2014 Şubat Anneleri

Mesala suyu da az icmesini nedeni ek gıdayi yeteri kadar yeme mesinden.sulama ihtiyacı olmuyo ki sadece anne sütü aldığı için.

Kizlar ben subat annesiyim. Suan kizim 22 aylik oldu. Yurutecemizi satiyorumilgilenen varsa mesaj atabilir.
Valla satmaya kalksak o kadar alınan şey varki yurutec sabit duran oyun parkı kanguru ilk alınan hantal bebek arabasi evler depo oldu valla atmayada kiyilmaz vermeyede

Beeeeeen :)) Ay sabahtan beri fırsat bulup bir türlü yazamadım yaa. Canım bizim dr ver demişti. ve ben 2 aydır veriyorum. Hatta her sabah booool tereyağlı omlet yapıyorum kızıma. Bayıla bayıla yiyor.
Artık neredeyse yaşları geldi. Bence bişeycik olmaz. Zaten etrafımdaki tüm bebeği olanlar veriyor beyazını. Kimseden alerji şikayeti duymadım. Ama tabii kimseyi yönlendirmek istemem.. Ben bal şeker ve süt dışında herşeyi veriyorum. Hatta lahmacun bile yedi :))

Bizim dr 1 yaşına kadar süt vermek senin tercihin demişti. Ben ara öğün olarak evde yapılan poğaça kek, kurabiye veriyorum sürekli. elmalı cevizli tarta bayılıyor sıpam

Bizim kilomuz 8900.bi onceki ay 30g bu ayda 150g almis.. 10 gündür mama kasik sayimiz5-6 ya cikti. Hemen yansimis zaten kilosuna. Bu kizi napsam ben ya. Daha 15 gune kadar sadece emiyordu.. bana da yazik

Ayy canım zor yaa. neredeyse 1 yaşında olacaklar. büyüdükçe ek gıdaya alışmaları daha da zor..

İnşallah çabucak alışır bebişin mamalara

Haklısın canim

Günlük menüleriniz nasil kizlar.ben anne sütünü azaltiyim. Yemek aralarini aciyim. Kahvaltisini bulamac vermiyorum öyle yemiyor. Ayri ayri verince biraz daha iyi yiyor. Aksam bizim yemeklerden de veriyorum ama yemiyo pek. Muhallebi veriyorum. Oglen corba sebze veriyorum. Ikindin de yogurt.meyve pek vermiyorum.aksamki muhallebisine kuru meyve koyuyorum kabiz olmasin diye. Yemekleri rondodan hic gecirmedim.dun makarna vardi az salca az tuz.catalla ezdim onune koydum yedik yuttuk. Ama 5-6lokma ancadir.
Sabah 9 kahvalti
Oglen 12 yemek
Ikindi 2 bucuk gibi yogurt
Aksam 6 gibi muhallebi
Veriyorum... sizler nasil veriyosunuz ya. İnşallah yanlis yapmiyorumdur

Aaa sen miydin Sosyolojim

Şükür öğrendik sonunda

Bende veriyorum bence zamanı gelmişti artik.senin gibi bal şeker vermiyorum bide patlıcan ondan başka herseyi veriyorum

Zerenim menun güzel .hani aslında bebeklere bağlı biraz.bizde tam bi saat yok.belki uyuyo meyve vereceğim zaman.o yüzden uyanikken ne yerse onu veriyorum.mesala akşam yemek yemedi yumurta pisirebiliyorum.amaç yeterki aç kalmasin.yada peynir verebiliyorum ikindi.kahvaltıda yeme diyse.bence illaki bu saatte bunu yiycek diye sartlanma.ne yerse onu ver.muz vermeye çalış.ben elimde ezip oynarken ağzına veriyorum yiyo.çünkü bazen hiç oturmuyo.doktorlar karşı ama reklam aç cizgi film ac belki yer.mesala ben bişeyler anlatıyorum dikkatini bana veriyo ağzını acıyo hemen kaşığı sokuyorum.biz zahmetli verenlerdeniz.napalım eninde sonunda alisirlar.şimdi böyle idare edelim.

