2014 Şubat Anneleri

yaw bi erken yurudu sayi saydi diye ustun zekali olurmuki

yanlis hatirlamiyom einsstein bile cok gec konusmus adam bilimadami

ya öyle bir sey yok tabii de, üstün zekalı çocukların genel özellikleri olarak yaşıtlarına göre daha uzun ve daha kilolu doğmaları + erken yürüme, erken konuşma gibi bazı özellikler göstermeleri diye makaleler var. ben de merak edip okumuştum. ama zeren arkadaşın da dediği gibi o tip çocuklar türkiye de 100 çocuktan 2-3 çocukta çıkıyor ve eğitimleri çok zor. normal çocuklardan farklılar. ben bizim topikte de var mı diye merak ettim, çünkü genel sohbetlerde bebişlerimizin maşallahı var, Allah uzun ve sağlıklı ömür versin hepsine

canim bende ord okudum sok oldum..bide o kadina inanmanislar kadinda kizinin vidosunu cekip o bazi arkadaslara gondermis..oyle inanmislar..ustun zekalili cocuktur...

evet taubecim ben de bugün tesadüf gezinirken okudum. kimse inanmayınca birkaç kişiye video göndermiş. bu bence öğretilerek ya da anne babayla ilgili bir sey değil tamamen Allah vergisi.
araştırdım dünyada en erken yürüyen çocuk ingiltere'deki bir bebek, 6 aylıkken yürümüş, annesi de guinnes rekorlar kitabına kaydettirmiş. çocuğun babası atletmiş yalnız ondan mıdır bilinmez:)

bir de üstün zekalı olarak tanıdığım birinden bahsedeyim, benim eşimin amcası. 1 yaşında cümle kurmaya başlamış, 4-5 yaşında okumayı öğrenmiş, 6 yaşında daha okula gitmeden 4 haneli 2 sayıyı kafadan çarpabiliyormuş, hatta hürriyet gazetesi 1963 yılında kendisini haber yapmış. sonra okumuş doktor olmuş, şu anda da özel hastanesi var. benim gözlemlediğim kadarıyla görünüş olarak değil ama kafa yapısı olarak bizlerden farklı bir insan, kafası ayrı şekilde çalışıyor. Tamamen Allah vergisi bir zeka,

kislar ya

kac ayliga kadar dis cikmamasi normal bilen varmi

doktoruna sormayi unuttumda

malum biliyosunuz disimiz yokta henuz

1 yaşına kadar normal yasakhayal, boşver erken çıkmasın yaa diş süreci çok zor, 6 aylıktan beri uğraşıoz biz. iştahı miştahı tüm gidiyo bebelerin...
oğlunun ağzında salyalanma arttı mı peki, bir de diş çıkacak yerler hafif kabarık mı istersen bir kontrol et. salyalanmadan sonra 1-2 ay içinde dişler çıkıyor.

Ne bilim korkuyo lip ya çıkmazsa diye

oo salya 4.aydan beri var özellikle bi aydır musluk gibi

kabarık lip yok diş kökleri 4.aydan beri beyaz gibi

cnmkzm mesala ben muhammed emiri uykusundan once yatirmaya calisirsam bagiriyo kiziyo ama o istedigi an uyutursam hic ses etmiyo kendi ninnisini soyleyerek uyuyo kucagimda

bizim nisa da annem ayağında sallayınca 5 dk. da uyuyormuş. ben daha hiç o şerefe nail olamadım. ayağımda sallarsam asla uyumuyor illa ki meme istiyor. ağzında meme olmadan katiyen uykuya dalmıyor. dün 30 ml kadar formül mama yaptım ağzına verdim emip de uyusun diye. onun ucuyla dişlerini kaşıdı kaşıdı, içmedi zaten mamayı. bi içiremedik gitti. Allahım ne çok özeniyorum şu elinde biberonuyla sütünü içip yatan bebelere. bundan sonra çocuğum olursa ilk günden biberona ve emziğe alıştırcam.

