- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
tskMasallahin var canim, harikasin
keping im topiğimiz in hatırladığım bebeklerin adını yazmıştım.ne olmuş yasakhayalcim anlamadım?
Teşekkür ederm canm ikisi de sahabe ismi musab ;mekkenin en zengin ve yakışıklı sahabesiymiş vatanından ilk çıkan öğretmenmiş ve Peygamber Efendimize (sav) en cok benzeyen sahabeymiş Yasirise ilk müslümanlardanmış şehit edilmişaaa değişik bi adı var oğlunun ama çok guzel
anlamı ne birickm
Valla Kraft bilmem ama baston harika bişey bende tripper var çok hafif rahat tamamen yatiyo kalkiyo o koca arabaları kaldırdık artık 4 aylıkken beri baston kullanıyoruzkızlar kraft baston kullananlar varmı varsa tavsiye edermisinin
fiyatı 279 tl
Lip bakıcıya vermeyi aklından bile geçirme,annen bakmayı kabul etmiş,üstüne birde sen neleri düşünüyorsun...bakıcı olursa aklın sürekli onlarda kalır ama annen bakarsa için rahat olur...
Benim büyük kızıma 3 yıl kayınvalidem baktı,acaba şimdi ne yapıyorlar diye hiç merak etmezdim çünkü çok güzel ilgilenirdi ve ben eve gittiğimde gün boyunca neler yapmışlarsa anlatırdı...şimdide küçük kızıma bakıyor üstelik yine evini barkını bırakıp geldi,bu çok büyük fedakarlık,her anne ve kv yapmaz,biz şanslı olanlardanız...
Annenin evinde halı yoksa götür,gardırop yerine kıyafetleri sepete koy,park yatak iyi olur almalısın
Canım bence park yatak al daha korunakli döndü mu düştümu bi çocuklu misafir gelse annene komşusu çocuğa mi baktı yanına mi oturdu üstüne mi düştü park yatak rahat rahat güvenli.gunluk damlalarini suruplarini tırnak makasina kadar annene koycan yani nerdeyse herseyini kres yaşına gelene kadar annende büyüsün.peki ben ne yapayım anaokulu öğretmeniyim eski is yerim Şubat gibi başla ise dedi kayinvaldem ben bakarım çalış diyo ama evi uzak hergün bana gelcek gitcek kış günü kendisi dağınık benim evde b.k goturcek işten gelcem yorgun argin bide ev toplucam arada bizde kalcak kendi cocugundam uzak elin çocuklarına bakcam onun için calismicam şimdilik fikrim bu
valla ben nekadar yerse veriyorum .
artir Sam yemezki ogluma bağlı miktar yani
Yasir yiyo sa artir miktari
sen kızını bilirsin hangi yatak onun için rahat olacaksa ona göre davran.aslında yer yatağında ii olur.bence en rahat ve tehlikesi yer .ben bi yere gittiğimde hep yerde yatiriyom mesala.
kapıyı açık bırakıyorum uyaninca gelsin diye
sağol cnm bizimkide büyük çok kullanışsız şimdi baston almayı düşünüyoz kraft uygun geldiValla Kraft bilmem ama baston harika bişey bende tripper var çok hafif rahat tamamen yatiyo kalkiyo o koca arabaları kaldırdık artık 4 aylıkken beri baston kullanıyoruz
Benim arabada 200 tl bazı yerde 250 sobee de gördüm 200 tl idi files güneşligi olsun hafif olsun yeter bide tam olarak yatsinsağol cnm bizimkide büyük çok kullanışsız şimdi baston almayı düşünüyoz kraft uygun geldi
bende baston kullaniyorum cok memnunumsağol cnm bizimkide büyük çok kullanışsız şimdi baston almayı düşünüyoz kraft uygun geldi
ah lipim keske kitaba uysalarr..bendeki kitapta bizim bebeklerin her öğünde 150-180 ml ek gıda alması gerekiyormuş kızlar. yani yaklaşık 1 su bardağı.
bir de öğün sayısı 5 e çıkıyor.