Benim yavru kadınbudu köfteyi ısırarak yedi de şaşırdım valla...Herşey veriyorum bazı şeyler dışında...Bugün nohut verdim tepesine vurdum kabuğu yakalayıp ayırdım verdim biraz pilavla afiyet olsun...Bir de minik ayran yanına ohhhhhhhhhh...
Yani ne pişirirsem birkaç kez öğürür sonra alışır çevirip yutar merak etmeyin... Hani böyle damağa yapışan şeyler var ya onlara dikkat ederim onlar kusturuyor...Maydonoz,mandalinanın kaygan kabuğu, bezelye kabuğu gibi...
Yumurta sarısı kahvaltıda beyazını hiç vermedim sarısı lazım bize
Süte geçen ay başladım ben.. Büyüdüler artık 10 kiloyu da aştılar muhallebi yaparım katarım ona buna o anki ruh halime bağlı

bennnnnnnnnnnnnnnnn

Kislarinek sütü vereniniz varmi

Ben bi aydır muhallebi yaptigimda

Ondanda katiyorum

ben veremiyorum kusma önleyici amma yiyo ya benimki kusması bitti acaba bende normal mama alıp denesemmi bi korkuyorum yine kusar diye maşalalah tek tük vardı artık hiç yok şükür rabbime :)) sütüde kullanmak istiyorum ama bence benim kıızın süt alerjisi var cünkü beni emince bitek bzen cıkarıyo yada gegiriyo kuscak gb oluyo kusmuyo benim sütüümde bişey var galiba bazıları acda oluyo diyolar test yapılıp anlasılıyomuş gramla sütüm var zaten ememyede düşkün değil şifa niyetine artık yaşından sonra hiç zrlamıcam zaten (ben muhallebiyi arı mamadan yapıyorum yaptıgınız muhallebilerin tarşflerini yazar mısınız canım kendim yapayım bende yapabildikce

anne sütüne en yakın süt eşşek sütüama çok pahalı

bizimkide yiyo herşeyden maşallah bi babası gb bürüksel lahanasını sevmedi halbükü yumuşacık oluyo yemegi olsun yemedigi dedim 5-6 tane yiyo

bende bakla olnca kabugunu cıkarıp veriyorum aslında gün içinde hem bakalgil hem et gurubundan yicekeler dimi ama 1 yaşından sonra dikkat edicem ben o kadarına şimdi anne sütü devam sütüde aldıgı için ihtiyacı karşılanıyodur diye içim rahat ama sonra hergün et gurubundan bi ögün sebze baklagil hep birer ögün yemeliler yogurtu meyveyi zaten bayılıyo biizmki maşallahı var üzümde sınır tanımıyo bizimkide ne kadar koyarsan yiyo kase kase en huysuz anlarını onunla sakinleştiriyorum ama sorun şuk bütün bütün çıkarıyo benimki daha anca 9 kilo inek sütü verilmezmi kilosu az olunca ben daha hiç vermedimde ondan soruyorum bide tariflerini paylaşın yaptıgınız muhallebileri köfteyide mesela ben ette vermeiyorum balık tavuk cok seviyo etti nasıl vercem bilemiyorum kıyma yemeklerde olunca yiyo et suyuna corba yiyo ama kıymanın kendisini gıdım gıdım veriyorum mesela kıymalı bamya yapınca orda az az veriyorum

