2014 Şubat Anneleri

Dün tam 9 aylik olmuştu muhammed emirim

bugün doktoruna goturdum

çıplak kilosu 9 kilo 200 gr geldi

boyu 76 cm olmusçok terliyo kafası dedim çok normal sadece kafası terliyo sa dedi

maşallah muhammed emirine :)
kilosu boyu çok iyi,
kafası terliyorsa odası gereğinden fazla sıcak demekmiş canım. üzerini yine güzelce örtersin ama oda çok sıcak olmamalıymış.

lip bizim sağlık ocağından hemogram istemişlerdi 9 aylık olunca, dr gerek yok dedi ama bizim kızın kağıt yediğini ve terlik yaladığını söyleyince baktırdı çok şükür ki demir eksikliği çıkmadı kızımda, üstelik biz hiç damla kullanmadık sadece sabahları khvaltıdn sonra meyve saatinde pekmez de verdim bi de siyah üzümü kaynatıp kevgirden geçirdim onu içti hep. yani genetik falan bi kansızlık yoksa yeterli besleniyorsa demir vs açısından bi sıkıntı olmaz inş. ben hamileliğimin başından beri demir ilacı kullandım bi işe yaramadı hep kansızım,kansızlıktan ölüyodum doğumdan sonra bayılıp durdum. o yuzden beslenmeye dikkat etmek lazım ilaçlar her zaman işe yaramayabiliyor. neyse ki kızımda kansızlık çıkmadı bana çekmemiş

Selam ,

iş hayatına devam ama buralara çok sık gelemiyorum. artık
kolay gelsin speedy işe başlamak nasıl uzun aradan sonra? ben ücretsize ayrıldım memur olduğumdan 24 ay aldım nasıl dönecem izin bittiğinde bilmiyorum

afiyet şifa olsun kuzuya balık tazeyse bişey olmaz ben de geçen gün ikindi de yoğurt vermiştim akşam balık vereceğimi unutup ama taze olduğu için balık bişey olmadı.. ben mama sandalyesine koyup önüne ayıklayıp veriyorum balığı mıncıra mıncıra yiyiyo bi de ekmek istiyo yanına sıpa buzluğa yemek atmak mikemmel bişey geçen annem köfte yapmıştı kızım için onları attık lahana sardık yine kızıma ayrı bulgurlu falan onları piştikten sonra attık etsuyu zaten pet bardaklara doldurup diziyorum buzluğa iyi oluyo, bi de kereviz köftesi yaptım onları da kızartıp attım buzluğa yedireceğim zman çıkartıp ısıtıyorum çok pratik oluyor.
Dün tam 9 aylik olmuştu muhammed emirim

bugün doktoruna goturdum

çıplak kilosu 9 kilo 200 gr geldi

boyu 76 cm olmusçok terliyo kafası dedim çok normal sadece kafası terliyo sa dedi
maşallah muhammed emire kafa terlemesi bizde de oluyo ama kızım o kadar saçlı ki normal olduğunu düşünüyorum ben

ya buarada kızım bugün bizim yataktan düştü kafasının üstüne düşerken gördüm yetişemedim ömrüm gitti o anneyse ki bişey yok on dakika falan ağladı sonra sakinleşti.. ben de daha yeni kendime geliyorum...

et küpleri harika bir fikirmiş tuttum bunu tabi blendırım bozulduğu için hemen yapamıycam o ayrı 4 senedir durdu durdu en lazım olduğu zamanlarda bozuldu gıcık şey

kolay gelsin speedy işe başlamak nasıl uzun aradan sonra? ben ücretsize ayrıldım memur olduğumdan 24 ay aldım nasıl dönecem izin bittiğinde bilmiyorum

.

en iyisini yapmışsın valla ne güzel uzun süre evdesin.
çalışmak kötü hala alışamadım ne zaman alışıcam bilmiyorum

Gizo benim de 2. Çocuğum ve bende senin gibi tecrübeli olduğum için daha iyi bakacağımı düşünürdüm ama nerdeeee...bizde de sürekli bir iştahsızlık var kilo alımı yavaş ancak senin bebeğinin kilo alımı çok iyiyken birden düşmesi bir sorun olduğunu gösterir,iyi bir doktorun görmesi şart...
Bezde pembelik olması iyi beslenmediğini ve susuz kaldığını gösterir,bu sorunu uzun zaman yaşamıştım ve o dönem hiç kilo almamıştı...bir de çok sıcak tutma terlemesin...daha çok yazarımda zamanım yok...

Biz de az önce sağlık ocağından geldik 3 subat dogumlu oglum kilo 9800 gr boyu 73.5 , boyu biraz geriden geliyo ama persentilde %50 yi tutturalim yeter. Gecen hafta 2 disimiz patladi o yuzden iyice meme düşkünü oldu. Bu arada kereviz koftesini nasil yapiyorsun arkadasim mslittlesunshine

aslında ne varsa içine koydum köftesi biraz kerevizi havucu soğanı ve patatesi ince rendeledim, un, irmik, galeta unu yumurta sarısı, az az baharat (zerdeçal, köri, karabiber gibi..) bi de buğday ruşeymi 1 tatlı kaşığı kadar katıp karıştırdım şekil verdim biraz galeta ununa bulayıp seramik tavada az yağda(2 tatlı kaşığı kadar) kızarttım .. tabi içine farklı malzemelerle değişik tatlar da elde etmek mümkün kızım çok sevdi kerevizi bu şekilde, mesela çorba yaptım onu beğenmedi..

