Dün tam 9 aylik olmuştu muhammed emirim
bugün doktoruna goturdum
çıplak kilosu 9 kilo 200 gr geldi
boyu 76 cm olmusçok terliyo kafası dedim çok normal sadece kafası terliyo sa dedi
lip bizim sağlık ocağından hemogram istemişlerdi 9 aylık olunca, dr gerek yok dedi ama bizim kızın kağıt yediğini ve terlik yaladığını söyleyince baktırdı çok şükür ki demir eksikliği çıkmadı kızımda, üstelik biz hiç damla kullanmadık sadece sabahları khvaltıdn sonra meyve saatinde pekmez de verdim bi de siyah üzümü kaynatıp kevgirden geçirdim onu içti hep. yani genetik falan bi kansızlık yoksa yeterli besleniyorsa demir vs açısından bi sıkıntı olmaz inş. ben hamileliğimin başından beri demir ilacı kullandım bi işe yaramadı hep kansızım,kansızlıktan ölüyodum doğumdan sonra bayılıp durdum. o yuzden beslenmeye dikkat etmek lazım ilaçlar her zaman işe yaramayabiliyor. neyse ki kızımda kansızlık çıkmadı bana çekmemişben pekmezi şeker niyetine muhallebisine ve kahvaltısına ekliyorum, demir damlası da günde 8 damla kullanıyorum ama öyle sabah aç karnına filan veremiyorum çünkü sabah uyanınca emiyor. akşam yemeğinden sonra veriyorum mecburen. demir emilimini azaltır mı acaba, demir eksikliği var mıdır sizce?
kolay gelsin speedy işe başlamak nasıl uzun aradan sonra? ben ücretsize ayrıldım memur olduğumdan 24 ay aldım nasıl dönecem izin bittiğinde bilmiyorumSelam ,
iş hayatına devam ama buralara çok sık gelemiyorum. artık
Bizim demir damlamiz vegeferon mu ne sağlık ocağı verdi 4 damla d vitaminimiz de 3 damla ama kaşıkla verirsen 4 damla ver kasikta kalıyor dedi doktor .2 gündür balık yiyor kızım mama sandalyesi aldık dün ona oturdu ver diye agliyo nerdeyse emiyoda bi yandan bişey olmaz heralde balık ve süt ..?dün tavuk hasladim suyunu saklamak için bişey bulamadım buz kalıplarına döktüm üstüne poşet geçirip tavuk suyu var diye not yazdımKıymalarida top top yaptım corbalara atmaya hazır .uyur uyumaz yemek ütü etrafı topla tam oturcam uyanır zor valla insan çocuk yapmadan durup durup düşünmeli ama iyiki valla bize anneligi tattirdilar
maşallah muhammed emireDün tam 9 aylik olmuştu muhammed emirim
bugün doktoruna goturdum
çıplak kilosu 9 kilo 200 gr geldi
boyu 76 cm olmusçok terliyo kafası dedim çok normal sadece kafası terliyo sa dedi
et küpleri harika bir fikirmiş tuttum bunuben de buz küpleri yapıp donduktan sonra poşetliyorum onları canım. köfteleri de senin gibi top top yaptım geçenlerde yine buzluğa attım. bazen de kuzu budunu veya organik tavuğu haşlayıp etlerini suyuyla birlikte blenderdan geçirip et küpleri yapıyorum çorbalarına karıştırıyorum çok pratik oluyor. "bebeğimin beslenme kitabı" adlı kitapta ayrıntılı olarak var bütün tarifler, ay ay bebek beslenmesi, saklama ve pişirme koşulları. çok güzel bir kitap, tavsiye ederim, internetten almıştık 20 lira civarıydı.
kolay gelsin speedy işe başlamak nasıl uzun aradan sonra? ben ücretsize ayrıldım memur olduğumdan 24 ay aldım nasıl dönecem izin bittiğinde bilmiyorum
.