Kesemem ya zaten az. Gecen baglamistim sıkı olmus sanirim kizardi hafiften. Simdi yine fiskiye yaptim baya gevsek. Gecen toka takmistim cikarmis ağzına alirken yakaladim. Allah korusun

Ayni bizim uyku duzeni. Gunduz uyuyor mu yasakhayal
3 kere 1 er saat uyur

ah lip o özenti bendede var.biberonu uyurken verebiliyorum yoksa asla almaz

içimde kaldı uyanık ken biberon almamasi

Ne bilim korkuyo lip ya çıkmazsa diye

oo salya 4.aydan beri var özellikle bi aydır musluk gibi

kabarık lip yok diş kökleri 4.aydan beri beyaz gibi

gülüm sizin diş bence 1 aya kalmaz çıkar salyalar iyicene arttıysa. ilk önce alttan 2 diş patlıyor. onların bir derdi sıkıntısı olmuyor. ama üst kesiciler çıkarken ateş oluyor, burun akıntısı oluyor. üst kesicilerin yanındaki dişler de rahat çıkıyor. bakalım bizimkinin sırada ön azılar veya köpek dişleri var. ne halt edecez onlar çıkarsa. inşallah geç çıkar biraz daha

şükür şu an hepimizin bebeği aynı şeyleri yapıyo geri kalan yookamin

1 yaşını geçirmeden ilk disimiz çıkarsa rahatladım dişleri var diye

maşallah nisa baya dislenecek

ah lip o özenti bendede var.biberonu uyurken verebiliyorum yoksa asla almaz

içimde kaldı uyanık ken biberon almamasi

bizimkine dün uykuya dalınca mememi çektim biberon verdim hemen anladı mızıklandı. geri meme verdim. zaten 10 aylık çocuğa da biberon alıştırmak saçma olucak, böyle devam edecez artık, emzirmeyi bırakmak istemiyorum az da olsa ağzına süt gidiyor. ben bir de o sütü içirmek için uğraşmak istemiyorum.

1 yaşını geçirmeden ilk disimiz çıkarsa rahatladım dişleri var diye

maşallah nisa baya dislenecek

aman dişi var da noluyo sanki, dün mamasını pütürlü diye ağzından puffladı yemedi bir türlü. gittim blenderdan çektim nasıl zoruma gitti, sanki 6 aylık bebek, 2 gündür pütürlüleri ağzından çıkarıyor yemek istemiyor yaa... ama kahvaltı karışımında yumurta, ceviz filan oluyor onlar da pütürlü, onu yiyormuş. millet gider mersin e biz gideriz tersine ....

Aman almasın lip im anne sütü gibisi varmi

şükür şu an hepimizin bebeği aynı şeyleri yapıyo geri kalan yookamin
amin tatlım, sağlıklı olsunlar da...
ben bir ara panik atak olmuştum çocuğum hastalanacak diye korkup evham yapıyordum. o dönem diş çıkardığı için biraz ateşi olmuştu, korkudan uyuyamıyordum resmen. en ufak bir burnu akıyordu mesela, dünya başıma yıkılıyordu. sonra da üzüntüden ben hastalanıyordum. Allahım sen çocuklarımızdan yana üzüntü verme bizlere, insanın canından can gidiyor

Aman almasın lip im anne sütü gibisi varmi

annem de senin gibi söylüyor canım, benim kadar az sütü olan birisi, hele ki tek tarafından hiç süt gelmeyen birisi şimdiye çoktaan mamaya başlamıştı. ben resmen inat ettim. kayınvalidem hep ilk günden mama da ver meme de ver, dedi. ama onlara karşı dimdik durdum. şimdi arasıra doğru mu yaptım, diye sorguluyorum kendimi.
annelik çok zor, hele ki çok okuyor çok biliyorsan daha da zor.en iyisi hiç bir şey bilmemek...

aynen okumamak gerekir çünkü bilince insan hep çelişkilerle yaşıyor...

Yasakhayal benimkide 3 kez uyuyor. Bi oglene dogru, bi bu saatlerde bide aksam 40 dk uyur kalkar. Aksam 10-11-12 artik keyfine gore. Bi ara erken uyutuyum dedim hersey iyice mahvoldu. Sonra ne zaman isterse o zaman uyutuyorum

gece daha erken uyutmak istiyorsan gündüzki uykularından birini kaldırmayı deneyebilirsin canım. mesela akşam 40 dk. lık şekerlemesini kaldırabilirsin. bizimki de akşam 5'te 1 saatlik bir şekerleme yapıyor. uyanınca da çok huysuz oluyor uyku sersemliği oluyor. ben de napıcam bilemedim. eskiden akşam 20.30 dedik mi uyurdu, ben 23.00 de dreamfeed denilen uyku öğününü verirdim, hiç uyanmadan emer geri uyurdu.

şimdi saatler geri alındı ona rağmen 22.00 de ancak uyuyor. e benim de pilim bitiyor o saate kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…