2014 Şubat Anneleri

Maşallah anneler bay a bi konusmussunuz imrendim doğrusu ben okuyabiliyorum ama firsat olmuyor yazmaya oğlum basini carpmis kafasi morarmis çok kotu bir tablo aklim hep ondaydi zaten iyice artacak . ev isi okul çocuk pil bitti bende sizde olmasaniz ben kafayi yerdim çok sagolun . semender, nazliedam, gh, isimx, MB nerelerdeler çünkü benim kafa gidip geliyor o yüzden okuyorum pat unutuyorum

canim cok gecmis olsun..bende onlari merak ettim..

Demin benim kiz koltugun minderlerini kaldirmistim.koltugun sirt kismina tutunurken eli kaydi duvara suratini vurdu(( alni cok minik çöktü gibi oldu sonra hemen gecti.acaba halisunasyon mu gördüm inanamadim cukurluk bi an oldu ve gecti. Anladigim kadariyla kemikleri plastik gibi..walla icim gitti gitti bittigimi hissettigim andi....
Bide benim kiz 2-3gundur arada sicriyo. Neden acaba

canim cok gecmis olsun artik cok dikkatli olmaliyiz..

geçmiş olsun

off bunlar engellenemiyo maleseff

oğlum bugün bizim yataktan aşağı dustu.orda uyumuştu cunkuyemek yapiyodum uyandığını duymamistim

alnını cam masaya vurdu

engelleyemiyomçok hareketli çünkü rabbime emanetler

HİÇ SORMA CANM BENM OĞLUM DA SON BİR HAFTADIR geriye doğru öyle bir düşüyo ki sanki yer oynuyo hem de ya benm ya da eşimin gözetimindeyken dün düştü dayanamadm ağladm eşim ağlama diye kızdı. bugün de düştü eşime çok düştü bi doktora götürelim dedim yok yerdde parke var direk betona değmiyo deyip götürmedi. ama benm de içim içimi yedi şimdi bir an bile ayrılamıyorm .lavaboya bile gidemiyorm . daha ne kadar dayanabilirm bilmiyrm resmen iki haFATADR temizlik yapmadm oğlum bir dakika bile yalnız kalınca çığlığı basıyo .bare geceleri yatsa
geçenlerde eşime bir arkadaşı bebeğimiz bizimle yatıyo bizimle kalkıyo demişinanamadm demek kısmet ya musab yasir doğduğundan beri bir kere bile deliksz yatmadı inş. bir gün yatar

çook geçmiş olsun canım, oğlun nasıl şimdi ? valla bizde de her gün bir olaylar bir olaylar....

s

size de geçmiş olsun zerenim,
o arada sıçraması tam uykuya dalacakken oluyor bizde de, bol bol oku üfle canım felak, nas, ayetel kürsi ... için rahatlar

canım biz de veriyoruz dr 15 ay ver dedi bıngıldağı çok az kaldı kapanıyor 2 dr gördü biri arkadaşın kuzeni bu aylarda kapanma başlar dedi diğeri herşey normal dedi.

d vitamininin bir zarari yok hatta faydasi cok. gecen tv de canan karatay anlatti. bebeklere d vitamini az bile veriliyor. gunde 15-20 damla bile verilebilir dedi. ben yine de o kadar vermiyorum. drumuz 5-6 damla ver dedi.

canım babası kucagında tutmuş ben yoktum sıfıra vurdurduk aynada kendini gördükçe çok eğlenmiş rahat rahat kesmişler :)
reyyan nasi kesdirdiniz kisoglum durmuyo dedin de
bende kesdirmek istiyorum ama imkasiz durmazki
valla oğlanında dişi yok dr baktı kabarmada yok dedi acd3 diye bir vitamin verdi geç kalmış dedi beklemedeyiz valla bugun tam 9 a girdi
bizde kapanmadi 9 aydir kullaniyoruz d vitaminini reyyanama hic disimiz yok d vitaminimi engelledi ecep
canım benim çoook geçmiş olsun rabbim korusun artık çok hareketliler hiç durmak bilmmiyorlar bizimkide tv ünitesine tırmanıyor camını kaldırdık bu seferde oraya girmeye çabalıyor...

