2014 Şubat Anneleri

aaa değişik bi adı var oğlunun ama çok guzel

anlamı ne birickm
Teşekkür ederm canm ikisi de sahabe ismi musab ;mekkenin en zengin ve yakışıklı sahabesiymiş vatanından ilk çıkan öğretmenmiş ve Peygamber Efendimize (sav) en cok benzeyen sahabeymiş Yasirise ilk müslümanlardanmış şehit edilmiş

evet canım bakıcıyı düşünmüyoruz artık. anne ve kayınvalidelerden Allah razı olsun, çocuk bakmak kolay iş değil.
gardrop olmasa da evde komidin var 2 çekmeceli en azından onu götürebilirim. eşyaları ortalıkta durmamış olur. halı annemlerde var ama çok tüylü, çocuk yerde sürününce elleri kıl tüy oluyor, sonra da elini ağzına götürebiliyor.
park yatağa sıcak bakıyordum ama evde 2 tane yatak var fazladan birini götürüp yere koyup orada yatırabiliriz diye de düşündüm bakalım artık bu haftasonu bir düşüneceğim.

bu arada işe başlayacağım yer çok yoğunmuş, dün akşam aynı görevdeki bir arkadaşla konuştum, ne yapıcam bilmiyorum korkuyorum yaa...
akşam eşime de dedim, bir süre denerim ama olmuyorsa bırakırım diye, çocuğumu rezil etmem dedim, bir diğer seçenek de hamile kalmak tekrardan, ama nisa' ma kıyamıyorum hiç. yeteri kadar ilgilenemem gibi geliyor.
bir de dün akşam bizim bızdıkla yatağının içinde oyun oynarken benim yüzümden kafasını yatağın mobilyasına çarptı, aslında orada ince bir yorgan asılıydı ama yine de küt diye ses geldi, biraz ağladı sustu, gülücük atmaya başladı sonra, galiba çıkan sesten korktu. ben de ağladım, off her şey üstüme geliyor sanki hem ev, hem çocuk, hem iş başaramıycam gibi geliyor kızlar yaa...ben kaç zamandır bu bunalımlı hali üstümden atamadım. dua edince rahatlıyorum, muskam üzerimdeyken rahatlıyorum ancak... acaba üzerimde kötü bir şeyler mi var, ne bileyim nazar ya da başka bir şey, pek anlamam bu konulardan ama. ben doğum yaptığımdan beri bu depresif hali üzerimden atamadım, galiba benim durumumda olan insanlar ilaç kullanıyor ama ben ilaç da kullanamam, çocuk emiyor. napıcam bilemiyorum

selinim senin durumun da zor ama iyi tarafından bak, kendi evinde bakılmış olacak. maddi durumun yeterse haftada 1 yarım gün kadın alsan en azından evi toparlar temizler, senin yükünü almış olur. çünkü kayınvaliden hem çocuk bakımı hem ev işi hem yemek yapamaz zorlanır. biz küçükken babaannemler bize taşınmış kardeşimle bana bakmışlar, ama annem öğretmen, okuldan gelince hem yemek hem bulaşık hem temizlik ona aitmiş. çok zorlanırmış anlatır hep...

valla ben nekadar yerse veriyorum .

artir Sam yemezki ogluma bağlı miktar yani

Yasir yiyo sa artir miktari

bendeki kitapta bizim bebeklerin her öğünde 150-180 ml ek gıda alması gerekiyormuş kızlar. yani yaklaşık 1 su bardağı.
bir de öğün sayısı 5 e çıkıyor.

*kahvaltı (bir gün tahıl+meyveli, bir gün yumurta+peynirli)
*ara öğün meyve (demir ilacı bu esnada verilebilir)
*öğle yemeği (sebze +et/tavuk/balık ya da baklagil)
*ikindi yoğurt/muhallebi
*akşam yemeği (sebze+ et/tavuk/balık ya da baklagil)

Bu şekilde bir menü yazıyordu 9 aylıktan sonra. ama eve gidince bir bakayım ayrıntılı olarak.

bizim kız 7 aylık olana kadar sallanan ahşap beşikler var ya üzeri tüllü oluyor onda yattı, sonra ona sığamayınca yan odaya aldık orada akrabadan gelen parmaklıklı, kademeli 4-5 yaşına kadar yatabileceği çocuk yatağı var onda yatmaya başladı. tatile gittiğimizde park yatak vermişlerdi onda yattı yani sorun olmadı. bir bakacağız artık canım

sağol cnm bizimkide büyük çok kullanışsız şimdi baston almayı düşünüyoz kraft uygun geldi
Benim arabada 200 tl bazı yerde 250 sobee de gördüm 200 tl idi files güneşligi olsun hafif olsun yeter bide tam olarak yatsin

ah lipim keske kitaba uysalarr..