haksever canım bişeyler yazsan

zeynep nası

merak ediyorum

sen yazardın bişeyler

saol canım yazıyodum bende tam ah canım bizim pc masaüstü oturamıyorum hiç tahammülü yok benim başka bişeyle ugraşmama cok zor bi hafta geçirdik geçen hafta sonu gezmeye gittik mudanyaya kayınvaldeme zaten o zmana kadar 10 günü geçiktir sabahlara kadar aglıyodu hiç uyku yoktu gram uykumuz varmış o yetiyomuş delircektim gidince gece kayınvaldemle yattı o salaldı doyurdu giydirdi altını aldı 2 gün böle balayında gb hisettim dedim bu hafta kalalım biraz dinleneyim cok bunaldım evde sürekli aglamak o aglıyo ben barıyorum aglıyorum sonra pişman oluyorum böle bi kısır döngü cok yıprandım neyse kaldık meger hafta sonu görümcem cocukalr vardı ondan duruyomuş ay ondan sonra 2 gece bar agla bar agla eşimde gelemedi hiç gecen hafta işinden dolayı yolalrdaydı gmei yüklediler neyse salı akşmaı acillik olduk ateşi felan cıktı tırmalıyo cocuk yatagı hepimiz maf olduk orda verdiller fitili bunun gülleri actı cocukalr vardı etrafta hepsie barıyo hadi hadiiiiiiiiiiiiii aaa uu kendi kendine konuşuyo cenesi düştü doktora girdik doktorada hadiiiiiii hadiiiiiiiiii diyo tamam uşagım hemen bakıp yollucam dedi doktorda :)) neyse bademciklerindenmiş 5 ilaçla geir döndük ilaçları kullandık 3 gün hep ateşlendi sonra iyileşti sonrada isal oldu zira hala isal antibiyotik isal yaaprmış her alt alışımda onu yıka zıbınlarını yıka maf oldum pazar evimize geldik gecesi misafir geldi temizlik hazırlık öldüm bugün eşim calışmadı güya bugünde aile faciyası yaşıcakdık o aglıyo ben kızıyorum kzııyorum diye eşim bana kızıyo ben eşime barıyorum yarım et diye ( ben bi boşaldım agla agla içim çıktı tuvalete koştum sinirlerim boşaldı ayakalrım uyuştu filan ( neyse sonra eşim uyuttu kızı onunla uyudu ben bida agla agla sevmiyo beni herkez,i seviyo beni sevmiyo benimle olmak sitemiyo diye başladım aglamaya sonra eşim sevdi felan benide sakinleştirdi uyuttu yatakta sızmışım .. sonra 3 sat uyumuş kız maşalalh kendime geldim 1 saat sonra kalktım yemek filan yedik markete gitik kızıma ciciler aldık oyuncakalr aldık oda yoruldu iyice evimize geldik aldgımız oyuncakalrla oynadık sonrada uyuttum biraz oturdum işte pcye yoksa hiç uykumuz ffilan yok bugün maf oldu cok yoruldu da uyudu birazdan hortlamazsa iyidir allah bana güç kuvvet sabır versin nasıl büyütücem bilmiyorum (

Abowww bide eşşek sütümü var

Bu doktorlara güvenilmez ondan bulun muhallebi yapın derler

Hakseverim benim.muhallebi klasik

Pirinç unu,yulaf unu ve irmik karistiriyorummesala bi tatlı kaşığına önceden şu koyarım şimdi süt koyuyorum bi çay bardağı kısık ateşte pisiriyorum
reyyan dan duydum tarçın ekledim iliyinca .pekmez koyarım ama benim oglan yemiyo.bazende meyve rendeliyorum
Yaw maşallah zeynepeyesin yarasin inso tam bi fındık kurduuzaktan seviyorum onu

Haksever bi sutu denesen bi kaşık kat muhallebiye bakalım nolacak.iyice emin olursun alerji varmi yokmu diye

Allam yarappim neler olmuş yine

Çok geçmiş olsun.zeynep yine rahatsizlanmiskiscem üstünüzden bu zor günler gitmiyorabbim beterinden saklasin.kötü gözlerden korusun.bu çocuğa nazar mi degiyo nedir