*kahvaltı (bir gün tahıl+meyveli, bir gün yumurta+peynirli)
*ara öğün meyve (demir ilacı bu esnada verilebilir)
*öğle yemeği (sebze +et/tavuk/balık ya da baklagil)
*ikindi yoğurt/muhallebi
*akşam yemeği (sebze+ et/tavuk/balık ya da baklagil)
Bu şekilde bir menü yazıyordu 9 aylıktan sonra. ama eve gidince bir bakayım ayrıntılı olarak.
lip basaracaksin..umutsuz olma iyi dusun bak nisaya en iyi kisi bakacak..isin yogun olsa bile belki ortami seveceksinn..o bile seni mutlu edebilir...hafta sonu kizinla doyasiya ilgilenirsin...cok oyle yemek telasinda olmaz annende bile yersiniz..valla bence disardan görunen kismindan soyluyorum islerin rast gidio..cocugu bakiciya birakan var..daha agir iste calisan anneler var.ne bilim hayatinin iyi yonlerini dusun kiscem...evet canım bakıcıyı düşünmüyoruz artık. anne ve kayınvalidelerden Allah razı olsun, çocuk bakmak kolay iş değil.
gardrop olmasa da evde komidin var 2 çekmeceli en azından onu götürebilirim. eşyaları ortalıkta durmamış olur. halı annemlerde var ama çok tüylü, çocuk yerde sürününce elleri kıl tüy oluyor, sonra da elini ağzına götürebiliyor.
park yatağa sıcak bakıyordum ama evde 2 tane yatak var fazladan birini götürüp yere koyup orada yatırabiliriz diye de düşündüm bakalım artık bu haftasonu bir düşüneceğim.
bu arada işe başlayacağım yer çok yoğunmuş, dün akşam aynı görevdeki bir arkadaşla konuştum, ne yapıcam bilmiyorum korkuyorum yaa...
akşam eşime de dedim, bir süre denerim ama olmuyorsa bırakırım diye, çocuğumu rezil etmem dedim, bir diğer seçenek de hamile kalmak tekrardan, ama nisa' ma kıyamıyorum hiç. yeteri kadar ilgilenemem gibi geliyor.
bir de dün akşam bizim bızdıkla yatağının içinde oyun oynarken benim yüzümden kafasını yatağın mobilyasına çarptı, aslında orada ince bir yorgan asılıydı ama yine de küt diye ses geldi, biraz ağladı sustu, gülücük atmaya başladı sonra, galiba çıkan sesten korktu. ben de ağladım, off her şey üstüme geliyor sanki hem ev, hem çocuk, hem iş başaramıycam gibi geliyor kızlar yaa...ben kaç zamandır bu bunalımlı hali üstümden atamadım. dua edince rahatlıyorum, muskam üzerimdeyken rahatlıyorum ancak... acaba üzerimde kötü bir şeyler mi var, ne bileyim nazar ya da başka bir şey, pek anlamam bu konulardan ama. ben doğum yaptığımdan beri bu depresif hali üzerimden atamadım, galiba benim durumumda olan insanlar ilaç kullanıyor ama ben ilaç da kullanamam, çocuk emiyor. napıcam bilemiyorum
Allah im çok yorgunum gerginim artık güzel gece uykularimiz bitti saat başı deli gibi ağlayarak uyaniyo gündüz topu topu 2 kez uyuyo birinde etrafı topla çamaşır at hop uyandi ikinci uyku yemek yapmak lazım tam sebze yikicam yemeğe girişim aagg telsizden ses hadi yikiyim dedim 1 haftadır yikanmadi nasıl agliyo nasıl bagriyo sanki dayak yedi çocuğu resmen ağlama ağlama yıkadım yorgunum sinirlerim bozuldu uyumak dinlenmek istiyorum .dün akşam yikamadim dedim eşime yıkan yaa dedi yorgunmus ceylin uyuyunca yikanabilirmisim ne yorgunluk bee masaj isticeklerdi nerdeyse ben insanmiyim robotmu tek çocukla mafoldum Allah 2 çocuğu olanlara güç versin
sağol hakseverim, hayırlısı olur inşallah düzeni kurarız. annem de tabii bize gelmekten kendi evine bakamıyor ki napsın kadıncağız. ona artık arada bir temizlikçi almak lazım. doğru söylüyorsun çok sakınılan çocuk daha çok hasta oluyor. bir de bizim komşunun bebeği bronşit oluyormuş, doktoru demiş ki "yağmur ve kar olmadıkça her gün dışarı çıkarılmalı, odası günde birkaç kez havalandırılmalı". bebek arabasını da annemlere götürmemiz lazım, mama sandalyesi işini nasıl yapsam ki, evdeki getir götür zor olur, yeni bir tane mi almalı yoksa başka bir çözüm yolu mu bulsak?