muhammed emire çok geçmiş olsun inşallah bişeycik olmaz kuzularımıza..
oğlum bugün bizim yataktan aşağı dustu.orda uyumuştu cunkuyemek yapiyodum uyandığını duymamistim

alnını cam masaya vurdu
engelleyemiyomçok hareketli çünkü rabbime emanetler

kızlar cümleten günaydın,
başka topikte işe başlayacak bir arkadaş sormuş da o işteyken annesi bakacakmış, bebeği sadece emmek istiyormuş.kendisi işteyken bebeğine ne yedirebilir diye. ben de aşağıdaki yanıtı verdim. bu arada maşallah bazı annelerin hala sütü çok. ben sadece emzirsem başka bir şey vermesem bizim kız afrikalı çocuklara döner. ne diyeyim Allahın şanslı kulu oluyor kimisi. halamın kızı benden 1.5 ay sonra doğum yaptı, ufak tefek bir kız, sütü olsun diye ekstra bir şey de yapmıyormuş ama sütü o kadar bol ve o kadar yağlıymış ki bebeği 6 aylıkken 10.5 kiloydu. resimlerini gördüm bir kolunda 6 tane boğum vardı bebeğin. ben ve benim gibi bir çok anne ise bebeğim doydu mu doymadı mı diye kendimizi yedik bitirdik. Neyse bu konuda çok dertlydim zaten...tamamen Allah vergisi bir olay, bazı insanların hiç sütü olmuyor. ben yine çok şükür ki tek memeden de olsa süt verebildim.

Bizim düzen ana hatlarıyla şu şekilde:

sabah 8.00 anne sütü
sabah 9.30 kahvaltı ( yumurta sarısı,labne peynir, 7 tahıl karışımı, formül mama,tereyağı,bisküvi,pekmez,ceviz)
(aslında 11.00 gibi meyvesini almalı ama yemiyor bizimki, uykusu geliyor bu saatte)
öğlen 13.00 anne sütü
öğlen 14.00 çorba (etli/köfteli ve sebzeli)
ikindi 16.30 anne sütü
ikindi 17.30 muhallebi/yoğurt+ meyve (trabzon hurması, muz, avokado,elma,armut, mandalina olabilir bu mevsimde)
akşam 20.00 çorba (etli/köfteli ve sebzeli)
akşam 21.30 anne sütü
çorbaları 2-3 sebzeyi haşlayarak yapıyorum, patates, havuç, yer elması, brokoli, minik bir soğan, balkabağı, ıspanak oluyor genelde.içine pirinç, bulgur ya da mercimek koyuyorum. bir de dün ilk defa buğday ruşeymi aldık ondan da konulabilir. pişince de buzluktan çıkardığım 1 küp kemik suyu ile 2 küp eti içine karıştırıyorum, 1 tatlı kaşığı da tereyağı ya da zeytinyağı ekleyip hazırlıyorum.
bazen de yoğurt çorbası veriyorum, çünkü yoğurdu tek başına verince yemiyor sıpa.bir ara pekmezli yoğurt veriyordum.
yoğurt +1 yumurta sarısı+ un +pirinç iyice karıştırıp su ekliyorum, pişirip içine yine tereyağı ve et/tavuk küplerinden karıştırıp hazırlıyorum.

bu arada bizim kendimize hazırladığımız yemekten uygun olan varsa biraz ezip onu veriyorum. örneğin balık olduğunda biraz ezip önüne koyuyorum biraz da ekmek ufalıyorum, onu yemeye çalışıyor. ama tabi ki tam doyuramıyor kendini, çorbasıyla destek veriyorum.

