2014 Şubat Anneleri

Canim evin sicaklik durumuna gore haftada bazen 2 bazen 1 yikiyoyorum.benim banyo kocaman ve orayi isitmak problem old icin yatak odasında yatagin ustune biseyler serip orda yikiyorum.rahat oluyo. Evet tasimak zor oluyo ama şartlar evin durumu böyle. Evin sicaksa 2 kez yika miss gibi yatsin kuzu. Bide kuvetin icine oyuncak al suya vurmayi göster bayılıyo bizimki.sadece basina su dokerken tedirgin oluyo. Banyodan çıkınca agliyo suyla oynamak icin

lip im sadece küvet çamaşır makinası var ilaçlar mutfakta ama yinede alıyorum ordan küvete kafasını ne vurur diye

kovalarimda küçük bi yerim var orda

Canim banyoda klozetin varsa aman dikkat.klozette bogulan çocuklar varmis.Allah korusun

sağol canım yeni başladım kk dann epey sipariş aldıjm ama iyi oldu keyifle yapıyorum vaslla

bende dışarda kutluyacağım detayları belli değil ama bakalım
Kuzuyu baya buyuk mu oruyorsun.amigurumiyle mi. Bende koyun orecem buyuk.cesaret edemedim. Ustune binsin oynasin diye.bitiremem diye korkuyorum

günaydın anneler bize gün sabah aydınlanmadan oluyor ya neyse...banyoyu oğlumda çok seviyor ama havalar soğudu haftada 1 e düşürdük biz kızlar muhammede kuşburnu yada ıhlamur içirsem mi siz veriyormusunuz günlük mandalina suyu veriyorum ama değişiklik olsun diyorum...

Kuzuyu baya buyuk mu oruyorsun.amigurumiyle mi. Bende koyun orecem buyuk.cesaret edemedim. Ustune binsin oynasin diye.bitiremem diye korkuyorum

zeren canım kuzu için özle ipler var adını bilmiyorum örüyorsun kıvrım kıvrım oluyor ben muhammed olmadan önce uğur böceği ve kaplumbağa yapıp hediye ediyordum ama oğluma yapamıyorum vaktim olmuyor...

günaydın arkadaşlar oglum hem iştahsız hem huysuzdu şimdi ishal oldu salyalı falan deyil kusma ateş yok dişte bir harekette yok sizinde başına geldimi

Herkes bu dişlerden çekiyor şuanda
benim oğlumun üstte 4 altta da 2 tane dişi vardı şimdide azı dişlerini çıkarmış.Çok erken acaba dr a götürsem mi?gerçi götürsem ne diyecek ama 13 aydan sonra diyor azılar için.
bide artık iyice yürüyor istemiyordum yürüsün daha erken diye ama tabi benim istemememle olmuyor yürüyor artık.
Gece hiç uykumuz yok çalışıyorum da butun gun işyerinde sersem gibiyim konsantre olamıyorum işlerime aslında çalışmak istemiyorum ama 8 senedir aynı yerdeyim tazminatımı almadan çıkmak istemiyorum onlarda atmıyorlar

e hadi gozumuz aydin topigin ilk yuruyen bebisi senin oglusun oldu :)

selam gul_ak,

bizim diş durumları da sizinkiyle aynı, üstte 4 altta 2 tane var ve yeni dişler de yolda, huysuzluk, iştahsızlık, aşırı salyalanma var. ön azılar bildiğim kadarıyla 1 yaşında başlıyormuş.köpek dişleri de 15. ayda. arka azılar 2 yaşında.

yürümesini neden istemiyorsun düşecek diye mi? ben çok istiyorum her gün alıştırma yaptırıyorum. koltuğa kumandayı koyup ellerini bırakıyorum birkaç adım atması için. ufak ufak denge kurmaya başladı. ayakta 5-10 saniye yardımsız durabiliyor. ama yardımsız yürümüyor biraz daha vakti var. ben asıl emeklemesini istemiyordum ama 1 aydır emekliyor her yere gidiyor kapıları açıp açıp ortalıktan kayboluyor. bir bakıyorum tabii eller kirlenmiş, toz kıl olmuş. e kış günü yerler de soğuk. bu yüzden emeklemeden yürümesini isterdim.

gece uyku uyumayıp bir de çalışıyorsan vay haline canım...Allah yardımcın olsun,
ben de 7 snedir aynı yerde çalışıyorum, eşim çalışmamı istemese 1 dk. durmam ama o istiyor çalışmamı.