ben nezaman ne yerse onu veriyorum mecburen cunku cok istahli bi bebek degil..ama meyve kesin veriyorum .yogurtu eskiden severdi simdi ekmek icine batirirsam azicik yiyo.baligi seviyo.peyniride seviyo..yani yeri geliyo yerse aksam peynir bile veriyorumm

lip basaracaksin..umutsuz olma iyi dusun bak nisaya en iyi kisi bakacak..isin yogun olsa bile belki ortami seveceksinn..o bile seni mutlu edebilir...hafta sonu kizinla doyasiya ilgilenirsin...cok oyle yemek telasinda olmaz annende bile yersiniz..valla bence disardan görunen kismindan soyluyorum islerin rast gidio..cocugu bakiciya birakan var..daha agir iste calisan anneler var.ne bilim hayatinin iyi yonlerini dusun kiscem...sukur bu gunumuze...ama yeni bebek icin erken bence..dahada zorlanirsin nisa biraz buyumeli bencecalisan anne icin ikinci bebek zor..gelinimiz ayni hatayi yapti ikinci ogluna ya annem ya annesi bakiyo...ikiside uzakta evlerini bilrakip onlarin yanina gisiyolar mecburen...bakiciya guvenmiyolar ilk oglunda cok seye rastladilar cunku...

Allah im çok yorgunum gerginim artık güzel gece uykularimiz bitti saat başı deli gibi ağlayarak uyaniyo gündüz topu topu 2 kez uyuyo birinde etrafı topla çamaşır at hop uyandi ikinci uyku yemek yapmak lazım tam sebze yikicam yemeğe girişim aagg telsizden ses hadi yikiyim dedim 1 haftadır yikanmadi nasıl agliyo nasıl bagriyo sanki dayak yedi çocuğu resmen ağlama ağlama yıkadım yorgunum sinirlerim bozuldu uyumak dinlenmek istiyorum .dün akşam yikamadim dedim eşime yıkan yaa dedi yorgunmus ceylin uyuyunca yikanabilirmisim ne yorgunluk bee masaj isticeklerdi nerdeyse ben insanmiyim robotmu tek çocukla mafoldum Allah 2 çocuğu olanlara güç versin

Canım sanki kendi yaşadıklarımı okudum biraz sıkıntılı geçiyor bu aralar beni takip ediyor işleri yetiştiremiyorum genel işleri hemde...Dinlenemiyorum of demiyorum fakat kendim çok yıpranıyorum abisi sever 5 dakika babası sever 3 dak.. Yaw bi ihtiyacın yapman gereken var mı diyen olmuyor baktım işte şu kadar deyip geçiliyor 8 den beri şu saat olmuş oturmadan yine akşam oldu yatınca dinlenicem yine...

ikeadakiler ucuz ya onalrdan alıver istersen gerçekten taşınmak çok zor (

aynen bende anaokulu öğretmeniyim kızım 3 yaşına gelene kadar çalışmıcam bu sırada okumayı planlıyorum sonra kızımla başlarız allahın izniyle ben nereye o o oraya o nereye ben oraya :)

COK HOŞMUŞ biz de yazalım bari Musab Yasir

benimde oglum olursa yasir mirza koyucaktım kızım oldu zeynep merve koyduk ama bundan sonra oglan olursa babamız yavuz selim istiyo :) yada illa padişah ismi olucak

canım hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz hatta sen gayet sakin atlatıyosun bu dönemi konuşmalarından filan şikayetinsadece çocugna bakamıcak brakıcak olman beni düşün bakıyorum bazen herşeyden şikayet ediyorum ama tutuncak tek bi dalım var sadece iştahı iyi ve gündüz oyun oynayıp oyalayabiliyorum ama uyku dedinmi diken diken oluyorum hasretim dün gece kayınvaldem geldi ben yatayım yanında sallarım dedi ne mümkün 6 ya kadar ağladı 10 dkkda bi emzirdim yata yatıyorum yorganı üstüme cekemeden uyanıyo bazen cinnet geçiricem sanıyorum sanki ona bişey yapıcam allah korusun rabbim akıl saglıgımızı korusun iyi bi anne oolmak istiyorum sürekli bunu söylüyorumkendime dua et hiç aklına kötü şeyler getirme bende senelerce cocugumuz olmadıgında senin süşündüklerini düşünürdüm eşimin yengesi kayınvaldemelrle küs tuhaf bi insan kocasına bile büyü yaptırırmış hep düşünürdüm o büyümü yaptırdı onun yüzündenmi felan diye ödüm kopardı sen duanı et rabbim kötülükleri duamızla uzak tutar bizden emin ol

kızlar dün gittim dişçiye sol yanım apse doldu saglık ocanın hapalrı işe yaramadı meger geçicek bieşy değilmiş agır antibiyotik verdi dişçi öçarşambaya ameliyatlalaıcakalr yirmilik dişimi ve benim ödüm kopuyo ilacımda agır 5 gün kullanıcam 1000lik emiziirp içiyorum 3 saat emzirmiyorum sonra böle kullanıcam 5 gün sonrada ameliyatta narkoz vericek uyuşturcak orayı 2-3 saatte o zman emzirmezsin dedi ama ben o gün emzirmim diyorum emn azından gece ye kadar emzirmem ( offf çok zormuş yüzüm robot gb yarısı benim değil resmen zonkluyo intihap alttan bütün damagımıs armış inci dişlerimvardı ( bide dişçi dedidiki çok mu sıkıyosun kendini 25 yaşındaki insanın dişleri bu kadar olmaz dedi üstlerini törpülemişin dedi ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…