bir de bizimki " aman kahvaltısını da yapmasın, ya da yemek istemiyorsa yemesin" denilebilcek bir çocuk değil. kilosu tam % 40- 50 lik persentilde. bu yüzden yemesi şart. zorla değil ama artık oyunla reklamla filan bir şekilde yedirmeye gayret ediyorum. ne yapayım...

ellerine sağlık annesi...süt olayı çok zor çoook çektim süt olsun diye aklına gelebilecek her türlü gıdayı yeyip içtim ama artmadı şuan gıdım gıdım da olsa anne sütü alıyor tatlı niyetine :)
ben pek saatle beslemiyorum canı ne zaman ne isterse onu veriyorum sabah ilk iş anne sütü oluyor sonra bizimle kahvaltı ediyor arada mama içiyor uyuyor uyanınca su ve oyun sonra meyve ve yoğurtlu pilav yada bulgur yada şehriye yiyor sonra çorba yada sütlü muhallebi oluyor bazen biz ne yesek onu yiyor özel bir şey yapmadığım oluyor mesela dün et tava vardı onu yedi bugün de dünden kalan tarhana çorbası içecek şeker dışında her şeyi veriyorum,geçen günde evde yaptığım ıspanaklı börekten yedi makarna bile yiyor artık dişi yok ama daha...

Arkadaslar bu diken çıkarma işini hic denemeyin.benim kízım suan 1 bucuk aylik.bana da kaynanam soylemisti yapmak istedi izin vermedim.kirk banyosunu birlikte yaptiriyorduk.2 dakikaligina mutfaga godop sicak su aldim.ve iceri girdigimde bebegim ciyak ciyak agliyodu.kaynanam benden gizli diken cikarmaya kalkmis.cocugumun sirti mosmordu sinirden deliye dondum.bebegim o gunden beri banyo yaparken agliyo ve sirtinin ustune 2 gun yatiramadim.hala izi duruyo.ve merak ediyosaniz diken falan da cikmadi.kaynanama gore gec kalmisoz da ondan cikmamis,bu da onun kendini savunma taktigi.cocuklarin sirtinda zaten tuyler var ve bunlar kendiliginden dokuluyo.bu cahil goruslere inanmayin günah o bebeklere

Son düzenleme:

aynen canım benimki de tatlı niyetine...makarna, pirinç pilavı yemesi iyiymiş canım ya maşallah, senin çocuk hiç bir yerde aç kalmaz o zaman. örneğin dışarıya çıksanız yanında mama taşıma derdi yok, illaki bir makarna ya da pilav yer, ya da etini güvendğin yer ise yedirirsin. ben de istiyorum ki artık bizim yediklerimizi yesin en azından akşamları...hatta kendi yesin kaşıkla hahahahaaa:)))

kaşık bizim için hala diş kaşıma aracı ama dediğin doğru ayda bir dışarı çıkmaya çalışısırz bulunduğum yerde pek aile ile gidilecek yer yok gittiğimizde ben ne yersem oda yer örneğin balıksa balık yer yada tavuk artık alıştır canım ben ek gıdaya 5. ayda başladım dr tavsiyesi ile yavaş yavaş ver sonra alışacak bak görürsün ben yağda yumurta bile pişirip veriyorum korkma artık bağırsakları gelişiyor..

ben de sabah kahvaltısında omlet, kaşar peyniri, ekmek, akşam yemeğinde de mantı, et, balık, köfte, pirinç pilavı ne olursa az miktarda veriyorum ama önüne koyuyorum kendi yesin diye, o da döke saça yarısı içerde yarısı dışarda yemeye çalışıyor ama tam anlamıyla doyuramıyor kendini. ben de bu tip gıdalarda miktarı ayarlayamıyorum illa ki çorba yedirmem gerekiyor sanki, çorbasını vermezsem aç kaldı gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…