Saol canim.yaw bizde öyle saçta yok

dogdugundan beri terler kafasi

geçmiş olsun oğlum iki kere düşmüştü şükür hiç bişey olmadi

kork ma kusma sürekli ağlama çok büyük şişme ne yoksa

masallah

bizde dis yok halen

maşallah muhammed emirine :)
kilosu boyu çok iyi,
kafası terliyorsa odası gereğinden fazla sıcak demekmiş canım. üzerini yine güzelce örtersin ama oda çok sıcak olmamalıymış.
tsk lip

kiscem odada kalorifer yakmiyorum uyku Tulumu kullanmiyorumince pijama giydirrim sadece ince battaniye örterim acayip kafası terler yattığı yer su dökülmüş gibi

kislar ne güzel paylaşımlar yaziyosunuz

ama oğlum uyumadi uyusun hepsini okudum yaw lasim olacak tarif var saklama koşulları varelleriniz dert gormesin

he işte böyle olsun topik

lip iyi ki geldin canlandi topik

Eline saglik canim kizina da afiyet olsun yarin da biz deneyelim, benim oglum da brokoliyi sevdi aslinda her seyi denemek lazim ruseymi ben de yediriyorum ya yogurtla ya da meyveyle

canim ellerine saglik bende denicem insallah kizim yer.

Selam canim nasilsin ? Büyudü bebeklerr :)) iyisinizdir umarim

delirmeme az kaldı sanki düşücem ve bidaha kalkamıcak gb hissediyorum kendimi (

1 haftadır yirmilik dişimin arkası apse yaptı dolgu var dişim çıkar çıkmaz çürümüştü ilk çürügüm kendisi deliricem 3 gündür dayanılmaz hale geldi geçen gece boynuma bogazınma kulakalrıma vurdu başım açtlıyodu resmen grip gb vucudum dökülüyo bugün saglık ocana gittim dişçimiz vardı yakında taşınmış çok uzak gidemedim saglık ocanda gargara antibiyotik agrı kesici verdi biraz iyi geldi ama ilacın etksi agrı kesicinin etkisi geçince kafamı koparasım geliyo ( eşim çalışıyo kız küçük nasıl gidicem dişçiye dgidemem (

hafta sonu görümceme gittik benim fırınım mini fırın ocagım set üstü bütyük ocak fırın bir aradaolanalrdan var görümcemde kızım mutfaktaydı görümcem ben kahvaltı hazırlıyoruz mama sandalyesini götürmedigime bin pişman oldum heryeri kurcalıyo market poşetiyle oynuyodu bende içeri taşıyodum eşyalı gözle kaş arasında görümcem fırın kapagını acınca bizimkide gitmiş yapışmış tutunmuş kalkmış yandı aglıyo ama bırakamıyoda tabi dğüşcek diye ömrümden ömür gitti hemen suya tuttuk zeytin yagına batırdık ellerini agladı aza aglmaz bilen bilir asıda kan almada bile aglamaz kuzum katı canlı ( neyseki zeytin yag iyi geldi bişey yok elelrinde

sonra uyudu yataga yatırdım cocuk odasına 3lü koltugu actık uyuyodu hep gidip bakıyodum bakmadıgım bi anda uyanıp pat düştü agladı koştum aşlahım delircektim gene sussun die emzirim dedima gzından kan boşaltı alttaki dişleri 2tane ve azı dişleri var üsttekileri patlatmış kanıyo dişler gözükmüş resmen yarıldı (( neyse onuda atlattık zaten ondan önceki gece 4e kadar agladı uyumadı azı dişlerinin biri çıkmış bi günde 3 diş patlattık yani biri kendi istegiyle 2si zoraki cıktı

kendi canıma cıyo tahammül gücüm kalamdı deliricem akşam evimizdeyiz eşim ben kızım salal salla zatne cnaımda acıyo delirdim enson baRDIM agladım kızımıda yastıgıyla attım ayamdan yani kenara attım derken öle sert degil ama öfkeli işte(( eşim kızdı bana daha cok morlaim bozuldu ölücem böyle bi acı yok alatmaıyorumyüzüm yanıyo resmen sonra gittim başka odaya yattım agladım agladım uyumuşum 12de bi kalktım eşim salalya sallaya uyutmuş kızı bacakalrı kopmuş 1saatte ben 9 aydır sallıyorum hemen yattı paşam bana surat yapıyo kızdım die neyse daha yattık yorganı üstüme cekemden uyandı emzirdim yatırdım 10 dk sonra gene kalktı gene emzirdim gititm amam yaptım emzircek tutcak halim yok 10 dk sonra gene kalktı mamayı verdim yarım saat sonra gene kalktı delircektim dayanamıyorum ne zormuş anne olmak (

özlemini çektigim evladımın güzel anları tabiki var ama çok zormuş anne olmak hasta omak yok uyumak yok ymek içmek tuvalet banyo lüks bi insan değilsin artık sadece annesin ....

varlıgına sonsuz şükür yinede bana gç kuvvet sabır versin iyi bi anne olmak sitiyorum çok yorgunum ((

Çok ama çok geçmiş olsun haksever canim

cok üzüldüm .ne diycem bilemedim.rabbim sana güç versin.hem sana ve zeynebe sifa versın.

hepsi üst üste gelmiş.

rabbım beterinden korusun.nazar gibi geldi bana.

Diş ağrım hiç olmadı ama eşinden biliyorum cok zor oldugunu

ama gitmelisin bi doktora.

Bu şekil dayanamazsın.
zeynebin şimdi yanığı ne nasil

inş gecmistir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…