Rabbim sana sabır versin.bence sen çok iyi bi annesin.tek başına bakıp mücadele ediyorsun.baştan beri neler çektin.kakasi ydi kusması ydi halen devam eden uyku sorunuyduama hepsinin altından zorda olsa çokta yıprandın kalkiyo sun maşallah

seni artık çok daha iyi anliyorumoğlum şurda 3 haftadır ge e gündüz uyumuyo
zor günler geçiriyorum sen aklıma geliyorsuno kıs zeynep doğali bunla baş ediyo ben 3 hafta zor dayandım diyorum.dile kolay sen 10 aydirçok zormuş uyumayan bebek

bide sen yalnizsin genellikle esin tir şoförü.Bi hafta olmayabiliyoseni gerçekten taktir ediyorumzeynep seni çok seviyo annesi sadece belki stresli olduğunu anlıyo başkasını istiyo olabilir.çünkü bu aralar ogluma istem dışı uyku yüzünden kızıyorum.benden ayrılmayan çocuk kucagimda agliyo zor susuyohissediyor çünkü herseyi

Şükür kaka kusma sorunu bitti zeynebin
Yemesi maşallah baştan beri iyi bi uyku sorunu kaldı.inş oda duzelir

Ben seni telden giriyosun sanmistim
Haklısın pc yi açmaya zamanin olmazhani ara sıra ses versen böyle durumunu yazsan yeter bi 5 dk ayiripbilmiyorum ama ben merak ediyorum napiyo diye seni ve diğer gelemeyen kızlaribebekleri ne nasi diye

günaydın anneler hastalara çk geçmiş olsun benim kızımda okulda hastalandı şimdi oglumda hasta ailecek bogaz agrısı çocuk hastalıgı çok zor bende bittim üstüne regli oldum agrı sancı bunca olay arasında oglumun hiç dişi yoktu üst önle köpek dişinin arasındaki dişi geliyor s
sizlere birşey danışıcam hangi merka bebek telsizi kullanıyorsunuz memnunmusunuz yazarmısınız bu saate kadar almadım ama artık şart olsu gerçi uyudugu yokta hani belki uyursa duyamam

kızlar bizde hastayız..hasta olanlara geçmiş olsun.eşim sürekli hastanede olduğu için ee malum hastalık kapıda bekliyor bizi.neyse atlatmaya çalışıyoruz çok şükür..bu arada galiba elifim yürüyecek..yaklaşık 1 dakika ayakta durabiliyor artık..az önce 3 kere 2 adım atıp düştü..valla abimiz poposuyla çocucuğu bir ittiriyor yallah tepe taklak gidiyor kuzum
kızlar mevsimiyken bol bol karnıbahar,pırasa,ıspanak verin kuzucuklara..ben karnıbaharı kızartıp(yumurtalı) öylece veriyorum parmak arası..pırasa yemeği yumuşak olduğu için onuda öylece kaşıkla veriyorum..ıspanağıda kıymalı pirinçli lapa çorbası yapıp içine koyuyorum öylece veriyorum..babamız her hafta pazardan ıspanak pırasa karnıbahar alıyor..hatta brokoli çorbasıda yapıyorum.kuzucuklar yiyorsa herşeyden verin artık,maşallah kocaman oldular..

Anneler bi sorum var dalinin bebek deterjanini kullaniyoum 40derecede yikiyorum ama yemek lekeleri cikmiyor neden olabilir ne yapmaliyim sizler ne yapiyorsunuz

Anneler bi sorum var dalinin bebek deterjanini kullaniyoum 40derecede yikiyorum ama yemek lekeleri cikmiyor neden olabilir ne yapmaliyim sizler ne yapiyorsunuz
Canım bende dalan roxy kullanıyorum çıkmıyor lekeler ama öyle kullanıyorum çıkması için kosla çamaşır deterjanı falan gerek onuda istemiyorum çocuğun tenine degsin temiz ya leke önemli değil öyle giydiriyorum

Valla ben artık yüksek derecede yıkıyorum.renkleri 60 beyazlıları 95.bi zararda vermedi giysilere yüksek derece.onlukleri ne temiz Lekesiz artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…