Gizo benim de 2. Çocuğum ve bende senin gibi tecrübeli olduğum için daha iyi bakacağımı düşünürdüm ama nerdeeee...bizde de sürekli bir iştahsızlık var kilo alımı yavaş ancak senin bebeğinin kilo alımı çok iyiyken birden düşmesi bir sorun olduğunu gösterir,iyi bir doktorun görmesi şart...günaydın arkadaşlar tlf girip hergün okuyorum ama bitürlü yazmayı beceremedim hep hata diyor bilgisayarıda elime alınca oglum resmen çıldırıyor oda ellicek yalicak aşşagı yukarı herkezle ortak sorunlarımız var oglumun ismi emir berke
18 şubatta 39+2 de sezeryanla dogdu bu benim 2 çocugum kendi kendime daha tecrubeliyim daha rahat bakarım dedim ama nafile ezber bozan bir oglumvar 3875 gr dogdu 3 aylıkkn 7 kiloydu ve ozamana kadar acayip emen bir çocuktu 3. ayda bir kulak intihabı butun iştahını aldı götürdü dahada getiremadi ozaman bile emmeyi bırakıcaktı surekli ugraşıyorum emsin diye ama nafile buyudukçe aklı erdikçe emmek ister dedim ama nafile 1 yaşına girsin artık çabalamıcam
bizdede en büyük sorun iştahsızlık türlü yemekler muhallebiler yok en falla 4 kaşık bazende 2 buda tatlı kaşıgı gerisi yk iştahla emen bir çoçuk deyil e budurumda 8 aylık kilosu 7850gr yani koskoca 5 ayda 850 gr almış ama boy 75 cm diye doktora sor normal napıcamı şaşırdım bezler hep kuru hep bezde pembelik şimdi bir haftadır inanılmaz gaz sorunumuz var gece hiç uyumuyor sürekli inliyor işe dönmekte hayal oldu gece toplasan yarım saat uyumadım ama kızım okula gidicek mecbur kalktım şimdide ev işleri oglum uyurken bir bakim diye açtım
benimgibi iştahsızlık sorunu yaşayan arkadaşlar uygulayıpta bebeyin hiç olmassa ayına uygun bir kiloya gelmesini saglya bilen varmı lütfen yardım edin doktorunuzun tavsiyesi falan sizi tecrubeleriniz ihtiyacım var ek gıda olarak herşeyi veriyrum ama oglum yemiyor şu anda emiyorda şu ana kadar hiç mama vermadim yazın dışarı çıkınca yesin diye kaşık maması almıştım onuda yemedi
aslında ne varsa içine koydum köftesi birazBiz de az önce sağlık ocağından geldik 3 subat dogumlu oglum kilo 9800 gr boyu 73.5 , boyu biraz geriden geliyo ama persentilde %50 yi tutturalim yeter. Gecen hafta 2 disimiz patladi o yuzden iyice meme düşkünü oldu. Bu arada kereviz koftesini nasil yapiyorsun arkadasim mslittlesunshine
Saol canim.yaw bizde öyle saçta yoklip bizim sağlık ocağından hemogram istemişlerdi 9 aylık olunca, dr gerek yok dedi ama bizim kızın kağıt yediğini ve terlik yaladığını söyleyince baktırdı çok şükür ki demir eksikliği çıkmadı kızımda, üstelik biz hiç damla kullanmadık sadece sabahları khvaltıdn sonra meyve saatinde pekmez de verdim bi de siyah üzümü kaynatıp kevgirden geçirdim onu içti hep. yani genetik falan bi kansızlık yoksa yeterli besleniyorsa demir vs açısından bi sıkıntı olmaz inş. ben hamileliğimin başından beri demir ilacı kullandım bi işe yaramadı hep kansızım,kansızlıktan ölüyodum doğumdan sonra bayılıp durdum. o yuzden beslenmeye dikkat etmek lazım ilaçlar her zaman işe yaramayabiliyor. neyse ki kızımda kansızlık çıkmadı bana çekmemiş
kolay gelsin speedy işe başlamak nasıl uzun aradan sonra? ben ücretsize ayrıldım memur olduğumdan 24 ay aldım nasıl dönecem izin bittiğinde bilmiyorum
afiyet şifa olsun kuzuyabalık tazeyse bişey olmaz ben de geçen gün ikindi de yoğurt vermiştim akşam balık vereceğimi unutup ama taze olduğu için balık bişey olmadı.. ben mama sandalyesine koyup önüne ayıklayıp veriyorum balığı mıncıra mıncıra yiyiyo bi de ekmek istiyo yanına sıpa buzluğa yemek atmak mikemmel bişey geçen annem köfte yapmıştı kızım için onları attık lahana sardık yine kızıma ayrı bulgurlu falan onları piştikten sonra attık etsuyu zaten pet bardaklara doldurup diziyorum buzluğa iyi oluyo, bi de kereviz köftesi yaptım onları da kızartıp attım buzluğa yedireceğim zman çıkartıp ısıtıyorum çok pratik oluyor.