ben diş oldugundanda emin diyilim bende işe ara verdim allahtan kendi iş yerimiz yerime eleman aldık onlada olmuyor ama oglum çok huysuz ne gece ne gündüz uyumuyo sallıyorum yok kucakla yok iştahsız zayıf mızmız büyuk kızımda 1 sınıfta onuda dersleri var yapamıyor okuyamıyor tutturuyor bir aglama halimiz harap
gül-ak maaşallah bebeyine topigin en hızlı bebeyi seninki galiba bende eşimde 10 aylık yürümüşüz ama kızım buronşit oldu 15 aylık yürüdü oglumda ayaga falan kalkıyor tutunarak küçük bir adımcık atıyor ama gerisi yok ne zaman isterse o zaman yürüsün yürüdümü daha zor

reyyancığım, biz doktor önerdiği için ıhlamur veriyoruz canım arada, yemeklerin yanında, su niyetine

benimde eşim aslında çalışma diyor ama kendide işten çıkıp işyeri açtı abisiyle daha 1 ay önce bakalım onların işi tutacakmı bide ben hayatım boyunca kimseden para istemedim okurken bile burs aldım.şimdi 6 ay ücretsiz iznde çok zor para istedim.sonra eşim anladı herhalde bankaya para yatırıp kart verdi ordan kendim çekip harcadım bu olayların ömrün boyunca yaşamak istemiyorum azda olsa ay başında maaşımın yatmasını istiyorum.annemde çıkmamı istemiyor emeklilik olayı için.ilerde rahat edersin diyor gerçi emekli olmama çok var ama kanun felan değişir diyor annem.dayanabildiğim kadar dayanıcam.
yürümemesinide şöle diyim 2 yaşında bir kızım var erkenden yürüdü onu yürütecede koydum şuan ayakları içe basıyor. kaç dr a götürdüm hep düzelir dediler ama ben hep onun içe basmasını erken yürümesine bide yürütece bağlıuyorum. korkuyorum öle kalacak diye.oğlumunda içe basmasından korkuyorum o yüzden yürümesin istedim bide eskiden tutunup gidiyodu tutunacak yeri kalmayınca durup emekliyordu şimdi yürüdüğü için sanki daha tehlikeli olacak gibi geliyor gerçi bu haliylede girip çıkmadığı yer yok saolsun.ablasında ona kapıları açıyor

Ben de bu bebek ormustum. Derya baykalin resmi var uzerinde parlak renkleri ipi cok begendim. Ama koyun icin dedigin gibi pamuk pamuk olan ip lazim. Orunce koyuna benzesin. Suan ormeye baslamak da istemiyorum. Baslarsam bitirinceye kadar uğraşırim. Cocuk ev koca perişan olur. Zaten evin isini zar zor yetistiriyorum. En iyisi yaz tatilinde ormek. Akli biraz daha erer. Sana kuzu oruyorum derim ona da heyecan olur

günaydın arkadaşlar oglum hem iştahsız hem huysuzdu şimdi ishal oldu salyalı falan deyil kusma ateş yok dişte bir harekette yok sizinde başına geldimi

Hayirli olsun canim. Ay ne guzeldir simdi. Paytak paytak yuruyolar bayılıyorum

Yok zerenim klozet banyoda değil wc im ayrı oraya hiç girdirmi yorum.

anneler hep mi doğru söyler yahu:) benimki de aynısını söylüyor. sonuçta bu çocukların 2 senesi kaldı kreşe gitmeye, artık ondan sonra para lazım kurslar için, iyi eğitim için. para için de napıcaz çalışcaz...benim eşim devlet memuru aldığı para belli, ben de ücretsiz izinde hiç para istememeye çalıştım ama o yine de bırakıyordu. hep o harcadığı için kredi kartı baya bi dolmuştu. neyse emekliliğe daha çok var, ben 2006 sigorta girişliyim, dolayısıyla daha çoook çalışmam lazım

Gizo gecmis olsun canım. En iyisi dr goturmek. Ama sadece ishalse yediklerinden de olabilir.
zeren inan doktora götürmeye krkuyorum çünkü bekleme salonu tam bir hastalık bölgesi saglam çcugu koy 1 saat kesin hasta yinede kötülerse muhakkak giderim ama salya yok ateş yok ishalde çok çıvık diyil hani ilk zamanki yaptıkları kaka gibi ishalden ötürü ekstra huysuz diyil önceden günde 1 kere yapıyordu şimdi 4-5 yapıyor yoksa düzenimi deyişiyor hiç dişimiz yok dişmi geliyor birkaçgündaha takip edicem

