladı. Ben de aylardır kilosunu %50 lik persentilde tutmaya çalışıyorum ama biraz düşük seyrediyor, bazen yiyor bazen yemiyor. Ona hazırladığım kahvaltı ve çorbalara neler neler koyuyorum kilo alsın diye. Ama genetik yapı olarak belki de, hiç kilo almaya meyilli bir çocuk değil. Gaz için bebeklere de verilen rezene çayları var ondan deneyebilirsin canım. Bezinde pembelik varsa ve dışkısı top top çıkıyorsa iyi beslenmediği anlamına geliyormuş, bol sıvı vermeye çalış.
Bir de buradaki bir çok kişi artık evde pişen ne varsa onu veriyor, bebekleri daha güzel yemeye başladılar. Yine muhallebisini pişiir tabi akşam yatmadan (pirinç unu+irmik+süt+tereyağı+pekmez+haşlanarak yumuşamış kuru kayısı ve kabuğu soyulmuş hurma) muhallebi vermeye çalış o kilo aldırıyor.Yalnız pekmez piştikten sonra eklenecek, Kayısı ve hurmayı da haşlama suyuyla birlikte muhallebiye karıştırmak lazım. Bu muhallebi bağırsaklarına iyi geliyor. Bir de ben kuzu kol alıyorum patates, havuç ve soğanla haşlıyorum. biz haşlama gibi bütün halde yiyoruz, bebişe de eti, patatesi, havucu suyuyla birlikte hafif blenderdan geçirip ya da çatalla ezip onu veriyorum. Şimdilik aklıma gelen bunlar canım, inşallah daha iyi olur bundan sonra...

lip çok teşekkür ederim bende bunları yapıyorum sadece sütle hurma koymadım haşlamayı bende yapıyorum ama ogluma dokunuyormu bagırsaklarımı hazır deyil verince çk rahatsız oluyor sabaha kadar uyumuyor ve muthiş ishal oluyor bazen emmeyince sütümü sagıp muhallebilerine falan koyuyorum ben küçük bir ilçede yaşıyorum herşey organik dogal meyve sebze bol herşeyden vermeye çalışıyorum 8 ayında doktora götürdüm anlattım e boyu normal motor gelişimi normal ama uyumuyor ne gündüz ne gece diyorum yok haa birde özel hastane ben ısrar ettim kansızlık idrar testi bakalım diye öylelikle baktı idrar yetmemiş tlf ettiler bizde eve gelmiştik hastanede uzak dönmedik ama kansızlık çıktı uykusuzlugu iştahsızlık bundan olur dedi 1 aydır düzenli kullanıyorum ilacı üç ay kullan tekrar bakalım dedi hani ortapedisler diyorya huzursuz bacak sendromu bende ogluma teşhis koydum huzursuz bebek sendromu diyorum

Ben her gun 2 tatli kasigi organik uzum pekmezi veriyorum, demir damlasi kullanmiyoruz.belki kansizlik icin iyi gelir deneseniz?

Canim öncelikle acil olarak su ver icmiyorsa sen içki bol şutun olsun oda icsin. İsin zor canim benimki nasil yiyor söyleyeyim bizimle biz sofradayken, yoksa yere sofra bezi seriyorum eline birşeyler tutusturuyorum o oyalanirken agzini aciyo ben de tikistiriyorum. Mesela sabahtan beri bir kere emdi, bir mandalina yedi ve yarim yumurta sarisi. Ama bugün öğrendim ki oğlum eline alip yemek yemek istiyor. Sorsan bizim kilo 8.100 gr ama buna da şükür diyorum. Umarim yardimci olabilirim. Ayrıca aksam biz sofradayken onu kucagima aliyorum Esim ve kayinvalidem yerken o da onlara ozeniyor bende arkadan agzina ne verdiysem. Tabi bunların yaridan fazlası disariya atiliyor ama olsun. İstahsiz bebek zor is...

*canım oğlunun bağırsakları hassas ise inek sütü verme tabi, bizim doktor verebilirsin dediği için ben de yeni başladım inek sütüne. onu da sadece muhallebisine koyuyorum.
*tamam doktorun da dediği gibi boyu çok iyi , motor gelişimi normal ama sonuçta oğluşun anlattığına göre ek gıdaları düzenli yemiyor ve normal bir bebek gibi günde 10-12 saat uyumuyormuş. dolayısıyla çocuğun bir derdi var onu bulmak lazım. Diş mi çıkarıyor acaba, diş çıkarma döneminde uyku düzeni bozuluyor çünkü.
*bebeğin 3 aylıkken maşallah 7 kiloymuş, ama 8 aylıkken 7.850 gr yazmışsın, erkek bebeğe göre ortalamanın altında. Yani persentil olarak %90' dan %35'lere düşmüş. Bu ciddi bir düşüş, doktorun hemen önlem almalı.İdrar testini de yaptırın derim ben. biraz zor oluyor hastanede beklemek filan ama yaptır için rahat etsin. çünkü doktorumuz bize idrar yaparken zorlanıyor mu, ağlıyor mu diye sordu. idrar yolu enfeksiyonuna sık rastlıyorlarmış.
*5 aylıktan beri demir damlası kullanıyoruz biz, bebeğin kilosu başına 1 damla veriliyor. sen de düzenli kullanıyormuşsun, kısa sürede demir oranı düzelir inşallah canım.
* bir de tracy hogg un kitabında okuduğum kadarıyla gündüz iyi beslenen bebek gece çok güzel uyuyor. Gece sık uyanıyorsa gündüz öğünlerini arttırmak gerekiyor. Tabi yedirebilirsen,

Ben her gun 2 tatli kasigi organik uzum pekmezi veriyorum, demir damlasi kullanmiyoruz.belki kansizlik icin iyi gelir deneseniz?

ben pekmezi şeker niyetine muhallebisine ve kahvaltısına ekliyorum, demir damlası da günde 8 damla kullanıyorum ama öyle sabah aç karnına filan veremiyorum çünkü sabah uyanınca emiyor. akşam yemeğinden sonra veriyorum mecburen. demir emilimini azaltır mı acaba, demir eksikliği var mıdır sizce?

Bizim demir damlamiz vegeferon mu ne sağlık ocağı verdi 4 damla d vitaminimiz de 3 damla ama kaşıkla verirsen 4 damla ver kasikta kalıyor dedi doktor .2 gündür balık yiyor kızım mama sandalyesi aldık dün ona oturdu ver diye agliyo nerdeyse emiyoda bi yandan bişey olmaz heralde balık ve süt ..?dün tavuk hasladim suyunu saklamak için bişey bulamadım buz kalıplarına döktüm üstüne poşet geçirip tavuk suyu var diye not yazdım Kıymalarida top top yaptım corbalara atmaya hazır .uyur uyumaz yemek ütü etrafı topla tam oturcam uyanır zor valla insan çocuk yapmadan durup durup düşünmeli ama iyiki valla bize anneligi tattirdilar

ben de buz küpleri yapıp donduktan sonra poşetliyorum onları canım. köfteleri de senin gibi top top yaptım geçenlerde yine buzluğa attım. bazen de kuzu budunu veya organik tavuğu haşlayıp etlerini suyuyla birlikte blenderdan geçirip et küpleri yapıyorum çorbalarına karıştırıyorum çok pratik oluyor. "bebeğimin beslenme kitabı" adlı kitapta ayrıntılı olarak var bütün tarifler, ay ay bebek beslenmesi, saklama ve pişirme koşulları. çok güzel bir kitap, tavsiye ederim, internetten almıştık 20 lira civarıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…