2014 Şubat Anneleri

yokm canım ya sağlık ocagıda vermiyor bakalım biraz daha bekleyip dr tekrar gidecem inşallah ilerlemez zeynep in daha iyi olmasına sevindim bu arada hep iyi olsun kuzular...

doğru canım ben zaten fazla sıkmıyorum ama yinede korkuyorum mesela evde halı yoktu buz gibi yerlerde emekliyor yere düşen şeyi ağzına alsa bir şey demem mikropta lazım diye mesela rota olmuştu dr bile bu kadar çabuk atlatmasına şaşırmıştı vucut direnci yüksekmiş bilmiyorum ki ilk bebek ve kimsesiz bakınca böyle deneme yanılma yoluyla bir şey yapmaya çabalıyorum...kızlar bir şey soracam oğlum arabaların tekerlerini döndürmeyi seviyor biri dedi ki otizm belirtisi kotktum böyle bişey olabilir mi dr yok dedi ama korktum
He işte bu alışkanlıktan reyyan.

mesala ben çocukluktan beri kalkınca üzerime bişey almadım halen de almam şükür kolayca hastalanmam.

Vücut
neye alisirsa onu istiyo.

Ne alakaymış teker döndürmekle otizminadını söyleyince sana bakmiyomu muhammed.

reyyan doktoruna inan sağa sola inanma.

ne laflar çıkar daha.kafanı karıştırma.

oğlunun her döneminin keyfini çıkar.

canım şuan ağlıyorum ve çok üzgünüm sinirlerim bozuldu

Ona bakarsan benim oğlan bazen ismine dönmüyor camasir makinasi dönünce bakmayi çok seviyor o zaman bende kuruntu yapayim. Yapma cxanim allah askina, yasakhayalin dediği gibi tadini cikar ayrıca bizimki TV ya bakmayi çok seviyor

canim ya ne alaka bosu bosuna kendini uzme...bana sacma geldi..

biizimki de dönen şeyleri döndürüyo :) nevar bunda döndüremese şüphelenirdim senin etrafında ne tuhaf insanalr var canım gözünün içine baka baka bunalrı söylüyolar kafayı ymeişler herelde görüşme öyle insanalrla lütfen bide aglıyo musun yazık yani

Canim ben bi ara z. Engellilerle de calistim. Oyle tek bi maddeye dayanarak otistik diyemeyiz. Benim kizda camasir makinesini izlemeyi seviyor ama otistik degil. Muhammedde de bisey yoktur kerak etme. Internetin var ac bak belirtilerine ivin rahat etsin en azindan. Otistik cocuklar farkliliklarini belli ederler

bizimkide banyo hastası hele çamaşır makinasına hayran ne sanıyosa onu coke tkileniyo valla camasır atcam zamn onuda alıyorum hazırlayınca kucamda düğmelerine bastırıyorum calışırken su gleiyo vuu vuu ses gelwince sarılıyo ilk dönünce bana sarılıyo korkuyo sonra bakıyo heycanalnıyo otizmli cocuklar zaten farklı oluyolar herşeyi öğrendi myavrularımız cok şükür saglıksız bi bebeği olanda yok şükürler olsun rabbime kuruntu yapmıyalım öyle insanlarla konuşma bence ne kadar kötü insanalr var yahu

kendisi daha yeni eğitim almaya başladı geçen gün derste işledik yenge dedi sonra nete baktım ordada yazıyor araba tekeri döndürür diye yabancı bir çevredeyim büyüdüğüm ilden uzaktayım buraya gelin geldim evlenince ailemde red etti biraz da bu yüzden sanırım tek dayanagım eşim ve muhammed böyle oluncada çok yıpranıyorum elimde değil

boşuna uzuyosun reyyan kendini bişey de nası otizm li denir bi bebege.sen ilk baslardada cok takiyodun. niye oğlum ses çıkarmıyo ne diye şimdi bizim bebekleri bile geçti anlattığına göre.hani paniklik biraz yapindada var.ama bence rahatla biraz.ismine bakiyosa ama bazende bakmayada bilir.hani surekli bakmiyosa anlaminda dedim.biseye tepki veriyosa sorun yoktur.tv oglumda izliyor.ama ben bi anormallik görmüyorum.mesala kardeşim gil tv yi hiç kapatmazdi.oğlu iki yasin yaşıtlarından daha çok kelime konuşabiliyo.

her bebekte etkilenmiyor tv den.