2001 de başladım çalışmaya ama aralarda bayağı boşum var çıkmıştım tatil için felan bayağı salaklıklarım var ozamanlar.ama annelerin herzaman doğruyu söylediklerini şimdi anladım o yüzden ben onu dinliyorum.2 çocuğumuda o bakıyor valla benden sabırlı dikkatli ben evde olduğum zaman hep damlalarını unuturum o hiç aksatmaz.
kızımı kreşe verdim ama çok yaramaz olduğu için alt sınıfa koydular kızım 2012 li 2013 lülerin yanına koydular zaptedemiyolarmış bide daha konuşamıyor o yüzden kreşten soğudum başka yer bakmam gerek ama oraya guvenip başka yer bakmadım şimdide işe başladım zamanım yok.oğlumla ikisi oynuyolar abla kardeş zaten ablasına bakarak yürümeyi hemen öğrendi.kızım .çok yaramaz hiç yerinde durmaz inşallah oğlum ona benzemez

gizom selam, geçmiş olsun öncelikle,
nazlıedam ın kızı da diş çıkarırken ishal olmuştu diye hatırlıyorum. doktora gitsen test isteyecek zaten öyle bakınca anlamıyorlar.

bir de hastaneler şu an mikrop yuvası senin de dediğin gibi, mikroplar havada damlacık olarak asılı kalıyorlar.
bence 1-2 gün daha kontrol et, ateşini sık sık ölç. ishalini pekleştirmesi için muz yedirebilirsin. pirinç lapası, yoğurt da iyi gelir. anne sütü alıyorsa aman eksik etme.

zaten bir kaç gün içnde ya düzelir, ya da düzeldikten sonra dişi görürsünüz inşallah.

canım annelerimiz sağolsunlar, kadın hem bana bakmış hem de çocuğuma bakıyor. bu nasıl bir dünya? bence her kadına en azından 1 çocuğı için 2 sene izin verilmeli, bu sürede de asgari ücret verilmeli. durumu iyi olan da olmayan da seve seve alır o izni. herkes de kariyer planını ona göre yapar. şimdi böyle çok güzel oluyor sanki. bak ben ilave ücretsiz izin verilmeyince işe başladım 1 ay oldu, daha koyacak yer bulamadılar.tayin bekliyorum. afakanlar basıyor düşündükçe.
böyle daha mı iyi oluyor sanki. aklın çouğunda oluyor. ilk 2 yıl çok önemli. bence kızın önemli bir dönemden geçiyor hem 2 yaş dönemi kendi başına zor bir dönem, hem de kardeşi olmuş. siz çalışmaya başlamışsınız.
yavru içindekileri kreşte yaptığı davranışlarla dışa vuruyor demek ki. hem alt sınıfa vermek çözüm değil bence, akranlarıyla olmalı diye düşünüyorum. 2 yaşındaki çocukla 3 yaşındaki arasında fark olur mutlaka. bence kreşini değiştir canım, bir haftasonu vakit ayır halletmeye çalış.
bence kızın yaramazsa oğlun uslu olur kesin, yalnız biz kardeşimle çok kavga ederdik, aramızda 1 yaş 3 ay var. annem sağolsun ben 6 aylıkken tekrar hamile kalmış. sadece 6 ay emzirmiş beni. halbuki hamileyken de emzirilebiliyor. sen kızını kaç ay emzirdin?

gönderdiğim kreşte bizim buranın en pahalı yeri ve bana hiç söylemeden değiştirmişler sınıfını ben arayıp nasıl olduğunu merak ettiğimde tesadüfi öğrendim. daha sonra psikologları görüşmek istedi eşim gitti illa küçüklerin arasında dursun biraz uslansın demeğe getirmişler lafı bende istemedim zaten bebeklerle olsun isteseydim evde kardeşiyle otursun derdim dedim.şimdi göndermiyorum ama içim içimide yiyiyor.bi yandanda biraz havalar ısınsın istiyorum şimdi kreşe gidecek hastalık getirecek kardeşine bılaştıracak. ama okula başlayıncada aynı durum olacak okadar ikilemlerdeyimki sıkıntıdan işimede konsantre olamıyorum.
bende 7 ay emzirdim zaten kızımda 3 aylıkken işe başladım ücretsiz kullanmamıştım. hamile olduğumu öğrenince gittiğim iki dr emzirme dedi bende bıraktırmıştım.sonra dr değiştirdim o da keşke emzirseydin dedi ama iş işten geçti.şuan oğlumda emmiyor bir ay oldu bıraktı zorladım emziremedim memeği ağzına aldığında öğürmeye başlıyodu biri 7 ay biride 8 ay emmiş oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…