Canım bence park yatak al daha korunakli döndü mu düştümu bi çocuklu misafir gelse annene komşusu çocuğa mi baktı yanına mi oturdu üstüne mi düştü park yatak rahat rahat güvenli.gunluk damlalarini suruplarini tırnak makasina kadar annene koycan yani nerdeyse herseyini kres yaşına gelene kadar annende büyüsün.peki ben ne yapayım anaokulu öğretmeniyim eski is yerim Şubat gibi başla ise dedi kayinvaldem ben bakarım çalış diyo ama evi uzak hergün bana gelcek gitcek kış günü kendisi dağınık benim evde b.k goturcek işten gelcem yorgun argin bide ev toplucam arada bizde kalcak kendi cocugundam uzak elin çocuklarına bakcam onun için calismicam şimdilik fikrim bu
COK HOŞMUŞ biz de yazalım bari Musab Yasir
evet canım bakıcıyı düşünmüyoruz artık. anne ve kayınvalidelerden Allah razı olsun, çocuk bakmak kolay iş değil.
gardrop olmasa da evde komidin var 2 çekmeceli en azından onu götürebilirim. eşyaları ortalıkta durmamış olur. halı annemlerde var ama çok tüylü, çocuk yerde sürününce elleri kıl tüy oluyor, sonra da elini ağzına götürebiliyor.
park yatağa sıcak bakıyordum ama evde 2 tane yatak var fazladan birini götürüp yere koyup orada yatırabiliriz diye de düşündüm bakalım artık bu haftasonu bir düşüneceğim.
bu arada işe başlayacağım yer çok yoğunmuş, dün akşam aynı görevdeki bir arkadaşla konuştum, ne yapıcam bilmiyorum korkuyorum yaa...
akşam eşime de dedim, bir süre denerim ama olmuyorsa bırakırım diye, çocuğumu rezil etmem dedim, bir diğer seçenek de hamile kalmak tekrardan, ama nisa' ma kıyamıyorum hiç. yeteri kadar ilgilenemem gibi geliyor.
bir de dün akşam bizim bızdıkla yatağının içinde oyun oynarken benim yüzümden kafasını yatağın mobilyasına çarptı, aslında orada ince bir yorgan asılıydı ama yine de küt diye ses geldi, biraz ağladı sustu, gülücük atmaya başladı sonra, galiba çıkan sesten korktu. ben de ağladım, off her şey üstüme geliyor sanki hem ev, hem çocuk, hem iş başaramıycam gibi geliyor kızlar yaa...ben kaç zamandır bu bunalımlı hali üstümden atamadım. dua edince rahatlıyorum, muskam üzerimdeyken rahatlıyorum ancak... acaba üzerimde kötü bir şeyler mi var, ne bileyim nazar ya da başka bir şey, pek anlamam bu konulardan ama. ben doğum yaptığımdan beri bu depresif hali üzerimden atamadım, galiba benim durumumda olan insanlar ilaç kullanıyor ama ben ilaç da kullanamam, çocuk emiyor. napıcam bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?