Son düzenleme:
bu çevrenin dediğine ağlarsak hiç gulemeyiz.

bi bahane bulurlar yine

canım biz varız ya üüzlme sen aglamadan bize sor bizimkilerde yapıyolardır zaten dedikelrini :)) evet otizmli cocuklar dönen şeylere ilgi duyarlar ama otizmli oldugu için sürekli kitlenir bakarlar göz kontagı kurmazlar ve daha bisürü şey doktorlar bile belirtilerden ziyade teşis koyana kadar neelr yapıyolar kolaymı bi çocuga otimli dmeek allah korusun rabbim dermansız dertlerini göstermesin bi burnu akıyoda insanın içi gidiyo öyle evlatları olanalrada rabbim yardıme tsin büyük sınav kötü düşünmeyeim kötü olmasın ailen red ettiği için felan tek dayanagın o ya ondan böyle iyi olmak istiyosun bende anne baba nedir evlenince anladım eşimin ailesinin evlat sevgisini görünce nasıl hiç sevilmedigimi gördüm şimdi kızım beni çok sevsin istiyorum iyi olalaım mükemmel olalım derken daha kötü oluyoruz bazen herşey tamam olsun derken kendimi çok yıpratıyorum ve sinirlerim dayanmıyo o yüzden raha tolmaya çalışs en mutlu ol bebeğinde mutlu olsun

bizimkide wotwotlara kıkır kıkır gülüyo çok dikkatini çekmeye başaldı tv ben bakamıyorum gözüm acıyo o böleeeee takılıyo kalıyo bide tv ünitesi ld aşada boyunca böle gözleir acıcak nabcam bilmiyorum acmadanda olmuyo canım sıkılıyo benimde ((

aynı durumdayız.açmadan olmuyo zaten evdeyim insan iyice bunalıma girer.

Uzmanlar otizm tetikler tv diyor ama nedense maşallah çevremdeki tv izleyen hiç bi cocuk otizmli değil.bence birazda genetik le alakali bi hastalık.hani bide katı kuralları yok tv izlemesin şunu yemesin bunla oynamasin diye.stresli anne olmak yerine rahat anne olmak istiyorum.tabi rahat derken çokta değil.yapmaması gereken şeyleri yaptirmamak kısıtlarında.basit şeyleri kastediyorum.örn.tv gibi biraz büyüyünce çikolata şeker gibi.

canm arkadaşların dediği gibi bence de çevreyi bu kadar takma benm oğlum doğduğndan beri neler dediler neler hala da diyolar . ama Cenabı Hakkın dediğinden başka şey olmaz.O ne verirse en hayırlısını verir.benm eşimin memleketi yani bitlsteki insanlar da çok garip bu konuda merak ettim sen nerede yaşıyorsun canm

Reyyan canim okulu okuyo diye doğru soyledigini düşünme. Kusura bakma ama o kiz safmis biraz. Tek bulguyla cocugu otistik yapti koydu kenara. Bu taniyi koymakta dr.lar ve uzman öğretmenler bile zor koyuyor. Reyyancim sende herseye inanma. Internetten arastir oku. Nette çook bilgi var artik. Ondan sonra karar ver. Ben artik bişey alırken bile once netteki forumlari okuyup ona gore alacagim urunun sekline kullanimina markasina uzunluguna kisaligina püf noktalarına bakip oyle karar veriyorum. Hele ki saglik konusu... okumak sart reyyanim.. yoksa uzuntun stresin once sana sonra muhammede zarar verir

Yasakhsyalim once alt iki sonra ust iki cikiyo. Ama taubanin dedigi gibi degisebilir.
Kizlar bidebbizim üstten disimiz dun cikti.bugun biraz daha belirgin ve kizim alttaki disleriyle gicirdatiyo.birbirine surtuyo. Bisey olur mu.sizde de oldu mu ya
Canım iki üst iki alt toplam 4diş var benim kuzu da yapıyor aynı hareketi
Ağlama canım öyle kolay mı tek harekete bakıp Teşhis koymak benim oğlumda (adaşlar bu arada ) arabaları çevirip tekerlekleri döndürmeyi çok seviyor
.
Benim eşim de Bitlisli canım yazınca dikkatimi çekti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…