maşallah muhammed emirekafa terlemesi bizde de oluyo ama kızım o kadar saçlı ki normal olduğunu düşünüyorum ben
ya buarada kızım bugün bizim yataktan düştü kafasının üstüne düşerken gördüm yetişemedim ömrüm gitti o anneyse ki bişey yok on dakika falan ağladı sonra sakinleşti.. ben de daha yeni kendime geliyorum...
masallahBiz de az önce sağlık ocağından geldik 3 subat dogumlu oglum kilo 9800 gr boyu 73.5 , boyu biraz geriden geliyo ama persentilde %50 yi tutturalim yeter. Gecen hafta 2 disimiz patladi o yuzden iyice meme düşkünü oldu. Bu arada kereviz koftesini nasil yapiyorsun arkadasim mslittlesunshine
tsk lipmaşallah muhammed emirine :)
kilosu boyu çok iyi,
kafası terliyorsa odası gereğinden fazla sıcak demekmiş canım. üzerini yine güzelce örtersin ama oda çok sıcak olmamalıymış.
mina topıgınde en küçüğü galiba demi taubemasallah kilosu ve boyu iyi..bakalim benim minam kac kilo olmus bizim asimiz 2 aralikta..
Eline saglik canim kizina da afiyet olsun yarin da biz deneyelim, benim oglum da brokoliyi sevdi aslinda her seyi denemek lazim ruseymi ben de yediriyorum ya yogurtla ya da meyveyleaslında ne varsa içine koydum köftesi birazkerevizi havucu soğanı ve patatesi ince rendeledim, un, irmik, galeta unu yumurta sarısı, az az baharat (zerdeçal, köri, karabiber gibi..) bi de buğday ruşeymi 1 tatlı kaşığı kadar katıp karıştırdım şekil verdim biraz galeta ununa bulayıp seramik tavada az yağda(2 tatlı kaşığı kadar) kızarttım .. tabi içine farklı malzemelerle değişik tatlar da elde etmek mümkün kızım çok sevdi kerevizi bu şekilde, mesela çorba yaptım onu beğenmedi..
canim mina 27 subat dogumlu..mina topıgınde en küçüğü galiba demi taube
bizde aşı yoktu
1 yaşında yapılacak
dogru diyorsun lip sayesinde bursi canlandi..kislar ne güzel paylaşımlar yaziyosunuz
ama oğlum uyumadi uyusun hepsini okudum yaw lasim olacak tarif var saklama koşulları varelleriniz dert gormesin
he işte böyle olsun topik
lip iyi ki geldin canlandi topik
canim ellerine saglik bende denicem insallah kizim yer.aslında ne varsa içine koydum köftesi birazkerevizi havucu soğanı ve patatesi ince rendeledim, un, irmik, galeta unu yumurta sarısı, az az baharat (zerdeçal, köri, karabiber gibi..) bi de buğday ruşeymi 1 tatlı kaşığı kadar katıp karıştırdım şekil verdim biraz galeta ununa bulayıp seramik tavada az yağda(2 tatlı kaşığı kadar) kızarttım .. tabi içine farklı malzemelerle değişik tatlar da elde etmek mümkün kızım çok sevdi kerevizi bu şekilde, mesela çorba yaptım onu beğenmedi..
ben de buz küpleri yapıp donduktan sonra poşetliyorum onları canım. köfteleri de senin gibi top top yaptım geçenlerde yine buzluğa attım. bazen de kuzu budunu veya organik tavuğu haşlayıp etlerini suyuyla birlikte blenderdan geçirip et küpleri yapıyorum çorbalarına karıştırıyorum çok pratik oluyor. "bebeğimin beslenme kitabı" adlı kitapta ayrıntılı olarak var bütün tarifler, ay ay bebek beslenmesi, saklama ve pişirme koşulları. çok güzel bir kitap, tavsiye ederim, internetten almıştık 20 lira civarıydı.
28 subat dogumlu yoksa topıgınde en küçük subat dogumlu bebeği oluyocanim mina 27 subat dogumlu..
Çok ama çok geçmiş olsun haksever canimdelirmeme az kaldı sanki düşücem ve bidaha kalkamıcak gb hissediyorum kendimi(
1 haftadır yirmilik dişimin arkası apse yaptı dolgu var dişim çıkar çıkmaz çürümüştü ilk çürügüm kendisideliricem 3 gündür dayanılmaz hale geldi geçen gece boynuma bogazınma kulakalrıma vurdu başım açtlıyodu resmen grip gb vucudum dökülüyo bugün saglık ocana gittim dişçimiz vardı yakında taşınmış çok uzak gidemedim saglık ocanda gargara antibiyotik agrı kesici verdi biraz iyi geldi ama ilacın etksi agrı kesicinin etkisi geçince kafamı koparasım geliyo ( eşim çalışıyo kız küçük nasıl gidicem dişçiye dgidemem (
hafta sonu görümceme gittik benim fırınım mini fırın ocagım set üstü bütyük ocak fırın bir aradaolanalrdan var görümcemde kızım mutfaktaydı görümcem ben kahvaltı hazırlıyoruz mama sandalyesini götürmedigime bin pişman oldum heryeri kurcalıyo market poşetiyle oynuyodu bende içeri taşıyodum eşyalı gözle kaş arasında görümcem fırın kapagını acınca bizimkide gitmiş yapışmış tutunmuş kalkmış yandı aglıyo ama bırakamıyoda tabi dğüşcek diye ömrümden ömür gitti hemen suya tuttuk zeytin yagına batırdık ellerini agladı aza aglmaz bilen bilir asıda kan almada bile aglamaz kuzum katı canlı( neyseki zeytin yag iyi geldi bişey yok elelrinde
sonra uyudu yataga yatırdım cocuk odasına 3lü koltugu actık uyuyodu hep gidip bakıyodum bakmadıgım bi anda uyanıp pat düştü agladı koştum aşlahım delircektim gene sussun die emzirim dedima gzından kan boşaltı alttaki dişleri 2tane ve azı dişleri var üsttekileri patlatmış kanıyo dişler gözükmüş resmen yarıldı(( neyse onuda atlattık zaten ondan önceki gece 4e kadar agladı uyumadı azı dişlerinin biri çıkmış bi günde 3 diş patlattık yani biri kendi istegiyle 2si zoraki cıktı
kendi canıma cıyo tahammül gücüm kalamdı deliricem akşam evimizdeyiz eşim ben kızım salal salla zatne cnaımda acıyo delirdim enson baRDIM agladım kızımıda yastıgıyla attım ayamdan yani kenara attım derken öle sert degil ama öfkeli işte(( eşim kızdı bana daha cok morlaim bozuldu ölücem böyle bi acı yok alatmaıyorumyüzüm yanıyo resmen sonra gittim başka odaya yattım agladım agladım uyumuşum 12de bi kalktım eşim salalya sallaya uyutmuş kızı bacakalrı kopmuş 1saatte ben 9 aydır sallıyorum hemen yattı paşam bana surat yapıyo kızdım die neyse daha yattık yorganı üstüme cekemden uyandı emzirdim yatırdım 10 dk sonra gene kalktı gene emzirdim gititm amam yaptım emzircek tutcak halim yok 10 dk sonra gene kalktı mamayı verdim yarım saat sonra gene kalktı delircektim dayanamıyorum ne zormuş anne olmak (
özlemini çektigim evladımın güzel anları tabiki var ama çok zormuş anne olmak hasta omak yok uyumak yok ymek içmek tuvalet banyo lüks bi insan değilsin artık sadece annesin ....
varlıgına sonsuz şükür yinede bana gç kuvvet sabır versin iyi bi anne olmak sitiyorum çok yorgunum((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?